Möten
Medlemmar

Städning och målning på Gråsjälören

En paus för gänget som frächat upp Lions Club Luleås anläggning på Gråsjälören. Foto LC Luleå. 

2020-06-10 Ett tiotal medlemmar i Lions Club Luleå var nyligen på ön Gråsjälören och rustade ön inför kommande säsonger. Serveringen på ön är stängd för säsongen och ett tack är riktat till alla som stöttat klubbens hjälpverksamhet. Nu ser vi framåt och snyggar till det populära besöksmålet.

- Det är många praktiska saker som vi måste se över för att verksamheten ska fungera och verka trivsam till nästa säsong. Städning av ön är ett sådant exempel, målning av utsatta delar på byggnaderna är ett annat, säger Sven Pardén, ansvarig för klubbens verksamhet på Gråsjälören.

Det är byggnadernas södra gavlar som är mest utsatta för sol och vind som behöver målas. Foto LC Luleå.

Lions Club Luleå fick fana på Nationaldagen 

Landshöding Björn O Nilsson är värd för den högtidliga ceremonin på Nationaldagen då Luleå Lions Club får ta emot en svensk fana. Foto Rolf Olsson. 

2020-06-06 Vid en ceremoni vid residenset i Luleå fick Lions Club ta emot en svensk fana av landshövding Björn O Nilsson. Pågående coronapandemi medför att den traditionella flaggutdelningen på Skansen var inställd och det blev istället landshövdingen som fick genomföra den finstämda ceremonin.

- Jättefint att vi nu fått en svensk fana. Sedan tidigare har vi en Lionsfana och nu får vi två fanor att pryda våra möten, säger Lions Club Luleås avgående president Börje Niva

Vid sin sida hade han Claes Simonander som snart tillträder uppdraget som ny president för föreningen. Även han var jätteglad för ceremonin med tal och musik samt för klubbens nya fana

- Nu måste vi köpa ett nytt standarfäste. Men så roligt att få inviga nya medlemmar med två fanor som bakgrund. Verkligen roligt, säger han.

Tillträdande och avgående presidenter i nämnd ordning, Clas Simonander och Börje Niva. Foto Rolf Olsson. 

Se den högtidliga ceremonin på Länsstyrelsens webbsida

Bra flyt när Lions Luleå lagar brygga          

Sven Pardén i mitten, ansvarig för Luleå Lions Clubs versamhet på Gråsjälören gläds åt att bryggan får en uppfrächning. Foto LC Luleå. 
 

2020-05-13 Medlemmar från Lions Club Luleå var på tisdagen i full färd med att restaurera en flytbrygga. Samhällsnytta som gynnar båtälskande Luleåbor kan man kalla insatsen. Bryggan, som tillhör kommunen, ska ligga förankrad vid det populära Gråsjälören. 

- Ja nu under våren har 6 - 9 medlemmar ur vår klubb vid två tillfällen arbetat ideéllt med detta. Först sågat ur botten ur alla tre pontoner i metall och nu idag, tisdag, fyllt dessa med markisolering. Det ska kunna bära upp flytbryggan igen till glädje för många som vill lägga till vid Gråsjälören, säger Sven Pardén, ansvarig för Lions Club Luleås verksamhet vid ön.                                        

Lions Luleå fortsätter ge till vården
Fr v Anneli Wallström och Kristina Äijä från informationstjänsterna 1177 och Digitalen tillsammans med Börje Niva, President inom Lions Club Luleå. Foto Anne Melin. 

2020-04-28 Lions Club Luleå tar ännu ett steg för att uppmuntra personal som står i frontlinjen under Corona-pandemin. I veckan levererades återigen smörgåstårta till två aktörer inom Region Norrbotten, personalen på Vårdguiden 1177 och informationstjänsten Digitalen.

- Vi vill genom detta uppmuntra och tacka för det förtjänstfulla arbete som personalen vid de båda enheterna genomför under Corona-pandemin, säger Börje Niva, President för Lions Club Luleå och som var den som levererade tårtorna.

Lions Club Luleå donerar till cancerforskning i norr


Klubbens President Börje Niva, Birgitta Olsson och Roger Henriksson vid Lions Cancerforsningsfond i Norr. 

Vid den årliga Cancerforskningsdagen i Umeå 29/2 överlämnade klubbens President Börje Niva en donation på 500.000 kr till Lions Cancerforskningsfond i Norr.

Robin Hoodgalan i Luleå

Lions RobinHood-gäng i Luleå 23/2. Från vänster: Lena Henriksson Piteå/Öjebyn, Anne Melin Luleå LC, Maj-Britt Juuso Piteå/Öjebyn, Gunilla Granberg Luleå LC, Tommy Öhlund Luleå LC, Börje Niva Luleå LC, K-G Näsström Piteå/Öjebyn.

                             

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi finns på Facebook: Lions Club Luleå och Lion Club Gråsjälören              HJÄLP LIONS HJÄLPA

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter