Möten
Medlemmar

Våra aktiviter

 

Ljusstöpning

Lions Club Jönköping har under många år tillverkat och sålt ljuskronor till allmänheten för att få in medel till hjälpverksamhet. Sedan 1988 har nettointäkerna för ljusstöpningen sammantaget uppgått till  3,4 miljoner kr. 

Missa inte att köpa våra ljuskronor – en svårslagen present.

Ljuskronorna är handstöpta och hela ljuskronan doppas i stearinbadet vid tillverkningen. Ljusen är väl utprovade och varken ryker eller rinner, men de ska självfallet stå på en dragfri plats och på ett brandsäkert underlag när de är tända.

Det är ganska arbetskrävande att tillverka ljusen, inklusive stommen till ringarna. Allt arbete görs ideellt. Kostnaden för material och förpackning är drygt 50 kr per ljus, delvis beroende på hur mycket kartonger och bottenringar som vi får tillbaka när ljusen är uppbrända. Hela nettot går till hjälpverksamheten.

Ljusen tillverkas som standard i två modeller, en liten ring med fem ljus och en stor med 7 ljus. De flesta ljusen säljs till julen och då är ringen virad med rött band. Det går även att få ljus med annat band, t.ex. grönt eller blågult, som kan passa bra för en födelsedagspresent. De små ljusen kostar 250 kr och de stora 300 kr per st.

Kontakta någon medlem i klubben eller hör av dig via lcjkpg@gmail.com om du vill köpa ljuskronor.

 

Jönköpings Lucia

Lions Club Jönköping har sedan en längre tid tillbaka arrangerat Jönköpings Lucia i samarbete med Jönköpingsposten och På Stan. Klubben har hand om rekrytering av körledare, urval av kandidater och praktiska arrangemang kring förberedelser och genomförande av Luciatåget. Inte minst tack vare alla entusiastiska lucior, tärnor och körledare är detta en uppgift som klubben tycker är väldigt stimulerande.

I samband med kröningen av Lucia i antingen Sofia eller Kristine kyrka tas ”kollekt” upp. De företag som besöks av Lucia får också betala en avgift. 

I år, 2013, kommer Lucia 11-14 december och kröning sker i Sofia kyrka 13:e december. Vill du boka besök av Jönköpings Lucia kan du vända dig till Tommy Antonsson, helst per e-mail.

Mail: tommy.n.antonsson@gmail.com Skriv Luciabokning i ämnesraden.

Tel. 0733-875 212

 

Julmarknaden

Julmarknader på skyltsöndagen har från början av 60-talet och sedan dess varit ett årligen återkommande arrangemang. Många Jönköpingsbor har under åren spelat och vunnit på chokladlotteriet.

 

Världens Barn

Världens Barn

Årets bössinsamling på Västra Torget gav 17 096 kr vilket är över 30 % mer än förra året. Tack alla som har bidragit med gåvor stora som små! Även riksinsamlingen till Världens Barn och Jönköpings samlade bidrag till riksinsamlingen har slagit rekord i år.

Läs mer om Lions medverkan i insamlingen till Världens Barn på Lions Sveriges hemsida. http://www.lions.se/varldensbarn/index.htm.

 

Glasögoninsamling

Insamling av begnade glasögon samt rengöring och förpackning av dessa för att de ska kunna återanvändas av människor i fattiga länder är ett handfast sätt att hjälpa människor till ett bättre liv. 

Ulla Andersson och Britt-Marie Weidby överlämnar glasögon till Vision For All.

 

 

 

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter