Möten
Medlemmar

Lions Påskparad inställd i år. Vi ses nästa år den 1/4!

Coronaviruset påverkar allas vardag. Lions har därför ställt in årets Påskparad då många av våra funktionärer tillhör riskgruppen. Något som fortfarande glädjande nog är i gång är Lions teckningstävling där tre klass 5 kan vinna 3000 kr, 2000 kr eller 1000 kr till klasskassan.

Temat för årets tävling är MITT DRÖMKLASSRUM. Lions samlar in pengar till en skolmodul till flyktinglägret i Adana, Turkiet. En skolmodul kostar 120 000 kr och kommer till väl nytta. I modulen finns ett modernt klassrum som utnyttjas till max, dvs eleverna där går i treskift. Ett drömklassrum i flyktingbarnens ögon. Hur ser ett drömklassrum ut för Väsbys femmor undrar vi då.

Juryn har bestått av Lions styrelse. I år har ingen individuell teckning utsetts som vinnare utan det är klassens samlade bidrag och motiveringar som har legat till grund för beslutet.

En generell reflektion vi gjorde under vår urvalsprocess var följande:

  • Eleverna föredrar små klasser.
  • De vill gärna ha lite färg omkring sig.
  • Bekvämare stolar efterlystes.
  • Stödkatt/hund som kan ge trygghet och tröst när man är ledsen.
  • Man är oftast lite sugen på något att äta och dricka.
  • Många bra idéer på rastaktiviteter kom upp.

Vi publicerar nedan ett urval av de teckningar som inkommit.

Eleverna i den vinnande klassen hade större fokus på skolarbetet är rastaktiviteterna i sitt drömklassrum. Det fanns en omtanke om lärarna och klasskompisarna.
"Man kan röra på sig, få bra självförtroende. Väggarna i klassrummet är väldigt färgglada för att vad jag upplever blir man väldigt glad av starka färger. Man har en stödkatt för att om man har det jobbigt så kan man bli tröstad av ett djur och det kanske blir lättare."

Vid mötet den 19 april fattades följande beslut:

1:a pris  3000 kr till Runbyskolan klass 5C.

 

2:a pris 2000 kr till Runbyskolan klass 5B.

 

3:e pris 1000 kr till Runbyskolan klass 5A.

Ett hjärtligt tack även till Vittraskolan som deltog med en elevs bidrag. Nästa år hoppas vi att en hel klass deltar.

Stort och hjärtligt tack till alla elever som deltagit i tävlingen! Vi hoppas att fler skolor deltar nästa år, om inte annat för att utmana Runbyskolan!!


 

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter