Möten
Medlemmar

Välkommen till Lions Club Jönköping

Lions Club är en ideell hjälporganisation som är till för att hjälpa behövande överallt där hjälp behövs både här hemma och internationellt. Lions finns över hela världen så vårt viktigaste budskap till dig är att

Vår hjälp når fram

Dessutom går hela insamlingsnettot från våra aktiviteter till hjälpverksamheten eftersom medlemmarna själva betalar alla administrationskostnader.

Vår klubb består f.n. av ett 20-tal medlemmar, både kvinnor och män, såväl yngre som äldre. Vi vill gärna bli fler så vi kan fortsätta att utveckla verksamheten. Träffas, trivas och tjäna är Lions tre nyckelord. 

Aktuellt:

Beställning av Ljuskronor

Hej. Vi från Lions Club Jönköping vill säga att årets försäljning för våra fina handstöpta ljuskronor har startat. Den kan vara en perfekt present till dina nära och kära eller lysa upp din egen vardag med. Du kan välja mellan en 5-armad eller en 7-armad ljuskrona. Priset är 250 kr, respektive 300 kr. Pengarna som samlas in genom försäljningen går till klubbens hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. Vill du beställa din ljuskrona kontakta oss på mejl: lcjkpg@gmail.com eller på telefon: 0708-495315. Hjälp Lions att hjälpa!

Beställning av Jönköpings Lucia 2016

Känner du något Företag eller förening i Jönköpings kommun som vill boka vårt årliga Jönköpings Luciagäng, så finns det chans att boka de lediga tider som finns kvar! Kontakta gärna vår bokningsnisse Tommy Antonsson på: telefon: 0733875212 eller mail: tommy.n.antonsson@gmail.com. Först till kvarn. Behållning går till Kvinnojouren i Jönköping
Hjälp Lions att Hjälpa!!

Jönköpings Lucia 2016

Årets Jönköpings Lucia 2016 blev Julia Lewinson Skörd

De Glömda Barnen

Flyktingbarn från Syrien får hjälp av bland annat Lions i Sverige.
Mest utsatta just nu på vår jord är de syriska flyktingbarnen. De absolut fattigaste finns i läger i närområdet, exempelvis i läger i Turkiet. För att hjälpa de barnen startar nu Lions insamling nummer två (första insamlingen var 2015). Det handlar om att ge barnen möjlighet att gå i skola samt att de får mat- och hygienpaket och leksaker.
Målet för insamlingen är 10 miljoner. Insamlingen pågår till den 31 december och Lions vädjar till allmänheten och företag i Sverige att hjälpa till.
Sedan tidigare har Lions delat ut mat- och hygienpaket samt leksaker till barn och deras familjer, cirka 2 000 familjer har hittills fått hjälp. Nu går projektet vidare med att ge möjligheter för barnen att få gå i skolan, skolmoduler byggs för de insamlade medlen.
* Det är ett sätt att hjälpa barnen få tillbaka livsgnistan och tilltron till vuxna människor igen. Barn är sårbara och formbara och får de inte utbildning, vilket också är sysselsättning, kan de bli frustrerade och därmed en ”tickande bomb” och bli en rektryteringsbas för ”daesh”. Skolan ger barnen något lustfyllt i en annars hopplös vardag, säger Åke Nyquist, medlem i Lions Tillberga och tillika projektledare.
Redan har fem miljoner kronor samlats in och nu är målet med den nya insamlingen att samla in 10 miljoner kronor för att hjälpa flyktingbarnen på plats. De som aldrig har en chans att ta sig någon annanstans i Europa.
Ditt bidrag kommer göra skillnad och dina pengar går fram.

Historisk:

Sök till Jönköpings Lucia 2016!

Hej du ung tjej som bor i Jönköpings kommun. Vill du få en minne för livet? Är du mellan 16 - 25 och älskar att sjunga, så är det något för dig. Vi i Lions Club Jönköping söker just nu tjejer, som vill hjälpa till att sprida ljus och glädje i kommunen under mörka decemberdagar. Anmäla dig till Jönköpings Lucia senast den 25 oktober till mejl: ingrit.f.antonsson@gmail.com
Känner du någon som du tror att skulle kunna vara med, prata med henne och be henne kontakta oss så fort som möjligt. Dela gärna, så att vi når till så många som möjligt.

God Jul och Gott Nytt År!

Jul, jul, strålande jul,
glans över vita skogar,
himmelens kronor med gnistrande ljus,
glimmande bågar i alla Guds hus,
psalm, som är sjungen från tid till tid,
eviga längtan till ljus och frid!
Jul, jul, strålande jul,
glans över vita skogar!

Kom, kom, signade jul!
Sänk dina vita vingar
över stridernas blod och larm,
över all suckan ur människobarm,
över de släkten, som gå till ro,
över de ungas dagande bo!
Kom, kom, signade jul!
Sänk dina vita vingar!

Vi från Lions Club Jönköping vill önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt år! Vi hoppas att ni är rädda om varandra och att ni njuter av denna tid med era nära och kära!

Äldre händelser hos Lions Club Jönköping:

Jönköping Lucia 2015

Under eftermiddagen den 29 november presenterades Jönköpings Lucia 2015. Jönköpings Lucia 2015 Nancy Kakrouh lämnade över Lucia kronan till Jönköpings Lucia 2015 Filippa Hugosson. Lucian presenterades av klubbens president och en av Lucia projektets ansvarig, Ingrit Antonsson. Vi önskar till Jönköpings Lucia 2015 lycka till i sin uppdrag!

Har du tid?

Mer information hittar du på Lions.se eller kontakta oss på Lions Club Jönköping för att få mer information.

Besök till Kvinnojouren i Jönköping

Det har gått ett tag sen när Lions Club Jönköpings medlemmar lussade runt 16 härliga tjejer som var med i Jönköpings luciatåg 2014. Under dessa 5 aktiva dagar spred tjejerna ljus och glädje bland äldreboende, företag men även till allmänheten. Under dessa dagar samlades det in pengar till förmån för Kvinnojouren i Jönköping, ett projekt som klubben har stött under några år. 
Torsdagen den 5 mars var det dags för klubbens president, Ingrit Frei Antonsson och vice president, Ulla Andersson, att besöka Kvinnojouren i Jönköping. De blev mottagna av Verksamhetsledaren Catarina Gustavsson tillsammans med andra volontärer. Dessa hade tidigare besökt klubben vid medlemsmötet i november och berättat hur de hade använts pengarna som hade samlats in under Jönköpings Lucia 2013. 

Lions Club Jönköping kunde med glädje lämna över en check på 62 000 kronor och en en vårbukett tulpaner. Med dessa insamlade medel hoppas vi att även i år får mammor och barn ett underbart sommarminne. Ett underbart minne som är välbehövligt. 

Med detta överlämnandet, så kunde Lions Club Jönköping avsluta årets projekt för Jönköpings Lucia 2014 samt snart börja med nya Jönköpings Luciaprojekt och planering för 2015.


På bilden till vänster President hos Lions Club Jönköping Ingrit Frei Antonsson och till höger verksamhetsledaren till Kvinnojouren i Jönköping Catarina Gustavsson

En hälsning från Lions Club of Centurion i Pretoria

Idag fick Lions Club Jönköping en hälsning från Patrick Mills som är medlem i Lions Club Centurion i Pretoria, Sydafrika. Han besökte Jönköping runt första advent och bland annat även Julskyltning den 30 november. Där var även Lions Club Jönköping ut med olika stånd, bland annat mjukislotteri. När han berättade för oss att han är medlem i Lions i Sydafrika, så gav vi honom ett tyglejon med Lions märke. Idag skickade han en hälsning till oss och skrev att det lilla Lejonet har överlämnats till klubbens president! En liten vänlighetsgest som visar den internationella vänskap bland Lions medlemmar. Härligt!

Nyaste medlem hos Lions Club Jönköping

På bilden från vänster är Fadder för den nyaste medlem Lennart Wohlmer och nyaste medlem Eija-Maarit Karhu.

God fortsättning på det nya året!

Förra Lionsåret 2013/2014 så gav Lions Club Jönköping stöd till Norrahammar Tabergsbygdens Barnkoloni på 20.000 kr, så att lekplatsen kunde rustas upp lite innan sommaren. Strax före jul så fick vi ett fint brev från dem:

KOLLOSOMMAREN 2014
Under sommaren 2014 genomfördes det 2 perioder med koloniverksamhet, under två fantastiska veckor fick 39 barn chansen till en underbar vistelse i Mellbystrand.
Årets tema var samarbete det genomsyrade många av de aktiviteter vi gjorde tillsammans och även den attityd och det arbetssätt som personalgruppen jobbade utifrån.
Sommarens kollo erbjöd för de lite yngre, årskurs 2-3, en utflykt till busfabriken, som är ett lekland med massor av möjligheter till aktiv lek. Har får man testa på att klättra i lekställningar, hoppa studsmatta, leka lekar och ha roligt en hel dag.
Under andra perioden, eller den period där barn från årskurs 4-5 deltog gick utflykten till Arosfortet där barnen och ledarna fick öva sin samarbetsförmåga och olika klurigheter.
På koloniområdet genomfördes dagligen frivilliga och lite mer obligatoriska lekar och aktiviteter. Den återkommande fotbollsmatchen mellan barn och vuxna spelades i år på stranden med efterföljande dopp i havet.
Att bygga sandslott leka lekar, umgås och ha roligt har alltid präglat en kollovistelse på Norrahammar Tabergsbygdens Barnkoloni och så även i år.
Vi vill på detta sätt tacka alla som hjälpt oss under året.

God Jul och Gott Nytt År!

Jul, jul, strålande jul,
glans över vita skogar,
himmelens kronor med gnistrande ljus,
glimmande bågar i alla Guds hus,
psalm, som är sjungen från tid till tid,
eviga längtan till ljus och frid!
Jul, jul, strålande jul,
glans över vita skogar!

Kom, kom, signade jul!
Sänk dina vita vingar
över stridernas blod och larm,
över all suckan ur människobarm,
över de släkten, som gå till ro,
över de ungas dagande bo!
Kom, kom, signade jul!
Sänk dina vita vingar!

Vi från Lions Club Jönköping vill önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt år! Vi hoppas att ni är rädda om varandra och att ni njuter av denna tid med era nära och kära!

Kröning av Jönköpings Lucia 2014

På lördagen den 13 december kröntes Jönköpings Lucia 2014 av konstvetare Solveig Bergström. Nancy Karkouh fick ett fint smycke runt halsen, som har tillverkats av guldsmeden bq Guldsmed Björn Blomqvist. Alla tärnor fick också ett minne i form av varsitt tärnsmycke.

Besök till Frälsningsarméns öppet verksamhet

På måndag den 8 December träffade Lions Club Jönköpings president Ingrit tillsammans med klubbens kassör Hans, Kim Andersén från Frälsningsarméns öppen verksamhet. Kim berättade hur de jobbar och visade oss runt i lokalerna. Från och med igår kom de ut med julgrytan. Efter trevlig besök, lämnade Ingrit över ett bidrag på 5000kr till Frälsningsarméns öppet verksamhet för jul, så att de skulle kunna hjälpa utsätta människor och ge dem ett lite trevligare jul! Vi tyckte att det var ett jättebra arbete som görs hos Frälsningsarmén.

Julmarknad på Bashults gård

Redan på söndag den 7 december mellan 15-18 hittar du Lions Club Jönköpings medlemmar tillsammans med våra vackra ljuskronor vid julmarknaden på Bashults Gård. Kom och hälsa på oss!

Jönköpings Lucia 2014

Under eftermiddagen den 30 november presenterades Jönköpings Lucia 2014. Jönköpings Lucia 2013 Linn Lönnkvist lämnade över Lucia kronan till Jönköpings Lucia 2014 Nancy Karkouh. Lucian presenterades av klubbens president och en av Lucia projektets ansvarig, Ingrit Antonsson. Vi önskar till Jönköpings Lucia 2014 lycka till i sin uppdrag!

 

Jönköpings Lucia 2014 kandidater.

Dessa 17 tjejer är Jönköpings Lucia 2014 kandidater. Vi har fått ihop ett härligt gäng tjejer som har börjat med sina övningar. Jönköpings Lucia presenteras vid Julskyltningen i Jönköping den 30 november kl. 15:00 på Hoppets torg. Alla är hjärtligt välkomna för att se tjejerna men även att lyssna lite på deras sånger.

 

Lions ljuskronor.

Hej. Vi från Lions Club Jönköping vill säga att årets försäljning för våra fina handstöpta ljuskronor har startat. Den kan vara en perfekt present till dina nära och kära eller lysa upp din egen vardag med. Du kan välja mellan en 5-armad eller en 7-armad ljuskrona. Priset är 200 kr, respektive 300 kr. Pengarna som samlas in genom försäljningen går till klubbens hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. Vill du beställa din ljuskrona kontakta oss på mejl: lcjkpg@gmail.com eller på telefon: 0708495315. Hjälp Lions att hjälpa!

 

Jönköpings Lucia 2014

Nu förlänger vi möjligheten för att bli årets Jönköpings Lucia en dag till, för vi saknar några tjejer till! Vill du bli årets Jönköpings Lucia 2014 och du är en tjej mellan 17-25 som älskar att sjunga.Kontakta gärna vår Lucia ansvarig Ingrit på mail: ingrit.f.antonsson@gmail.com. Vi skulle vara tacksamma om du kontaktar henne senast på tisdag den 21. oktober 2014. Välkommen! DELA GÄRNA MED DINA VÄNNER PÅ FACEBOOK!  TILLSAMMANS KAN VI!

Insamling för Världens Barn 2014

Vilken härlig dag. Vi kunde konstatera att vi har slagit liten insamlings rekord när det gäller Världens Barn insamlingen. Lions Club Jönköping samlade totalt in 21 126 kr. Tack till Er alla som har bidragit till detta insamlingen.

Jönköpings Lucia 2014

SISTA DAGAR KVAR ATT ANSÖKA TILL ÅRETS JÖNKÖPINGS LUCIA. Nu söker Lions Club Jönköping just dig som vill sprida ljus, värme och glädje till företag, föreningar, äldreboende och vill bli årets Jönköpings Lucia 2014. Är du en glad tjej som älskar att sjunga och är mellan 17-25 år, så är du välkommen att anmäla dig till Jönköpings Lucia 2014 på vår mail: lcjkpg@gmail.com senast den 30 september. Vi vill gärna att du skriver vid anmälning: ditt namn, ålder och adressen. Tack för att du vill vara med i vår trevlig gäng! DELA GÄRNA ANNONSEN PÅ VÅR FACEBOOKSIDA MED DINA VÄNNER!

QR-kod

Tiden och tekniken ändras så fort och det gör att även vi måste följa med i tiden. Nu kan alla med smartphones besöka Lions Club Jönköpings hemsida väldig enkelt. Ladda ner en app som läser QR-kod och du kan enkelt komma till vår hemsida.

Besök till Kvinnojouren i Jönköping

Onsdagen den 26 februari besökte 3 medlemmar från Lions Club Jönköping Kvinnojouren i Jönköping för att överlämna en check till deras verksamhet för kvinnor och barn. Pengarna samlades in under 5 intensiva dagar i December med Jönköpings Lucia som besökte förskolor, äldreboende och företag.
Lions medlemmarna fick träffa en del av Kvinnojourens ledning men även flitiga personer som ställer upp och hjälper till i den dagliga i verksamheten. Efter ett trevligt pratstund fick Lions Club Jönköpings President Ingrit Frei Antonsson lämna över en check på 67 000 kr. till Kvinnojourens verksamhetschef Catarina Gustafsson och blommor till ordföranden Lena Rocksjön. Pengarna skall huvudsakligen användas till sommarlägret för mammor och barn.

Ljusstöpning

Nu börjar vår ljusstöpningsperiod. Under en intensiv period stöper vi femarmade och sjuarmade ljuskronor. Vi stöper även specialbeställda ljuskronor med sex, åtta eller fler armar, beroende på vad som ska firas.

 

Kröning av Jönköpings Lucia

Under fem stressiga Luicadagar skjutsas Jönköpings Lucia med tärnor runt i Jönköping till företag, äldreboenden och liknande för att sprida julstämning och samla in pengar. Årets insamling går till Kvinnojouren i Jönköping och deras sommarläger för kvinnor och barn. Årets insamling gav 67.000:-.

Lucia 2013, Linn Lönkvist

Jönköpings Lucia 2013

I Jönköpings Posten har den första annonsen för att söka till årets Lucia och hennes tärnor kommit. Tjejer kan som vanligt anmäla sig genom att skicka in talongen som är med i tidningen. I år finns, som nyhet, även möjlighet att ansöka direkt på Jönköping Postens hemsida: http://www.jonkopingsposten.se/lucia

Utdelning av Lions kulturstipendium

På Nationaldagen utdelades Lions kulturstipendium på 10 000 kronor vid en ceremoni i Rådhusparken.

 

 

Tackbrev från en Berzeliusstipendiat

  
Hej!

Den 1-2 februari deltog jag i Berzeliusdagarna i Stockholm. Jag går på
Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping. Jag har förstått att det är ni på
Lions Club som sponsrade mitt stipendium, och jag är väldigt glad över
att ha fått möjlighet att delta. Tack!

Vi fick bo på ett fint hotell och äta middag en kväll på resturang
Piperska muren. Under dagarna fick vi lyssna på föredrag om allt
möjligt, bland annat datorkemi, fibrer och skogsindustrin, konstgjort
blod, återskapning av kroppsdelar, membranproteiner och isotoper. Ett
av de föredrag jag tyckte var mest intressant var det om datorkemi. Vi
fick också möjlighet att träffa utställare från olika skolor och gå en
svår men intressant tipspromenad. Jag lärde känna andra spännande
människor och hade två mycket bra dagar!
Än en gång, tack så mycket för denna fantastiska möjlighet!

Vänligen

Irma Håkansson
Erik Dahlbergsgymnasiet, Jönköping

          

     

             

 

      

  • Vi gratulerar vår stipendiat Ifrah Kihri som har blivit utsedd till Årets Smålänning

 

 

 

  • Julgransplundringen

Elly Kling hyllas!

Ingen har betytt mer för det framgångsrika och årligt återkommande arrangemanget av Jönköpings Lucia än Elly Kling. För sitt fantastiska arbete har hon tilldelats en Melvin Jones utmärkelse, som här överlämnas av klubbens president Erik Svensson vid årets julgransplundring.   

 

  • Kröning av Jönköpings Lucia 2012

Vid en högtidlig ceremoni i Kristine kyrka den 13 december kröntes Evelina Ström till Jönköpings Lucia.

Lucia med tärnor har nu spritt ljus och glädje vid mer än 40 framträdanden på företag, äldre-boenden och gallerior. En stor och uppskattad prestation av luciatåget som dessutom dragit in ett ansenligt bidrag till Lions Rödafjäderinsamling till förmån för barndiabetesforskningen.

 

              

 

  • Lyckad julmarknad! Det preliminära resultatet av julmarknaden visar på bättre försäljning på chockladhjul och lotter än i fjol. Behållningen uppskattas till 16 000 kr. 

          Tack alla som jobbade i kylan och tack alla kunder! 

             

        

  • Tre nya medlemmar! 

Vi hade nöjet att hälsa tre nya medlemmar välkommna till klubben på månadsmötet i november.  

 

De nya medlemmarna Björn Norman, Marcus Nyman och Benny Bertilsson

         

 

  • Insamlingen till Världens barn gav nytt rekord! 17 096 kr!   

   

  • Lions överlämnar 10 000 kr i gåva till kvinnojouren
  •  

 

       

 

      

                  

            

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter