Kokoukset
Jäsenet


Klikkaa viereistä tekstiä, niin saat 
tietoa Suomen Lionstoiminnasta

 

          

              Klubipresidentti                    Klikkaa kuvaa:  Lions-toiminta 70 vuotta
               Heikki Mäkelä 

Tämän tekstin linkistä löytyy uusin Lions-toiminnan esittelyvideo

LC Vampulan klubiesite         Klubin iskulause: "Olemme aktiivisesti läsnä"          

Päivitykset: 18.4.2024  Lisätty kummipojan terveiset

                            Huom! 
Klubin kokouksien pöytäkirjat ja esityslistat ovat salasanalla suojatuilla Jäsensivuilla

Tutustu oikean reunan englanninkielisiin aiheisiin ja vaihda kieli avautuvan sivun oikeasta yläosasta


Kummipoikamme Thamindu 2024

Thamindu opiskelee yhdeksännellä luokalla ja on kolmanneksi paras luokallaan. Hänen harrastuksensa on edelleen lukeminen ja on kasvanut 145 cm pituiseksi ja painoa on 35 kg. Hänen toiveensa on saada oma älypuhelin tukemaan tietojen saamista ja kommunikointia vaikka Suomeen.

Sri Lankan taloudellinen tilanne on edelleen huono. Peruselintarvikkeiden hinnat ovat nousseet rajusti (uusi arvonlisävero 18% tavaroihin ja palveluihin) ja esimerkiksi sähkön hinta nousi viime vuoden aikana 75 prosenttia. Toisaalta kummilapsiohjelman kiinteät kulut ovat pienentyneet, että voimme lähettää kevätmaksujen yhteydessä kummilapsille ylimääräisen 10 euron bonusrahan. Posti kulkee normaalisti, mutta lisäavustusten lähettämiseen varmin tapa on Kummilapsitili. Muistathan ilmoittaa paitsi meille, niin myös kummilapsellesi, kun osoitteesi, whatsapp- tai puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi muuttuu. Haastattelussa on aina lapsia, jotka ihmettelevät, kun kummi ei vastaa-onko heillä oikea osoite? Alla olevan linkin kautta pääset Kummilapsitoiminnan internet-sivustoille. Terveisin Kummilapsitoiminta.
https://www.lions.fi/toiminta/kansainvalinen-toiminta/kummilapsitoiminta/


6.2.2024 Helmikuun kokouksen alussa sytytettiin sankarihaudalle kynttilät, jonka jälkeen mentiin kokoustamaan kahvila Wampullaan, jossa presidentti jakoi vuosichevroneita ja klubin Excellence palkinnon edelliseltä kaudelta.

  
Vasemmalla Ismo sai 30 v. chevronin, keskellä edellinen presidentti Jukka-Pekka henkilökohtaisen Excellence pinssin, klubi vastaavan lippumerkin ja oikealla Jouko 10 v. cevronin.


10.12.2023 Joulun tunnelmaa vauvasta vaariin

 

 

 

 

 Klubi järjesti viime vuoden tavoin koko perheen joulukonsertin ja yhteislaulutilaisuuden täysölle yleisölle Vampulan Jukolassa. Tilaisuuden avasi viime kauden presidenttipresidentti Jukka-Pekka Sampolahti. Tietysti Joulupukki ja muori vierailivat konsertin lomassa. Musiikista vastasi Jukka Keskitalon orkesteri, solisteinaan Petri Kiiski ja Sekulit. Kahvituksen toteutti LC Huittinen/Doris ja lapsillä oli oma ohjattu neikkinurkka.


28.11.2023 Palkinta

 

Klubikokouksessa palkittiin viime kauden ansioista klubipresidentti Jukka-Pekka Sampolahti erittäin hyvän klubipresidentin ansiopalkinnolla.

 

 

 

 


Uuden jäsenen vastaanotto 7.11.2023

  
Marraskuun klubikokouksessa saimme uuden jäsenen Kari Pylkkäsen leijonalupauksen. Virallisen osuuden hoiti klubin presidentti Heikki Mäkelä sihteeri Jouko Mäenpään kanssa. Karin leijonakummina toimii Matti Reijonen.


Huhtamon elokuvafestivaalien avaus Vampulassa 17.7.2023

 

Huhtamon elokuvafestivaalien avajaiset pidettiin Tuulikki Vampula lentokentällä, jossa esitettiin kaksi elokuvaa. Paikalle saapui noin 400 osallistujaa. LC Vampula pystytti katsomon lentokonehalliin ja opasti autojen pysäköinnin. Lämpimät kiitokset Lion Leevi Laitiselle tilojen käytöstä.

 


 


 

Suruviesti

  

LC Vampulan jäsen Lion Tapani Koiranen menehtyi sunnuntai-iltana 16.7.2023 noin kello 19.00 Punkalaitumella ajauduttuaan tieltä ulos moottoripyörällään joko peuraan törmäyksen tai peuran väistämisen seurauksena. Hän menehtyi vammoihinsa onnettomuuspaikalla. Onnettomuus tapahtui Kanteenmaantiellä ja hän oli matkalla Punkalaitumelta kohti kakkostietä.
Tapani kutsuttiin LC Vampulan jäseneksi 1.3.2005 osallistuen siitä lähtien aktiivisesti klubitoimintaan ja palveluaktiviteetteihin. Hän oli klubin sihteerinä kaudella 2006-2007 ja presidenttinä 2020-2021.

LC Vampulalta suruvalittelut omaisille.

Muistotilaisuus pidettiin 19.8.2023 runsaan ystäväjoukon saattamana Vampulan kirkossa. Klubi järjesti kunniakujan Tapanin viimeiselle matkalle.


Lentokentän maalaustalkoot 9.6.2023


Leevi Laitisen pyynnöstä klubi osallistui Tuulikki Vampulan lentokentän lähestymistien maalaustalkoisiin.


Liiton vuosikokous 9-10.6.2023

 
Lions-liiton vuosikokous pidettiin Espoon Dipolissa, jossa valittiin uudeksi varapuheenjohtajaksi Nina Moilanen LC Vihti. Matti Reijonen tapasi myös tulevan kansainvälisen presidentin Patti Hillin miehensä kanssa.


Vaihtokokous 19.5.2023

 
Klubin toukokuun kokouksen yhteydessä pidettiin myös hallituksen vaihtokokous metsästysseura Hukka ry:n majalla. Prersidentti Jukka-Pekka Sampolahti luovutti vallan merkit Heikki Mäkelälle toivottaen aktiivista tulevaa kautta. Samassa yhteydessä palkittiin Lion Timo Vuorisalo oman kautensa 100 % presidentin ansiomerkillä, sekä presidentin ansiomerkillä Lionit Lasse Varjonen, Matti Reijonen ja Heikki Mäkelä, joka ojensi Jukka-Pekalle yhden ruusun ansiomerkin erittäin hyvästä klubikaudesta.


Vampulan ekaluokkalaisille pyöräilykypärät ja valot

 
Aurinkoinen päivä 10.5.2023 oli Vampulan tuleville koululaisille merkityksellinen päivä. Aamu alkoi tutustumisella tulevaan opinahjoon ja sieltä palattuaan heitä odotti esikoulun pihalla yllätys. MLL Vampula ja Lions Club Vampula ovat perinteisesti huolehtineet lasten pyöräilun turvallisuudesta lahjoittamalla heille tilauksen mukaisesti valot pyörään ja kypärän päähän. Lapset ryhmittyivät riviin ja esittivät meille harjoitelleensa lauluesityksen, jonka jälkeen he saivat oman kypäränsä ja valot. Lapset esittivät muutaman kommentin pyöräilyn turvallisuudesta ja näiden välineiden tärkeydestä. Lopuksi voitiin todeta, että nämä tulivat heille tarpeeseen ja niitä aiottiin käyttää aina pyöräillessä. Tämän jälkeen he oma-aloitteisesti tulivat kiittämään ja halaamaan saamistaan lahjoituksista, jotkut jopa useaan kertaan. Yhdellä lapsella oli syntymäpäivä ja kaikki kokoontuivat hänen ympärilleen laulamaan onnittelulaulun.Olipa positiivinen ja energinen ryhmä. Toivotamme iloa, turvallisuutta ja valoa tulevalle koulutielle kaikille koulunsa tänä vuonna aloittaville!

Kuvien julkaisuun on lupa.
Mukana MLL pj. Sini-Maija Koski, PCC Matti Reijonen ja kuvaajana Lion Hilve Reijonen


Avustus 18.4.2023

 

Leijonat avustivat tulipalossa kotinsa menettänyttä Vampulalaista nuorta perhettä hankkimalla perheen toiveiden mukaisen pyykin kuivausrummun. Kuivausrummun kustannukseen osallistui LC Vampula ja LC Huittinen/Doris. Kuvassa molempien klubien presidentit Jukka-Pekka Sampolahti ja Hilve Reijonen valitsemassa sopivaa tuotetta, jonka kävivät luovuttamassa perheelle.

 

 

 

 


Teatterimatka Raumalle 15.4.2023

Klubi vietti puolisoiden kanssa teatterimatkan Rauman teatteriin katsomaan esitystä "Perinnönjakajat".
Linja-autossa on tunnelmaa ja siksi se toteutettiin linja-autolla. Esityksen jälkeen nautittiin iloisen keskustelun lomassa maittava lounas Raumalla Vanhassa Kellarissa.

Päivä oli onnistunut myös lämpimän kevätsään puolesta ja tästä retkestä toivottiin jatkuvuutta myös tulevaisuudessa.

 


Ruoka-apu Ukrainalaisperheille 12.3.2023

Klubi sai pyynnön Ruoka-avun toimittamisesta viidelle Ukrainalaiselle perheelle, joka toteutettiin tarvekartoituksen mukaisesti. Aktiviteetin ideoijana ja toteuttajana oli klubin sihteeri Jouko Mäenpää.

Oli hienoa nähdä, kuinka kaikista koettelemuksista huolimatta, ihmiset jaksoivat hymyillä ja olla iloisia siitä, että ovat nyt turvassa!Tämä Nainen on pojan mummo, he ovat tulleet Suomeen turvaan, koska pojan molemmat vanhemmat ovat rintamalla, äiti työskentelee poliisivoimissa!Kiitollisuuden määrä oli suunnaton, ihan itsekin liikutuin!


Maaliskuun klubikokous 7.3.2023


Klubikokous pidettiin yritysvierailuna Vampulan Kukonharjassa olevan Konepaja Survosen tiloissa. Toimitusjohtaja Janne Survonen esitteli tehdashallit ja kertoi yrityksen toiminnasta.
Lainaus yrityksen kotisivuilta: 
"Ko­ne­pa­ja Sur­vo­nen on te­räs­ra­ken­ta­mi­sen am­mat­ti­lai­nen ja eri­kois­tu­nut te­räs­run­koi­siin ra­ken­nuk­siin maa­ta­lous- ja teol­li­suus­käyt­töön. Pal­ve­lem­me niin yri­tyk­siä kuin yk­si­tyis­hen­ki­löi­tä. Osaa­mi­sa­lu­eem­me on laaja; olemme toi­mit­ta­neet maa­ta­lous-, teol­li­suus-, liike- sekä bio­voi­ma­la- ja jä­te­ve­den­puh­dis­ta­mo­ra­ken­nuk­sia. Jo­kai­nen kohde rää­tä­löi­dään kunkin asiak­kaan tar­pei­den ja eri­kois­vaa­ti­mus­ten mukaan. Val­mis­tam­me te­räs­run­got omilla ko­ne­pa­joil­lam­me, vaa­ti­vat te­räs­ra­ken­teet Vam­pu­las­sa ja pie­nem­mät osat tai osa­ko­ko­nai­suu­det Huit­ti­sis­sa Nan­hian­tiel­lä. Maa­laam­me kaikki pie­nem­mät osa­kom­po­nen­tit omassa maa­laa­mos­sam­me Nan­hian­tiel­lä. Koh­tei­den maa­ra­ken­nus-, sähkö- ja lvi-töistä vas­taa­vat am­mat­ti­tai­toi­ses­ti pit­kä­ai­kai­set luo­tet­ta­vat ali­hank­ki­jam­me".

 
Klubijäsenet opastetulla yrityskierroksella ja presidentti Jukka-Pekka Sampolahden johdolla kokouksessa.


Kynttilä-aktiviteetti 7.2.2023

 
Helmikuun klubitapaaminen aloitettiin perinteisesti Vampulan kirkkomaalla kynttilä-aktiviteetilla, jossa sytytettiin kynttilöitä sankarihaudalle ja hiljennyttiin poisnukkuneiden jäsenten ja puolisoiden muistolle. Jälleen todettiin, että kynttilöiden sytyttäminen ja palaminen on ongelmallista pienessäkin tuulessa.


Annalan joulu 13.12.2022

Olimme vuoroin vieraissa LC Huittinen/Doriksen Joulu-aktiviteetissa Annalassa. Presidentti Jukka-Pekka Sampolahti hankki joulukuusen, jota oli koristelemassa Heikki Mäkelä ja Matti Reijonen. Annalan asukkaat seurasivat ja antoivat ohjeita kuusen koristeluun. Mukana oli myös Mäkelän Muru koira.

 


Joulun Tunnelmaa yhteislaulu ja solistikonsertti  
LC Vampula toteutti Seuratalo Jukolassa hyväntekeväisyystilaisuuden, jonka aiheena oli Jouluista Tunnelmaa koko perheelle. Tilaisuudessa laulettiin yhdessä jo lapsuudesta tuttuja Joululauluja ja kuunneltiin eri artistien esittämiä sävelmiä. Jukolan sali täyttyi ja kaikki olivat tyytyväisiä ohjelmaan, johon kuului myös pienimmille lapsille ohjattu askartelu- ja leikkinurkkaus. Lopuksi laulettiin Joulupukki ja muori sisään, jotka tarinoivat yleisön kanssa jakaen makeisia.
Kahvituksen järjesti ammattitaidolla yhteistyökumppanimme LC Huittinen/Doris, josta suuri kiitos heille.


Klubikokous 29.11.2022

Klubikokous pidettiin kahvila Wampullassa 29.11.2022 viikkoa ennen normaalia kokouspäivää Itsenäisyyspäivän vuoksi. Kokous oli klubille merkityksellinen, sillä siinä saatiin Leijonalupaus kolmelta uudelta jäseneltä, jota oli todistamassa vierailullaan varapiirikuvernööri Jorma Pohjus Kankaanpäästä.


Presidentti Jukka-Pekka Sampolahti otti Leijonalupauksen kolmelta uudelta jäseneltä,
Janne Matintalo, Janne Hakala ja Timo Tuomenpuro


Kummit Lasse, Jaakko ja Olli kiinnittivät Leijonamerkin uusien jäsenten rintapieleen ja sytyttivät kynttilät Leijonataipaleen alkamisen merkiksi

 
Toinen varapiirikuvernööri Jorma Pohjus toi piirin terveiset ja ylisti kokouksemme hyvää ja positiivista henkeä. Kokouksen lopuksi Presidentti Jukka-Pekka Sampolahti luovutti hänelle LC Vampulan pöytästandaarin.


Sri Lankan Lions-ystävät

Sri Lankan silmäsairaala on Suomen Lionien rakennuttama ja aktiviteetti.
Sri Lankan Lions-ystävät tukee suomalaisten ja srilankalaisten lionien kanssa tehtävää monipuolista yhteistyötä. Hand in hand we serve. Toiminta jatkuu myös sairaalan valmistumisen jälkeen. Ystävyys ei ole määräaikaista. Olemme lähettäneet viime ja tänä vuonna 10 000 € avustuksena vähävaraisten potilaiden leikkauksiin. Nämä summat koostuvat vuosittaisista kannatusmaksuista ja olemme niistä erittäin kiitollisia. Tämä on
kotimainen ja kansainvälinen Näön suojelun aktiviteetti. Miksi et sinäkin osallistuisi.

Liity Sri Lankan Lions-ystävien tukijäseneksi
Osallistu Sri Lankan Lions -ystävien toimintaan liittymällä tukijäseneksi. Vuosimaksu on henkilöltä 40, klubilta 100 ja yritykseltä 200 euroa. Yhden henkilön maksamasta 40 eurosta 35 euroa menee lyhentämättömänä silmäleikkauksen maksamiseen. Viiden euron lisällä katetaan toiminnan hallinnollisia menoja. Tutustu toimintaan ottamallaa puhelimesi QR-koodin lukijalla kuva ja avaa linkki tai mene sivulle
http://srilankanystävät.lionsklubi.fi
Lisätietoja antaa M-piirin piirikoordinaattori Matti Reijonen
 

 https://www.youtube.com/watch?v=hpmBYTJD2Is
Heman tarina on elävä esimerkki Sri Lankan varattomien ihmisten elämän vaikeuksista näkökyvyn pettäessä. Tämä on sitä lähimmäisen auttamista pienellä lahjoituksella, jota teemme. Kopioi linkki selaimeesi ja katso video.


Lions-liiton vuosikokous Kouvolassa 2022

Lions-liiton vuosikokous pidettiin Kouvolan jäähallissa, johon osallistui 1000 leijonaa ympäri Suomen. Kansainvälinen presidentti Douglas Alexander kunnioitti vuosikokoustamme kolmen päivän ajan ja sanoi "Tämä on suurin Lions-tapahtuma koko päättyvällä kaudellani, hyvä Suomi, jäi hyviä muistoja".

  
Vasemmassa kuvassa Matti, Alexander ja Hilve, joka oli juuri saanut Alexanderilta kv. presidentin palkinnon liiton tehtävien hoidosta.
Keskimmäisessä kuvassa Matti sai ARS-säätiön hallituksen puheenjohtaja PDG Antti Raitaniemeltä ja säätiön asiamies PDG Timo Haastolta säätiön pöytästandaarin erovuorossa olevana hallituksen jäsenenä.
Oikeassa kuvassa Matti palkitsi iltajuhlassa kolme ansioitunutta leijonaa kolmen ruusukkeen ansiomitalilla, kuvassa palkittavana PDG Matti Paavola, jota valvoi väistyvä liiton puheenjohtaja Sanna Mustonen.


Perinnetapahtuma 8.2.2022

Helmikuun klubi-ilta aloitettiin kokoontumalla Vampulan kirkon hautausmaalle muistamaan poisnukkuneita klubijäseniä ja heidän puolisoitaan sytyttämällä kynttilät klubisymbooli Ukon jalustalle ja laulettiin perinteisesti Maa on niin kaunis.


 

Kummipojan Joulutervehdys

Kummipoikamme viestitteli ahkerasti Joulun aikoina ja pyysi postiosoitettani, jotta voi lähettää itse tekemänsä Joulutervehdyksen. Posti toi tänään 29.12.2021 kirjeen, joka sisälsi hienon monitaittokortin.


Klubikokous ja pikkujoulu Tuovola-säätiön tiloissa 10.12.2021

 
 

 
Kokouksessa klubin presidentti palkitsi past presidentti Tapani Koirasen 100 % presidentin ansiomerkillä ja ZC Irene Ojanmaa jakoi chevroneita.


Kummipojan terveiset 8.12.2021

Kummipoikamme Thamindu Thatsara 12 v Sri Lankasta
on pitänyt yhteyttä WatsAppin kautta aina kun on saanut joltakin sukulaiseltaan puhelimen käyttöönsä. Nyt hän lähetti terveiset Joulun odotuksin. Hän kertoo​ voivansa hyvin ja odottaa innokkaasti koulun alkamista heti Joulun jälkeen. Koulu on ollut suljettuna lähes koko pandemian ajan. Etäopetustakaan ei ole voitu käyttää, kun oppilailla ei ole tietoliikennevälineitä. Kuvassa hän seisoo uusi koulupuku päällä kotipihassaan.
Hänen harrastuksensa ovat edelleen lukeminen ja jalkapallon pelaaminen.

 


Ratakelaaja Amanda Kotajaa muistettiin mitalijuhlassa


Tokion paralympialaisissa saavutetun menestyksen johdosta Amanda Kotajalle järjestettiin Huittisten kaupungin ja hänen seuransa Vampulan Urheilijoiden toimesta mitalijuhla 7.11.2021.

-Tiedän tapauksia, jossa jonkin vamman takia ei ole päästy mukaan urheiluseuraan tai koululiikuntatunneille, kertoo Amanda Kotaja. Minulle on ollut hyötyä siitä, että olen pienestä kylästä kotoisin, jossa kaikki tuntevat toisensa, eikä erilaisuutta ole karsastettu.

Hopeamitalisti Amanda Kotajaa muistivat stipendillä LC Vampulan puolisot Maarit Nieminen, Mirja-Leena Vähä-Heikkilä ja Leena Ylikännö.


Palkitseminen

Lokakuun klubikokouksessa palkittiin klubin ARS-lion Jorma Vähä-Heikkilä ARS-säätiön yhden ruusun ansiomerkillä monivuotisesta ARS-säätiön hyväksi tehdystä työstä.


Lions-aatteen Kilta ry

Lions-aatteen Kilta ry perustettiin vuonna 2008. Kilta toimii Suomen Lions-liitto ry:n ja entisten puheenjohtajien sekä Lions Clubs International järjestön entisten ja istuvien hallituksen jäsenten yhdyssiteenä. Killan tarkoituksena on edistää lionstoimintaa ja vaalia sen eettisiä periaatteita sekä vahvistaa lionshenkeä Suomen lionien keskuudessa. Killan vuosikokouksessa 22.9.2021 Matti Reijonen valittiin Kilta ry:n hallituksen jäseneksi ja hänelle luovutettiin edellisen kansainvälisen presidentti Choin myöntämä Kv. presidentin ansiomitali erinomaisista palveluista kansainväliselle Lions järjestölle.

 


Leijonien ja Rotareiden suunnistuksen mestaruuskilpailut

Kauden 2021-2022 ensimmäinen klubikokous pidettiin 28.7.2021 Vampulan ulkoilumajalla ulkotiloissa. Kokouksen pääaiheena oli Leijonien ja Rotareiden suunnistuksen mestaruuskilpailun järjestäminen Virttaan harjulla ulkoilumajan ympäristössä 21.8.2021. Illan aikana harjoiteltiin kilpailun lähtöä ja tekniikkaa sekä jaettiin kullekin klubijäsenelle tehtävät. Kilpailun organisaattorina ja ratamestarina toimi lion Lasse Varjonen.

  

Kilpailun lähtövalmistelut käynnissä, Lassen kilpailuopastus ja kisatoimisto, Matti, Tapio ja Timo.

Kilpailun TULOKSET, kiitos osallistumisesta.


Hallituksen vaihto 2021

 

Klubin hallituksen vaihtokokous pidettiin 28.5.2021 Vampulan metsästysseura Hukan majalla, jossa palkittiin 9 jäsentä pitkä-aikaisesta työstä klubin hyväksi. Oikeassa kuvassa vasemmalta kauden sihteeri Jaakko Koivuniemi, Leijona Ukko ja presidentti Tapani Koiranen.


2.3.2021 vihittiin käyttöön uusi klubin Leijona-patsas, joka sai nimekseen Leijona Ukko. Patsaan teki paikallinen taitaja Henry Larikka. Samalla muistettiin poisnukkuneita klubijäseniä puolisoineen sekä sankarivainajia kynttilöiden sytyttämisellä. Juhlallisen tilaisuuden jälkeen pidimme klubikokouksen seurakuntatalon edustalla huomioiden turvavälit..Sivuston kävijämäärä 18.2.2023 jälkeen.
AXNDatan ilmainen kävijälaskuri

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter