Möten

Världens Barn insamlingen

Lions Club Båstad deltar i insamlandet av pengar till Världens Barn.

Radiohjälpens insamlingskampanj Världens Barn, som startade 1997, genomförs i samverkan med tolv av Sveriges mest etablerade humanitära hjälporganisationer, inklusive Lions.

 

Lions bjöd på kaffekalas och utflykt

Lions i Båstad har under våren bjudit på kaffekalas på kommunens vårdboende och några Träffpunkter. Detta har varit mycket uppskattat av de pensionärer som har deltagit. Förutom gott kaffe med bröd så har det även bjudits på musikunderhållning.

Lions har även bjudit på utflykt till Sommarsol i Vejbystrand för den som är anhörigvårdare och den som den vårdar. Detta är ett årligt återkommande arrangemang och är mycket uppskattat- I år deltog ca 25 personer. Det bjöds på promenad, kaffe och en god middag.

Dessa arrangemang är ett samarbete mellan Lions och Båstads kommuns anhörigstöd och socialt innehåll.

 

Glasögoninsamling

Gamla glasögon som kanske bara ligger och tar plats i en låda kan positivt förändra livet för exempelvis en fattig indian i Sydamerika. Runt om i Sverige samlar Lions klubbarna in begagnade glasögon. De insamlade glasögon skickas till organisationen Vision for all. Tre eller fyra gånger om året reser optiker och andra medlemmar i organisationen ut till olika mottagarländer och orter för att ombesörjer att glasögonen ges till behövande människor som inte själv har möjlighet att skaffa sig glasögon. Vision for all arbetar ofta tillsammans med lokala LION klubbar i mottagarländerna. De lokala klubbarna hjälper t.ex. till med att ordna lokaler och annonsera ut tider för synundersökningar

 

 

Ssenyange Education Centre

Vid Lions månadsmöte i april 2013 överlämnade Lions Club Båstad en gåva på 40.000 kronor till Ssenyange Education Project i Uganda. Eldsjälen Matilda Nilsson tog emot checken och är den som ser till att 100 % av alla insamlade pengar oavkortat går till skolan och barnhemmet. Genom att stötta Ssenyange Education Centre stöttar vi föräldralösa barn i Uganda.

På bilden överlämnar Lions Per-Göran checken till Matilda Nilsson.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter