Kokoukset

Sääveikkauksen 01.01.2020 klo 00:00 palkinnot arvottu. Oikean vastauksen -6,2 astetta arvasi peräti 12 henkilöä ja kaikki palkittiin

LC Kitee/Ilmarisen leijonat ovat jo vuosikymmenten ajan sytyttäneet tervapadat Kiteen sankarihautojen muistomerkeille itsenäisyyspäivänä, jouluaattona, joulupäivänä ja uudenvuoden aaattona


LC Ilmarisen leijonilla ja mm. Sisustus Laukkasella tarjolla mahdollisuus tehdä hyvää ja osallistua perinteiseen uudenvuodenyön lämpötilan arvaukseen

 

Kasvu Open tapahtuman messuosastojen rakentaminen 20.3. ja purku 15.4.2019

LC Kitee/Ilmarinen harjoitteli huhtikuun lopulla olevien Keski-Karjalan messujen messuosastojen rakentamista Koivikolla rakentaen sinne Kasvu Open-tapahtumaan 30 messu-/esittelyosastoa. Myös purkaminen ja materiaalin kuljetus Kiteen jäähallille kuului talkoisiin. Näilläkin varainkeruutalkoilla LC Ilmarisen leijonat mahdollistavat avustusten jakamisen tarvitseville. 


Seinälevyjen kiinnittämisessä alumiinirunkoihin on omat niksinsä ja välillä osia joudutaan säätämään.

H-piirin karaokemestaruus LC Punkaharjun Henrik Koposelle ja LC Kitee/Pajarin Aune Paakkunaiselle

Lions H-piirin karaokemestaruuskisat laulettiin lauantaina 16.2.2019 LC Kitee/Ilmarisen järjestäminä Hotelli Kiteenhovissa. Kahden alkukierroksen jälkeen miesten, naisten ja duojen sarjojen parhaat lauloivat vielä finaalikierroksen.

Tuomariston puheenjohtaja Plamen Dimov ilmoitti voittajat, jotka kaikki olivat eri klubien edustajia: Naisten sarjan paras oli Aune Paakkunainen, LC Kitee/Pajari, duojen sarjan voittajapari oli Seppo Hakulinen ja Valto Nousiainen, LC Kitee/Ilmarinen, sekä miesten sarjan voittaja Henrik Koponen, LC Punkaharju.

- Kaikki voittajat ovat tervetulleita Montulle studioon tekemään oman levyn vaikkapa ensi jouluksi, lupasi Plamen.
- Henrik Koposen tulkinta esimerkiksi Ultra Bran kappaleesta Minä suojelen sinua kaikelta oli todella korketasoinen, kehui Plamen miesten sarjan voittajan laulua.


Miesten sarjan voittaja Henrik Koponen, LC Punkaharju, sai myös kiertopalkinto Elviksen,
jonka myötä LC Punkaharju on järjestävä seuraavat H-piirin karaokemestaruuskisat

Hyvää uutta vuottta 2019

LC Kitee/Ilmarinen on sytyttänyt itsenäisyypäivänä, joulaattona ja joulupäivänä sekä uudenvuodenaattona tervapadat sotiemme sankarihaudoille ja asevelihaudoille

Ilmarisen leijonat avustustalkoissa 5.4.2018 "Pekan pilkkeet"


Koivua vängätään kaatumaan talosta poispäin


Jotkut puut olivat hankalamman mallisia vänkyröitä

Näistä puista on poltettavaksi vasta ensi talven yli kuivateltuna. Viisi miestä ja moottorisahaa sekä kuudentena papparazzi-Nikke talkoissa toukokuisen perjantain aamupäivän.

LC Ilmarinen lumenpudotustalkoissa maaliskuun puolivälin viikonloppuna

Viikonlopun lumenpudotustalkoot on nyt kunnialla suoritettu ja molempien taloyhtiöiden edustajien kanssa hyväksytty,
vieläpä erinomaisin maininnoin! Katso lisää kuvia talkoistamme.
Tunteja hikoilimme aktiivisilla 5-8 hengen porukoilla kolmena rupeamana yhteensä 45 h.

Suomi 100 vuotta - havuseppeleet ja kynttilät sankarihaudoille

Suomen 100-vuotissyntymäpäivän aamuna klo 7 jälkeen Kiteen leijonat, reserviläiset ja martat asettivat yhdessä marttojen tekemät havuseppeleet sekä sytyttivät kynttilät Kiteen sankarihaudoille. LC Kitee/Ilmarisesta mukana oli kahdeksan lionia ja kaksi puolisoa kevyessä pikkupakkasessa lumihiutaleiden leijuessa ilmassa.

Kiteen lionsklubit ja reserviläisjärjestöt sankarihautojen kiviä oikomassa


Yhteensä 378 hautakiveä on nostettava ylös ja asetettava uudelleen murskepedille. Joka kivi erikseen, sillä kivet ovet eri paksuisia ja pohjat epätasaisen muotoisia.

Kivien asettelu on yllättävän hidasta käsityötä, jossa ainoastaan vaaituskoneesta on apua. Talkoissa ovat mukana kaikki kiteeläiset lions-klubit, LC Kitee Kesarinna mukaanlukien.

IPDG Kyösti Suomalainen Lion-ritariksi LC Kitee/Ilmarisen 50-vuotisjuhlissa 18.2.2017

PCC Harri Forss on lyönyt urallaan yhteensä 120 Lion-ritaria, mikä on Suomen ja koko maailman ennätys.
 

Hänen lyömistään ritareista 36 on H-piirin ulkopuolelta, kaukaisin Inarista, muut K- ja D-piiristä.
Sattumalta kuitenkin hänen 120:s lyöty  ritarinsa, IPDG Kyösti Suomalainen, LC Kitee/Ilmarisesta, on myös H-piirin 120:s ritari.- Olen erityisen iloinen, että ennätys syntyi juuri täällä LC Kitee/Ilmarisen 50-vuotisjuhlassa, kertoi Harri Forss. Hän on vieraillut usein 15 vuoden aikana Ilmarisen eri tilaisuuksissa ja oli aikanaan myös kannustamassa Kyöstiä piirikuvernööriputkeen.

- Enkä ilmeisesti ihan turhaan, sillä päivällä Joensuussa H-piirin piirihallituksen kokouksen yhteydessä Kyöstille luovutettiin edellisen kauden kansanvälisen presidentin erikoispalkinto  DG-team Excellence Award

Kiteen ensimmäisen ja H-piirin kahdennentoista Lion-ritarin Teuvo Karhapään Harri Forss kävi lyömässä LC Kitee/Ilmarisen pikkujouluissa 21.11.2002.

Uudenvuoden 2017 ilotulituskuvia (C) Niilo Hirvonen

LC Kitee/Ilmarisen 1.1.2017 sääveikkauksen päävoitto Marko Makkoselle

Oikean lämpötilan +0,9 °C  Kiteen torilla vuoden vaihtuessa 1.1.2017 klo 00:00 arvasi oikein kaksi henkilöä. Arvonnassa päävoiton, 47-tuumaisen TV:n sai Marko Makkonen, jota onnittelemassa LC Ilmarisen puolesta aktiviteettitoimikunnan puheenjohtaja Sulo Honkanen. Klubin presidentti Jouni Pulkkinen ja Veikon Koneen kauppias Esa Andersson myhäilevät vieressä.

Seuraavaksi lähimmäksi eli 0,1 asteen päähän arvanneita oli 12 henkilöä, ja heidän kesken arvottiin loput 8 palkintoa.

Sääveikkauksen 26 vuoden mittausten perusteella ilmaston lämpeneminen vaikuttaa todelliselta: ensimmäiset 14 vuotta, vuodet 1992 - 2005 oltiin uudenvuodenyönä aina pakkasella. Mutta sen jälkeen on vuosina 2006 - 2017 on 7 kertaa oltu plussalla ja vain 5 kertaa pakkasella. Ensimmäisten 14 vuoden keskiarvo oli 8,9 astetta kun viimeisten 12 vuoden keskiarvo on vain 2,4 astetta.

LC Kitee/Ilmarisen puolisot lahjoittivat rollaattorin Vespeliin

LC Kitee/ILmarisen puolisot lahjoittivat rollaattorin Vespeliin
Päivi Laine ja Tiina Waschko LC Kitee/Ilmarisen puolesta luovuttamassa rollaattoria Vespelin uimahallivastaava Helena Maliselle

MOnta tapaa tehdä hyvää- Uimahallin asiakkaat ovat jo pitkään toivoneet tänne Vespeliin tällaista apuvälinettä. Sitä tarvitaan mm. siirryttäessä pukuhuoneesta allastiloihin, kertoi Helena Malinen.
- Rollaattorin valitsi Kiteen terveyskeskusken apuvälinekeskuksen fysioterapeutti Pirjo Järvinen. Juuri tätä mallia on käytössä apuvälineyksikössä sekä ihmisillä myös kotonaan, kertoi Päivi Lainen
- Rahat tähän hyvään tarkoitukseen ovat Ilmarisen puolisot keränneet erilaisilla työtempauksilla, mm. lumenpudotuksella teitä viehkomalla ja lipunmyynnillä Keski-Karjalan Messuilla, jatkoi Tiina Waschko.
 


 

 

 

LC Kitee/Ilmarinen Karhu-hallin katolla lumenpudotuksessa yhden eurotalven tauon jälkeen 7.–10.1.2015. Miten käy tänä talvena?

Edellisen kerran lunta oli Kiteen katoilla pudotettavaksi asti tammikuussa 2013. Ilmarisen talkoolaisia oli joulukinkkujen sulatuksessa kahtena arki-iltana ja yhtenä lauantain aamupäivänä keskimäärin 6 - 8 miestä kerrallaan. Perjantai-illan aikana kävi reilut 10 miestä rehkimässä lumikoliensa kanssa.

Katolla lumikolan varressa mielipiteet vaihtelivat siitä, onko uudenvuoden lämpötilaveikkausten myynti vai lumenpudotus helpompi tapa hankkia klubille rahaa avustuksia varten. Yksimielisyyteen pääsimme ainakin lumenpudotuksen enemmän kuntoa kohottavasta vaikutuksesta.

Lunta Karhu-hallin katolla oli jo noin 30 senttiä, paloseinän lähettyvillä kinostuneena puolisen metriä. Kun pinta-alaakin oli liki 2000 neliömetriä, sai kolan kanssa kipittää kerran jos toisenkin. Hallin katon lumikuorma väheni käsipelillä noin 600 kuutiometrin verran.

Klubin aktiviteettitoimikunnan pj:n Vaittisen Santun arviointi urakan laajuudesta vielä kahden illan jälkeen meni hieman alakanttiin, sillä tekstiviestissä lauantaiaamua ajatellen luki vaatimattomasti: ’Huomiseksi olisi vielä pieni viimeistelyurakka edessä’.

Tosiasiassa lauantaiaamusta klo 8:30 alkaen katolla ahkeroi kahdeksan miestä vielä kolme tuntia. Sen jälkeen kolat heitettiin alas ja Hiltusen Riston johdolla tulimme alas nopeinta reittiä lumikasaan hypäten. Eikä kukaan esittänyt volttia eteenpäin niskat taittaen vielä tälläkään kertaa.


Lionit vastaavat paikkakuntien tarpeisiin päivittäin eripuolilla maailma, sillä heitä yhdistää ydinaate -- yhteisömme palveleminen.

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubiorganisaatio. Meillä on 1,35 miljoonaa jäsentä yli 45 000 klubissa yli 206 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lioneilla on dynaaminen historia. Perustamisvuodestamme 1917 meidät on tunnettu työstä sokeutumisen estämiseksi, mutta toimimme vapaaehtoisina myös monissa muissa yhteisöprojekteissa -- kuten ympäristön suojelu, ruoka-avun antaminen köyhille sekä vanhusten ja vammaisten auttaminen.

Lionit antavat näkökyvyn. Järjestämällä nääntarkastusseulontoja, varustamalla sairaaloita ja klinikoita, jakamalla lääkkeitä ja lisäämällä tietoisuutta silmäsairauksista lionit toteuttavat tavoitettaan antaa näkökyky kaikille. Olemme laajentaneet sitoutumistamme näönsuojeluun lukemattomilla paikallisilla hankkeilla sekä kansainvälisellä SightFirst -ohjelmalla, jonka tavoitteena on poistaa sokeus.

Lionit ja nuorisotyö Monilla yhteisöprojekteistamme tuetaan paikallisia lapsia ja kouluja mm. stipendien, aktiviteettien ja mentoroinnin muodossa. Tarjoamme kansainvälisellä tasolla monia ohjelmia, kt. rauhanjulistekilpailu, nuorisoleirit ja -vaihto sekä Lions Quest.

Leo-ohjelmamme antaa nuorisolle mahdollisuuden henkilökohtaiseen kehittymiseen vapaaehtoistoiminnan avulla. Leoja on noin 144 000 ja leoklubeja 5700, yli 140 eri maassa.

Lionien apurahat. Vuodesta 1968 on Lions Clubs International Foundation (LCIF)(Lionsklubien kansainvälisen järjestön säätiö) myöntänyt apurahoja yli 660 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvosta lionien humanitäärisiin hankkeisiin eri puolilla maailmaa. LCIF valittiin myös parhaaksi kansalaisjärjestöksi The Financial Times -lehden tutkimuksessa vuonna 2007.

Lionit auttavat luonnonkatastrofeissa. Säätiömme yhdessä lionien kanssa auttaa paikkakuntia esim. hätäavun muodossa, tuoden ruokaa, vettä, vaatteita ja lääkintätarvikkeita katastrofien uhreille, sekä auttaen alueen pitkän aikavälin uudelleenrakennuksessa.

Lionit ovat aktiivisia. Mottomme on "Me palvelemme." Lionit ovat osa maailmanlaajuista palveluverkostoa jonka tehtävänä on auttaa paikkakuntia monin tavoin.

  • Tule mukaan LC Kitee/Ilmarisen lionien iloiseen toimintaan! OTA YHTEYTTÄ!

Lisätietoja suomalaisista lionsklubeista saat myös osoitteesta www.lionsclubs.org 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter