Kokoukset

Juttua ja kuvia MaijaStiinojen kaudesta

2023-2024, ole hyvä  smiley

 

Heinäkuu -23

Tarja Mannojan presidenttikausi alkoi tehokkaasti heti maanantaina 3.7., kun hillonkeittäjät ryhtyivät puuhaan Vinttikievarissa. Tällä kertaa päätös oli tehdä raparperihilloa ja mustaherukkahyytelöä vähemmän kuin aiempina vuosina, jotta myyntiurakka ei olisi niin suuri. 

Seuraavalla viikolla oli perinteisesti "laputus" ja nyt myös purkkien kansien koristelu söpöillä kankailla, koska ekologisina käytimme kierrätyspurkkeja ja halusimme purkeista edustavia ja kauniita.

Marja-Leena ahkeroi torille myyntiin myös vihtoja.

27.7. Lopen kesätorilla myymässä Eva-Liisa, Ritva E.,Tarja ja Anneli.

Tämän torstaitorin teemana oli "Kotiseututori", jossa mm. tuuletettiin kansallispukuja. Kauppa kävi hyvin mukavissa tunnelmissa.

Annelilla tässä yllään Lopen naisen "MaijaStiina" kansallispuku.

Hilloja myivät jäsenet myös omatoimisesti ja lisäksi saimme niitä myyntiin Kahvila Perunakuopalle Räyskälään.

MaijaStiinat muistavat jäseniään aina merkkipäivien ja perhetapahtumien johdosta. Tarja kävi onnittelemmassa heinäkuun lopulla Kerovuoren Minnaa, uutta tulokasta poikavauvaa, isosiskoa ja isää iloisesta perhetapahtumasta.

 

Elokuu -23

Saimme Tarjalta kutsun viettämään kauden ensimmäistä klubi-iltaa hänen kotiinsa.

Edellisen kauden presidentti Jaana pujotti presidenttiriipuksen Tarjan kaulaa koristamaan.

Saimme Marketan tutustumaan klubimme meininkiin, toiveena saada hänet jäseneksemme.

Klubilaiset olivat järjestäneet jymy-yllätyksen Jaanalle ! He olivat hakeneet hänelle Melvin Jones Fellow -jäsenyyden kiitoksena touhukkaasta ajastaan MaijaStiinoissa.

Lauantaina 26.8. MaijaStiinoista Marja-Leena, Tarja, Jaana ja Kaisa ja kaksi puolisoa (LC Loppi ja LC Loppi Marski) osallistuivat triathlonin puolimatkan Ironman 70.3-maailmanmestaruuskilpailujen maalialueella vapaaehtoishommiin Lahdessa naisten kisapäivänä.

Kisapäivänä jaoimme kilpailijoille numeroidut henkilökohtaiset tavarakassit takaisin narikasta ja irrottelimme "siruja" nilkoista.

 

Syyskuu -23

Syyskuun klubi-illassa saimme uuden jäsenen Marketan ja pidimme hänelle perinteisesti leikkimielisen leijonamakujen testin : viinakset, salmiakit ja suklaat.

 

Päätimme vastata myöntävästi avustushakemukseen ruoka-avusta pienellä lahjakortilla paikalliseen ruokakauppaan. Elinkustannusten nousu aiheuttaa todellisia hätätilanteita perheissä.

Lokakuu -23

Lions-toiminnan Hyvän Päivää vietetään Suomessa joka vuosi 8.10.

Klubit ympäri Suomen juhlistavat tätä päivää erilaisin tempauksin. MaijaStiinat jakoivat ruusuja, iloista mieltä ja Lions-infoa Läyliäisten Salella. Ruusuja harmaaseen päivään oli jaossa myös Launosten Tokmannilla LC Lopen ja kirkonkylän K-kaupalla LC Loppi Marskin toimesta, kun presidenttimme Tarja oli saanut miehet mukaan tempaukseen.

LC Riihimäki Mixed täytti 10 vuotta musikaalin merkeissä ja meiltä osallistuttiin ja onnitteltiin.

Meillä oli kirpputoripöytä viikon ajan Riihimäen Femmatorilla.

Myynnissä oli naisten vaatteita, kenkiä ja käsilaukkuja ym. pientä kivaa. Marja-Leenan kautta olimme saaneet tavarasta suurimman osan lahjoituksena, mutta pöydässä oli myös MaijaStiinojen antamia vaatteita ja tuotteita.
 
 
Perinteisesti kävimme kahvittamassa Loppijärven kirkonkylän uimarannalla hoitokalastusta harjoittavat ammattikalastajat sekä talkoolaiset. Tämänvuotinen marraskuu oli poikkeuksellinen, järvi ehti kertaalleen jo jäätyä ja kerran sulaa, ennen kuin toimeen päästiin. Roskakalaakin saatiin poikkeuksellisen vähän.
Klubimme osallistui jälleen myös rahallisesti hoitokalastuksen toteutukseen. Lopen kunta on luonnollisesti rahoittajista suurin.
 
 
Marraskuun klubi-iltaan saimme vierailulle piirimme 2.varapiirikuvernöörin Ensio Ruotsalaisen.
 
 
 
Hankimme ja toimitimme perille pyykinpesukoneen yhdessä LC Lopen ja LC Loppi Marskin kanssa 😊 Lopen kolme Lions klubia yhteistyössä auttoivat arjessa tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevaa perhettä.
 
Joulukuu -23 
 
 
Saukkolan EK :lla Lopen klubien yhteisissä pikkujouluissa oltiin tänä vuonna tällaisella kokoonpanolla.
 
 
Osallistumme perinteisesti Lopen kunnantalolla Antin Adventti -myyjäisiin. Pöytä notkui kauniista ja herkullisista myytävistä ja kauppa kävi jälleen mukavasti.
 
 
Tonttupartiomme vieraili Lopen kirkonkylällä kehitysvammaisten asumisyksikkö Pajukodissa pikkujoulutunnelmissa.
Tontut jakoivat MaijaStiinojen hankkimat pikkujoulupaketit sekä leikkivät että laulattivat asukkaita.
Kun hyvää mieltä jakaa, niin sitä saa myös itse.
 
 
Kävimme onnittelemassa ja juhlistamassa 30-vuotiasta kummiklubiamme Riihimäki Kristallia heidän Charter-juhlassa Lepolan talolla.
 
Tammikuu 2024
 
Vuoden ensimmäinen klubikokous, pitkään jatkuneet paukkupakkaset ja tosi paljon lunta, normaalit kokouskäytännöt mutta mukana spesiaalivieras, Lopen Topenolla lions talvivaihdossa oleva Esther Uudesta Seelannista.
Esther tuli Syrjälän perheeseen ma 8.1. Perheen Taru-äiti oli häntä vastassa lennolta Oslosta. Esther oli Pohjolaan suuntautuneen talvivaihdon alkujakson kolme ensimmäistä viikkoa Etelä-Norjassa Torp -nimisellä paikkakunnalla Soop :n perheessä, missä ikuiseen kesään tottunut oli jo päässyt kokemaan tositalven, Norjan eteläosissakin oli ollut pakkasta -24 lähes koko ajan. Melkoista juhlaakin oli neidillä ollut, useita joulujuhlia, kirkkokonsertti, uusi vuosi hääjuhlineen ja vuodenvaihteen kekkereineen. Hän oli päässyt talviurheilulajeja kokeilemaan ja Ruotsin puolella käymään.
Lopella Esther sai kokemuksia elämästä maalaismiljöössä ja lisää talvikokemuksia, mitä hän nimenoaan halusi ja pääsi ihmettelemään avantouimareita Räyskälään. Jos meillä olisi ollut lumeton talvi etelässä, Taru olisi lentänyt tytön kanssa Lappiin, mutta nyt siihen ei ollut tarvetta.
Tarun ja Samin perheessä asuu kotona vielä kaksi kouluikäistä tytärtä, joten Esther tutustui pieneen Länsi-Lopen kyläkouluun ja pienen kunnan yläkoulun ja lukion arkeen.
 
 
 
Loppi Hovin biljardinurkkaan tuli myyntipaikka käsityötuotteille. Tarja mikrofonin varressa.
Jarno haastattelee Ida-Loviisaa ja Aaronia ennen tanssiesitystä.
 
 
 
 
 
 
 
Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter