Kokoukset
Jäsenet

OMENAMEHUASEMAN TOIMINTA SYKSYLLÄ 2023
Tervetuloa käyttämään Länkipohjan mehuaseman palveluita. Tämä on neljäs toimintakautemme, joka alkaa 18.8.2023 ja jatkuu syyskuun loppupuolelle, niin kauan kun kysyntää riittää. Pääsääntöisesti toimimme kahtena päivänä viikossa: Tiistaisin ja lauantaisin.

Tiedustelut varauspuhelimeen 044 238 0976.

Mehuaseman sijainti
Mehuasema sijaitsee Länkipohjan taajamassa osoitteessa Längelmäentie 53, 35400 Längelmäki, jäähallin kanssa samalla tontilla Jykin tiehaaran läheisyydessä. Valkoinen mehuasemarakennus rakennettiin talkoilla vuosina 2020 ja 2021. 

Mehuaseman palvelut
Puristamme asiakkaan omenista tuoremehua, joka on mahdollista saada joko pastöroituna 3l hanapakkauspusseihin pakattuna tai ilman pastörointia asiakkaan kanistereihin. Emme laita mehua lasipulloihin.

Hinnat
Mehustuksen hinnoitteluperusteena on tuotavien omenien kilomäärä, mistä vähennetään astioiden painot. 

Pastöroimaton mehu 0,80 €/omenakilo
Pastöroitu mehu 1,10 €/omenakilo
Hanapakkauspussi 1,20 €/kpl
Pahvikotelo mehupussille 1,50 €/kpl

Maksaminen
Korttimaksu tai käteinen.

Ajanvaraus
Ajanvarauspuhelin ns. “omenapuhelin” palvelee numerossa 044 238 0976

Muista ilmoittaa varauspuhelimeen, jos joudut perumaan tulosi.

Ohjeet omenoiden käsittelystä
Tuo puhtaat omenat mehustukseen laatikoissa, ämpäreissä, koreissa tms. tukevissa astioissa. Omenat on paras kerätä suoraan puusta, mutta maahan pudonneet omenat kelpaavat myös, mikäli ne ovat siistejä eivätkä ole mädänneitä. Tarvittaessa pese maasta kerätyt omenat. Vähäinen määrä toukkia tai omenarupea ei haittaa mehussa.

Omenoiden määrä ja mehun määrä
Omenoiden määrää voi arvioida esim. seuraavien viitteellisten kilomäärien mukaan:
- ämpärillinen 5-6 kg,
- banaanilaatikollinen 18 – 20 kg.
- Minimimäärä mehustukseen tuotavia omenia on 25 kg.
- Omenamehua saadaan keskimäärin 6-7 litraa / 10 kg omenoita.

Kovista ja kiinteistä omenista tulee enemmän mehua kuin pehmeistä. Ylikypsiä, jauhoisiksi muuttuneita omenia ei kannata tuoda mehustettavaksi.

Mehun valmistus
Mehuasemalla punnituksen jälkeen omenat rouhitaan ja sitten rouheesta puristetaan mehu hydraulisella pakkapuristimella kangasliinojen läpi.

Pastöroituna vai ilman
Pastöroimaton eli kuumentamaton tuoremehu säilyy jääkaapissa vain muutaman päivän. Säilöntää varten mehu pitää pakastaa tai kuumentaa eli pastöroida. Mehuasemalla on pastörointilaite, jonka läpi laskettu mehu pakataan kaksinkertaisiin muovisiin hanapakkauksiin. Riittävän kuumassa pastöroitu mehu säilyy tiiviisti suljetuissa pakkauksissa jopa vuoden.

Mehupakkaukset
Mehuasemalla pakkaamme pastöroidun mehun 3 litran hanapussiin. Mehun voi myös pakastaa hanapussissa. Hanapussille voi ostaa erikseen myytävän pahvisen laatikon, jota voi käyttää useita kertoja. Varaa pastöroidun mehun hanapusseille kuljetukseen sopivia laatikoita tai koreja. Pussit ovat kuumia

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter