Kokoukset

Sääveikkauksen 01.01.2020 klo 00:00 palkinnot arvottu. Oikean vastauksen -6,2 astetta arvasi peräti 12 henkilöä ja kaikki palkittiin

LC Kitee/Ilmarisen leijonat ovat jo vuosikymmenten ajan sytyttäneet tervapadat Kiteen sankarihautojen muistomerkeille itsenäisyyspäivänä, jouluaattona, joulupäivänä ja uudenvuoden aaattona

LC Kitee/Ilmarisen sääveikkauksen 1.1.2019 päävoitto Niina Uosukaiselle

LC Kitee/Ilmarisen sääveikkauksen 1.1.2018 päävoitto Kaisa Kuosmaselle


 

LC Kitee/Ilmarisen sääveikkauksen 1.1.2017 päävoitto Marko Makkoselle

Oikean lämpötilan +0,9 °C  Kiteen torilla vuoden vaihtuessa 1.1.2017 klo 00:00 arvasi oikein kaksi henkilöä. Arvonnassa päävoiton, 47-tuumaisen TV:n sai Marko Makkonen, jota onnittelemassa LC Ilmarisen puolesta aktiviteettitoimikunnan puheenjohtaja Sulo Honkanen. Klubin presidentti Jouni Pulkkinen ja Veikon Koneen kauppias Esa Andersson myhäilevät vieressä. 

Seuraavaksi lähimmäksi eli 0,1 asteen päähän arvanneita oli 12 henkilöä, ja heidän kesken arvottiin loput 8 palkintoa.

Sääveikkauksen 26 vuoden mittausten perusteella ilmaston lämpeneminen vaikuttaa todelliselta: ensimmäiset 14 vuotta, vuodet 1992 - 2005 oltiin uudenvuodenyönä aina pakkasella. Mutta sen jälkeen on vuosina 2006 - 2017 on 7 kertaa oltu plussalla ja vain 5 kertaa pakkasella. Ensimmäisten 14 vuoden keskiarvo oli 8,9 astetta kun viimeisten 12 vuoden keskiarvo on vain 2,4 astetta.

Ulkotulien sytyttäminen sankarihaudoille Kiteen kirkonmäellä


Teron nuorimmainen ja Niilo sytyttämässä vesisateessa tulia itsenäisyyspäivänä 6.12.2015

  • Itsenäisyyspäivänä klo 9.00
  • Jouluaattona klo 15.00
  • Joulupäivänä klo 7.00
  • Uudenvuoden aattona klo 12.00

Tulia on palamassa kerralla 4 kpl. Paloaika on n. 8—10 tuntia.
2 kpl vapaussodassa kaatuneiden sankarivainajien muistomerkille ja
2 kpl 1939 −44 kaatuneiden sankarivainajien muistomerkille.

Tulet asetetaan muistomerkkiin nähden symmetrisesti n. 4−5 m etäisyydelle toisistaan niin, että ne eivät häiritse laattakorokkeella seisovia vartiomiehiä ja seppelten laskua.
Ulkotulien jäännökset ja telineet raivataan pois samana iltana tai viimeistään seuraavana päivänä.


"Pekan pilkkeet" ja pihan syyssiivous.

Ilmarisen lionit ovat jo useita vuosia auttaneet Kankkusen Pekan polttopuut liiteriin ja liiteristä tupaan. Lisäksi olemme auttaneet Pekkaa pihatöissä ja muissakin askareissa. 

 


Ilmarisen leijonat Keski-Karjalan Messuilla talkoissa

Iloiset messutoimihenkilöt eikä rahan tuloa voinut estää :-)


LC Kitee/Ilmarinen Karhu-hallin katolla lumenpudotuksessa yhden eurotalven tauon jälkeen 7.–10.1.2015. Miten käy tänä talvena?

Edellisen kerran lunta oli Kiteen katoilla pudotettavaksi asti tammikuussa 2013. Ilmarisen talkoolaisia oli joulukinkkujen sulatuksessa kahtena arki-iltana ja yhtenä lauantain aamupäivänä keskimäärin 6 - 8 miestä kerrallaan. Perjantai-illan aikana kävi reilut 10 miestä rehkimässä lumikoliensa kanssa. 

Katolla lumikolan varressa mielipiteet vaihtelivat siitä, onko uudenvuoden lämpötilaveikkausten myynti vai lumenpudotus helpompi tapa hankkia klubille rahaa avustuksia varten. Yksimielisyyteen pääsimme ainakin lumenpudotuksen enemmän kuntoa kohottavasta vaikutuksesta.

Lunta Karhu-hallin katolla oli jo noin 30 senttiä, paloseinän lähettyvillä kinostuneena puolisen metriä. Kun pinta-alaakin oli liki 2000 neliömetriä, sai kolan kanssa kipittää kerran jos toisenkin. Hallin katon lumikuorma väheni käsipelillä noin 600 kuutiometrin verran. 

Klubin aktiviteettitoimikunnan pj:n Vaittisen Santun arviointi urakan laajuudesta vielä kahden illan jälkeen meni hieman alakanttiin, sillä tekstiviestissä lauantaiaamua ajatellen luki vaatimattomasti: ’Huomiseksi olisi vielä pieni viimeistelyurakka edessä’.

Tosiasiassa lauantaiaamusta klo 8:30 alkaen katolla ahkeroi kahdeksan miestä vielä kolme tuntia. Sen jälkeen kolat heitettiin alas ja Hiltusen Riston johdolla tulimme alas nopeinta reittiä lumikasaan hypäten. Eikä kukaan esittänyt volttia eteenpäin niskat taittaen vielä tälläkään kertaa. 


LC Kesäladen ja LC Kitee/Ilmarisen leijonia Keski-Karjalan messujen ja Kesälahden messujen yhteisissä talkoissa lauantaina 17.1.2015 

Kuten aina parittomien vuosien huhtikuun lopulla 25. ja 26.4.2015 järjestettiin Kiteen jäähallilla Keski-Karjalan messut. Vuorovuosin pidetään Kesälahdella LC Kesälahden järjestämät Kesälahden Aurinkokunnan messut. Myös Keski-Karjalan messuilla on jo monena keväänä ollut leijonia mukana järjestelytalkoissa LC Kitee/Ilmarisen kautta. 

LC Kesälahden ja LC Kitee/Ilmarisen leijonia Lindebergin Erkin hallissa talkoissa. Messuosastojen elementit kootaan levyistä, jotka liitetään toisiinsa alumiinikehikoilla

Talkoissa on aina mukavaa ja töitä tehdään hymyssä suin kuten Nikke ja Masa liimatahroja puhdistaen ja seinäelementtien osia kooten


Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter