Möten

 

Pressmeddelande från Lions Cancerfond Väst

Får publiceras omgående

Styrelsen för Lions Cancerfond Väst (LCV) har beslutat om utdelningen av årets forskningsanslag. LCV är en del av Lionsrörelsen i Västsverige och har sedan 2010 samlat in medel från Lionsklubbarna i regionen och allmänheten för att stödja patientnära cancerforskning vid forskningsinstitutioner och sjukvårdsenheter i västra Sverige. I och med årets anslag på drygt 1,4 miljoner kronor har LCV sedan starten kunnat dela ut mer än 10 miljoner kronor för studier som kan leda till bättre diagnostik, effektivare behandlingar och en bättre livskvalitet under och efter cancerbehandlingen.

Följande forskare har i år fått anslag: Per-Ola Andersson vid Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) i Borås för studier av blodcancer, Jonas Carlsten vid avdelningen för infektionssjukdomar vid Sahlgrenska för studier av blodcancer, Lisa Gunnesson vid kirurgkliniken på Sahlgrenska för studier av binjurecancer , Marie Kalm vid Sektionen för farmakologi vid Göteborgs universitet för forskning kring metoder för förebyggande åtgärder mot skador i hjärnan orsakade av strålbehandling, Lars Ny vid Avd. för Onkologi Sahlgrenska för studier av behandling av cancer (melanom)  i ögat, Jenny Nyqvist vid kirurgavdelning vid Skaraborgs Sjukhus i Lidköping för studier av andra maligna tumörer hos bröstcancerpatienter, Charlotte Palmqvist vid avdelningen för gynekologi och reproduktionsmedicin, Sahlgrenska, för studier av åtgärder för att minska återfall vid äggstockscancer samt Jenny Heiman Ullmark vid Kirurgkliniken, Bröst- och Melanomkirurgi, Sahlgrenska, för studier av återhämtning efter bröstcanceroperation.

 

Anslagen delades ut vid en högtidlig ceremoni den 17 maj kl 16 på Sahlgrenska, Jubileumsklinikens hörsal Blå stråket 2.

 

 

Är Du en Lion?

Vi har plats för fler medlemmar!

 

Vill Du vara med och göra världen till en lite bättre plats? Vi välkomnar nu nya medlemmar till Lions Lerum. Vi genomför ett antal aktiviteter varje år. De går ut på att samla in pengar till vårt välgörenhetsarbete som riktar sig till behövande lokalt, regionalt, nationellt eller globalt.

Våra aktiviteter består bland annat i att:

  • delta på marknadsdagar där vi låter besökande spela på vårt chokladhjul samt att vi säljer kaffe och våfflor
  • vi säljer våra Lucialotten veckorna innan Lucia och arrangera Lerums Lucia
  • vara med på vår insamling av julgranar
  • kunna börja med en charity-golf
  • till det har vi tankar kring fler nya aktiviteter

 

För det behöver vi nya medlemmar. Kanske är Du duktig på något som kan var en bra Lions-aktivitet? Kom med Dina idéer!

 

Du blir en av 1,35 miljoner medlemmar globalt varav vi i Sverige är ca 12 000. Lions har även 90-konto för allmänna gåvor.

 

Vill Du veta mer? Gå in på vår hemsida och skicka ett mail på kontaktsidan eller ring Magnus Lansenfeldt på 0704-22 19 27

 

*****************************

 

Succé tre år i följd!

Ny succé för konsertern i Dergården till förmån för Världens Barn! Konserten 2014 i Dergården blev helt slutsåld. Ett stort tack till Lotta Engberg och alla musiker och kör, Ni gjorde ett fantastiskt framförande!

Lions Club tillsammans med kommunens två Rotary-klubbar lyckades återigen genomföra välgörenhetskonserten. Den är möjlig genom ett fantastiskt engagemang av medarbetarna i klubbarna. Men framför allt riktar vi en eloge och ett stort tack till de fantastiska artisterna som ställde upp ideellt och gav givarna en fin upplevelse.

Vi skall hitta på något annat till kommande år!

 

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter