Möten
Medlemmar

AKTUELLT

Fakta om Lions Club Upplands Väsby
Klubben bildades 1956. 32 medlemmar varav ca 24 procent är kvinnor.

  • Vi arrangerar varje julafton ett julbord på Himmel & Pannkaka, för de som vill känna gemenskap.
  • Vi är på Skopan varje lördag, utom fyra lördagar på sommaren.
  • Under våren 2019 arrangerades för första gången Lions Påskparad. Se egen flik.

Donerade medel, stipendier mm.
Totalt under 2018/2019 har vi skänkt 433 000 kr. Varav ca 150 000 kr till sökande som bor och verkar inom Upplands Väsby kommun. Det kan vara personer som är i behov av glasögon, tandvård, kläder, möbler eller annat. Vår hjälpkommitté behandlar ett hundratal ansökningar varje år.

Nationellt och internationellt skänker vi till de olika  fonder i Lions regi. Bland annat "De glömda barnen", "Water means life", "Lions Cancerforskningsfond Uppsala/Örebro". Dessutom till stipendier, katastroftält samt andra aktuella projekt i världen.

Fakta om Lions internationellt och i Sverige
Lions har ca 1,35 miljoner medlemmar i världen. Sverige har ca 10 000 medlemmar i 420 klubbar.

Lions är människor som vill hjälpa andra människor och bidra till ett bättre samhälle.
Lions är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation med samhällsnyttig inriktning.

Lions uppgift är att engagera människor i frivilligt arbete för att möta humanitära behov, verka för fred i världen och främja internationell förståelse.

Det finns inga gränser för Lions. Vi arbetar lokalt, nationellt och internationellt.

 

Välkommen till Lions Club Upplands Väsby!

Bli medlem i Lions Club Upplands Väsby du också.
Alla kvinnor och män som bor i Upplands Väsby är välkomna!

Du kan vara med och samla in pengar till behövande i Upplands Väsby, övriga Sverige och hela världen! Det är värt varenda minut att vara med!

Medlemsmeny
– du kan välja den insats som passar dig

En rätt
Du blir medlem och bidrar på så sätt till vår organisation. Du hinner inte jobba ideellt så mycket men ett par timmar per år vill du ge av din tid till Lions.

Två rätter
Du blir medlem och vill bidra med 2 timmar i månaden. Du vill medverka vid våra månadsmöten utifrån dina förutsättningar och ta del av vår gemenskap.

Tre rätter
Du blir medlem. Medverkar och bidrar med timmar och insatser.

Fyra rätter
Du blir medlem. Vill bidr
a med 10 timmar eller mer i månaden.
Men du bestämmer fortfarande när.

Fem rätter
Som medlem vill du tillsammans med några kamrater arbeta med ett projekt som hjälper där samhället inte räcker till. Ni väljer inriktning och metod. Era idéer är viktiga för Lions. Du vill gå utbildningar och skaffa dig ett nätverk i världen.

Lions ger dig: Gemenskap, Trofasta vänner, Möjlighet att påverka, Ledarutbildning OCH det bästa av allt: LYCKAN att hjälpa dina medmänniskor i Sverige och världen.

Du kan välja ur vår meny och bidra med vad just du hinner med. Vad just du anser är viktigt! Har du några vänner som vill bidra till våra projekt? Ni kan välja ur vår meny och starta en klubbfilial, join together-klubb, LEO-klubb om ni är under 30 år. Eller helt enkelt gå med i en klubb som finns nära dig.

Vi tar hänsyn till allergier
Allt ifrån blyghet, jobbar bäst ensam till hinner inte. Om vi väckt ditt intresse hör av dig så berättar vi mer. Hör av dig till Lions Club Upplands Väsby, Gudrun Bengtsson,

gbengt46@gmail.com så blir du inbjuden till ett av våra månadsmöten.

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter