Möten

           

 Fotot ovan visar klubbens medlemmar mars 2020 (Två medlemmar saknas på fotot). 

Välkommen till Lions Club Göteborg /Tuve Säve 

Klubben bildades den 23 november 1993.

 Baltikumprojektet

Den 12 december 2023 var det lastning av årets sista transport av förnödenheter till Litauen.

Det var 12 stycken medlemmar från Lions i Göteborg, varav sex stycken från Tuve/Säve, som var med och fyllde lastbilen med möbler, kläder mm.

Dagen till ära så kom Sveriges Radio P4 Göteborg och Hasse Andersson med sin mikrofon och intervjuade Tomas Mannerås och Christer Antbro.

Tomas Mannerås, Hasse Andersson och ljudteckniker från SR.

Christer Antbro coh Tomas Mannerås.

Tolv glada medlemmar från Lions i Göteborg. 
Den 23 augusti 2023 hade LC Göteborg Tuve Säve besök av Lions Internationella President Dr. Patti Hill.
Hon fick information om vår klubb och loppis med efterföljande kaffe med dopp.


Lions Tuve Säves Utmärkelse 2023

delades ut till Maria ”Mia” Larsson den 3 juni 2023 på Tuvedagen, Tuve torg.

Utmärkelsen tilldelas Mia för hennes engagemang och stora hjärta till att sprida glädje och ljus i Tuve.

År 2009 blev Mia kommunens representant i samarbetsgruppen i Tuve, Kyrkan, Kommunen, Röda Korset och Lions. Hon blev en stor tillgång för gruppen genom sitt positiva sätt. Alltid redo att ställa upp i alla sammanhang, aldrig några problem. Mia ingick i gruppen fram till sin pension våren 2023. I sitt arbete var hon ansvarig för Seniorhörnan och under senare år för Mötesplatsen. Många seniorer i Tuve har fått hjälp och stöd av Mia i hennes arbete. Hon har varit mycket uppskattad av alla på grund av sin omsorg och medmänsklighet.

 Vill du veta mer om Lions Tuve Säve, läs då en artikel införd i Tidningen Backa / Kärra  november 2018, sidan 16.

Länk till tidningen.

 

Lions är en internationell organisation med ca 1,4 miljoner medlemmar.Vi finns i mer än 200 länder och geografiska områden i c:a 46 000 klubbar.I Sverige är vi c:a 10000 medlemmar i mer än 400 klubbar. Lions är politiskt och religiöst obundet.

Lions Club Göteborg/Tuve Säve bildades 1993 och är en öppen förening för både kvinnor och män. Vi träffas en gång i månaden för planering av vår verksamhet och för att ta beslut om bidrag till behövande. Allt i syfte för att hjälpa medmänniskor.

Ett medlemskap i Lions innebär ett personligt och praktiskt engagemang i gott kamratskap. Vi använder vår tid och våra talanger till att förbättra livskvalitet för behövande medmänniskor. Tillsammans utvecklar vi nya färdigheter, knyter bestående vänskapsband och möter nya utmaningar.

Vårt valspråk är ”För samhällsansvar och livskvalitet”, vilket innebär att vår huvudsakliga                  verksamhet är att hjälpa. Vi vill hjälpa där samhällets övriga resurser inte räcker till. Den hjälpen kan vara ekonomisk eller stöd på annat sätt. Vi hjälper lokalt, nationellt och internationellt. 

 

 

 

 

 

 

 
 
susnet.nu statistik


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Presentera evenemang
Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter