Möten
Medlemmar

 

Lions Club, Karlshamn  

När omtänksamma människor går samman, kavlar upp ärmarna och gör insatser för att göra samhället bättre är det något enastående och en härlig känsla för alla inblandade.
Det är Lions.
Att vara medlem i Lions handlar om att föregå med gott exempel, bygga relationer och förbättra världen genom vänlighet. Vi är 1,4 miljoner empatiska män och kvinnor som gör hjälpinsatser tillsammans.
När du blir medlem i Lions blir du en del av ett globalt nätverk med frivilliga som arbetar tillsammans för att göra skillnad.
Samtidigt som varje lionklubb har sitt eget fokus på hjälpinsatser har organisationen fem globala frågor av särskilt intresse runtom i världen - Diabetes, Syn, Hungersnöd, Miljö och Barncancer. Dessa är behov som har identifierats och röstats fram av medlemmarna samt stöds av vår organisation och vår stiftelse (LCIF).

Är du nyfiken på oss och vår verksamhet är du välkommen att delta på något av våra möten!

Vi träffas i vår klubbstuga på Olsborgsvägen i Karlshamn första torsdagen i månaden från september - juni klockan 18.30.

Kontakta vår President Christer Pilelöw 070-5519660 eller vår medlemsansvarige Christina Lowén 0454-58 77 50 för mer info.

 

Medlemsförmåner

Som Lionsmedlem kommer du att:

  • Påverka människors liv, både lokalt och internationellt
  • Lära dig att vara en ledare och leda en respekterad organisation
  • Bilda nätverk med män och kvinnor i ditt samhälle och med lionsmedlemmar över hela världen
  • Skapa ny energi i ditt liv och ha roligt
  • Växa som person, både privat och i yrket och du kommer att veta att det du gör är berikande och uppskattat. Du hjälper inte bara dem som behöver det utan ger dig en känsla av stolthet av att ha presterat något som kommer djupt inifrån.

 

Vart går pengarna?

Lions är en ideell organisation där medlemmarna arbetar helt utan löner eller andra arvoden. Våra omkostnader är mycket låga och hela överskottet går oavkortat till vår hjälpverksamhet.

Vi gör allt för att pengarna skall gå dit där de gör störst nytta.

Lionmedlemmar i Sverige samlar in omkring 50 miljoner kr per år.

Lions är en av världens största hjälporganisationer med 1,4 miljoner medlemmar, varav 11 000 i Sverige.

Medlemmarna engagerar sig ideellt i olika hjälp- och samhällsprojekt. Kvinnorna och männen ger av sin fritid för att förbättra livskvaliten för andra människor lokalt, nationellt och internationellt.

Medlemsavgiften är för närvarande 450kr/halvår

 

Vad är Lions syften?

Att skapa och upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk. Att befrämja god samhällsanda.

Att genom aktiva insatser bidra till en positiv samhällsutveckling.

Att förena medlemmar med band av vänskap, gott kamratskap och ömsesidig förståelse.

Att vara ett forum för öppen diskussion av frågor av allmänt intresse utan inblandning av partipolitik eller religiösa särintressen.

Att uppmuntra duglighet och ansvarskänsla.

Att göra det möjligt för de frivilliga att tillhandahålla hjälpinsatser i samhället, tillgodose humanitära behov samt främja fred och internationell förståelse genom Lions klubbar.

 

På vår Facebooksida lägger vi ut aktuella händelser. Klicka på facebookloggan så kommer du snabbt dit. 

 

 

Vill du läsa mer om Lions och vad som händer övrigt i landet så är svenska Lions hemsida bra. https://lions.se eller https://lions101s.se

Där hittar du mycket information om vad som händer i våra klubbar runt om i landet, vad som händer utomlands och till vilka projekt de pengar som vi samlar in går till.

Här finns även mycket matnyttig information för oss som redan är medlemmar!

http://www.lions.se

 

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter