Kokoukset

Uuden kauden alkajaiseksi suunniteltiin adventtikalenteria.Ja tämmöinen siitä tuli! Elikkäs hieno! Kuvana Tytin ottama Lukkarin Puustelli, hennossa lumivaipassaan. 

 ja takakannessa jouluevankeliumit ihan vanhaan malliin, toisena tänä vuonna turun murteella.

 

 

 

MaijaStiinojen 10-vuotispäivää10.8. juhlittiin ihan "perhepiirissä", MaijaStiinat kokoontuivat Nepposten puupuistoon istuttamaan kaksi puuta, männyn sekä rusokirsikan. Kaunis elokuun ilta siivitti mukavaan yhdessäoloon Lopen vanhassa pappilassa, jonka virastohuone kastettiin uuteen käyttöön remontin jäljiltä. Kaunis pappilarakennus on saanut sitä kovasti arvostavat asukit Nepposista! 

 

 

 

 

 

Kauden ensimmäinen klubikokous vietettiin vieraissa , Mikkolan Makasiineilla. Päivien kimallus -teemalla vietettiin Päivien yhteisiä syntymäpäiviä, maukkaan Päivien tarjoaman neljän ruokalajin illallisen merkeissä. Kokousta vietettiin rantamajalla, lähjottiin ikääntyneet sekä kokoustettiin uuden pressan johdolla. Ja taas paistoi aurinko!

Päivien kimallus;)

 

 

 

 

 

C-piirin piirikokous oli Seuralassa 25.8., pitkäänhän oli epävarmaa, voidaanko kokousta pitää. Turvavälit ja käsidesit olivat kohdillaan, ja tarjoamiset hoidimme me MaijaStiinat, ja hyvin hoidimmekin. 

 

 

 

Toiseen klubikokoukseen saimme vieraita, Paavolat tulivat kertomaan Sri Lankan kummilapsi-toiminnasta. MaijaStiinoillahan on oma kummityttö, Bosari . 

Ilmeet ovat vakavat videoesityksen aikana;  tyttöjen ja lasten ylipäänsä asema Sri Lankassa ei ole ihan samanlainen kuin meillä täällä Pohjolassa

 

 

 

 

 

 

 

Kauden kolmas kokous vietettiin tutussa kokouspaikassa mutta hieman eri tavalla: ruokailu jätettiin kokonaan pois ja maskit päällä oltiin koko ilta. Paljon oli suunniteltavaa ja muutakin asiaa. Adventtikalenterit, palapelit, hillot, Leijonat puhtaan veden puolesta , Loppi-järven hoitokalustuksen muodossa , siinäpä muutamia käsiteltyjä asioita. Alla palapelimainos.

 

Adventtikalenterin kuvana Lukkarin Puustelli, Lopen kotiseutumuseoalueella. Hienon kuvan on ottanut Tytti Eronen. Takakannen murrejouluevankeliumi on tällä kertaa turun murteella.

Myyntituotteina myös pihlajanmarjahyytelöä ja omenahilloa, niitä on reippaat "kotitalousemännät " keitelleet!

 

 

Kranssien teon saloihin perehdytti Kukka-Päivi meitä lokakuisena lauantai-iltapäivänä. Hienoja tuli!

 

 

Leijonat puhtaan veden puolesta -projekti jatkuu Loppi-järven ystävien kanssa. MaijaStiinat osallistui rahallisella panoksellaan (ammattikalastajat hoitavat tämän hoitokalastuksen) sekä tarjosivat ensimmäisen päivän väliaikakahvit. Hieno sää siivitti hyvään saaliiseen.

 

 

Marraskuun klubi-illassa otimme juhlalliset uusien jäsenien sekä heidän kummiensa vakuutukset sekä kummien järjestämän "olenko hyvä leijona"-testin! Kolme uutta jäsentä saimme nyt syksyllä, joista Anumaarit ja Sanna pääsivät päikalle,Anne tulee ensi kerralla. Leijonatestiin osallistui myös keväällä mukaan tullut Kirsi. Kaikki läpäisivät täydellisesti, toinen toistaan tukien. Bravo, tervetuloa! Asiaa oli listalla taas paljon, alkajaiseksi tehtiin joulupukki-testi, jonka perusteella klubimme pukiksi selviytyi Jaana, jonka Päivi A palkitsi Tertin Kartanon joulupukki-suklaalla! Kantakoon  Jaana arvonimeä sen vaatimalla arvokkuudella! Kokouksessa kirjoitettiin mm 100 korttia vanhuksille, ; keräys oli käynnissä kirjastolla,yhteistyössä kunnan vanhuspalvelun kanssa. suunniteltiin Antin Adventtia, mutta tätä kirjoittaessa jo selvisi, ettei sitä tänä vuonna voitu järjestää millään muotoa, voi pahus tuota koronaa. Terveys edellä tietenkin mennään ja mitään turhia riskejä taudin suureen leviämiseen ei kannata ottaa. Kerkeehän sitä ensi vuonnakin järjestää, tai sitten seuraavana! 

 

Pelastusarmeijan joulupata pystytettiin entiseen jo  perinteiseen  tapaan S-Marketin eteen , joulua edeltävänä viikonloppuna, perjantaina puolesta päivästä iltaan ja lauantaina 10-14 . Loppilaisten auttamisintoa oli huipussaan, sekä tavaraa että rahalahjoituksia tuli ennätysmäärä. Iso kiitos kaikille lahjoittajille sekä MaijaStiinoille, jotka toimivat patavahteina.

 

 

Lopen seurakunnan kirkkoherra Tuomas Hynysen aloitteessa toteutettin seurakunnan , Lopen kunna sekä paikallisten Lions klubien yhteishankkeena tablettihankinta kaikkiin Lopella oleviin hoivakoteihin, sekä kunnan ylläpitämiin että yksityisiin. Tarkoituksena on, että hoivakotien asukkaat saavat virikkeitä ja pystyvät osallistumaan etäyhteyksien kautta esimerkiksi paikallisiin striimattuihin jumalanpalveluksiin. Laitteita hankittiin yhteensä 14 , Kuvassa yhteiskuva lahjoittajien edustajista .

Kuva Tuomas Hynynen 

 

Tässä paikallisten Lions-klubien edustajat Eedilän edustalla, Jarmo Arvaja LC Loppi , Päivi Appelberg LC Loppi/MaijaStiinat sekä LC Loppi /Marski JP Ruuskanen  . Kuva Ari Pakarinen 

 

 

 

Kokoontumiset tapahtuivat vuoden 2021 alusta lähtien etänä, kiitos sihteerimme Kaisan opastuksen onnistuimme oivallisesti. Naisten päivän aikaan oli toimintasuunnitelmaan tälle vuodelle laitettu jos mitäkin konserttia tai muuta naistenpäivätapahtumaa. Mutta mutta, kaikkipa ne oli peruttava. Mutta ei sentään ihan kaikkea, Vallan Päivin kanssa kaupalla turistessa mietimme mitä voisimme kuitenkin tehdä, kenelle naisille voisimme tuottaa iloa lahjakorttien muodossa. Päivin ehdotuksesta sitten lahjoitettiin kunnan sosiallitoimen  kanssa yhteistyössä lahjakortteja Jalkaterapia Anne Pietiläiselle. Naisten päivänä naisilta naisille , tukien samalla  paikallista naisyrittäjää. 

 

Erilainen kausi loppui  kuitenkin ihan livetapaamiseen; kauden aikana oli tarkoitus vierailla monessa kohteessa, mutta sepä ei onnistunutkaan. ; Kausi  aloitettiin kuitenkin  kokoustamalla ja ruokailemalla  Mikkolan Makasiineilla ja lopetettiin Hyvinkäällä Salonkiravintola Neilikassa samoin ajatuksin! Ensi kauden presidentti  Tuula sai tilaisuudessa puheenjohtajan merkin, kokousnuijan. Tilaisuudessa muistettiin kaikkia jäseniä suklaaruusulla, virkailijat saivat kukkaruusun ja Vuoden Leijonaksi paljastui Anja-Kaarina.  

kauden lopussa koitti taas aika kerätä, keittää,purkittaa ja laputtaa kuusenkerkkäsiirappia. Näin myös tehtiin ahkerasti. Purkkeja saatiin kokoon yli 200, joten ostettavaa  riittää! Joten tervetuloa kaikki ostoksille; näitä hyväntekeväisyystuotteita saa kaikilta Maijastiinoilta sekä Valtakukka Läyliäisissa ja Pelto-seppälän tila Pilpalassa pitävät näitä myynnissä, niin kauan kuin varastoa riittää. 

 

 

 

 

 

Kiitos tästä kaudesta kaikille MaijaStiinoille, kaikkea hyvää tulevaan! toivottaa past-pres Päivi A  

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter