Kokoukset

TOIMINTAKAUSI 2016 - 2017


Hämeenkyrön leijonaklubien yhteinen projeksti Leijonapuiston kunnostaminen Kyröskoskella jatkui kevätkaudella pariinkin otteeseen puhdistamalla ruohottuneita käytäviä ja niitä reunustavia kivetyksiä.

 

Tavoitteena on saada Kyröskosken koulun ja Koskensiiven välimaastoon sijoittuvasta puistosta 
​viihtyisä oleskelupaikka hämeenkyröläisille.

 

TOIMINTAKAUSI 2014-2015

Lahjoitus seurakunnan päiväkerhoille

Hämeenkyrön seurakunnan vastaava lastenohjaaja Merja Eloranta (kuvassa oikealla) vastaanotti Kyröttärien päiväkerhoille lahjoittamat askartelutarvikekassit lokakuussa 2014. Tarvikkeiden luovuttajina presidentti Tarja Hätönen ja sihteeri Sirpa Lamminsivu. Merja Eloranta oli kiitollinen ja iloinen seurakunnan kerholaisten puolesta yllätyksenä saadusta lahjoituksesta.

Touhutiimi Tupalassa

Kyröttärien ja seurakunnan toteuttamaa pyhäinpäivän ehtoollista vietettiin Tupalassa 3.11.2014 Kyröttäriin kuuluvan pastori Anu Mätäsniemen, toimittamana. Lämminhenkisen tilaisuuden päätteeksi kahviteltiin ja keskusteltiin mieltä askarruttavista asioista.

Touhutiimi aloitti syyskauden ohjelmatuokiot Tupalassa 6.10.2014 bingon merkeissä. Anja Uusi-Erkkilä antaa ohjeet bingon pelaamiseen. Kun palkintoina olleet suklaat ja kahvit oli jaettu laulettiin yhdessä.

 

KOKO PERHEEN ENKELIKONSERTTI

Kyröttäret järjesti yhdessä Hämeenkyrön seurakunnan kanssa Koko perheen enkelikonsertin Hämeenkyrön kirkossa Mikkelinpäivänä 5.10.2014. Konserttiin oli saapunut runsaslukuinen yleisö lapsista ikäihmisiin. Pienten enkelien kulkue ja lauluesitys viritti yleisön nauttimaan tenori Anssi Hirvosen ja urkuja soittaneen Anna-Mari Yrjänän monipuolisesta musiikkitarjonnasta. Pastori Anu Mätäsniemi palautti yleisön mieleen tutun suojelusenkelitaulun sanoman. Kiitos kaikille esiintyjille ja yleisölle. Tuotto käytetään ikäihmisten virkistäytymiseen.

TOIMINTAKAUSI 2013-2014

UKK KÄVELYTESTI LAUANTAINA 24.5.2014

Kyröttäret järjesti UKK:n kävelytestipäivän puffetteineen 24.5.2014. Tuotto osoitettiin hämeenkyröläislasten askartelutarvikkeiden hankintaan.

Kävelytestin ilmoittautumisia ottivat vastaan Arja Viitasaari ja Maria Härkki-Santala.

 

ÄITIENPÄIVÄN SÄÄVEIKKAUS

Lämpötila Siljan patsaalla 11.5.2014 klo 12.00 oli + 11,2 C. Oikean lämpötilan arvasivat Anne Anttila ja Päivi Nieminen. He saivat 100 €:n matkalahjakortit.

Kaikkien veikkaajien kesken arvotut lahjakortit ja tuotepalkinnot voittivat

Elle Aleksandra Lehtonen – 100 € matkalahjakortti
Hilkka Haapaniemi, aurinkolasit
Jade Petro, lasten sähköhammasharja
Lari Lepistö, aikuisten sähköhammasharja
Sanna Koskinen, kuntosalilahjakortti
Kyösti Linna, Talgon-kosmetiikkaa
Aija Lento, kosmetiikkapakkaus
Kauno Perkiömäki, Kehäkukan lahjakortti

Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille veikkaukseen osallistuneille. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Tuotto lahjoitetaan Hämeenkyrön Sisu-partiolle.

Äitienpäivän sään kello 12 kävivät Siljan patsaalla mittaamassa Sirkka Leena Wilkman ja Saija Petro sekä kuvan ottanut Arja Viitasaari.

JOULUINEN KIRKKOKONSERTTI

TAATANPIHLAJIA LEIJONAPUISTOON

Lapion varressa Kyröttäristä Arja Viitasaari ja Saija Petro, Hämeenkyrön klubista Seppo Kujala, Heikki Uusitalo ja Arvo Kemppi sekä Kyröskosken klubista Harri Isomuotia ja Aatos Kylmäniemi.

Hämeenkyrön kaikki kolme Lions-klubia juhlistivat F.E. Sillanpään syntymän 125-vuotisjuhlavuotta istuttamalla taatanpihlajia Kyröskosken koulun viereiseen Leijonapuistoon, joka ehkä tunnetaan paremmin koulupuistona.

Hämeenkyrön ja Kyröskosken klubien sekä Kyröttärien edustajat kaivoivat puille kuoppia puistoon ensilumen päivänä, 17.10.2013. Kolmen taatanpihlajan lisäksi puistoon istutettiin suomenpihlaja, ruotsinpihlaja, visakoivu sekä Siperian pihtakuusi.

Leijonapuiston kunnostus alkoi jo vuonna 2012. Harri Isomuotia Kyröskosken klubista pyydettiin leijonien Pirkanmaan piirin ympäristövastaavaksi kaudelle 2011–2012, jolloin ohjelmassa oli kansainvälinen Miljoona puuta -hanke.

– Tehtävänäni oli klubien aktivointi asiaan. Tuolloin mieleeni muistui Leijonapuisto, jonka kunnostustalkoissa muistin olleeni yli 10 vuotta sitten, Isomuotia kertoo. Hänestä puiston kunnostus sopi hyvin paikkakunnan klubien yhteishankkeeksi.

Jo silloin hän jutteli puiston kunnostuksesta silloisen kunnanpuutarhuri Detlev Liebingin kanssa. Puisto oli ollut hänen ensimmäisiä työkohteitaan Hämeenkyrössä. Hän merkkasi karttaan esityksensä poistettavista ja istutettavista puista.

Kevättalvella 2012 talkooporukka kaatoi poistettavaksi merkityt puut. Syksyllä Isomuotia jyrsitytti pois kannot.

Alkukesästä tänä vuonna oli kahdet talkoot, joissa klubien talkoolaiset puhdistivat pahoin ruohottuneita käytäviä ja kiveyksiä ja siistivät jyrsittyjen kantojen jäänteitä.

Lions-klubeilla on tarkoitus jatkaa Leijonapuiston kunnostusta keväällä 2014. Ajatuksissa on muun muassa hankkia sinne lujat puistonpenkit, jotta puistosta saataisiin viihtyisä oleskelupaikka ihmisille.

– Tärkeää olisi saada puisto käyttöön ja estää ilkivalta puistossa, Isomuotia sanoo. – Keväällä pitäisi myös jatkaa käytävien ja kiveysten puhdistamista sekä nurmikoiden ja käytävien pintojen parantamista lisämullalla ja murskeella. Nurmikot pitää ainakin osittain kylvää uudelleen.

 

TOUHUTIIMI ALOITTI SYYSKAUDEN

Syyskuun toimintatuokio Tupalassa: Etualalla Pirkko Ojansivu, Salme  Ruuska,  Rakel Vesa, Sylvi Plihtari-Hartikainen, Helmi Majuri,  Anja Uusi-Erkkilä,  Annamaija Harjula,  Martta Lepomäki, Arja Viitasaari ja Leena Salmela.

 

 

TOIMINTAKAUSI 2012-2013

KUMMITYTTÖ SRI LANKASSA

 

Kyröttärillä on kummityttö Buddika Chamali Sri Lankassa. Toukokuun klubikokoukseen tuli nähtäville hänestä häikäisevän kaunis kuva.

 

IKÄIHMISTEN VIRIKETOIMINNAN AKTIVOINTI - TOUHUTIIMI

LC Hämeenkyrö/Kyröttärien toiminta perustuu vapaaehtoiseen toimintaan noudattaen Lions-periaatteita auttamalla ja tukemalla lähimmäisiä. Yksi tärkeistä aktiviteeteistä on palvelukodeissa sekä vielä kotona asuvien vanhusten auttaminen ja virikkeellisen toiminnan ylläpitäminen mm. yhteisiä tilaisuuksia järjestämällä ja asuinympäristön viihtyisyyttä edistämällä.

LC Hämeenkyrö/Kyröttärien toiminta perustuu vapaaehtoiseen toimintaan noudattaen Lions-periaatteita auttamalla ja tukemalla lähimmäisiä. Yksi klubin merkittävistä aktiviteeteistä on palvelukodeissa sekä vielä kotona asuvien vanhusten auttaminen ja virikkeellisen toiminnan ylläpitäminen mm. yhteisiä tilaisuuksia järjestämällä ja asuinympäristön viihtyisyyttä edistämällä.

Toimintakausi aloitettiin 31.8.2012 pidetyllä palaverilla, jossa sovittiin syyskauden toiminnan aiheista ja aikatauluista. Vetovastuussa on ollut Arja Viitasaari.

 Ohjelmatuokiot Tupalassa jatkuivat joka kuukauden toinen maanantai klo 13. Syyskaudella pidetyissä neljässä tilaisuudessa oli osallistujia keskimäärin  9 henkilöä/tilaisuus.  Ohjelmatuokioihin on voinut Tupalassa asuvien lisäksi osallistua sekä viereisessä Jaakonkodissa että vielä kotona asuvat ikäihmiset.  Ohjelmana on ollut tuolijumppa, yhteislaulut, runonlausunta, kahvinjuonti, arpajaiset, muisteluhetket. Joulukuussa tilaisuudessa vieraili päiväkotilapsia. Osallistujille jaettiin joulumuistamisina Sirkka Timosen kutomat ranteen lämmittimet.  Kyröttäristä tapahtumiin on osallistunut 2–4 henkilöä.

Touhutiimiläiset osallistuivat myös Hämeenkyrö Seuran Kurjenmäkikodilla 18.8. järjestämään lukumaratoniin sekä Muistiyhdistyksen 20.9. järjestämään Muistitori-tapahtumaan Kurjenmäkikodissa.  Kyröttärien rooli oli kuljettaa asukkaita huoneistaan juhlasaliin ja takaisin sekä auttaa kahvituksessa.

Tupalan kerhohuoneen maalaustalkoisiin marraskuussa osallistui 5 Kyrötärtä. Runsaan 20 talkoolaisen joukossa oli LC Hämeenkyrön, LC Hämeenkyrö/Kyröskosken sekä seurakunnan vapaaehtoisia.

Keväällä Tupalassa Touhutiimi järjesti viisi tilaisuutta.  Perinteisen ohjelman lisäksi maaliskuussa oli vieraana kirjastonhoitaja Liisa Mäntylä, pääsiäisehtoollisen vietossa pastori Anu Leminen (myös Kyrötär) sekä kanttori Jukka Hovila.  Tupalan asukkaiden kanssa tehtiin myös retki Kirpputori-Kahvio Kirpukan avajaisiin helmikuussa.  Kyröttäret olivat mukana myös Tupalan 50-vuotisjuhlissa 6.6.2013.

Tampereen Tuomiokirkossa järjestettyyn ikäihmisille tarjottuun maksuttomaan kynttiläkirkkokonserttiin 3.2.2013 osallistui 41 ikäihmistä ja 11 Kyrötärtä.

Saija Petro on koko kevätkauden käynyt Siljankodilla  2-3 kertaa kuukaudessa  juttelemassa, lukemassa ja laulamassa asukkaiden kanssa.

15.6.2013 touhutiimiläisiä osallistui Kurjenmäkikodin asukkaiden retkeen Kyröskosken torille, jossa Kyröttäret työnsivät pyörätuoleja ja seurustelivat vanhusten kanssa.

Osallistujat ovat olleet hyvin tyytyväisiä saamastaan huomioimisesta. Kaikki tilaisuudet ovat olleet lämminhenkisiä ja toivottuja. Mielihyvä on ollut molemminpuolinen, myös touhutiimiläiset ovat nauttineet yhteisistä hetkistä voidessaan antaa omaa aikaansa kanssakäymisen ja yhteishengen ylläpitämiseksi ja näin edistää ikäihmisten hyvinvointia ja arjessa jaksamista.

 

TUPALASSA TALKOILTIIN

Tupalassa oli kerhohuoneen remontti parinkymmenen talkoolaisen voimin syyskaudella 2012. Koko kerhohuone maalattiin katosta lattiaan. Uuden ilmeen saaneessa tilassa saatiin viettää vuoden 2012 joulujuhla. Kevään 2013 aikana siellä oli mukava kokoontua ja viettää yhteisiä hetkiä.

 

TOIMINTAKAUSI 2011-2012

KIRPPIKSELLÄ VAROJA HYVÄNTEKEVÄISYYTEEN

LC-Hämeenkyrö/Kyröttäret järjesti kirpputorin Kyröskosken torilla lauantaina 28.4. kello 8–13.  Kirpputorilla hankitut varat osoitetaan vanhusten kesäretkeen. Kyröttäret järjestää muutoinkin säännöllistä virkistystoimintaa ikäihmisille.

Kirpputorimyynnin lisäksi toripöydässä oli sääveikkaus. Toriyleisö voi veikata, mikä on äitienpäivänä, Kukan ja Flooran päivänä 13.5. kello 12 lämpötila Pappilanjoen rantapuistossa Siljan patsaalla.

 

SÄÄVEIKKAUS: ÄITIENPÄIVÄNÄ 13.5.2012 KLO 12.00 TASAN +11°C

Sään kävivät äitienpäivänä kello 12 mittaamassa Leena Salmela ja Pirkko Ojansivu, kameran takana Arja Viitasaari.

Lämpötila Pappilanjoen rantapuistossa Siljan patsaalla äitienpäivänä, Kukan ja Flooran päivänä 13.5.2012 klo 12.00 oli 11,0 astetta. Ainoana 120 veikkaajasta oikean lämpötilan arvasi Maire Everi Osaralta. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistujille kannatuksesta. Veikkauksen tuotto käytetään hämeenkyröläisten ikäihmisten virkistäytymiseen.

 

KUMMITYTTÖ SRI LANKASSA

SriLankassa Kyröttärillä on kummilapsi Buddika Chamalie Wijewardana. Toisessa
kuvassa Buddikalla on kädessään Kyröttärien lähettämä porukkakuva.

 

TOUHUTIIMI JA VANHUSTEN VIRKISTYSTOIMINTA

Kyröttärillä on Touhutiimi (Arja Viitasaari, Anja Uusi-Erkkilä, Leena Salmela, Tarjahannele Mäkinen), joka suunnittelee virkistystoimintaa vanhustentaloihin sekä Tupalaan, Jaakonkodille että  Siljankotiin. Sotaveteraanien sairaskoti Honkalassa kyröttäret ovat  käyneet lukemassa lehtiä. Joulun alla Arja kävi viemässä Honkalaan kyröttärien joululahjana suklaamakeisia ja joulukortin sekä järjesti Tupalassa joulukahvit. Maaliskuussa osallistuttiin vanhusten ulkoilupäivän viettoon Kurjenmäki-kodissa.

Vappuaattoa  Kyröttäret viettivät Tupalaan kokoontuneen 16 ikäihmisen seurassa. Kevät toivotettiin tervetulleeksi laulamalla yhdessä kevätlauluja, muistelemalla vappuperinteitä, ratkomalla arvoituksia sekä nauttimalla Kyröttärien valmistamasta simasta ja leipomista munkeista. Vatsat täynnä herkkuja jaksettiin tehdä myös tuolijumppaliikkeitä.

Vappuaattona Tupalassa kevätlauluja laulamassa muun muassa Pirkko Ojansivu, Marja-Liisa Kantti ja Tarja Hannele Mäkinen.

Tupalan asukkaita ilahduttivat vappuaattona keväiset laulut. Taustalla laulamassa presidentti Maria Härkki-Santala.

Levyraatia tupalalaisille pitämässä Salmelan Leena.

Pienimuotoisen kotijumalanpalveluksen Tupalassa piti helmikuussa 2012 pastori Anu Leminen, kyrötär hänkin, ja tupalalaisille jaettiin myös ehtoollinen. Kyröttäristä keskellä istumassa touhutiimiläisistä Tarjahannele Mäkinen.

Ulkoilupäivä Kurjenmäki-kodilla tiistaina 20.3.2012.

 

SISU-PARTIOLLE TUKEA

Kyröttäret on tukenut  kehitysvammaisten Sisu-partion toimintaa rahallisesti.  Sisu-partiolaisia osallistui Kyröttärien kuukausikokoontumiseen 14.3. Istumassa Kristiina Keskinen (Markuksen äiti ja autokuski) sekä sisupartiolaiset Marika Vilkki ja Markus Keskinen, takana sisupartiolaisia vetävä Tiina Eskelin sekä Kyröttärien presidentti Maria Härkki-Santala ja sihteeri Sirkka Timonen.

 

KOLMEN KOON ARPAJAISET

Joulun alla 2011 kyröttäret myi arpoja, joiden tuotto menee Hämeenkyrön vanhusten sekä lasten ja nuorten virkistystoiminnan tukemiseen. Voittoina oli muun muassa kalkkunoita, kalaa ja kakkua. Tuotolla järjestetään muun muassa vanhusten kuljetus kynttiläkirkkoon Tampereen tuomiokirkkoon sunnuntaina 5.2.2012 sekä tuetaan kehitysvammaisten virkistystoimintaa.

 

KOLMEN "KOON" ARPAJAISTEN VOITTOLUETTELO

Kalkkuna-Kala-Kakku-arpajaisten voittajat. Arpajaislupanumero 8330/032/2011:

Savustettu kalkkuna:

Arpa 1065 Aija Lento

Arpa 1414 Tanja Kouznetsova

Arpa 560 Anja Jaakkola

Arpa 909 Hannele Heinimäki

Arpa 1494 Tiia Vuoto

Waltsun kala -lahjakortti:

Arpa 1434 Päivi Korteniemi

Arpa 239 Sirpa Ellisaari

Arpa 760 Pirjo Salmelin

Arpla 269 Hannu Ylinen

Arpa 258 Kaija Ylinen

Arpa 21 Tero Matintalo

Arpa 736 Jaana Alasentie

Arpa 86 Jorma Lehdonmäki

Arpa 502 Olavi Grönlund

Arpa 175 Jari Korkiakoski

Arpa 1279 Ulla Koski

Arpa 1475 Markku Roth

Arpa 318 Ella Tuohenmaa

Arpa 810 Pauli Haapaniemi

Arpa 1364 Aimo Norojärvi

Moision Pakarin täytekakku -lahjakortti:

Arpa 956 Matti Kiviranta

Arpa 79 Jone Ojansivu

Arpa 1116 Marjukka Kivelä

Arpa 1221 Sirpa Roiha

Arpa 127 Kirsti Lehtonen

Arpa 636 Kirsi-Marja Annala

Arpa 1232 Matti Wallin

Arpa 1118 Ppirjo Laikko

Arpa 342 Timo Seppänen

Arpa 843 Arto Luomaniemi

Aino & Reino torkkupeitto:

Arpa 1079 Jouko Lento

Katri Helenan CD-levy:

Arpa 1193 Maija Eskelin

Arpa 952 Tiina Karhunen

Arpa 409 Timo-Jaakko Salonen

Arpa 285 Olavi Aaltola

Arpa 969 Petri Vanhamäki

Arpa 886 Mari Kyttälä

Arpa 494 Tapani Matintalo

Arpa 1228 Hannu Lepistö

Arpa 775 Anja Rautajoki

Arpa 278 Mari Hannu

Thalgo naisten ihonhoitopakkaus:

Arpa 434 Markku Lepistö

Thalgo miesten ihonhoitopakkaus:

Arpa 913 Harry Parikka

Guinot suihkugeeli:

Arpa 117 Tarja Hovila

Guinot itseruskettava vartalovoide:

Arpa 1316 Heikki Vesamäki

Guinot rantapyyhe:

Arpa 989 Ari Mäki

Arpajaistuotot Kyröttäret käyttää lasten ja vanhusten virkistystoimintaan. Kiitos kaikille arpajaisiin osallistuneille, joiden panoksella Kyröttäret voi tarjota vanhuksille kuljetuksen ja osallistumisen kynttiläkirkkoon ja järjestää leirin kehitysvammaisille.

 

MYLLYKOLU-TALKOOT

Myllykolu-projektin vetäjä Vilja Pylsy on myös Kyröttärien perustajajäsen. Sylissä hänen esikoisensa Tuure.

 

Kesällä 2011 Kyröttäret on talkoillut F.E. Sillanpään lapsuudenkodissa Myllykolussa. Myllykolu-projektin vetäjä on yksi kyröttäristä, Vilja Pylsy, ja projektiin on haastettu mukaan paikallisia yhdistyksiä. Kyröttäret mm. villoitti mökin hirsiseinät.

Aktiviteetteja ovat mm. paikallisten lasten- ja vanhusten ja vanhusten palvelukotien auttaminen, sotaveteraanien ja heidän puolisoidensa auttaminen, vanhusten kotien tai olosuhteiden kohentaminen. Toimintaan kuuluvat erilaiset tempaukset, tapahtumat, konsertit, matineat ja talkootyö sekä kaikki se, millä edistetään Lions-toiminnan perustaa. Luomme ja ylläpidämme kanssakäymistä sekä yhteishenkeä, edistämme hyvinvointia ja arjessa jaksamista.

Toimikauden aikana Kyröttäret pyrkivät verkostoitumaan entistä laajemmin ja etsimään hyviä yhteistyökumppaneita erilaisten tilaisuuksien järjestämiseksi ja toiminnan monipuolistamiseksi.

Kyröttäret osallistuvat nuorisovaihto-ohjelmaan (16-21-vuotiaitten nuorten 3-6 viikon oleskelu kesäisin leireillä tai isäntäperheissä). Kyröttäret sitoutuvat lähettämään Suomesta ulkomaille sekä vastaanottamaan ulkomailta Suomeen nuoria vuosittain.

Kyröttärillä on SriLankassa kummilapsi Buddika Chamalie Wijewardana.

Myllykolu-projektin esittelytilaisuudessa Kyröttäriä edusti ensimmäinen varapuheenjohtaja Leena Salmela. LC-Hämeenkyrön miehet aloittivat samana päivänä jo käytännön työt: vanhan kesäteatterikatsomon purkamisen.

 

TOIMINTAKAUSI 2010-2011 LIITÄNNÄISKLUBINA

Liitännäisklubi perustettiin 21.10.2010 ja heti klubilaiset ryhtyivät mm. myymään kinkkua-arpoja ja joulukortteja.  Varoilla hankittiin joululahjat neljälle hämeenkyröläiselle vähävaraiselle lapselle, joiden lahjatoiveet saatiin Hämeenkyrön sosiaalipalveluilta. Kyröttäret kustansi ja kuljetti vanhuksia kynttiläkirkkoon Tampereen tuomiokirkkoon 6.2.2011.

Alkuvuodesta 2011 Kyröttäret saivat lahjoituksena lasten kenkiä tamperelaisesta kenkäkaupasta, ja näille kengille etsittiin sosiaalipalveluiden avulla sopivat jalat.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter