Kokoukset
Jäsenet

Koko toimintakauden keräämme rahaa järjestämällä erilaisia talkoita, myyjäisiä ja järjestön projekteja naisenergian ja aktiivisen otteen voimalla.

Annamme vuosittain lahjoituksia mm. Siilinjärven kulttuuritoimelle ja SRK:n diakoniatyölle. Avustamme Plan-kummilapsemme koulutusta, jaamme stipendejä Siilinjärven koululaisille ja kustannamme joka vuosi kahden opettajan tai liikuntaohjaajan Quest-koulutuksen. Olemme mukana sotainvalidien keräyksissä ja avustamme vanhuksia. Lahjoitustemme tukemana joka vuosi yksi nuori pääsee Lionsin nuorisovaihtoon maailmalle ja runsan joukko paikkakunnan koululaisia kulttuuritapahtumien pariin. 

 

2021


28.11.2021 Suuret Joulumyyjäiset

Vuoden tauon jälkeen saimme pidettyä onnistuneet joulumyyjäiset koronaohjeita noudattaen. Ahmon koululla kävijöitä tapahtumassa oli n.1160. Itsetehtyjä tuotteita myymässä oli sisä-ja ulkopaikoilla 65 myyjää. Pöydän myyntituotteilleen olivat varanneet yksityishenkilöiden lisäksi erilaiset järjestöt, yhdistykset ja urheiluseurat.

Tervetuloa! Lionit Merja, Erja ja Nike toivottamassa myyjät tervetulleiksi ja neuvomassa heidät omille myyntipaikoilleen!

Runsaan arpajaispalkintopöydän ääressä lionit Kaija, Irja ja Sirkku. Kahvion myyntipöydän herkkuja ovat valmiina myymään lionit Rauha, Päivi ja Anu.

Joulumyyjäisten iloista tunnelmaa: herkullisia leivonnaisia, hauskoja tonttuja, hurmaavia enkeleitä, neuleita, villasukkia, kransseja, kauniita koruja, vastoja joulusaunaan ym. Ostosten välillä pystyi pistäytymään kahvilla, glögillä tai joulupuurolla ja fiilistelemään alkavaa joulun tunnelmaa!

_______________________________________________________________________________

Suuret Joulumyyjäiset 2021 -suunnittelu kovassa vauhdissa!

Tänä vuonna LC Siilinjärvi Tarina sai järjestettäväksi Suuret Joulumyyjäiset. Siilinjärvellä Ahmon koulun liikuntasalissa 28.11.21 pidettävät joulumyyjäiset järjestämme yhdessä Siilinjärven kunnan kanssa. Suunnitelmat ovat jo kovassa vauhdissa. Mainokset ovat olleet Uutis-Jousessa ja Viikkosavossa, sekä juttu myös Uutis-Jousessa 21.10.21. Lisäksi facebookissa eri sivuilla on ilmoitettu joulumyyjäisistä sekä perinteisesti paperimainoksina ilmoitustauluilla. Kangaslakana on ollut Ahmon koulun aidassa viikon ajan muistuttamassa kulkijoita lähestyvistä myyjäisistä.

U-j Joulumyyjäiset_______________________________________________________________________________

Mitä tehtäs? -viikon sirkus saapui kouluille verkossa

LC Tarina mahdollisti osaltaan jo kolmantena perättäisenä vuonna kunnan kultturikasvatussuunnitelman toteutumista. Tänä vuonna 2021 klubimme lahjoitti 650 oppilaalle Kuopion kaupunginteatterin tuottaman sirkuselämyksen koronan takia verkkoesityksenä.

Mitä tehtäs? 2021

Julkaisu Uutis-Jousessa 11.2.2021


2020


LC Tarinan kesätervehdys palvelutalo Akuliinan ja Aukustin väelle 4.6.2020

LC Tarina on tehnyt yhteistyötä Palvelutalo Akuliinan kanssa usean vuoden ajan. Palvelutalon asukasmäärä kasvoi toukokuussa, kun naapuritontille valmistui toinen palveluyksikkö Aukusti.  Klubimme halusi toivottaa talojen asukkaille "aurinkoa ja lempeitä kesätuulia" hedelmä- ja herkkukorin kera.

Palvelutalossa tapahtui myös "vahdinvaihto"; Maarit Laurila (kuvassa vasemmalla) jätti haikeat jäähyväiset talojen asukkaille ja tiimivastaavana aloitti Hannele Miettinen (kuvassa kolmas oikealta). LC Tarinan kesätervehdyksen otti asukkaiden puolesta vastaan Martti Tepponen ja Eero Jääskeläinen. LC Tarinan edustajina Maija-Liisa Räisänen ja Nikki Koponen.

LC Tarinan Leena Korhonen ja Maija-Liisa Räisänen kiittivät Maarittia yhteistyöstä ja toivottivat hänelle ruusun kera hyvää kesää ja menestystä myös tulevissa työhaasteissa.

___________________________________________________________________________ 

LC Tarina lahjoitti kevään 2020 stipendit Toivalan koulun neljälle oppilaalle

Klubimme on muistanut joka kevät Siilinjärven ala-asteen koulujen oppilaita 30 €:n arvoisella stipendillä. Tänä keväänä vuorossa oli Toivalan koulu. Stipendien saajana on neljä opettajien nimeämää oppilasta.
_________________________________________________________________________

LC Tarinan lahjoitus 13.5.2020 seurakunnan diakoniatyölle ohjautuu lapsiperheiden auttamiseen korona-epidemian aikana

 Siilinjärven seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Liisa Tiilikainen  kiitti lämpimästi LC Tarinaa rahallisesta lahjoituksesta, joka ohjataan siilinjärveläisten lapsiperheiden auttamiseen haastavan korona-epidemian aikana.

_________________________________________________________________________

Ystävien iltana 14.2.2020 nautittiin herkullisesta menusta, tunteikkaasta musiikista ja hyväntuulisesta ystävien seurasta.

LC Tarinan presidentti Irja Kuosmanen ja 1. varapresidentti Merja Oksman toivottivat Ystävien illan vieraat lämpimästi tervetulleiksi.

Illallispöytien kattaus oli kaunis ja juhlisti illan tunnelmaa.

Aki Hiltunen oli jälleen loihtinut tiiminsä kanssa herkullisen illallisen.

Reilut 70 Ystävien illan vierastamme saivat illallisen jälkeen nauttia Espanjassa ja Etelä-Amerikassa esiintyvän Fabrizio Renden korkealuokkaisesta esityksestä. Fabrizio esitti omia kappaleitaan sekä aikaisemmilta albumeiltaan että juuri valmistuneelta uudelta albumiltaan.

Fabrizion esitys huipensi illan tunnelman. Saimme kuulla lauluja rakkaudesta, kaipuusta, kaikesta siitä mitä ihmisten väliseen kanssakäymiseen liittyy.

Fabrizio esitti  myös meille suomalaisille niin rakkaita vanhoja italialaisia kappaleita, joista mm. Laila Kinnunen ja Kari Tapio ovat tehneet suomenkieliset versiot. Eikä kuningas Elviskään jäänyt illan kappalevalinnoissa huomiotta.

Kiitos illan vieraillemme ja klubimme jäsenille hyväntuulisesta seurasta, kiitos Akille ja tiimille hyvästä illallisesta ja kiitos Fabriziolle ja äänimies Artulle loistavasta musiikista ja lauluista.

______________________________________________________________________________

Ystävien illan illalliskortti on mainio Ystävänpäivän lahja

Uutis-Jousi julkaisi to 6.2.2020 Ystävien illan esiintyjän Fabrizio Renden haastattelun.

________________________________________________________________________

Siilinjärven lapsiperheet osallistuivat runsain joukoin Pikku-Marjan talvipäivään su 2.2.2020 

Pikku-Marjan Talvipäivä aloitti Siilinjärven Kulttuuritoimen järjestämän Mitä tehtäs -toimintaviikon.  Kulttuuritoimen puuhanaiset Tuula Pärnänen ja Hanna Kauhanen iloitsivat, että aloituspäivä onnistui hyvin ja sadat lapsiperheet, reilut 500 henkilöä,  saivat nauttia päivän runsaasta ohjelmatarjonnasta.

Päivän sää suosi myös ulkoaktiviteetteja; temppurataa ja talutusratsastusta. Puuhakkaan liikunnan jälkeen lapset tulivat sisälle posket punoittaen ja silmät loistaen. Ja sisätiloissa odottivat nuorten tanssiesitykset, pienoiskonsertti, muskari, kasvomaalaus, muotokuvaus ja nalleneuvola.

Naapuriklubin miehet hoitivat makkaranpaiston.

Kuopion Maanpuolustusnaiset puolestaan hoitivat hernesopan keiton.

LC Tarina hoiti jälleen Pikku-Marjan kahviovastuut sekä piti omat arpajaiset. Saimme kulttuuritoimelta isot kiitokset kahvion vastuiden laadukkaasta hoidosta.

Aikaisin aamulla laitoimme kahvion tarjonnat esille.

Karjalanpiirakat antoivat kävijöille lisäenergiaa touhukkaan toimen ohessa.

Aamulla paistetut tuoreet pullat tekivät hyvin kauppansa.

Kahvion kassavastaavalla riitti myös puuhaa koko päivän ajan.

LC Tarinan omien arpajaisten tuotto kartutti mukavasti klubimme hyväntekeväisyyskassaa.

Jälleen klubimme leijonat olivat saaneet kokoon laadukkaat arpajaispalkinnot. Joka toinen arpa toi voiton ja moni lapsi lähti mieluisa palkinto kainalossa jatkamaan päivän muissa touhuissa. 

___________________________________________________________________________

Vuorelan koulun 3- ja 4-luokan oppilaat nauttivat Pakkassirkuksen TotTaRua -esityksen taituruudesta ja visuaalisuudesta

Siilinjärven Kulttuuritoimen järjestämä ja LC Tarinan tuen mahdollistama matka teatteriin on alkamassa. Vuorelan koulun 3- ja 4- luokan 80 oppilasta opettajineen lähtivät matkaan kahden ison linja-auton kyyditsemänä.

Jokainen oppilas sai oman lipun ja se oli tärkeä tosite; lippu pysyi tiukasti oppilaan kädessä sekä ennen esitystä että esityksen jälkeen. Se ehkä päätyi koulupäivän jälkeen kotiin viemiseksikin.

Kaupunginteatterin kuva

TotTaRua -esityksessä oli mukana yli 30 nuorta Kuopion Sirkuksen taitavaa harrastajaa. Esityksen innoittajana on toiminut unimaailma ja sen rajattomat uhkat ja mahdollisuudet. Esitys vei katsojat todellisuuden rajamaille sirkuksen keinoin. 

Olenko jo unessa vai hereillä? Mikä on totta ja mikä on tarua?

Taitavat sirkuslaiset hurmasivat huikealla osaamisellaan ja taituruudellaan. 

Esityksen puvustoon oli panostettu todella paljon; ne olivat täynnä näyttäviä yksityiskohtia. Pukujen visuaalisuus oli iso osa esityksen vaikuttavuutta.

Oppilaat ja opettajat muistivat klubiamme kiitoskortilla.

Kauniit kiitossanat lämmittävät klubimme leijonien mieltä. Oppilaat ja opettajat nauttivat esityksestä ja heillä on siitä varmasti paljon puhuttavaa koulutunneilla.

 

Uutis-Jousi julkaisi to 23.1.2020 jutun Vuorelan koululaisten retkestä Pakkassirkus -esitykseen. 

 

Uutis-Jousen toimittaja ja haastatellut koululaiset kuvasivat Pakkassirkus-esityksen tunnelmat hyvin. Ja esityksessä mukana olleet LC Tarinan edustajat saivat puolestaan kokea klubimme lahjoituksen mukanaan tuoman annin lapsille.

________________________________________________________________________________

Ystävien ilta pe 14.2.2020 kokoaa ystävät yhteisen illallisen ja musiikkiohjelman äärelle.

LC Tarina järjestää Ystävänpäivänä pe 14.2.2020 ravintola Lataamossa Siilinjärven Harjamäessä Ystävien illan. Mestarikokki Aki Hiltunen on laatinut herkullisen menun. Ja illan esiintyjänä musiikista huolehtii italialainen Fabrizio Rende. Luvassa on lauluja rakkaudesta ja ystävyydestä. 

Illalliskortin hinta on 40 € ja niitä on myynnissä Siilinjärven INFO kirjakaupassa. Tervetuloa.

___________________________________________________________________________

Pikku-Marjan talvipäivä su 2.2.2020 aloittaa Mitä tehtäs -toimintaviikon. LC Tarina hoitaa jälleen kahvion toiminnot ja järjestää arpajaiset.

Klubimme on jälleen yhteistyökumppanina Siilinjärven Kulttuuritoimen kanssa ja hoidamme Pikku-Marjan talvipäivän kahviotarjoilut. Järjestämme lisäksi varainkeruuna arpajaiset. Toivomme, että siilinjärveläiset lapsiperheet osallistuvat jälleen runsain joukoin Mitä tehtäs -toimintaviikon avajaispäivän tapahtumiin.

Mitä tehtäs -toimintaviikolla on luvassa paljon ohjelmatarjontaa lapsille ja nuorille. Siilinjärven Kulttuuritoimen ennakkojuttu Uutis-Jousessa to 23.1.20 toivottavasti saa kohderyhmät osallistumaan viikon tarjontaan.


2019


LC Tarinan vuoden viimeiset arpajaiset pidettiin SRK:n Joulumyyjäisissä su 15.12.2019

LC Tarinan arpajaispöydät olivat paraatipaikalla, sisääntuloaulassa. Tehokas tiimimme sai runsaan palkintopöydän valmiiksi hyvissä ajoin ennen asiakkaiden saapumista. Saimme tunnin sisällä myytyä kaikki arvat ja tiimimme voi olla tyytyväinen päivän tulokseen.

______________________________________________________________________________

Suuret Joulumyyjäiset su 1.12.19 ja siellä LC Tarinan kahvio ja arpajaiset ovat klubimme tärkein varainkeruu -tapahtuma.

Suuret Joulumyyjäiset -päivä on koittanut ja klubimme tiimi on saanut kahvion kuntoon ja asiakkaat ovat tervetulleita.

Kun myyjäisten ovet avautuivat, sali täyttyi hetkessä asiakkaista.

Myyjien pöydät notkuivat hienoja käsitöitä.

Kahviossamme oli tarjolla niin makeaa kuin suolaistakin herkkua.

LC Tarinan arpajaiset on myyjäisissä kahviomme lisäksi toinen tärkeä varainhankintakeino. 

Arpajaispöydän laadukkaat palkinnot ovat klubimme leijonien hieno työpanos.

Arvan hinta oli 2 €. Jokainen palkinto oli nimetty ja numerointi. Leijoniemme harjaantunut toiminta takasi, että kaikki sujui hyvin.

LC Tarinan ensiapuryhmän ammattitaitoa tarvittiin myyjäisten aikana.

Päivän päätteeksi laskettiin kahviomme ja arpajaistemme tuotto. Myyjäisissä kävi yli 1600 asiakasta ja paikalla oli myyjiä ja toimitsijoita yhteensä 200. Myyjäiset olivat nimensä mukaisesti Suuret Joulumyyjäiset. 

Klubimme leijonat pitivät to 21.11.19 arpajaispalkintojen pakkaus- ja numerointitalkoot. Saimme kokoon suuren määrän laadukkaita palkintoja. Niistä syntyy hyvät arpajaiset.

Saimme pitää arpajaispalkintojen talkoot leijonamme Helvin toimistolla. Talkooväki tarvitsi energiaa ja nyyttikestiperiaatteella pöytä täyttyi niin suolaisesta kuin makeastakin tarjottavasta. Yhdessä oli mukava valmistella tulevia joulumyyjäisten arpajaisia.

____________________________________________________________________________

Osallistuimme 16.9.2019 Vie vanhus ulos -kampanjaan

LC Tarina osallistui valtakunnalliseen "Vie vanhus ulos" -kampanjaan. Klubimme neljä leijonaa auttoivat maanantaina 16.9.2019 Palvelutalo Akuliinan vanhuksia kävelylenkillä Siilinjärven keskustassa.

_____________________________________________________________________________

 

Janinan nuorisovaihtomatka USA:n Nevadaan kesällä 2019 oli ikimuistoinen

Janina Savinainen oli kesällä 2019 LC Tarinan lähettämänä nuorisovaihdossa USA:n Nevadassa.

Janina kertoi 2.9.2019 kokouksessamme matkansa kokemuksista. Matka USA:han on ollut Janinalle pitkäaikainen toive ja hän olikin kiitollinen LC Tarinalle matkan toteutumisesta.

Las Vegas mainosvaloineen, suihkulähteineen ja leveine bulevardeineen oli livenä nähtynä huikea kokemus. Myös Nevadan luonto; kuumat aavikot, jylhän mahtavat vesiputoukset ja kauniit kansallispuistot tekivät Janinaan lähtemättömän vaikutuksen.

Janinan isäntäperhe oli aktiivinen toimija paikallisessa Lions-klubissa. Janina sai tutustua klubin toimintaan ja viedä LC Tarinan tervehdyksen paikallisille lioneille. Janina kertoi, että englannin kielen taito karttui mukavasti. Yhteisasuminen isäntäperheen kanssa sujui hyvin ja Janina toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi tulevien USA:n matkojensa yhteydessä.

LC Tarinan lioneille on ilo saada näin palautetta nuorisovaihdossa olleilta nuorilta. Ja toivommekin, että myöhemmin syksyllä 2019 käynnistyvään kesän 2020 nuorisovaihtoon saisimme jälleen hakemuksia.

Uutis-Jousi haastatteli Janinaa ja juttu julkaistiin 12.9.2019 ilmestyneessä numerossa.


 

LC Tarina yhdessä Siilinjärven seurakunnan kanssa lahjoitti läppäreitä lukion lainaamolle

Syksyllä 2019 Siilinjärvellä aloittaa 100 nuorta opiskelun lukiossa. Kannettava tietokone on välttämätön opiskelujen työvälineenä. Klubimme halusi tukea seurakunnan diakoniatyön kanssa, että kaikilla opiskelijoilla on läppäri käytettävissa riippumatta perheen taloudellisesta tilanteesta. Seurakunta sai Tapio Lepolan muistorahastolta 1400 euroa ja LC Tarinan lahjoitus oli 500 euroa. Kaikkiaan 1900 euroa, jotka Yhteisvastuun teemalla päätimme yhdessä sijoittaa oikeudenmukaisuuden ja tasavertaisuuden edistämiseen, siilinjärveläisten lukiolaisten hyväksi. Lahjoituksen otti vastaan 26.6.2019 Siilinjärven lukion rehtori Aurora Hansen.

Uutis-Jousi 27.6.19 


Leijonien kirkkopyhä Helatorstaina 30.5.2019 vietettiin Siilinjärven torilla auringon helliessä kirkkokansaa

Siilinjärven torilla järjestetty Leijonien kirkkopyhä Helatorstaina 30.5.2019 sai hyvän vastaanoton siilinjärveläisten keskuudessa. Siilinjärven evl. seurakunta järjesti hyväntuulisen ja monipuolisen ohjelman. Sää oli mitä parhain. LC Tarinan Leijonat antoivat oman panoksensa tilaisuuden onnistumiseksi; autoimme mm. vanhuksia osallistumaan tilaisuuteen. Palvelutalo Akuliinasta osallistui kymmenen asukasta Torikirkkoon LC Tarinan Leijonien avustamina.

LC Tarinan viesti "Tehdään yhdessä hyvää" muistutti Torikirkkoon osallistujia auttamisen ja välittämisen tärkeydestä kanssaihmisiä kohtaan.


 

Ahmon koulun pienryhmä nautti täysin rinnoin retkestä Särkänniemen huvipuistoon 22.5.2019

LC Tarinan avustus osaltaan mahdollisti oppilaiden retken Tampereen Särkänniemeen. Oppilaat olivat saaneet ensin itse ideoida matkan sisällön; miettiä miten Tampereelle päästään, mitä siellä sitten tehdään ja paljonko rahaa tarvitaan. Sen jälkeen käynnistyi yhdessä rahoituksen hankkiminen. Kun rahat oli saatu kokoon lahjoituksina eri yhdistyksiltä, matka toteutui toukokuussa. 

Huvipuiston laitteista oppilaat ottivat ilon irti. Sen jälkeen oli vuorossa akvaario, Näsinneula ja Koiramäen puisto. Matka tehtiin junalla.

Opettajan kommentti: "Retki oli meille hieno opetus siitä, miten yhteen hiileen puhaltaminen kannattaa." Ja oppilailta saatiin palautetta: "Oli ihan jeps", "Oli hauskaa", Kuumana päivänä oli kivaa, kun välillä tuli kaatosade".

Ja meille LC Tarinan väelle oli ilo olla mukana tukemassa tämän retken toteutumista.


K-piiri järjesti nuorisovaihtoon lähtijöille infotilaisuuden ti 21.5.2019

Nuorisovaihdon infotilaisuudessa Hotelli Iso-Valkeisella Lionsin K-piirin piirikuvernööri Ritva Korolainen kertoi Lions-toiminnasta.

K-piirin nuorisovaihtojohtaja Kari Pihlainen puolestaan kertoi vaihtoon lähteville nuorille ja heidän vanhemmilleen Lionsien kansainvälisestä nuorisovaihdosta sekä kävi läpi Youth Exchange Student, YES:n perusohjeet ja säännöt.

Aikaisempina vuosina vaihdossa olleet nuoret kertoivat omista kokemuksistaan ja vastasivat vaihtoon lähtevien esittämiin kysymyksiin. Pääviestinä oli, että kokemus on erittäin positiivinen; matkalta saa paljon upeita elämyksiä ja muistoja sekä uusia ystävyyssuhteita.

LC Tarinan tukemana USA:n Nevadaan vaihtoon lähtevä Janina Savinainen sai klubiltamme onnittelukortin ylioppilaaksi pääsyn kunniaksi. Lisäksi hän sai matkaviemisiksi klubimme viirin ja Suomesta kertovan kirjan.

Janinan Lions-reppu sisälsi T-paidan, pinssejä ja nuorisovaihtoviirin.


 

LC Tarinan Leijonat toimivat jälleen Tiekirkon oppaina heinäkuussa 2019

Siilinjärven eri yhdistysten jäsenet toimivat Tiekirkon oppaina kesällä 2019. Siilinjärven evl.seurakunta piti yhdistysten edustajille infotilaisuuden ti 14.5.19. LC Tarinan Leijonat ottivat vastuullensa heinäkuun yhden viikon. Tiekirkko on avoinna klo 11 - 16.

Kirkko ja Koti -lehti haastatteli klubimme presidenttiä Kaija Rantalaa ja hän kertoi odottavansa innolla opasvuoroaan Siilinjärven tiekirkossa heinäkuussa.


 

LC Tarinalla oli kunniatehtävä palvella Kansallisena Veteraanipäivänä 27.4.2019

Kansallisena Veteraanipäivänä la 27.4.2019 Siilinjärven seurakunta ja Siilinjärven kunta järjestivät kahvitilaisuudet palvelutalo Akuliinan ja Vanhan Pappilan palvelutalon asukkaille. 

Vanhan Pappilan palvelutalossa oli myös avoin tilaisuus kuntalaisille. Tilaisuudessa palvelutalon veteraanille ojennettiin Tasavallan presidentin Sauli Niinistön myöntämä Suomen Valkoisen Ruusun 1 luokan mitali.

LC Tarinan leijonilla oli kunniatehtävä hoitaa molemmissa palvelutaloissa kakkukahvien tarjoilua. 


 

Virkistystä ja varainkeruuta sängynlaidalla Iisalmessa la 30.3.2019 

LC Tarina toteutti teatteriretken Iisalmeen la 30.3.19. Klubimme leijonat ystävineen saivat nauttia Liisamaija Laaksosen kirjoittamasta ja Antti Heikkisen ohjaamasta Sänky-näytelmästä Iisalmen Teatterissa. Olimme elämän suurten kysymysten äärellä; elämän alussa, keskikohdassa ja lopussa. Saimme todeta, että Liisamaija osaa kuvata ihmisten tunne-elämää taitavasti ja todentuntuisesti. Ja teatterin näyttelijät antoivat kaikkensa elämän ilojen ja surujen tunnetilojen välittäjinä.

Teatteriretki oli virkistävä ja näytelmä ajatuksia herättävä.Tämä projekti oli klubillemme myös tärkeä varainhankinnan keino ja saavutimme sille asetetun tavoitteen. Kiitos kaikille mukana olleille. Otetaan uusiksi seuraavalla toimikaudella.

Bussi oli täysi innokkaita kulttuurin ystäviä ja ilmassa oli mukavaa odotuksen tunnetta.

Väliajalla nautittiin kahvia ja piirakkaa ...

... ja vaihdettiin ajatuksia näytelmän sisällöstä ja toteutuksesta.


Lions Quest -koulutusohjelmaan osallistuneet opettajat Tanja ja Joonas saivat hyviä työkaluja päivittäiseen työhönsä

Kasurilan koulun opettaja Tanja Hintikka ja Hamulan koulun opettaja Joonas Savolainen vierailivat klubimme maaliskuun 2019 kokouksessa ja kertoivat Quest-koulutuksen annista. Molemmat opettajat olivat hyvin tyytyväisiä koulutustilaisuuteen. Oppimateriaalia kokeiltiin koulutuksen aikana käytännössä ja he saivat näin hyviä työkaluja päivittäiseen työhönsä. He totesivat myös, että Questin materiaali on helppo yhdistää koulun muihin käytössä oleviin materiaaleihin. Ykkösluokkalaisten materiaaleihin he toivoivat kuitenkin päivitystä ja antoivatkin kouluttajille tästä palautetta. Klubimme sai opettajilta lämpimät kiitokset mahdollisuudesta osallistua tähän koulutukseen.

Tietopohjaisen osaaamisen lisäksi lapset ja nuoret tarvitsevat myös sosiaalisia taitoja selvitäkseen elämässä vastaan tulevista haasteista ja muutoksista. Vahvat tunne- ja vuorovaikutustaidot, oman itsensä tunteminen ja rohkeus tehdä omia päätöksiä helpottavat aikuiseksi kasvamista ja auttavat ehkäisemään ongelmia.

Elämisentaitoja - Lion Quest -ohjelma on kasvattajille suunnattu selkeästi jaksotettu, tieteellisesti tutkittu ja arvostettu koulutusohjelma. Koulutukseen osallistujat saavat käytännön työkaluja oppilasryhmien ryhmäyttämiseen ja elämäntaitojen harjoitteluun. Ilmapiirin parantamiseen tai itseluottamuksen kasvattamiseen tarvitaan säännöllisesti toistuvia pieniä tekoja. 


Pikku-Marjan Talvipäivä su 3.2.2019 käynnisti vauhdikkaasti koko viikon kestävän Mitä tehtäs - lasten ja nuorten toimintaviikon. Siilinjärven kunnan kulttuuritoimi yhdessä eri toimijoiden kanssa vastasivat sekä avauspäivän että koko viikon ohjelmasta ja järjestelyistä.

Pikku-Marjan Talvipäivässä lapset pääsivät toteuttamaan omaa luovuuttaan.

Siilinlahden koulun liikuntasali täyttyi lasten energiasta, liikunnan riemusta.

LC Tarinan Leijonat huolehtivat tänäkin vuonna Pikku-Marjan Talvipäivänä ruokalan tarjoilusta. Tarjolla oli niin lämmintä soppaa kuin kahvia ja pullaa.

Tarjoilu sujui vahvalla ammattitaidolla. Klubimme Leijonilla oli ilo palvella päivän aikana satoja nälkäisiä ja janoisia lapsiperheitä.

LC Tarina lahjoittaa työpanoksensa Pikku-Marjan Talvipäivän järjestäjälle Siilinjärven kunnan kulttuuritoimelle. "Tehdään yhdessä hyvää" on klubimme teema. Auttaminen tuottaa hyvää mieltä meille Leijonille.

Huolehdimme myös ruokalan tarjoilun rahaliikenteestä ja tuloitimme tuoton päivän järjestäjälle.

LC Tarina järjesti Pikku-Marjan Talvipäivässä myös arpajaiset. Palkintoina oli mm. laadukkaita, käsinkudottuja villasukkia.

Arvat kävivät hyvin kaupaksi, sillä arvan hinta oli vain 2 €. Arpajaisten tuoton käytämme siilinjärveläisten lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi.

 

Mitä tehtäs? -toimintaviikon aikana siilinjärveläiset toimijat järjestävät työpajoja ja tutustumiskertoja eri harrastuksiin paikkakunnan lapsille ja nuorille. 

Viikko alkaa su 3.2.2019 Pikku-Marjan talvipäivästä ja päättyy la 9.2. Hevisauruksen konserttiin.

LC Tarinan Leijonat osallistuvat toimintaviikkoon. Hoidamme Pikku-Marjan Talvipäivänä sunnuntaina Siilinlahden koulun ruokalassa ruuan ja kahvin tarjoilun. Lisäksi meillä on tuloaulassa arpajaiset. 

Tapahtumaviikon ohjelma ja lisätiedot löytyvät täältä http://www.mitatehtas.fi/

__________________________________________________________________

Siilinjärven kulttuuritoimen ja LC Tarinan yhteistyö mahdollisti 114 koululaisen retken teatteriin 18.1.2019 katsomaan Pakkassirkus Viruksen esityksen  

Hamulan alakoulun 3. ja 4. luokkalaiset tekivät teatteriretken Kuopioon Pakkassirkus Viruksen esitykseen. Luvassa oli huima seikkailu avaruudessa. Oli antoisaa nähdä kuinka innokkaasti koululaiset odottivat esitystä ja kuinka tyytyväisiä he olivat kokemastaan. Saimme kuulla paljon myönteisiä kommentteja. Ossi kiteytti hyvin kommentissaan koululaisten tuntemukset "Sanoin esiintyjille lähtiessäni kiitos ja voin tulla uudestaankin katsomaan".

LC Tarinan avustus kulttuuritoimelle kattoi huomattavan osan retken kustannuksista.

Retki Siilinjärveltä Kuopioon tehtiin kolmella linja-autolla.

Esityksen alkuun on vain hetki ja ilmassa on kihelmöivää jännitystä.

Pakkassirkus Viruksen esitys vei katsojat huikealle tutkimusmatkalle avaruuteen. Kuva Kuopion kaupungin teatterin.

Esiintyjien puvut olivat taidokkaita ja värikkyydessään mielikuvitusta kiehtovia.

Pakkassirkus Viruksen taitavat esitykset saivat koululaisten jakamattoman huomion. 

Uutis-Jousi julkaisi teatteriretkestä kokosivun jutun 24.1.2019 lehdessä.


2018


LC Tarinan arpajaiset seurakunnan Joulumyyjäisissä 9.12.2018

Seurakuntalolla kävi kova kuhina, kun paikkakunnan käsityön taitajat myivät tuotteitaan kahden tunnin ajan. LC Tarina oli nyt ensimmäistä kertaa mukana ja järjesti arpajaiset. Arvan hinta oli 2 € ja palkintoina oli laadukkaita tuotteita, jotka klubimme Leijonat olivat omalla kustannuksellaan tuottaneet. Klubimme arpajaisten tuotto käytetään siilinjärveläisten lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi. 

Marraskuussa pidimme arpajaispalkintojen pakkaustalkoot.

Talkooväki tarvitsi välillä huikopalaa ja sitten taas jatkettiin arpajaispalkintojen pakkaamista kauniisiin paketteihin.

Ja heti kun seurakuntatalon ovet aukenivat, arpojemme myynti kävi vilkkaana.

Yhdessä teeme hyvää siilinjärveläisten lasten, nuorten ja vanhusten eteen. 

________________________________________________________

Itsenäisyyspäivän juhla Siilinlahden koululla 6.12.2018

Siilinjärven kunta ja Siilinjärven Evankelisluterilainen seurakunta tarjosivat kunnan asukkaille kirkonmenojen jälkeen Itsenäisyyspäivän juhlakahvit ja sen jälkeen juhlakonsertin Salmin salissa, esiintyjänä Tuovilanlahden musikantit, Tuolahmus.

LC Tarinan Leijonat lahjoittivat työpanoksensa juhlalle ja hoitivat kahvitarjoilun noin 200 vieraalle. Kaikki sujui hyvin

ja tunnelma oli korkealla. Maamme itsenäisyys on arvokas asia ja sen aisti vahvasti juhlakansan keskuudessa.

Klubimme taiteilijaleijonalta tervetuloa -viestin visualisointi kävi kädenkäänteessä.

LC Tarinan Leijonat taitavat isojenkin tilaisuuksien tarjoilut laadukkaasti.

Itsenäisyyspäivän juhla huipentui konserttiin Salmin salissa. 

_________________________________________________________________________

YHTEISTYÖ SIILINJÄRVEN KULTTUURITOIMEN KANSSA

LC Tarina haluaa entisestään vahvistaa yhteistyötään Siilinjärven kulttuuritoimen kanssa. Klubimme tukee jatkossa "Kulttuuria nuorille" -hanketta. Hankkeen tavoitteena on tarjota siilinjärveläisille lapsille ja nuorille tasapuolinen mahdollisuus kotikunnan ja lähialueen kulttuurikohteisiin tutustumiseen ja kulttuuristen taitojen oppimiseen.

Siilinjärven kulttuuritoimen kulttuurikasvatussuunnitelmaan sisältyvien teatterivierailujen toteuttaminen koulujen 3-6 ja 1-2 luokille sopii hyvin klubimme avustuskohteeksi.

Siilinjärven kulttuuritoimen kulttuurikoordinaattori Hanna Kauhanen esitteli klubimme syyskuun 2018 kokouksessa Kulttuurikasvatussuunnitelman ja sen osana toteutettavan koululaisten teatterivierailut.

________________________________________________________________________________

NENÄPÄIVÄ 9.11.2018

Valtakunnallinen Nenäpäivä-keräys järjestetään vuosittain, jotta kaikilla maailman lapisilla olisi mahdollisuus koulutukseen, terveyteen, turvaan ja ravintoon.

LC Tarinan lionit ovat aina olleet aktiivisia lipaskerääjiä. Perjantaina 9.11.2018 klubimme lionit Maija-Liisa Räisänen ja Leena Korhonen sekä kuvassa olevat Kyllikki Miettinen ja Merja Oksman toimivat lipaskerääjinä Siilinjärven keskustassa. Päivä oli antoisa ja lippaat täyttyivät iltaa kohden mukavasti. Kiitos kaikille lahjoittajille. 

__________________________________________________________________________

NUORISOVAIHTO

Klubimme on mukana rahoittamassa myös nuorisovaihtotoimintaa. Avustusten myötä siilinjärveläisten nuorten on mahdollista kansainvälistyä, nähdä maailmaa, tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin, parantaa kielitaitoaan sekä saada mahdollisesti elinikäisiä ystäviä.

Ranskassa kesällä 2018 nuorisovaihdossa ollut Joona Ruuskanen kävi kertomassa kokemuksistaan klubimme lokakuun kokouksessa. Lisäksi Uutis-Jousi haastatteli Joonaa ja juttu julkaistiin lehdessä torstaina 18.10.2018. 

Kesällä 2018 klubimme kautta oli nuorisovaihdossa Ranskassa Joona Ruuskanen, kesällä 2017 Nelli Korhonen Etelä-Afrikassa, kesällä 2016 Yhdysvalloissa Valtteri Pitkänen ja vuonna 2015 Pinja Tuomainen Australiassa ja samoin kesällä 2014 vaihdossa ollut nuoremme Jiri Styrman. Kesällä 2013 nuorisovaihdossa Unkarissa oli Enni Hakkarainen, Anni Ruotsalainen oli Etelä-Afrikassa 2010 ja Emma Tikkanen matkasi Japanissa 2009.

Klubin kautta vaihtoon lähteneet nuoret ovat kiitoksena avustuksestamme käyneet kertomassa klubikokouksissa mielenkiintoisista vaihtokokemuksistaan.

Oheisesta linkistä löydät lisätietoa kansainvälisestä nuorisovaihdosta. 

www.lionsclubs.org/FI/how-we-serve/youth/youth-camp-and-exchange/index.php 

www.lions.fi/toiminta/nuorisovaihto/

_________________________________________________________________________
 
RAUHANJULISTEKILPAILU

Usean vuoden ajan siilinjärveläisissä kouluissa on osallistuttu Rauhanjuliste-piirustuskilpailuun. Kilpailu kannustaa nuoria ympäri maailmaa ilmaisemaan näkemyksiään rauhasta. Koulut osallistuvat vuorotellen kilpailuun.

Siilinjärveläisen koululaisen työ on ollut kerran Suomen edustajana USA:ssa ja kuusi kertaa valitsemamme työ on voittanut alueen kilpailun. 

Toimikauden 2018 - 2019 teemana on "Ystävälliset teot ovat tärkeitä". Nyt on vuorossa Pöljän koulu. Marraskuussa 2018 klubimme valitsee voittajan ja lähetämme sen koko alueen kilpailuun. Koko alueen kilpailun voittaja puolestaan osallistuu valtakunnalliseen kilpailuun, josta Lionsin Suomen raati valitsee työn kansainväliseen kilpailuun. Kansainvälisille voittajille ilmoitetaan 1.2.2019.

Rauhanjulistekilpailun yhteyshenkilönä klubissamme toimii lion Helvi Miettinen.

Rauhanjulistekilpailun osallistumiskutsu jätettiin 51:lle Pöljän koulun oppilaalle. Oppilaat pitivät tämän vuoden teeman kuvitusta hyvin haastavana.

LC Tarinan raati valitsi voittajaksi yllä kuvassa olevan Milla Jalkalan työn. Milla on koulun viidesluokkalainen ja iältään 11 vuotta. Klubimme kiittää Pöljän koulua ja oppilaita yhteistyöstä ja toivottaa Millan työlle jatkomenestystä.


2017


Kauden 2016 -2017 rauhanjulistekilpailun teema on "Juhlimme rauhaa "

Klubimme yhteyshenkilönä kilpailussa toimii Helvi Miettinen.

Klubimme valitsi Kehvon koulun osallistujista voittajaksi Henna Krögerin työn.


________________________________________________________________________

QUEST-KOULUTUS

Klubimme osallistuu lasten ja nuorten ongelmien ennaltaehtäisevään työhön tukemalla opettajien ja muiden kasvattajien koulutusta.

Elämisentaitoja, Lions Quest -ohjelma on kasvattajille suunnattu koulutusohjelma. Koulutus antaa opettajille ja kasvattajille käytännön työkaluja oppilasryhmien ryhmäyttämiseen ja elämäntaitojen harjoitteluun.

Tukemme on mahdollistanut useiden Siilinjärven alueen eri koulujen opettajien osallistumisen Lions Quest -koulutukseen. 

Klubimme Quest-vastaavana toimii Kaisa Helve, kaisa.helve@siilinjarvi.fi

www.lionsquest.fi

Koulumaailman lisäksi Elämisen taitoja, Lions Quest -ohjelma tarjoaa oman koulutuksensa mm. liikuntaseuravalmentajille:

SiiPe:n Tähtiseura -vastaavat Eveliina Taipale ja Heidi Hirvonen osallistuivat klubimme lähettäminä Lions Quest -liikuntaseurakoulutukseen.Koulutuksessa perehdytään avoimen ilmapiirin luomiseen sekä tunne- ja vuorovaikutstaitojen harjoittamiseen. Eveliina ja Heidi kertoivat, että saivat sieltä hyviä eväitä valmennustyöhönsä ja kannustavat myös muita valmentajia osallistumaan koulutukseen. Paikallislehti Uutis-Jousi haastatteli Eveliinaa ja Heidiä ja artikkeli julkaistiin lehdessä 28.6.2018.

________________________________________________________________________________

ARNE RITARI SÄÄTIÖ

 

Säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyteen johtavia aktiviteetteja sekä vaalia Suomen lionstoiminnan kummin, Arne Ritarin, elämäntyötä maamme

lionstoiminnan perustamisessa.

Klubimme jäsen Irja Kuosmanen on  Lions-ritari, joka vastaa joulukorttien ja Arne Ritari säätiön adressien myynnistä. 
 
_____________________________________________________________________________
 
PUNAINEN SULKA - TUNNETTU LEIJONATUOTE

Ensimmäisen kerran vuonna 1972 toteutettu, silloin syövän torjuntaan suunnattu Punainen Sulka -keräys tuotti nykyrahassa noin 6 miljoonaa euroa. Seuraava eli seitsemännen Punainen Sulka keräyksen kohteena ovat Suomen nuoret. Keräyksen ajankohta on vuonna toimintakautena 2016 - 2017 ja keräystavoite 5 miljoonaa euroa. Keräys on osa Lions-liikkeen 100-vuotisjuhlavuotta ja Lions-toiminnan lahja 100 vuotiaan Suomen nuorille.
 
Keräystuotto kohdennetaan suomalaiseen ennaltaehkäisevään 
nuorisotyöhön sekä syrjäytyneiden nuorien parissa työskenteleville.

                                                               

                                     
 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter