Kokoukset
Jäsenet

 

Nike Luodes otettiin klubimme jäseneksi maaliskuun kokouksessa 12.3.2020

LC Tarinan presidentti Irja Kuosmanen ja jäsenjohtaja Kyllikki Miettinen ottivat Lionsin perinteisin menoin Nike Luodeksen klubimme jäseneksi. Kyllikki toimii Niken kummina. Niken jäsenyyden myötä klubimme jatkaa aktiivista toimintaansa 22 naisleijonan voimin.

___________________________________________________________________________

Lohkon puheenjohtaja toi piirin terveisiä helmikuun kokoukseemme ma 10.2.2020

Piiri 107-K II-alueen 1.lohkon puheenjohtaja ja kummiklubimme LC Sandelsin past presidentti Juha Haatainen toi klubimme helmikuun kokoukseen piirin terveisiä.

Lohkon puheenjohtajana Juha pyrkii kannustamaan klubeja nettisivujen aktiiviseen ylläpitoon. Hän totesikin, että klubeilla on paljon parannettavaa tällä saralla. LC Tarina sai kiitosta nettisivujen  runsaasta ja laadukkaasta sisällöstä.. Myöskin klubimme näkyminen paikallismediassa on pantu merkille.

K-piirissä on tällä hetkellä 1261 jäsentä. Klubeja kannustetaan edelleen aktiiviseen jäsenhankintaan.

Suomen Lions-liitolla on valtakunnallisia yhteistyöprojekteja Lastenklinikoiden Kummien ja Suomen Hiihtoliiton kanssa. Leijonaklubit ja Lastenklinikoiden Kummit tekevät yhdessä hyvää lasten syöpätautien hoidon, hoitomenetelmien ja tutkimuksen kehittämiseksi. Yhteistyössä Suomen Hiihtoliiton kanssa järjestetään tapahtumia lasten hiihtotaidon edestämiseksi.  Näistä projekteista löytyy lisättietoa Lionsien nettisivuilta.

Juha Haatainen totesi, että klubimme toiminta vaikuttaa aktiiviselta ja hyvin johdeltulta ja hän toivotti LC Tarinalle menestystä myös tulevaisuuteen.

Klubimme presidentti Irja Kuosmanen ojensi lion Ritva Tirkkoselle Lionsien Centennial 100 -juhlavuoden kunniamerkin kiitoksena jäsenhankintatyöstä.

Helmikuun kokouksemme osanottajat saivat tutustua Evelace -alusasujen mallistoon. Mallistosta löytyy alusasuja niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Naisten rintaliivien valikoima on todella laaja ja esittelijä Tiina Rönkkö vakuuttikin, että jokaiselle vartalotyypille löytyy oikeanlaiset liivit ja niihin sopivat housut. Tiinalla on Toivalassa kotonaan myyntitila, jonne voi mennä ostoksille.

_____________________________________________________________________________

Klubimme sai uuden jäsenen, kiitos aktiivisen jäsenhankinnan.

Tuula Nuutinen otettiin Lionsin menoin klubimme uudeksi jäseneksi. Presidentti Irja Kuosmanen esitti Tuulalle ne tärkeät kysymykset, joihin vastaamalla hän sitoutuu aktiiviseen toimintaamme.

Kuvassa vasemmalta alkaen klubimme jäsenjohtaja Kyllikki Miettinen, uuden jäsenen kummi Merja Oksman, uusi jäsenemme Tuula Nuutinen ja klubimme presidentti Irja Kuosmanen.

____________________________________________________________________________

S-kummiluokkamme muistaminen on tärkeä tapahtuma ennen Jouluun hiljentymistä

Klubimme leijonat Kyllikki ja Anneli kävivät tervehdyskäynnillä S-kummiluokkamme luona. Ennen oppilaiden tapaamista otettiin ryhmäkuva opettajien kanssa. 

Makeat pikkupakettimme saivat oppilaiden suut hymyyn.

Myös oppilaat halusivat lähettää joulutervehdyksen klubimme leijonille.

____________________________________________________________________________ 

Kulttuuri on tärkeä osa lapsen ja nuoren kouluohjelmaa

Siilinjärven kulttuuritoimen kulttuurikoordinaattori Hanna Kauhanen vieraili LC Tarinan vuosikokouksessa 14.10.2019. Klubillamme on kiinteä yhteistyö kulttuuritoimen kanssa. Avustamme mm. kunnan kulttuurikasvatussuunnitelmaan kuuluvia koululaisten teatteriretkiä. Saimme kuulla yhteenvedon vuosien 2018 ja 2019 aikana toteutuneista tapahtumista ja niihin osallistuneiden koululaisten määristä.

Hanna kertoi, kulttuurikasvatussuunnitelma takaa lapsille ja nuorille tasa-arvoisen mahdollisuuden kokea monipuolisesti paikallista kulttuuria. Suunnitelma on työkalu kouluille kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatuksen toteuttamiseen osana opetusta. Tänä vuonna syksyyn mennessä jo tuhannet koululaiset ovat päässeet nauttimaan joko teatterin, musiikin, museoiden tai kirjallisuuden tapahtumista. 

LC Tarina tukee jälleen vuoden 2020 tammikuussa tapahtuvaa koululaisten teatteriretkeä, josta kerromme sitten aikanaan tarkemmin.

_______________________________________________________________

Varapiirikuvernööri vieraili klubimme syyskuun kokouksessa 2.9.2019 ja oli hyvin vaikuttunut  toimintamme aktiivisuudesta ja laadukkuudesta

Varapiirikuvernööri, VDG Petri Lappi vieraili LC Tarinan syyskuun kokouksessa maanantaina 2.9.2019. Hän oli vaikuttunut klubimme toiminnan aktiivisuudesta ja laadusta. Hänen mukaansa moni klubi voisi ottaa mallia meistä. Annoimme Petrille myös palautetta ja esitimme toiveitamme Lionin toimintaan liittyen ja hän lupasi viedä terveisemme eteenpäin.

Presidenttimme Irja Kuosmanen lausui kokouksen päätteeksi runon ja ojensi Petrille kukkapaketin kotiin viemisiksi.

___________________________________________________________________________

Lions K-piirin toimikauden avajaisissa 31.8.2019 pistettiin "Tassut töihin"

K-piirin klubien presidentit, sihteerit, rahastonhoitajat ja jäsenvastaavat kokoontuivat lauantaina 31.8.2019 toimikauden 2019 - 2010 aloitus- ja koulutustapahtumaan Vesileppiksessä Leppävirralla.

Piirikuvernööri Erkki Lappi kertoi avauspuheenvuorossaan, että toiminnan isoin haaste on saada uusia, aktiivisia jäseniä klubeihin. Tähän työhön klubien tuleekin panostaa voimakkaasti. K-piirissä toimii 51 klubia ja jäsenmäärä on noin 1280 jäsentä. Erkin teemana on tällä toimikaudella "Auta lähimmäistä sydämellä".

LC Tarinasta kauden avaustapahtumaan ja koulutukseen osallistuivat lionit Irja Kuosmanen, Sari Hoffren, Kyllikki Miettinen ja Nikki Koponen.

Kansainvälisestä LCIF-toiminnasta kertoi PCC Heikki Hemmilä.

____________________________________________________________________

 

LC Tarinan toimikausi 2019 - 2020 käynnistyi Kalapuron tilalla talonpoikaistunnelmissa

Kokoonnuimme maanantaina 19.8.2019 Tuovilanlahden nuorisoseuran omistamalla Kalapuron tilalla. Kalapuro toimii museona, joka on tilauksesta auki vieraille ja sitä voi myös vuokra juhlakäyttöön.

Vierailumme emäntänä toimi nuorisoseuran energinen puuhanainen Mervi Rönkä. Hän kertoi tilan historiasta ja Tuovilanlahden aktiivisesta kylätoiminnasta. Kylähän on mm. valittu Vuoden kyläksi. Mervi kertoi, että nuorten työllistäminen on yksi tärkeimmistä nuorisoseuran toiminnoista. Matkailukohteiden kehittäminen ja lisääminen tukee myös tätä tavoitetta. Tuovilanlahden aktiivisen toiminnan taustalla on pitkäjänteinen ja monia vuosia jatkunut työskentely yhteisen tavoitteen eteen.

Kalapuron päärakennuksen vanhimmat osat ovat tupa ja eteinen, ne ovat 1880 luvun loppupuolelta. Tupa on toiminut alkuaan savutupana, josta muistuttivat tummuneet kattopalkit. Emäntämme Mervi oli valmistanut meille herkullisen poronjuustokeiton.

Salin rauhallinen tunnelma muistutti meitä menneen ajan pyhäpäivien lepohetkistä.

Kun tilan töiltä jäi aikaa, syntyi käsin ristipistoina taidetta salin seinälle.

Ja tämän päivän taidetta syntyi kokouksemme aikana klubimme jäsenen taitelija Helvi Miettisen siveltimestä.

Helvin akvarellityön halusimme lahjoittaa emännällemme Merville kiitokseksi mielenkiintoisesta aikamatkasta sekä herkullisesta päivällispöydän antimista.

Edellisen toimikautemme presidentti Kaija Rantala luovutti presidentin ketjut alkaneen uuden toimikauden presidentille Irja Kuosmaselle.

Presidentin työn vahvana apuna toimii sihteerimme Sari Hoffren.

______________________________________________________________________________

LC Tarinan toimikauden 2018 - 2019 päättäjäisissä Leijonat kertoivat mikä heitä kannustaa klubimme toiminnassa

LC Tarinan toimikauden 2018 - 2019 viimeinen kokous ja samalla kauden päättäjäiset pidettiin maanantaina 13.5.2019. Presidentti Kaija Rantala ja sihteeri Sirkku Vauhkonen pyysivät jokaista ottamaan yhden kortin, jonka kuva parhaiten kertoi niistä tuntemuksista ja kokemuksista mitä kukin jäsenemme on klubimme toiminnassa saanut. Meitä kannustaa naisklubimme hyvä yhteishenki, mielenkiintoiset projektit, vapaaehtoisuus osallistua toimintaan, yhdessä tekeminen, auttamisesta saatava hyvä mieli. 

Saimme tutustua Mary Kayn tuotteisiin, joita esitteli meille Tarja Kontturi. Huulet ja kädet saivat hellävaraiset kuorinnat ja kosteutukset.

Presidenttimme Kaija kiitti kaikkia jäseniämme toimintaan osallistumisesta ja erityiskiitokset sai mainio sihteerimme Sirkku.

Kauden päättäjäiset järjestettiin Cafe Buustissa. Nautimme kahvilan maukkaan salaatin ja päälle kahvit ja kakut.

____________________________________________________________________ 

Lion Ritva palkittiin menestykkäästä työstään uusien jäsenten hankinnassa

Klubimme presidentillä Kaija Rantalalla oli maaliskuun 2019 kokouksessa jälleen ilo palkita ansioitunut Leijonamme. Lion Ritva Tirkkonen sai Lionsin Key-palkinnon; "Lion on menestyksellisesti avannut lionismin oven vähintään kahdelle henkilölle". 

_______________________________________________________________________________

Tutustuimme kahteen yritykseen Siilinjärven Innocumissa

Ennen helmikuun kokoustamme meillä oli mahdollisuus tutustua ensin Pieni pilatespaikka -yritykseen. Kuntohoitaja, pilatesohjaaja Sirpa Airaksinen esitteli meille yrityksen monipuolisesta tarjonnasta mm. ilmajoogan liikkeitä. Ilmajoogalla on monia terveysvaikutuksia. Harjoittelu lisää ketteryyttä, tasapainoa, liikkuvuutta ja voimaa. Syvien lihasten käyttö tehostuu. Klubimme lionit selvästikin kiinnostuivat lajista.

Siilinjärven Metsänhoitoyhdistyksessä saimme puolestaan tietoa laadukkaasta metsänhoidosta. Metsäasiantuntija Voitto Vauhkonen kertoi meille pitkäjänteisestä metsänhoidosta, metsänlannoituksesta, jäsenneuvonnasta ja puukaupoista. 

Metsänhoitoyhdistyksen vieraanvaraisuus huipentui matittavaan iltapalaan. Sen jälkeen oli hyvä käydä helmikuun kokouksemme esityslistalla olevien aiheiden pariin.

Lion Irjan vuoro saada Centennial -jäsenpalkinto

LC Tarinan presidentillä Kaijalla oli jälleen ilo huomioida ansioitunut lionimme; helmikuun 2019 kokouksessa lion Irja Kuosmanen sai rintapieleensä Centennial -jäsenpalkinnon uuden jäsenen hankinnasta Lionsin 100 -vuotisjuhlakaudella 2017-2018.

Lion Helvi sai Centennial -jäsenpalkinnon

LC Tarinan tammikuun 2019 kokouksessa klubimme presidentillä Kaija Rantalalla oli ilo kiinnittää Lion Helvi Miettisen rintapieleen Centennial -jäsenpalkinto uuden jäsenen hankinnasta Lionsin 100-vuotisjuhlakaudella 2017 - 2018. 

___________________________________

Tervehdimme S-kummiluokkiemme oppilaita joulun alla 19.12.2018

Klubimme Leijonat Kyllikki ja Anneli kävivät perinteisellä joulun tervehdyskäynnillä S-kummiluokkiemme oppilaiden ja opettajien luona. Jouluun virittäydyttiin laulamalla yhdessä "Joulupuu on rakennettu" ja "Tonttujen jouluyö". Oppilaat saivat klubiltamme pienet joululahjat.

____________________________________

LC Tarinan pikkujoulu 11.12.2018

LC Tarinan Leijonat kokoontuivat tiistaina Leijona Eijan luo.

Lyhyen kokouksen jälkeen nautittiin jouluglögit ja sitten siirryttiin

kirkkoon virittäytymään Joulun tunnelmaan upean konsertin kera.

POP pankki Siilinjärvi järjesti kaikille avoimen Maria -konsertin Siilinjärven

kirkossa tiistaina 11.12.2018. Sirpa Sola, Ossi Jauhiainen ja Mikko Tuomi

veivät kuulijat Joulun tunnelmiin. Kuva yllä POP pankin.

Siilinjärven kirkon 2018 Jouluseimi.

Joulun tunnelma tarttui konsertin myötä niin LC Tarinan Leijonien kuin muidenkin

kuulijoiden mieliin. 

__________________________________________

K-piirin naisleijonien Innostajaiset 25.10.2018 Kunnonpaikassa Vuorelassa

Innostajaisiin osallistui 21 lionia, LC Tarinasta mukana oli neljä lionia.

 

K-piirin koulutusjohtaja(GLT) Hannele Taattola toivotti osallistujat tervetulleeksi ja toi tervehdyksen Jenni Haukiolta. Hannele painotti projektien huolellista kirjaamista sekä virkailijakoulutuksiin osallistumista. Piirikuvernööri Ritva Korolainen toivoi, että K-piirissä naisleijonien osuutta saataisiin edelleen jäsenistössä vahvistettua. Tällä toimikaudella sekä Lionsin kansainvälisessä että kotimaisessa organisaatiossa naiset ovat näkyvissä, johtavissa rooleissa.

Innostajaisten kutsussa oli naisklubeja pyydetty esittelemään varainhankinta- ja avustusprojektejaan. Kolme klubia esitteli. LC Tarina esitteli yhteistyöprojektinsa Siilinjärven kulttuuritoimen kanssa eli teatteriesitykset koululaisille.

Itä-Suomen Yliopiston professori, psykoterapeutti Heli Koivumaa-Honkanen piti mielenkiintoisen esitelmän oman mielenterveyden hoitamisen tärkeydestä. Hän kannusti meitä hoitamaan omaa mieltämme ja pitämään yllä positiivista elämänasennetta. Tutkimusten mukaan positiivisesti elämään suhtautuvat elävät pitempään. Ihminen iloitsee antamisesta. Heli totesi, että Lions-toimintaan ja arvoihin sisältyy paljon ihmisen mielen hoitamiseen liittyviä elementtejä.

Nilsiän harrasttajateatterin sketsiryhmä Ihanaiset viihdytti Innostajaisiin osallistujia hupailuohjelmalla "Lions-nainen on vallaton ja ehdoton". 

________________________________________________________________________

Kynntilöiden sytytys sankarihaudoille 3.11.2018 Pyhäinpäivän aamuna 

LC Tarinan lioneilla oli kunniatehtävä sytyttää kynttilät sankarihaudoilla Pyhäinpäivän aamuna. Sää oli harmaa ja sataa tihuutti. Kynttilöiden lämmin liekki hautojen äärellä muistutti meitä maamme itsenäisyyden puolesta taistelleiden arvokkaas työstä.

Maananataina kynttilöiden liekit olivat sammuneet ja oli jälkisiivouksen aika.

_________________________________________________________________________

Saimme 8.10.2018 vuosikokoukseen vieraan K-piiristä

K-piirin 1. varapiirikuvernööri VDG Erkki Lappi vieraili klubimme vuosikokouksessa maanantaina 8.10.2018. Hän oli vaikuttunut LC Tarinan aktiivisesta toiminnasta ja kaikkien asioiden laadukkaasta hoidosta. Hän ojensi Lionsien Chevron huomionosoituksen 20 vuoden Lion-jäsenyydestä klubimme lioneille Kyllikki Miettiselle ja Sirkku Vauhkoselle. 

Klubimme muisti Erkki Lappia humoristisilla henkseleillä.

_____________________________________________________________________________

Toimikauden 2018 - 2019 aloitus 13.8.2018

LC Tarinan lionit aloittivat uuden toimikauden maanantaina 13.8.2018 tutustumalla ensin Lapinlahdella sijaitsevaan Suomen Asutusmuseoon. Oli mielenkiintoista nähdä ja kuulla miten suomalaisella pientilalla vuosikymmeniä sitten elettiin ja millaisilla työvälineilla  hankittiin elanto, maata viljelemällä ja karjaa kasvattamalla. 
Sen jälkeen siirryimme Lapinlahden keskustassa sijaitsevaan Ateljee Galleria Luovaan Puuhun. Kevyen keittoillallisen nautittuamme saimme kuulla tarinan gallerian synnystä ja nykyisestä toiminnasta. Tutustuimme gallerian näyttelyihin, teimme pieniä ostoksia ja lopuksi saimme nauttia äänimaljarentoutuksesta.
 
 
 
_________________________________________________________________________

PIKKU-MARJAN TALVIPÄIVÄ 4.2.2018

Pikku-Marjan talvipäivästä on tullut jokavuotinen hyvän mielen tapahtuma. Se pidettiin jälleen kunnan ja eri yhdistysten järjestämänä Siilinlahden koululla ja sen ympäristössä kirpeässä pakkassäässä. Pakkanen ei estänyt lapsia vanhempineen tulemasta mukavaan touhuiluun niin sisällä kuin ulkona. Tapahtumaan oli vapaa pääsy ja kaikki aktiviteetit olivat maksuttomia. Leijoniemme pitämästä kahviosta sai ostaa puuhastelun lomassa pikkurahalla hernesoppaa ja muuta purtavaa. 

 

SUURET JOULUMYYJÄISET 2.12.2017

Perinteiset joulumyyjäiset aloittivat jouluun valmistautumisen Siilinjärvellä lumisen kauniissa säässä. LC Tarina järjesti koulukeskukseen tulleille myyjäisvieraille suositun kahvilan, jossa väkeä riitti herkuttelemassa.  Suomi100 –juhlavuoden kunniaksi järjestimme myös ”Ken on kaikkein kaunein missi” –kilpailun, jossa veloituksetta sai ehdottaa kauneinta, menestyksekkäintä missiä itsenäisen maamme historiassa.  Kolme komeaa herkkukoria arvottiin vastanneiden kesken. Lisäksi oli tietysti jouluarpajaiset, joihin jokainen leijonamme oli osallistunut hankkimalla/tekemällä runsaasti upeita, yleisöltä kiitosta saaneita palkintoja.

Jokainen leijonamme oli jollakin tapaa osallisena myyjäisjärjestelyissä. Saimme toimintaamme positiivisesti esille ja taas kerran huomattiin miten yhdessä on niin mukava tehdä hyvää.

myyjäiset2017

Missit2017Myyjäiset2017

 

KAUDEN 2017 - 2018 TOIMINTA KÄYNTIIN 

Uusi kausi aloitettiin reippaasti 22.8.2017 Pöljän pysäkillä. Bruno Granholmin suunnittelema v. 1901 valmistunut ja pahoin rapistunut pysäkki on saatu kunnostettua talkoovoimin hienoksi muistoksi menneiltä ajoilta. Kulttuuriaktiivi, kunnostushankkeen puuhanainen Aira Roivainen oli kertomassa leijonillemme kiintoisia tarinoita pysäkistä ja kylän ihmisistä. Pysäkin kunnostus on esimerkki siitä mitä joukolla saadaan aikaan yhteen hiileen puhaltamalla - siitähän on kyse leijonatoiminnassakin.

Pöljän pysäkki

 

HELATORSTAIN TORIKIRKKO

Leijonien kirkkopyhää on vietetty perinteisesti helatorstaina. Nyt Siilinjärven srk toi kirkon torille, missä leijonamme hoitivat kirkkokahvituksen seurakunnan emäntien kanssa.

                             

torikirkko2017

 

LC TARINA LAHJOITTI HÄKÄMITTARIN ÄITIYSNEUVOLAAN

Luovutimme 5.5.2017 Siilinjärven terveyskeskuksen äitiysneuvolaan häkämittarin odottavien äitien uloshengityksen häkämittauksiin. Suomessa lähes 10 000 sikiötä altistuu kohdussa tupakansavun yhdisteille ja valitettavasti meillä äitien tupakointi ei ole vähentynyt 80-luvun tasolta. Klubillemme lasten ja naisten asiat ovat sydämen asia ja toivomme lahjoituksen vaikuttavan raskaana olevien äitien tupakointiin vähentävästi.

 

MIELENKIINTOISTA JA PALKITSEVAA TOIMINTAA

Vuonna 2014 päivitetty toimintamallimme sitouttaa kaikki jäsenet mielenkiintoiseen ja palkitsevaan toimintaan projektitiimien muodossa. Tavoitteena on saada kaikkien jäsenten tietotaito käyttöön hänen omalla vahvaksi tuntemallaan osa-alueella, jolloin jokaiselle riittää mielenkiintoisia haasteita. Projektitiimit kantavat itsenäisesti vastuun sovituista aihealueista ja järjestettävistä varainkeruu-, kulttuuri-, ym. tapahtumista.

Haluamme olla naisleijonaklubi, joka osaa järjestää koskettavia ja mielenkiintoisia kulttuuritapahtumia kasvuikäisille siilinjärveläisille, ajatuksena - kipinä kulttuuriin syttyy jo lapsena. Ilmainen teatteriesitys Miina ja Manu Vauhdissa oli menestys, josta jäi myös järjestäjille hyvä mieli.

 

Toimintamme kattaa varainkeruutapahtuminen ja kulttuuriohjelma -tarjonnan ideointia, suunnittelua, tapahtuman organisointia ja toteutusta. Vuosittain muistamme kummiluokkamme S-luokan oppilaita, Plan-kummilastamme Guatemalassa sekä otamme osaa kansallisiin sekä kansainvälisiin kampanjoihin.

Kannatamme leijonatoimintaa käyttämällä tervehdyksissämme Arne Ritari -adresseja ja Lions -joulukortteja.

Jäsentemme vireyttä lisäämme omin varoin järjestetyillä tapahtumilla. Klubilla on toimintakauden aikana kuukausitapaamisten lisäksi useita yhteisiä tapahtumia, mutta olemme tinkimättömiä siinä, että varainkeruusta saatuja tuottoja ei käytetä klubin omaan toimintaan.

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter