Kokoukset

Olemme myös Facebookissa:
https://www.facebook.com/LC-Kitee-Ilmarinen-101786048478118

Sääveikkauksen 32. voittajat

LC Kitee/Ilmarinen kiittää kaikkia sääveikkaukseen osallistuneita

Pilketalkoille luvassa jatkoa

Perjantai-iltapäivän ratoksi seitsemän Ilmarisen leijonaa + yksi puoliso jatkamassa Puhoksen rivitalon vierestä koivujen kaatoa. Kaatohommissa viisi moottorisahamiestä ja oksien kasaajina sekä liikenteenohjaajina kolme henkilöä. Kaadetut rungot kuljetettiin odottamaan talven pilketalkoita ja pilkkeiden säkitystä.

Kausi 2022-2023 alkoi maalaustalkoilla

LC Ilmarisen leijonat Kiteenhovisn sokkelin maalauksella keräämässä varoja avustuskohteisiin
LC Kitee/ Ilmarisen leijonat elokuussa 2022 Kiteenhovin sokkelin maalauksella keräämässä varoja avustuskohteisiin
 

Pala kerrallaan lumet pois katolta, kun asukas ei itse pyörätuolillaan katolle pääse. Hyvää kuntoilua leijonille 🦁

LC Kitee/Ilmarisen puolisot ja leijonat hoivakotien vanhuksia ulkoiluttamassa

14.10.2021. LC Ilmarisen väkeä Maija, Päpi, Silja ja Nike tänään Kiteen Hoivakodin vanhuksia ulkoiluttamassa klo 14-15. Ensi maanantaina olemme menossa Rantapihan vanhuksia ulkoiluttamaan, sikäli kun sää sallii. Onhan tämä paljon kevyempää kuin puutalkoot, miesleijonakin pystyy tähän 🤣  🦁+++ Monta tapaa tehdä hyvää +++🦁

31.10.2021. Kuusi Kiteen hoivakodin vanhusta pääsi ulkoilemaan yli +10 asteen syyssäässä ja kuusi palasi takaisinkin.
- Ei meissä ennää vetovoimaa ole, totesi eräs vanhempi herrasmies 😆, kun porukka ei lisääntynyt. Eikä kukaan eksynyt. Aurinkokin pilkahteli välillä ⛅. Katsotaan, millainen sää on ensi viikolla...

18.10 ja 11.11.2021. Ulkoilutimme myös Rantapihan asukkaita. Puolisot hankkivat omista varoistaan kaksi ulkoilutuspussia (n. 170 €/kpl) Kiteen Hoivakodille, LC Keisarinna Rantapihalle.

Kiteen Hoivakodin ulkoilutusKiteen Rantapihan kuusi vanhusta pääsi ulkoilemaan
Kiteen Hoivakodin viisi ja Rantapihan kuusi vanhusta ulkoilemassa aurinkoisessa syyssäässä

20.9.2021 Ilmarisen leijonien klapitalkoot jatkuvat

LC Kitee/Ilmarinen sai Kiteen kaupungilta Hutsin frisbeegolfradan raivauksesta keräämänsä rangat ja paksut pöllitkin pilkottavaksi hyväntekeväisyyttä varten. Syksyn ensimmäisessä talkooillassa klo 16-19 kävi12 leijonaa, puoloisoa tai pentua ahkeroimassa kolmen pilkekoneen ja kolmen moottorisahan kanssa yhteensä 30 talkootuntia. Klapeja kertyi 11 kpl noin 1,5 heittokuution säkkiä ja 70-senttistä pitkää puuta halkaistuina noin 16 pinometriä kuivamaan.
Talkoot jatkuvat ensi viikon keskiviikkona.

Ilmarisen leijonat raivaamassa Hutsin frisbeegolfväyliä


Elokuun alussa raivataan kaksi viimeistä väylää

LC Kitee/Ilmarinen on kesäkuun 30-asteen helteelläkin ollut raivaamassa Hutsin frisbeegolfväyliä. Ensin haettiin pois parin metrin pölleinä metsurin kaatamat suuret kuuset sekä oksat ja pienemmät rangat vanhoilta väyliltä. Heinäkuu huilattiin ja elokuun 10.-17. päivä raivataan entisen hiihtomaan jyrkille rinteille tehtyjen kahden vaativan väylän rangat ja ristu pois.

LC Kitee/Ilmarinen jakaa avustuksia myös junioriurheiluun

Leijonat välittävät yksittäispakattuja kasvomaskeja, joista 10 €/paketti avustuksiin

Kiitos jo 30. kerran järjestettävään uudenvuodenyön lämpötilaveikkaukseen osalistuneille

++ Onnittelut kaikille voittajille, myös niille, joiden nimeä ei tässä näy, sillä kaikki saivat palkinnoksi hyvän mielen 🦁 😊 ++

LC Kitee/Ilmarinen nyt myös Facebookissa


Kiteen kaupungin joulukalenterin luukku 6.12.2020

 

Joululahjaksi Kiteen isännänviiri

 

Kiteen isännänviirin on suunnitellut heraldikko Jukka Savisaari:
− Viirin värit on haettu Kiteen vaakunasta. Ilmarisen ruoriratas, on sellaisenaan vaakunassa. Viirin yläosa on väriltään punainen, mistä ratas erottuu valkoisena.  
− Rattaan alapuolelle on lisätty heraldinen aaltopalkkikuvio, jota voisi nimittää virraksi.  
− Viiri on neljä metriä pitkä. Ilman virtaa valkoisen värin osuus jäisi liian pieneksi ja viirin näkyvyys hämärässä huononisi, kun alaosa on musta.  
− Toisin kun Kiteen vaakunassa punainen vaihtuu mustaan aaltopalkin kohdalla. Näin on tehty, jotta värien suhde ei niin paljon vääristyisi vaakunaan verrattuna.
− Ruoriratas viirissä, kuten vaakunassakin, viittaa Kiteellä vesille laskettuun höyrylaiva Ilmariseen, alueen konepajaperinteeseen ja ylipäätään ihmisen osuuteen Kiteellä.  
− Aaltopalkki, kun se nähdään virtana, viittaa alueen vesireitteihin, jokiin ja järviin. Se on tarkoitettu kuvaamaan luonnon osuutta Kiteellä.  

Isännänviirit kuuluvat etenkin valoisaan kesäaikaan, mutta mikään ei estä käyttämästä viiriä myös muulloin. Viiri voi liehua lippusalossa yötä päivää.
Hyvää liputuskulttuurin mukaan sekä virallisina että muina liputuspäivinä lippusalkoon nostetaan Suomen lippu. Lisäksi virallisina ja vakiintuneina liputuspäivinä isännänviirit tulisi hyvän liputustavan mukaisesti laskea alas, vaikkei liputtaisikaan Suomen lipulla.
 https://suomalaisuudenliitto.fi/liputus/


20.11.2020 Leijonat keräsivät rahaa H-piirin sököturnauksella

Pitkästä aikaa myös LC Kitee/Ilmarisen kolmemiehinen joukkue, Niilo, Seppo ja Timo P., oli mukana LC Kitee/Pajarin järjestämässä H-piirin sökömestaruusturnauksessa. Myös LC Kitee/Keisarinna oli mukana järjestelyissä sekä järjestämässä arpajaiset ja myyjäiset. Turnauksen osallistumismaksuilla sekä voittopottien osuuksissa kerättiin varoja liki 2000 euroa. Lisäksi tulevat Keisarinnan arpajais- ja myyjäistulot. 


Alkuerien pöydässä nro: 5 Niilo keräsi 116 euron potin.

Tarkemmat tulokset sököturnauksesta Lions H-piirin sivuilla

24.3.-2.4.2020 Ilmarisen leijonat raivaamassa Kiteen kaupungin hulevesikosteikon aluetta ja viereistä OP Kodin tonttia

Raivaamisen ja kunnan alueen kunnostustyön avulla kiteeläisillä on nyt viihtyisä Rantapuisto Kiteenjärven rannalla kävelyteineen ja makkaranpaistopaikkoineen. LC Ilmarisen leijonien osuus urakasta oli yhteensä 110 työtunnin verran.


Raivaussahojen lisäksi myös moottorisahaa tarvittiin alueen raivaamisessa

 

Sääveikkauksen 01.01.2020 klo 00:00 palkinnot arvottu. Oikean vastauksen -6,2 astetta arvasi peräti 12 henkilöä ja kaikki palkittiin

LC Kitee/Ilmarisen leijonat ovat jo vuosikymmenten ajan sytyttäneet tervapadat Kiteen sankarihautojen muistomerkeille itsenäisyyspäivänä, jouluaattona, joulupäivänä ja uudenvuoden aaattona


LC Ilmarisen leijonilla ja mm. Sisustus Laukkasella tarjolla mahdollisuus tehdä hyvää ja osallistua perinteiseen uudenvuodenyön lämpötilan arvaukseen

 

Kasvu Open tapahtuman messuosastojen rakentaminen 20.3. ja purku 15.4.2019

LC Kitee/Ilmarinen harjoitteli huhtikuun lopulla olevien Keski-Karjalan messujen messuosastojen rakentamista Koivikolla rakentaen sinne Kasvu Open-tapahtumaan 30 messu-/esittelyosastoa. Myös purkaminen ja materiaalin kuljetus Kiteen jäähallille kuului talkoisiin. Näilläkin varainkeruutalkoilla LC Ilmarisen leijonat mahdollistavat avustusten jakamisen tarvitseville. 


Seinälevyjen kiinnittämisessä alumiinirunkoihin on omat niksinsä ja välillä osia joudutaan säätämään.

H-piirin karaokemestaruus LC Punkaharjun Henrik Koposelle ja LC Kitee/Pajarin Aune Paakkunaiselle

Lions H-piirin karaokemestaruuskisat laulettiin lauantaina 16.2.2019 LC Kitee/Ilmarisen järjestäminä Hotelli Kiteenhovissa. Kahden alkukierroksen jälkeen miesten, naisten ja duojen sarjojen parhaat lauloivat vielä finaalikierroksen.

Tuomariston puheenjohtaja Plamen Dimov ilmoitti voittajat, jotka kaikki olivat eri klubien edustajia: Naisten sarjan paras oli Aune Paakkunainen, LC Kitee/Pajari, duojen sarjan voittajapari oli Seppo Hakulinen ja Valto Nousiainen, LC Kitee/Ilmarinen, sekä miesten sarjan voittaja Henrik Koponen, LC Punkaharju.

- Kaikki voittajat ovat tervetulleita Montulle studioon tekemään oman levyn vaikkapa ensi jouluksi, lupasi Plamen.
- Henrik Koposen tulkinta esimerkiksi Ultra Bran kappaleesta Minä suojelen sinua kaikelta oli todella korketasoinen, kehui Plamen miesten sarjan voittajan laulua.


Miesten sarjan voittaja Henrik Koponen, LC Punkaharju, sai myös kiertopalkinto Elviksen,
jonka myötä LC Punkaharju on järjestävä seuraavat H-piirin karaokemestaruuskisat

Hyvää uutta vuottta 2019

LC Kitee/Ilmarinen on sytyttänyt itsenäisyypäivänä, joulaattona ja joulupäivänä sekä uudenvuodenaattona tervapadat sotiemme sankarihaudoille ja asevelihaudoille

Ilmarisen leijonat avustustalkoissa 5.4.2018 "Pekan pilkkeet"


Koivua vängätään kaatumaan talosta poispäin


Jotkut puut olivat hankalamman mallisia vänkyröitä

Näistä puista on poltettavaksi vasta ensi talven yli kuivateltuna. Viisi miestä ja moottorisahaa sekä kuudentena papparazzi-Nikke talkoissa toukokuisen perjantain aamupäivän.

LC Ilmarinen lumenpudotustalkoissa maaliskuun puolivälin viikonloppuna

Viikonlopun lumenpudotustalkoot on nyt kunnialla suoritettu ja molempien taloyhtiöiden edustajien kanssa hyväksytty,
vieläpä erinomaisin maininnoin! Katso lisää kuvia talkoistamme.
Tunteja hikoilimme aktiivisilla 5-8 hengen porukoilla kolmena rupeamana yhteensä 45 h.

Suomi 100 vuotta - havuseppeleet ja kynttilät sankarihaudoille

Suomen 100-vuotissyntymäpäivän aamuna klo 7 jälkeen Kiteen leijonat, reserviläiset ja martat asettivat yhdessä marttojen tekemät havuseppeleet sekä sytyttivät kynttilät Kiteen sankarihaudoille. LC Kitee/Ilmarisesta mukana oli kahdeksan lionia ja kaksi puolisoa kevyessä pikkupakkasessa lumihiutaleiden leijuessa ilmassa.

Kiteen lionsklubit ja reserviläisjärjestöt sankarihautojen kiviä oikomassa


Yhteensä 378 hautakiveä on nostettava ylös ja asetettava uudelleen murskepedille. Joka kivi erikseen, sillä kivet ovet eri paksuisia ja pohjat epätasaisen muotoisia.

Kivien asettelu on yllättävän hidasta käsityötä, jossa ainoastaan vaaituskoneesta on apua. Talkoissa ovat mukana kaikki kiteeläiset lions-klubit, LC Kitee Kesarinna mukaanlukien.

IPDG Kyösti Suomalainen Lion-ritariksi LC Kitee/Ilmarisen 50-vuotisjuhlissa 18.2.2017

PCC Harri Forss on lyönyt urallaan yhteensä 120 Lion-ritaria, mikä on Suomen ja koko maailman ennätys.
 

Hänen lyömistään ritareista 36 on H-piirin ulkopuolelta, kaukaisin Inarista, muut K- ja D-piiristä.
Sattumalta kuitenkin hänen 120:s lyöty  ritarinsa, IPDG Kyösti Suomalainen, LC Kitee/Ilmarisesta, on myös H-piirin 120:s ritari.- Olen erityisen iloinen, että ennätys syntyi juuri täällä LC Kitee/Ilmarisen 50-vuotisjuhlassa, kertoi Harri Forss. Hän on vieraillut usein 15 vuoden aikana Ilmarisen eri tilaisuuksissa ja oli aikanaan myös kannustamassa Kyöstiä piirikuvernööriputkeen.

- Enkä ilmeisesti ihan turhaan, sillä päivällä Joensuussa H-piirin piirihallituksen kokouksen yhteydessä Kyöstille luovutettiin edellisen kauden kansanvälisen presidentin erikoispalkinto  DG-team Excellence Award

Kiteen ensimmäisen ja H-piirin kahdennentoista Lion-ritarin Teuvo Karhapään Harri Forss kävi lyömässä LC Kitee/Ilmarisen pikkujouluissa 21.11.2002.

Uudenvuoden 2017 ilotulituskuvia (C) Niilo Hirvonen

LC Kitee/Ilmarisen 1.1.2017 sääveikkauksen päävoitto Marko Makkoselle

Oikean lämpötilan +0,9 °C  Kiteen torilla vuoden vaihtuessa 1.1.2017 klo 00:00 arvasi oikein kaksi henkilöä. Arvonnassa päävoiton, 47-tuumaisen TV:n sai Marko Makkonen, jota onnittelemassa LC Ilmarisen puolesta aktiviteettitoimikunnan puheenjohtaja Sulo Honkanen. Klubin presidentti Jouni Pulkkinen ja Veikon Koneen kauppias Esa Andersson myhäilevät vieressä.

Seuraavaksi lähimmäksi eli 0,1 asteen päähän arvanneita oli 12 henkilöä, ja heidän kesken arvottiin loput 8 palkintoa.

Sääveikkauksen 26 vuoden mittausten perusteella ilmaston lämpeneminen vaikuttaa todelliselta: ensimmäiset 14 vuotta, vuodet 1992 - 2005 oltiin uudenvuodenyönä aina pakkasella. Mutta sen jälkeen on vuosina 2006 - 2017 on 7 kertaa oltu plussalla ja vain 5 kertaa pakkasella. Ensimmäisten 14 vuoden keskiarvo oli 8,9 astetta kun viimeisten 12 vuoden keskiarvo on vain 2,4 astetta.

LC Kitee/Ilmarisen puolisot lahjoittivat rollaattorin Vespeliin

LC Kitee/ILmarisen puolisot lahjoittivat rollaattorin Vespeliin
Päivi Laine ja Tiina Waschko LC Kitee/Ilmarisen puolesta luovuttamassa rollaattoria Vespelin uimahallivastaava Helena Maliselle

MOnta tapaa tehdä hyvää- Uimahallin asiakkaat ovat jo pitkään toivoneet tänne Vespeliin tällaista apuvälinettä. Sitä tarvitaan mm. siirryttäessä pukuhuoneesta allastiloihin, kertoi Helena Malinen.
- Rollaattorin valitsi Kiteen terveyskeskusken apuvälinekeskuksen fysioterapeutti Pirjo Järvinen. Juuri tätä mallia on käytössä apuvälineyksikössä sekä ihmisillä myös kotonaan, kertoi Päivi Lainen
- Rahat tähän hyvään tarkoitukseen ovat Ilmarisen puolisot keränneet erilaisilla työtempauksilla, mm. lumenpudotuksella teitä viehkomalla ja lipunmyynnillä Keski-Karjalan Messuilla, jatkoi Tiina Waschko.
 


 

 

 

LC Kitee/Ilmarinen Karhu-hallin katolla lumenpudotuksessa yhden eurotalven tauon jälkeen 7.–10.1.2015. Miten käy tänä talvena?

Edellisen kerran lunta oli Kiteen katoilla pudotettavaksi asti tammikuussa 2013. Ilmarisen talkoolaisia oli joulukinkkujen sulatuksessa kahtena arki-iltana ja yhtenä lauantain aamupäivänä keskimäärin 6 - 8 miestä kerrallaan. Perjantai-illan aikana kävi reilut 10 miestä rehkimässä lumikoliensa kanssa.

Katolla lumikolan varressa mielipiteet vaihtelivat siitä, onko uudenvuoden lämpötilaveikkausten myynti vai lumenpudotus helpompi tapa hankkia klubille rahaa avustuksia varten. Yksimielisyyteen pääsimme ainakin lumenpudotuksen enemmän kuntoa kohottavasta vaikutuksesta.

Lunta Karhu-hallin katolla oli jo noin 30 senttiä, paloseinän lähettyvillä kinostuneena puolisen metriä. Kun pinta-alaakin oli liki 2000 neliömetriä, sai kolan kanssa kipittää kerran jos toisenkin. Hallin katon lumikuorma väheni käsipelillä noin 600 kuutiometrin verran.

Klubin aktiviteettitoimikunnan pj:n Vaittisen Santun arviointi urakan laajuudesta vielä kahden illan jälkeen meni hieman alakanttiin, sillä tekstiviestissä lauantaiaamua ajatellen luki vaatimattomasti: ’Huomiseksi olisi vielä pieni viimeistelyurakka edessä’.

Tosiasiassa lauantaiaamusta klo 8:30 alkaen katolla ahkeroi kahdeksan miestä vielä kolme tuntia. Sen jälkeen kolat heitettiin alas ja Hiltusen Riston johdolla tulimme alas nopeinta reittiä lumikasaan hypäten. Eikä kukaan esittänyt volttia eteenpäin niskat taittaen vielä tälläkään kertaa.


 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter