Möten

 

(180318)

Annorlunda påskbjörkar och påskris

Sedan ett flertal år har Lions Club Visby dekorerat delar av staden med påskbjörkar. De har varit klädda med fjädrar samt ett litet”ägg” med Lions logo. Påskbjörkarna har tillkommit i samarbete med Visby Centrum.

Tidigare har klubben köpt in vanliga fjädrar men förra året övergick man till ”godkända” kalkonfjädrar från USA. De fjädrarna plockas av redan slaktade fåglar.

I år framförde Visby Centrum önskemål m att vi ej skulle klä björkarna med fjädrar utan använda något annat. Klubbens damer, det så kallade Klöset, kom fram till att vi skall använda tygremsor av organza till björkarna. Till påskrisen används små ullgarnstussar.

Medlemmarna och Klöset-damerna har hållit på under två dagar och klätt björkar och ris, en arbetsinsats på cirka 10 timmar. Till denna tid tillkommer hämtning i skogen och transporter.

Text och foto Ch Wennström

 

Gotlands Förenade Besöksnäring

Gotlands Förenade Besöksnäring i samråd med Visby Centrum ville anställa sommarvärdar för att skapa trivsel, förebygga trängsel och minska spridning runt om på ön. Lions Visby ställer upp med 2 personer under tiden 12/7 till 8/8 mellan 14.45- 16.45 placerade på Clarion Hotell i Visby. Ersättningen går in till klubbens hjälpverksamhet.

Bland trevliga gäster såg vi Benjamin Ingrosso som stannade och frågade kring vad Lions gör. Benjamin fick information och Mejan Ingmansson fick en kram av den trevliga artisten.

 

      

                                                     

 

 

Månadsmöte

Månadsmötet den 21:a september hade kompletterats med en guidad tur i Visby: Start vid S:t Hans och S:t Pers  ruiner – S:t Hansgatan – Stora Torget- S:t Hans Plan med statyn av Christoffer Polhem. Jan Luthman hade mycken information att förmedla -även för den som bott i stan länge. Kommer Ni ihåg…. var en vanlig fråga till gruppen.

 


 

Lions Club Visby   

c/o Ulf Liljeborg
E-post: Liljeborg@Telia.com

Bankgiro 685-0580, Swish 123 147 1127
org-nr 834001-6719

 

© 2015  Lions Club Visby

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter