Kokoukset
Jäsenet
 
Alkaneesta toimintakaudestani tulee juhlavuosi, sillä klubimme täyttää 10-vuotta ja Kiuruveden kaupunki 150-vuotta. Olemme yhdistäneet molemmat juhlat ja juhlimme pitkin vuotta kaupunkimme ikäihmisten kanssa, viemällä juhlan palvelukodeissa asuville sekä kodinhoidon asiakkaille.
 
Helmiina on kymmenessä vuodessa muokkautunut oman näköiseksi, joka jatkaa kehittymistä ja kasvuaan edelleen sekä uskaltaa heittäytyä uuteen ajatteluun.  Se pitää yhteyttä, välittää ja huolehtii toisistaan elämän erilaisissa tilanteissa. Tulemme juhlimaan rennosti, klubimme omasta toiveesta, nuorta taivaltamme. Myös Helmiinat itse tarvitsevat huolenpitoa, että jaksavat osallistua ja välittää toisistaan. Jatkamme edelleen Helmiinoiden omaa hyvinvointia, olkoon se meidän 10-vuotislahjamme itsellemme. Kenenkään ei tule tuntea, että jää toiminnan ulkopuolelle. Uudet jäsenet otetaan ilolla ja lämmöllä vastaan. 
 
Yhteistyö Kiuruveden kaupungin, toisten klubien ja Nivan ladyjen kanssa on ollut tiivistä kauden alusta lähtien, koska suunnittelemme tulevaa Tähtigaala. Olemme toiminnallinen klubi ja teemme yhteistyötä eri ihmisten ja järjestöjen kanssa. Tällä hetkellä osallistumme neulehaasteeseen, joten klubikokouksissamme kilisee kotoisasti neulepuikot. Teemme kaiken suurella sydämellä. Me palvelemme, We serve.
 
Saara Linninen LC Kiuruvesi/Helmiinan presidentti toimintakaudella 2023-2024
 
 
 
Olen Katariina Pekkala (61 v.) kauden 2022 - 2023 presidentti. Elämäntyön olen tehnyt maatalousyrittäjänä, jota olen edelleen. Perheeseeni kuuluu puoliso, nyt aikuiset neljä lasta, sekä kaksi mummun pikku tyttöä ja kaksi bonuslastenlasta.
 
Helmiinat; kahden koronavuoden jälkeen oli jäsenillä väsymys ja tarve kookontua yhteen. Halusin Helmiinoiden oman hyvinvoinnin etusijalle kauden alkaessa. Voiimaantunut jäsen jaksaa auttaa muitakin! Teimme laavukävelyn, lumikenkäilyn/liukulumikenkäilyn ja pidimme uimahallilla kokouspäivän. Yhdessäolo tekee hyvää!
 
Kaupungin 150-vuotisjuhlavuosi toi meille tapahtumia hoitokodeissa ja niitä jatketaan vuoden 2023 loppuun. Lisäksi teimme juhlavuoden kunniaksi Kiuruvesi -tarjottimet Taitokeskuksella. Toiminta on ollut aktiivista ja tarvetta auttamiselle paljon.
 
Olemme keränneet rahaa mm. perinteisillä letunpaistoilla, järjestyksenvalvonnalla, myyjäisillä ja konsertilla. Mutta tärkeintä ovat suorat auttamistyöt esim. hoitokodeissa olevien vanhusten ulkoiluttamiset.
Minulle, toiminnan ihmiselle, tämä auttamistapa on sopinut erikoisen hyvin. We serve!
 
 
Katariina Pekkala LC Kiuruvesi/Helmiinan presidentti toimintakaudella 2022-2023
 
 

17.8.2020
Presidentin tervehdys 2020-2021
Tervehdin kaikkia klubimme jäseniä sekä muita tämän sivun lukijoita loppukesän  tuulahduksella. Aloitetaan toimintamme hyvällä ja luottavaisella mielellä. Helmiina-klubin elämässä on alkamassa seitsemäs toimintakausi, jonka tunnelmat ovat  toisaalta jännittävän odottavat ja innostuneet, toisaalta epävarmuus kaihertaa maailman laajuisen Corona-pandemian riehuessa eripuolilla eurooppaa ja myös täällä kotimaassamme. Kaikilta toivotaan, sekä edellytetään vastuullista toimintaa kaikenlaisessa  kommunikoinnissa ja kanssakäymisessä. Muistamme turvavälit ja huolehdimme käsihygienista, emmekä tule kokouksiin sairaina. Halaaminenkin on oikeastaan kielletty. Edellä mainitusta syystä vasta ensi keväänä nähdään, olemmeko voineet toteuttaa toimintasuunnitelmassa olevat toimet. Viime kevätkausi oli täysin pysähdyksissä.
Tällä kaudella toteutamme edelleen monipuolista, aktiivista toimintaa lasten, nuorten,  aikuisten  ja ikäihmisten hyväksi. Painopiste on nuorison hyvän mielen, mielenterveyden tukemisen ja elämän hallinnan alueella. Yhteistyökumppanina on  Varapäre ry, jolla on Kiuruvedellä matalan kynnyksen kohtaamispaikka mielenterveyskuntoutujille. Tulemme välittämään  ja huolehtimaan pitämällä yhteyttä erilaisissa elämäntilanteissa  olevista helmiinasiskoista. Toivottavasti kukaan ei tunne olevansa ulkopuolinen, vaikka jokaiseen aktiviteettiin ei voisikaan osallistua. Emme halua kuppikuntia eikä eliittisiipeä. Jokainen Helmiina on tärkeä ja samanarvoinen, kaikkiin hallituksen jäseniin voi olla yhteydessä, jos haluaa jostakin arkarruttavasta asiasta keskustella.
Toivotamme mahdolliset uudet jäsenet tervetulleiksi joukkoomme. Jokaisen asiantuntemus on tärkeä ja tulee käyttöön.
Tehdään hyvää yhdessä tälläkin kaudella !
Tuula Ilvonen Lc Kiuruvesi/ Helmiina Presidentti 0407288914 tuulailvonen49@gmail.com

Maija KorpelaAloitimme kauden syksyisissä tunnelmissa Kuukkelin kodalla ja tavoitteenani onkin pitää tapaamiset vapaamuotoisempina kauteni ajan. Presidenttinä pyrin olemaan avoin, vähemmän muodollinen sekä vahvasti eteenpäin katsova.

Kaudella 2019-2020 pääpaino on aktiviteetti-  sekä palvelu työssämme.  Vuosien aikana on tehty monenlaisia asioita ja tälläkin kaudella tulemme jatkamaan jo tutuksi tulleita palveluaktiviteettejä sekä varainkeruukampanjoita. Mutta koska vierivä kivi ei sammaloidu, on hyvä tähystää tulevaisuuteen ja miettiä miten voisimme ehkä uusinkin tavoin toimia yhteisömme hyväksi.Tulemme jatkamaan yhteistyötä paikkakuntamme toisten Lions- clubien kanssa hyvässä yhteishengessä  ja pyrimme luomaan kontakteja muihinkin yhdistyksiin ja toimijoihin. Yhteistyössä on voimaa!

Ensimmäinen suurempi aktiviteettimme on heti syyskuun lopussa, kun järjestämme ensimmäisen kerran  Helmi-kirpputoritapahtuman. Kiuruveden voimistelijat toimivat tapahtumassa yhteistyökumppanina. Tapahtuma on lähtenyt viime kauden presidenttimme Tanjan ideasta ja nyt vihdoin pääsemme toteuttamaan sen.

Terveisin 

Maija Korpela   LC Kiuruvesi/ Helmiina  presidentti  2019-2020

 

 

 

Tanja Reinikainen LC Kiuruvesi/Helmiinan presidentti toimintakaudella 2018 - 2019

Sain aloittaa kauteni olemalla isäntäperheenä Fernandalle, brasilisialaiselle nuorelle neidolle. Saimme viikon aikana tutustua uuteen kulttuuriin ja parantaa kielitaitoamme. Hienointa oli saada uusi ystävä toiselta puolelta maapalloa. Ystävyys onkin yksi tärkeä arvo Lions toiminnassa. Tarjoamme ystävällisyyttämme ja palveluhenkeä yhteisömme parhaaksi monella eri tavalla. Jokainen voi palvella omilla taidoillaan. Perusarvojamme ovat yhteisöllisyys, palveluhaluisuus, luottamus ja tasa-arvoisuus. LC Helmiina jatkaa palvelutyötään Kiuruveden lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi.
 

 

Nea Ruhanen LC Kiuruvesi/Helmiinan presidentti toimintakaudella 2017 - 2018

 

Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nouseville Sukupolville. Lions-työ tunnetaan siitä, että suurin osa palvelutyöstä tapahtuu omalla paikkakunnalla, omassa lähiyhteisössä. Lähimmäisen auttaminen, enenevässä määrin työ nuorten ja vanhusten hyväksi nousee keskeisempään asemaan Kiuruvedellä.

Klubin perustamisesta on kolme vuotta seitsemän kuukautta, tätä kirjoittaessa, perustamispäivän 4.vuotisjuhlaa vietämme 2.12.2017. Toiminta näinä alku vuosina on ollut aktiivista ja osin hektistä. Helmiinat ovat näkyneet ja kuuluneet Kiuruvedellä sekä piirin tasolla positiivisesti, olemme lunastaneet paikkamme Lions-yhteisössä. Toimintakauden 2017-2018 tavoittena on jatkaa olemassa olevia varainkeruu- ja palveluaktivitetteja paikallisesti, yhteistyö Kiuruveden muiden Lions-klubien kanssa jatkuu. Klubimme strategian mukaan toiminnan päämääränä on luoda ja ylläpitää yhdessä tekemisen kautta hyvää toveruutta, keskinäistä yhteisymmärrystä ja syventää ystävyyssiteitä klubin jäsenten samoin kuin kaikkien ihmisten kanssa. Yhdessä tekemisen kautta sitoutetaan Lions-toimintaan, aktiivinen, hyvinvoiva Lion toimii klubin voimavarana. Me palvelemme, We serve.

 

Terveisin

Nea Ruhanen LC Kiuruvesi/Helmiina presidentti 2017 - 2018

 

 

Anne Härkönen LC Kiuruvesi/Helmiinan presidentti toimintakaudella 2016 - 2017

 

 

Kaisa Kämäräinen LC Kiuruvesi/Helmiinan presidentti toimintakaudella 2015 – 2016

 

Kauden ensimmäinen klubin hallituksen kokous on pidetty johdollani. Toivon, että kokouksen keskusteleva ilmapiiri ja klubilaisten innokkuus jatkuisivat myös kuukausitapaamisissamme. Klubillamme on monipuolisia aktiviteettejä, jotka jatkuvat myös tulevalla kaudella. Olen käytännön toimija, ja se näkynee jatkossa klubin toiminnassa. Toivon hyvän yhteistyön jatkuvan edelleen paikallisten klubien ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Syksyisin terveisin

Kaisa Kämäräinen, LC Kiuruvesi/Helmiina presidentti 2015 - 2016

     

  

Leena Pietikäinen LC Kiuruvesi/Helmiinan charterpresidentti toimintakaudella 2013 – 2014 sekä presidentti toimintakaudella 2014 – 2015

 

Tervetuloa tutustumaan uuden naisklubin LC Kiuruvesi/Helmiinan nettisivuille. Klubimme perustamiskokous ja 1. vuosikokous pidettiin 2.12.2013.  Perustamisvauhti oli huikea, sillä ensimmäisestä tapaamisesta K-piirin edustajien kanssa oli kulunut vain reilut pari kuukautta. Tuona aikana olimme kokoontuneet useita kertoja ja tehneet työtä kentällä kymmeniä tunteja. Työn tuloksena klubissamme oli perustamisvaiheessa 26 hyvin motivoitunutta ja leijonahenkistä jäsentä.

Jo aluksi toiminnassa oli muutamia keskeisiä periaatteita. Halusimme informoida asiasta ensiksi Kiuruveden klubeja ja puolisoita ja kertoa heille uuden klubin kokoamisesta. Tavoitteena oli, että saamme mukaan kokonaan uusia leijonatyön tekijöitä ja erityisesti nuoria naisia. Tässä onnistuimmekin, sillä klubimme keski-ikä on alle 50 vuotta ja kokonaan uusia leijonatyön tekijöitä on 19. Olemmekin näin saaneet hyvän pohjan tulevalle palvelutyölle.

Charter Night – juhlaa vietimme helmikuun 22. päivänä Kiuruveden kulttuuritalossa yhdessä arvovaltaisten vieraiden kanssa, sillä läsnä olivat Lions-liiton puheenjohtaja Asko Merilä, K-piirin piirikuvernööri Onni Piippo sekä jäsenjohtaja Pirjo Järvi puolisoineen. Juhlaamme kunnioittivat läsnäolollaan myös kummiklubimme LC Iisalmi/Yläsavottarien, LC Kiuruveden, LC Kiuruvesi/Nivan ja Kiuruveden kaupungin edustajat. Juhlatoimikunta oli hoitanut valmistelut suurella sydämellä ja olemme kaikki erittäin kiitollisia hienosta juhlasta.

Kevään aikana olemme tehneet perustaa hyvälle palvelutoiminnalle. Olemme kokoontuneet kahtena lauantaina tutustumaan toisiimme sekä leijona-aatteeseen. Olemme hyväksyneet arvot ja käynnistäneet strategiatyön, jonka yhteydessä valitsemme mm. avustustoiminnan tärkeimmät kohderyhmät ja linjaamme palvelutavat.  Erittäin tärkeää meille on kokea iloa yhdessä palvelemisesta.

Olemme jo osallistuneet Kiuruveden yhteiseen Earth Hour – tapahtumaan sekä Kirjan ja ruusun päivään, jolloin kävimme lukemassa lapsille ja vanhuksille. Kesäkuussa toteutamme Lasten kirpputorin MLL:n järjestämän lasten iltatorin yhteydessä.

Voin nyt sanoa kokemuksesta, että uuden klubin perustaminen ja toiminnan käynnistäminen ovat varsin työläitä prosesseja. Haluankin kiittää piirikuvernööriä, opaslioneita ja kaikkia Helmiinoita siitä, että olette olleet mukana luomassa pohjaa klubimme työlle.

Olen iloinen siitä innokkuudesta, vastuullisuudesta ja vapaaehtoisuudesta, jota Helmiinat ovat jo nyt osoittaneet toiminnassa. Olen myös ylpeä siitä monipuolisesta osaamisesta, jota leijonillamme on. Toivon hyvää yhteistyötä paikallisten klubien, kummiklubin, K-piirin, Lions-liiton, Kiuruveden kaupungin ja kansalaisjärjestöjen kanssa.  Uskon, että työmme tulee antamaan hyvää koko paikkakunnalle ja paljon laajemmallekin, koska yhdessä meillä on enemmän voimaa. Ja tietenkin toivomme palautetta toiminnastamme ja aloitteita palvelutehtäviin.

Yhteistyöterveisin

Leena Pietikäinen, LC Kiuruvesi/Helmiina presidentti 2013 - 2015

                                              

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter