Kokoukset
Jäsenet

LC LÄNGELMÄEN HISTORIIKKI


Laatinut Aarno Aalto 
a 1975-95 
 

Klubin perustamisen alkuvaiheita 
Ensimmäinen neuvottelutilaisuus klubin perustamisesta Längelmäelle käytiin 3.12.1974 Osuuspankin kokoushuoneessa, jossa olivat läsnä LC - Oriveden clubista Olavi Paloheimo ja Esko Hilska sekä Längelmäeltä Valtteri Erkkilä, Pentti Rekola, Seppo Rekola ja Tapio Tarkkinen. Tässä kokouksessa valittiin toimikunta valmistelemaan clubin perustamiseksi Längelmäelle. Toimikuntaan kuuluivat Valtteri Erkkilä Tuure Heinäjärvi, Matti Humalalampi, Heikki Jaskari, Pentti Rekola, Seppo Rekola ja Tapio Tarkkinen.

Toinen neuvottelutilaisuus pidettiin Jykillä 7.1.1975, jo11oin mukana olivat Olavi Paloheimo ja Esko Hilska Orivedeltä sekä Längelmäeltä Valtteri Erkkilä, Tuure Heinäjärvi, Matti Humalalampi, Heikki Jaskari, Pentti Rekola, Seppo Rekola ja Tapio Tarkkinen. Tässä tilaisuudessa laadittiin luettelo suunnitelluista jäsenehdokkaista ja jäsenten valintaan käytettävästä äänestystavasta. Toimikunnan kokousta jatkettiin 21.1 1975, jolloin suoritettiin äänestys jäsenehdokkaista. Valtteri Erkkilä ja Heikki Jaskari saivat tehtäväkseen hankkia jäsenehdokkailta suostumukset liittyä jäseniksi perustettavaan klubiin.

LC-Längelmäen perustava kokous pidettiin Länkipohjassa Osuuspankin kerhohuoneessa 25.2.1975 klo 18.30 
Läsnä olivat: 
Varapiirikuvernööri Sakari Aittoniemi 
Lohkon puheenjohtaja Kauko Juhala 
Kummiclubin LC-Oriveden edustajat presidentti Tauno Löppönen, lionit Esko Hilska, Aaro Kotiranta, Veli Paavola, Olavi Paloheimo ja Reijo Salovaara. 
Längelmäkeläiset Aarno Aalto, Kalle Ainesjärvi, Valtteri Erkkilä, Tuure Heinäjärvi, Matti Humalalampi, Heikki Jaskari, Paavo Junttila, Erkki Kantola, Jaakko Laine, Risto Lautala, Kari Liimatainen, Heikki Mikkola, Teemu Mikkola, Esko Nikkilä, Erkki Ouni, Pauli Peräjärvi, Pentti Rekola, Seppo Rekola, Viljo Riihinen, Kari Seppä, Tapio Tarkkinen ja Arvo Vanhatalo.

Oriveden kummiklubi luovutti uudelle perustetulle klubille puheenjohtajan nuijan ja sakkoleijonan.

Ensimmäiseen hallitukseen valittiin presidentiksi Heikki Jaskari. I varapresidentiksi Seppo Rekola, II varapresidentiksi Matti Humalalampi, sihteeriksi Valtteri Erkkilä, rahastonhoitajaksi Tuure Heinäjärvi, clubimestariksi Tapio Tarkkinen, tilintarkastajiksi Arvo Vanhatalo ja Pentti Rekola varalle Jaakko Laine. Näin oli perustettu kahdenkymmenenneljän (24) veljen muodostama LC-Längelmäki.

Kokouksia pidettiin joka kuukauden neljäntenä (4.) tiistaina vuorotellen Osuuspankin ja Säästöpankin kerhohuoneissa. Hallituksen kokoukset pidettiin samoissa paikoissa viikkoa ennen varsinaista kokousta

Ensimmäisen kauden jäsenmaksu oli 75 markkaa, jonka perustajaveljet maksoivat heti, näin rahastonhoitajan tehtävät alkoivat heti. Osuuspankkiin avattiin hallinnollinen tili ja Säästöpankkiin aktiviteettitili. Ensimmäinen valtakunnallinen aktiviteetti oli " Punainen sydän", jonka tuotto oli 5029 markkaa. Päävetäjänä toimi Jaakko Laine.

Perustajaveljen ja ensimmäisen presidentin tehtäviä hoitanut Heikki Jaskari ei voinut olla mukana kuin ensimmäisen kevätkauden, sillä hän menehtyi sairauteensa kesäkuussa 1 975. Veli Seppo Rekola jatkoi presidenttinä kauden 1975-76 ja muu hallitus pysyi entisellään.

Varainhankinta-aktiviteettinä oli ensimmäisellä kaudella metsänistutus, pilkkikisat ja portaidenteko Lapinvuoren näköalapaikalle. Saaduilla varoilla hankittiin väritelevisio vanhainkotiin jouluksi 1976. Jouluperhe ja Lapuan räjähdysonnettomuus olivat avustuskohteita

Perustamisjuhla vietettiin Oriveden kievarissa 25.10.1975, jossa osanottajia oli 87 ja juhlan ohjelmassa esiintyi myös oopperalaulaja Veikko Tuominen. Pikkujoulujuhlat vietettiin paikallisen Punaisen Ristin kanssa Eila Alasella 13.12.1995. Punaisen Ristin kanssa oli yhteistyötä verenluovutuksessa. Punainen Risti organisoi ja veljet luovuttivat vertaan.

Viiritoimikunta sai Paavo Junttilan johdolla viiriasiat kuntoon ja niitä voitiin painattaa kevättalvella 1976, jolloin tilattiin ensimmäiset 20 viiriä. Viirin aiheena kunnan vaakunan pellavakukat ja vesiratas. Lupa 'lainaamiseen saatiin kunnanhallitukselta.

Ensimmäiset uudet veljet valittiin klubiin ja kutsutuksi tulivat Timo Naaralainen ja Heikki Tulento sekä siirtojäsenenä Jouko Vaherniemi.

Urheilupuolella on olleet vakituiset ottelut lentopallossa lohkon muiden klubien kanssa.

Esitelmät clubikokousten ohjelmaan ja pitäjät valittiin aakkosjärjestyksen mukaan. Vierailevia esitelmöitsijöitä myös kävi muista klubeista. Kausien vaihtumiskokousten pitopaikaksi vakiintui Länkimaja, jossa kahviteltiin ja saunottiin kokouksen päätteeksi.

Kausi 1976-77 
Kauden presidenttinä toimi Matti Humalalampi, sihteerinä Heikki Tulento ja rahastonhoitajana Vilho Virtanen. 
Aktiviteettejä olivat metsänistutus ja -raivaus, linnunpönttöjen teko myyntiin, palvelu- ja hälytysnumeroluettelo, seinäkalenteri ja avoimet pilkkikisat, jossa palkintona oli Ruotsin matka kahdelle hengelle. 
Martin motellissa juhlittiin 30.11.1976 clubin yksivuotistaipaletta ja pidettiin samalla kuukausikokous. Pikkujoulu ja kuukausikokous Eila Alasella 11.12.1976 sekä tehtiin teatterimatka Tampereelle, jossa katsottiin "Kauppamatkustajan kuolemaa". Juhannuksena oli Länkimajalla juhannusjuhla perhetapahtumana. 
Uusia veljiä ei saatu valituksi, koska valintakriteeri oli liian tiukka.

Kausi 1977-78 
Kauden presidenttinä toimi Pentti Rekola, sihteerinä Paavo Junttila ja rahastonhoitajana Timo Naaralainen sekä lohkon puheenjohtajana Matti Humalalampi. Lohkon puheenjohtajan ominaisuudessa Matti Humalalampi antoi vähän risuja hallitukselle, koska kukaan ei ottanut osaa lohkon kokoukseen Juupajoella. 
Pentin kaudella aloitti työnsä stipenditoimikunta ja ensimmäinen lahjoitus oli 600 markkaa neljälle opiskelijalle. Toimikunnan puheenjohtajuutta hoiti veli Matti varsin pitkään. Uudeksi jäseneksi valittiin Seppo Lemmetty. 
Aktiviteetit olivat entiset eli metsänraivaus, pilkkikilpailut sekä uutena jäärieha johon haastettiin Oriveden poliisit huopatossuotteluun kaukalopallossa. Ohjelmaan kuului puulaakihiihto työpaikka- ja seurajoukkueiden merkeissä. Lapsille oli järjestetty rekiajelua, pussijuoksua ja muuta mukavaa. Lettuja paistettiin isolla pannulla musiikin tahdissa. Lopuksi poliisit kylvetettiin Säästöpankin saunassa ja testattiin poliisin alkometrit.

Kausi I978-79 
Presidenttinä toimi Jaakko Laine, sihteerinä Tuure Heinäjärvi ja rahastonhoitajan Erkki Ouni, 
Tällä kaudella alettiin kokoontua säännöllisesti Säästöpankin uusissa kokoustiloissa. Uutena aktiviteettina oli kuusen pituuden arviointi. Kuusi oli pystytetty Kantolan kaupan pihaan ja jokainen avaus maksoi 2 mk ja palkintona oli joulukinkku ja hedelmäkori, Toisena uutena aktiviteettina oli käpyjen keräys, sen tuotto oli 314mk + poisjääneiden veljien osanottomaksu 210 mk, joten yhteistuotto oli 524 mk. 
Pikkujoulua vietettiin Peräjärven pirtissä, josta muistona on valokuvia. Stipendeihin käytettiin 800 mk. Valtakunnallisiin ampumakilpailuihin osallistuivat veljet Matti Humalalampi ja Heikki Mikkola, jotka kummatkin voittivat mestaruuksia. Aloitteen  valtakunnallisista kilpailuista teki veli Matti Humalalampi. Kilpailut loppuivat valtakunnallisen liiton määräämiin liian korkeisiin lupamaksuihin! 
Uusiksi veljiksi valittiin Asser Järvinen ja Kari Oksanen. Naapuriklubeille lähetettiin veljestervehdyksenä englanninkielisestä käsikirjoituksesta katkelma "Vuosien viisaus" ja joka on peräisin Paavalin kirkosta Baltimoresta. Tämä viisaus on voimassa tänäkin päivänä ja jäljennöksen voisi pistää jakoon vielä uudestaankin

Kausi 1979-80 
Presidenttinä toimi Arvo Vanhatalo, sihteerinä Vilho Virtanen ja rahastonhoitajana Heikki Mikkola. 
Tämä toimintavuosi oli merkittävä sen vuoksi koska ladytoiminta alkoi tämän kauden keväällä. Marraskuussa pidettiin Hämepohjan kurssikeskuksessa viisivuotisjuhla, jossa ladyt olivat mukana. Tilaisuudessa Oriveden kummiklubin lady Riitta Paloheimo piti esitelmän ladytoiminnasta. Tilaisuus vauhditti ladytoiminnan alkua klubissamme. 
Aktiviteeteistä mainittakoon pururatatalkoot sekä lahjoitus pururadan valaistukseen 1000 markkaa. Muita perinteisiä aktiviteetteja olivat metsänraivaus- ja istutus, jäärieha ja joulukuusen pituuden arviointi. Valtakunnallisena aktiviteettina oli diabeteskeräys, jossa myytiin arpakuutioita ja tarroja. Tuotto oli 1200 markkaa. 
Viisivuotisjuhla pidettiin helmikuussa Hallin Jannessa. Väkeä juhlassa oli kaikkiaan n.80 henkeä. Stipendeihin annettiin 1000 mk ja jouluperhettä avustettiin 500 markalla.

Kausi 1980-81 
Presidenttinä toimi Valtteri Erkkilä, sihteerinä Timo Naaralainen ja rahastonhoitajana Jaakko Alanen. 
Veli Valtterin toimikaudesta mainittavin oli "ruisaktiviteetti". Rukiit kasvatettiin Jaakon pellossa. Syksyllä rukiit leikattiin laitettiin kuhilaille esikuivamaan. Ouninpohjassa Tapio Lahtisen riihessä suoritettiin jälkikuivatus ja vanhan ajan puinti varstoilla. Jyvät jauhettiin veli Arvon kivimyllyssä jauhoiksi ja pussitettiin 1 kg kangaspusseihin myyntiä varten. 
Lionpalvelupäivänä korjattiin erään asunnon välikatto lisäämällä eristeeksi 15 cm karhunvilla. Uutena aktiviteettina oli joulupukkipalvelu. Laskiaistanssien ja jääriehan tuotto oli 1400 markkaa. Kaikkiaan saatiin aktiviteettitoiminnalla n. 4000 markkaa. Lahjoituksiin käytettiin 2500 markkaa. 
Tammikuun kuukausikokouksessa oli esitelmöitsijänä Timo Mäkinen aiheenaan ralliautoilu ja veneurheilu. Maaliskuun lopulla osallistuttiin Viitasaarella valtakunnallisiin pilkkikilpailuihin, mutta kala ei käynyt klubimme kilpailijoiden pilkkiin. Toiko ylimääräistä tärinää käsiin illalla nautittu lounas ja muut palanpainikkeet? 
Keväällä veljiä kohtasi suruviesti, sillä seuramme perustajaveli Erkki Kantola poistui äkisti joukostamme 21.1.1981 Veli Erkki haudattiin 7.2.1981. Uudeksi veljeksi joukkoomme saimme Pertti Ottmannin.

Kausi 1981-82 
Presidenttinä toimi Viljo Riihinen, sihteerinä Asser Järvinen ja rahastonhoitajana Teemu Mikkola. 
Veli Viljon kaudella uutena aktiviteettina joulukuusien myynti. Kuuset kerättiin veli Tuuren johdolla maanomistajien lupaamasta paikasta ja osan kuusista hankkivat veljet omista metsistään. Myynnin hoiti Tampereen LC-Hervannan klubi ja tuotto jaettiin kahtia. Kuusia myivät myös veli Peetu ja Osuuskauppa. Uutena aktiviteettina oli metalli - ja akkuromujen keräys. Akut olivat tuohon aikaan rahanarvoista tavaraa, romumiehet erottivat akuista lyijyn. Tämä aktiviteetti tuotti 3200 markkaa. Joulukuusista saatiin 890 markkaa ja kynttiläjalkojen myynnistä kertyi 500 markkaa. Entiset aktiviteetit joulupukkipalvelu, metsänraivaus,  metsänistutus, jäärieha ja joulukuusen pituuden arviointi olivat mukana toiminnassa. Joulukuusen pituuden arviointi olisi jäänyt miinuspuolelle ellei veli Peetu olisi lahjoittanut palkintokinkkua. Kaikkiaan aktiviteettisaldo oli 7780 markkaa. Rahaa tarvittiinkin sillä syyskaudella kassa oli tyhjä ja ladyjen talletuksilla käytiin vähän niin kuin omin luvin. Lainasimme 2800 markkaa ja maksoimme lainan takaisin 5 % korolla eli 2834 markka. 
Vaihto-oppilaina Amerikan Ohion osavaltiossa kävivät Pia ja Niklas Rekola 23.6 - 6.8.1981 välisenä aikana ja toivat terveisiä paikallisilta LC -perheiltä. Mukaansa saamansa viirit ja merkit he luovuttivat klubin käyttöön. Stipendeinä jaettiin 1500 markkaa ja ladyt lahjoittivat 500 markkaa.

Kausi 1982-83 
Presidenttinä toimi Tuure Heinäjärvi, sihteerinä Jaakko Keula ja rahastonhoitajana Kalle Ainesjärvi. 
Veli Tuuren aikana kerättiin käytettyjä silmälaseja vietäväksi Ecuadoriin. Saimmekin käypiä laseja kerätyksi 52 kpl. Koko piirin alueelta keräyksen tulos oli yli 7000 kpl. Silmälasit huollettiin käyttökuntoisiksi ennen Ecuadoriin luovuttamista. 
Talkoissa kävimme veli Veijon rakennuksella, jossa valoimme talon perustukset. Aktiviteetteina oli jo tutuksi tulleet metsänistutus ja -raivaus, kiekkokaukalolla jäärieha, jonka tulot 898 markkaa käytettiin nuorten jääkiekkoharrastuksen tukemiseen. Joulukuusien myynti sujui taas LC-Hervannan klubin kanssa ja paikallisin voimin. Puhelinmuistio oli uutena aktiviteettina. 
Kuulo- ja näkövammaisten keräykseen annettiin 250 markkaa, Keräys toimitettiin piirin puitteissa. Stipendeihin lahjoitettiin 1500 markkaa ja ladyjen lahjoitus oli 500 markkaa. 
Tällä kaudella klubimme palkittiin lohkon parhaana klubina.

Kausi 1983-84 
Presidenttinä toimi Esko Nikkilä, sihteerinä Antti Tarkkala ja rahastonhoitajana Ossi Haapamäki. 
Aktiviteetteina olivat romunkeräys, metsänistutus, linnunpöntöt, joulukuusien myynti, joulupukkipalvelu ja jäärieha. Sotainvalidien keräystä autoimme, suorittaen keräyksen liikelaitoksissa. 
(Tältä kaudelta on arkistomateriaali hukassa lukuunottamatta toimintasuunnitelmaa)

Kausi 1984-85 
Presidenttinä toimi Aarno Aalto, sihteerinä Torsti Mäkinen ja rahastonhoitajana Risto Lautala. Meneillään oli 10-vuotistoimintakausi. 
Valtakunnallisena aktiviteettina oli "Punainen sulka" keräys. Tavoitteena Längelmäen osalta oli 12 000 markkaa. Tämä raja ylitettiin reilusti, tuotto oli 15 000 markkaa. Tulos oli piirin kolmanneksi paras. Punaisen sulan keräyksen palautusraha n. 4000 markkaa käytettiin sotainvalidi Matti Mäkisen kesken olevan rakennuksen korjauskuluihin. Klubin omat aktiviteetit olivat perinteiset, samoin kuin opiskelijoille luovutetut stipendit, jotka tänä vuonna olivat juhla-vuoden kunniaksi "normaalia suuremmat" Merkittävin oli ladyjen  panos. He lahjoittivat Klubille oman lipun. Juhlavuoden kunniaksi kunnan kaikille kouluille lahjoitettiin tietokoneet levyasemineen. Länkipohjan koululla on jo viidennen polven tietokoneita, joten lahjoitus on tuottanut tulosta. 
Lipun vihkimistoimituksen suoritti kirkkoherra Tapani Markkula. Ennen vihkimistä suoritettiin lipun naulaus, jossa jokaisella veljellä ja leidillä oli oma naulansa. Tilaisuudesta lähetettiin osa veljiä laskemaan seppeleet edesmenneiden veljien Heikki Jaskarin ja Erkki Kantolan haudoille. 
Varsinainen kymmenvuotisjuhla vietettiin ravintola Hallin Jannessa 23 helmikuuta. Juhlatunnelma oli korkealla. Poislähtö tuotti vaikeuksia, kun puuttuvaa veljeä lähdettiin hakemaan, hakija jäi saapumatta, mutta lopulta kaikki veljet saatiin onnellisesti linja-autoon.

Kausi 1985-86 
Presidenttinä toimi Vilho Virtanen, sihteerinä Mikko Mandelin ja rahastonhoitajana Juhani Väyrynen. 
Aktiviteetteinä oli tällä kaudella metsänraivaus, Kirkkalan tehdashallin siivous ja jätteiden kuljetus kaatopaikalle. Osa romuista myytiin romukeräykseen. Joulupukki ja joulukuusipalvelu olivat toiminnassa mukana. Jouluperheelle annettiin 500 markkaa. Koululaisille jaettiin stipendejä. 
Uudeksi jäseneksi valittiin kirkkoherra Tapani Markkula. Tältä kaudelta on arkisto kateissa.

Kausi 1986-87 
Presidenttinä toimi Erkki Ouni, sihteerinä Seppo Rekola ja rahastonhoitajana Valtteri Erkkilä. 
Aktiviteetteina Erkin kaudella oli syksyllä taimikon perkaus, josta tuotto oli 1800 markkaa. Liikkeisiin kuusien myynti asennuksineen oli uusi aktiviteettimuoto, josta tulos oli 4200 markkaa. Perhekuusien myynnistä saatiin 1250 markkaa. Pikkukuusien myynti LC-Hervannan kanssa jäi pois, koska tuotto jäi turhan pieneksi, syynä taisi olla kuusten laatu. Joulupukkipalvelun tuotto oli 1050 markkaa. Laskiaistansseista saatiin 2000 markkaa ja metsien istutuksesta keväällä 1000 markkaa. Istutuksen yhteydessä kyykäärme hätyytteli, joten pistimme sen pulloon ,säilytysnesteenä oli A12 nimistä ainetta. Kyyn vointia jälkeenpäin kysyttäessä veli Erkki ilmoitti, että A12 sai myöhemmin muuta käyttöä. Romunkeräystuotto oli 3000 markkaa, joten koko kauden saldo oli mukava 12 000 markkaa. 
Ecuadorin silmäklinikkahankkeeseen lahjoitettiin 100 markkaa/veli eli 2900 markkaa. Punaisen Ristin paikallisosastolle lahjoitettiin 2 kpl:a veren-sokerimittareita. Kotinsa tulipalossa menettäneelle Lahden perheelle lahjoitettiin 1000 markkaa. Samoin lahjoitettiin reserviläisjärjestöille 1500 markkaa savusaunahankkeeseen. Stipendeihin koululaisille lahjoitettiin 2400 markkaa. 
Juhliakin oli, sillä pikkujoulua vietettiin Urtimohovissa 15. marraskuuta ja laskiaistanssit olivat nuorisotalossa. 
Uudeksi jäseneksi kutsuttiin Markku Hannula ja entinen veli Seppo Lemmetty palasi ulkomailta ja tuli veljesjoukkoon uudelleen.

Kausi 1987-88 
Presidenttinä toimi Timo Naaralainen, sihteerinä Ossi Haapamäki ja rahastonhoitajana Veijo Mustapää. 
Sihteerin muistiinpanot ovat toistaiseksi hukassa.

Kausi 1988-89 
Presidenttinä toimi Pauli Peräjärvi, sihteerinä Juhani Väyrynen ja rahastonhoitajana Asser Järvinen. 
Toiminta pohjautui vanhaan tutuksi tulleeseen malliin. Uusina aktiviteetteina mainittakoon laivalaiturin kunnostus, jossa vanha kansi poistettiin, runko oikaistiin ja kansi uusittiin. Toinen kohde oli kasvihuoneiden pystytys ja taimien istutus, jossa ladyt olivat myös mukana. Tämä kohde oli Ouninniemessä. Romuvarastokin saatiin tyhjennetyksi ja jonka tuotto oli 3000 markkaa. Palvelupäivänä veljet Viljo ja Asser ajoivat ja pilkkoivat puita sotaveteraaneille. Kaikkiaan aktiviteetit tuottivat 15 000 markkaa. Osa tuotosta jaettiin stipendeinä koululaisille nuorisovaihtostipendiaatteina olivat Kirsi Sirkkala, jonka kohde oli Minnesota ja Katja Ahosen matka suuntautui Saksaan. Kummallekin annettiin 3000 markkaa. Myös jouluperhettä muistettiin. 
Juhlakokous pidettiin Osuuspankin kokoustiloissa. Uusiksi veljiksi kutsuimme Aki Sirenin ja siirtojäsenen Eero Martikaisen. Kokouksesta veivät juhlivan klubin tervehdyksen Oriveden sairaalassa olevalle veli Seppo Rekolalle. Tervehdyksen veivät veljet Erkki ja Matti. Keväällä saimme suruviestin, veli Seppo oli menehtynyt vaikeaan sairauteensa. Sepon poismeno jätti aukon veljestoimintaan. 
Syntymäpäiviä juhlittiin Simolassa. Veli Kalle täytti 50 vuotta. Kaunis kukko aloitti aamulaulunsa Kallelle.

Kausi 1989-90 
Presidenttinä toimi Jaakko Keula sihteerinä Jaakko Alanen ja rahastonhoitajana Mikko Mandelin. 
Kauden pääaktiviteetti oli valtakunnallinen "Sulka 90" suurkeräys vammaisten hyväksi. Keräyspäällikkönä toimi Viljo Riihinen. Keräys tuotti yli annetun tavoitteen ja kokonaistulos oli 18 960 markkaa. Muita aktiviteetteja oli metsänraivaus, joulukuusien myynti ja osallistuminen ravien järjestelyihin Kilpakorvessa. Jouluperheelle annettiin 1000 markkaa, valtakunnalliseen syöpäkeräykseen sekä Romaniakeräykseen 1000 markkaa katastrofirahastosta. Klubin 15-vuotisjuhlan kunniaksi lahjoitettiin stipendeinä 11 500 markkaa. Pikkujoulu vietettiin yhdessä Oriveden kummiklubin ja Juupajoen klubin kanssa. 
Kairon matka kuului myös 15-vuotiskauden ohjelmaan. Retkeä johti veli Torsti Mäkinen. Huhtikuun kuukausikokous pidettiin Urtimohovissa rosvopaistin ja Kairon matkan muisteloiden merkeissä. Längelmäen kunta täytti 350 vuotta ja sitä muistettiin klubin viirillä.

Kausi 1990-91 
Presidenttinä toimi Kalle Ainesjärvi, sihteerinä Aarno Aalto ja rahastonhoitajana Pertti Ottman. 
Aktiviteettikohteina ongelmajätekeräys, johon veljet osallistuivat 100 prosenttisesti ja jonka tuotto oli 6000 markkaa, putkiromun keräys Matin kasvihuoneen purkupaikalta ja joulukuusien pystytys tuottivat 3270 markkaa. 
Sulkakeräyksen tuotosta annettiin 7000 markkaa Anne Syrjälän kuntoutukseen. Sotaveteraanien historiikin tekoa varten annettiin avustusta 1500 markkaa. Opiskelijoille annettiin 3000 markkaa ja Kunniavelka Inkerin ja Viron veteraaneille, jotka kuntoutetaan Suomessa, lahjoitettiin 2000 markkaa. 
Vierailun klubiimme tekivät Juupajoelta kolme veljeä tuomalla Keuruun Karhunsoutajien "Karhun", joka vieraskirjan myötä kiersi eri klubeissa viipyen kussakin kaksi (2) kuukautta. 
Kauden uudeksi veljeksi kutsuttiin Aimo AIhonen. Päätöstilaisuudessa Länkimajalla paistettiin ns. "rosvopaisti", jonka tarpeet mausteineen toi veli Aki. Nuotiopohja oli lämmitetty edellisenä iltana.

Kausi 1991-92 
Presidenttinä toimi Paavo Junttila, sihteerinä Eero Martikainen ja rahastonhoitajana Markku Hannula. Kuukausikokouksen pitopaikaksi valittiin Karhuvaari. 
Aktiviteetteinä oli metsänraivaus ja Ruovedellä istutettiin metsää. Joulukuusiaktiviteetti tuotti 3500 markkaa. Palvelupäivänä suoritettiin rahankeräys sotainvalidien hyväksi. Jouluperhettä Eväjärvellä muistettiin 1000 markan lahjakortilla. Sotaveteraanien Längelmäen osaston 30-vuotisjuhlassa luovutettiin 500 markan lahjakortti. Opiskelijoille annettiin stipendeinä 3500 markkaa 
Vaihto-oppilas Maria Aholle klubi luovutti 5500 markkaa matkastipendinä. Hän opiskeli USA:ssa yhden vuoden ajan. 
Uudeksi veljeksi kutsuttiin Jarmo Jaakkola. Esitelmiä tällä kaudella viisi kertaa.

Kausi 1992-93 
Presidenttinä toimi Juhani Väyrynen, sihteerinä Pertti Ottman ja rahastonhoitajana Aki Siren. Lohkon puheenjohtajana toimi Aarno Aalto. 
Kauden kansainvälinen aktiviteetti First -keräys alkoi ja sen kestoaika oli kolme vuotta. Maksoimme Melwin Jones tilille 1500 markkaa. Kontuniemessä suoritettiin metsänraivaus, josta tuottoa oli 2300 markkaa. Joulukuusiaktiviteetti tuotti 3750 markkaa. Uutena aktiviteettina oli vappupallojen myynti, joka tuotti 1276 markkaa. 
Stipendeinä jaettiin opiskelijoille 2200 markkaa. Katastrofirahastosta maksettiin Urtimohovin omistajalle 2000 markkaa. Heiltä paloi koko toimintakeskus. Niinikään avustettiin laukaalaista perhettä kokouskeräyksen tuotolla, joka oli 430 markkaa. 
Virkistystoiminta jatkui perinteisellä lohkon lentopalloturneella, jossa joukkueemme sijoittui hopealle. Urtimohovissa vietettiin pikkujoulua. Osanottajia oli kovin vähän-ilmeisesti yhteensattumien vuoksi. Pilkkikisan kiertopalkinnon voitti veli Tuure. 
Uudeksi jäseneksi klubiin kutsuttiin Timo Toivonen. Suruviesti klubia kohtasi kaksi kertaa, veljet Teemu Mikkola ja Ossi Haapamäki poistuivat joukostamme.

Kausi 1993-94 
Presidenttinä toimi Torsti Mäkinen, sihteerinä Markku Hannula ja rahastonhoitajana Pertti Naapi. 
Kauden aktiviteettitoiminta alkoi Petsamon lavalla pidetyillä tansseilla. Tulos ei ollut kehuttava 735 markkaa. Parempi tulos saavutettiin pidetyillä "haketalkoilla", jossa raivattiin metsää hakkeiksi. Kolmen päivän tuotto oli 9000 markkaa. Joulukuusiaktiviteetti tuotti hyvin 3750 markkaa. Jätkänkynttilöistä saatiin 150 markkaa. 
Sight First keräyksen tukemiseksi oli maaottelumarssi Ruotsi-Suomi. Lenkki kiersi Teeriniemen. Osanottoarvosanaksi voi antaa välttävän. 
Toinen maksu Melwin Jones tilille 2750 markkaa suoritettiin. Torsti Mäkinen piti myös kotometsässään raivaustalkoot, jossa oli myös runsas osanotto. Vappupallot tekivät myös kohtalaisesti kauppansa. Juhliakin tällä kaudella oli. Veli Paavo täytti 50 ja veli Aarno 60 ja veljet Arvo, Heikki ja Viljo 70 vuotta. 
Klubimestarit haeskelevat hukkunutta teräskehikkoa, joka sisältää pullon koskenkorva. Onkohan joku veli pystynyt kehikon avaamaan, koska teräkseen ei tietämän mukaan pysty saha eikä hiontalaikka? 
Uusiksi veljiksi kutsuttiin Erkki Lehto, Hannu Lemmetty ja Antti Lähdesmäki. 
Opiskelijoille annettiin stipendeinä 2700 markkaa. 
Veli Veijon äkillinen poismeno järkytti klubiveljiä. Olihan Veijo kitaransa kanssa huvitoimikunnan keskeisiä hahmoja. 
 

Näin on tämä kulunut 20 vuotta käyty pääpiirteittään lävitse. Varmaan joitain asioita on jäänyt mainitsematta, mutta jos jollakin veljillä on muistissa hyvinkin tärkeää asiaa, se voidaan vielä tähän historiikkiin lisätä. Veli Matilla on tämä teksti tietokoneella joten lisäykset eivät tuota suurta vaivaa.

Hyvää lionismin jatkoa 
Toivoo Aarno

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter