Möten

Stipendiater

Stipendiat Bobergsskolan 2018 
Stipendiet delades ut till Frida Andersson, Madicken Bojvik, Wilma Norberg och Molly Preston Eriksson.

Ungdomsledarstipendiet 2017 
Stipendiet delades ut till Niklas Abrahamsson.

Stipendiat Bobergsskolan 2017 
Stipendiet delades ut till Valerik Daniellian som har visat prov på bra personlig utveckling, social kompetens och hjälpsamhet

Ungdomsledarstipendiet 2016
Stipendiet delades ut till Magnus Bjurén och Stefan Lovén.

Stipendiat Bobergsskolan 2016
Stipendiet delades ut till Zahara Faghir Zadeh och Debora Affeworki. De har visat prov på bra personlig utveckling, social kompetens och hjälpsamhet

Ungdomsledarstipendiet 2015
Stipendiet utdelas till Bengt Eriksson verksam i Ånge skidklubb.

Stipendiat Bobergsskolan 2015
Stipendiet utdelades till Martina Arnesson, TE 3 En förebild för andra, visat prov på bra personlig utveckling, social kompetens och hjälpsamhet.

Ungdomsledarstipendiet 2014
Stipendiet utdelas till Unni Dvärby judotränare i Ånge judoklubb och RickyLundgren teaterledare på Teaterverkstan.

Stipendiat Bobergsskolan 2014
Stipendiet utdelades till Therese Nylund och Elina Tenhunen.

Therese: Hon är en mycket omtänksam, ung kvinna med ett varmt hjärta. Därtill visar hon prov på att allt är möjligt, att vissa saker bara tar lite längre tid. Och att man med målet i sikte och med full kraft och fokus kan nå hur långt som helst. Therese är en fantastisk förebild för många människor. Hon tar sig an kamrater som behöver stöd av olika anledningar i olika faser i livet.
 
Elina: Hon har, genom att helt på eget initiativ arbeta som volontär på ett sjukhus i Ghana, gjort en värdefull insats inom internationellt biståndsarbete. Genom att ta detta initiativ har hon visat prov på företagsamhet och även bidragit till Bobergsgymnasiets internationalisering då hon delat med sig av sina erfarenheter till skolans övriga elever och till personalen.

Ungdomsledarstipendiet 2013
Stipendiet utdelas till Karl-Arne Nordström och Camilla Edenström Erikslund SK. 

Stipendiat Bobergsskolan 2013
Stipendiet utdelades till Theodor Persson och Niklas Ala-Mäkelä.

Theodor har genomfört ett utmärkt arbete inom internationaliseringsprofilen på skolan. Dessutom är Theodor en stark förespråkare för ett drogfritt liv. 
Niklas har med liv och lust deltagit i flera av Bobergsgymnasiets internationella utbyten. Han är en god representant för sin skola och klass, med ett gott humör och ett brinnande intresse både utomlands och som värd och guide vid besök från andra länders skolor vid Bobergsgymnasiet.

Ungdomsledarstipendiet 2012
Stipendiet udelades till Marita Magnusson aktiv inom Ånge Ridklubb.

Stipendiat Bobergsskolan 2012
Stipendiet utdelades till Jessica Engdahl, Marie Nilsson, Kelly Bengtsson och Brigith Liz Lopez.

Jessica har ensam genomfört ett projektarbete i Afrika där hon arbetade med bistånds- och sjukvårdsinsatser. Hennes planering, genomförande och rapport av den strapatsrika resan var exemplarisk. 
Marie har på ett briljant sätt genomfört ett projektarbete från idé till genomförande i Indien. Hon undervisade flera hundra barn och ungdomar i akutsjukvård och dessutom utförde hon andra hjälpinsatser. 
Kelly har genomfört ett hjälpprojekt i Bolivia där hon arbetade på ett hem för förståndshandikappade ungdomar. Hon har visat social kompetens och hjälpsamhet och hon har genomgått en bra personlig utveckling. 
Brigith har genomfört ett hjälpprojekt i Bolivia där hon arbetade på ett hem för förståndshandikappade ungdomar. Hon har visat social kompetens och hjälpsamhet och hon har genomgått en bra personlig utveckling.

Stipendiat Bobergsskolan 2011
Stipendiet utdelades till Lisa Lehtinen Nordström, Stina Månsson och Mikael Ottfalk. 

Stipendiat Bobergsskolan 2010

Stipendiet utdelades till Boiiviagruppen som består av 10 elever. Gruppen består av följande: Anette Dahlin, Filippa Ekroth, Cecilia Jansson, Elin Jonsson, Hanna Matson, My Paulsson, Marlena Salonen, Petra Anjou, Emma Bergström och Hanna Bergström.

Stipendiat Bobergsskolan 2009
Stipendiet utdelades till Eira Fallen, Malin Agestam och Marcus Harlin.

Stipendiat år 2007
Ungdomsledarstipendium 2007 utdelades till Jonny Strand i samband med årets julmarknad

Stipendiat år 2006
Ungdomsledarstipendium 2006 tilldelats Bengt-Ove Hjelm, Ånge IK i samband med julmarknaden och han ansågs vara en mycket värdig kandidat enl. många marknadsbesökare.

Stipendiat år 2005
Ungdomsledarstipendiatet 2005 delades ut till Tommy Walker i samband med julskyltningen i Ånge. Tommy fick stipendiet för sina insatser som ledare för bl.a. F 15 i Alby FF där han bland annat infört att oavsett hur "bra eller dålig" man är som bollspelare så får man vara med. Tommy har predikat vikten av rent spel vilket resulterat i att F 15 laget fick pris av Härnösand stift som det lag som ådraget sig minst antal varningar. Tommy har varit en av dom drivande för upprustning av Alby IP som gjorts under det gångna året.

Stipendiat år 2005
LIONS-stipendiet instiftades verksamhetsåret 04/05 i syfte att tilldelas elever vid Bobergsgymnasiet. Stipendiet delades ut för första gången den 10/6 2005 på Medborgarhuset, i samband med Bobergsgymnasiets skolavslutning. Stipendiet tilldelades Sandra Jonsson, Anneli Eriksson, Zara Kempe, Lina Lindberg och Beatrice Bäckström som genom sina insatser under läsåret till förmån för förskolebarn i Rumänien, gjort värdefulla insatser inom internationellt biståndsarbete.

Stipendiat år 2004
Ungdomsledarstipendiat 2004 blev Esa Ojala för sina insatser under många år som aktiv ledare inom längdskidåkningen i Ånge. Priset delades ut i samband med 2004 års julskyltning i Ånge.

Stipendiat år 2003
Ungdomsledarstipendiat 2003 blev Robert Näslund för sina insatser i Ungdomsbrandkåren. Priset delades ut i samband med 2003 års julskyltning i Ånge.

Stipendiater år 2002
Ungdomsledarstipendiaterna 2002 blev Malin Eriksson och Emil Leander och delades ut på Bilens Dag.

Malin Eriksson fick stipendiet för sina insatser som tränare i Ånge skidklubb. Malin är även barn och ungdomsansvarig i klubben. 
Emil Leander är huvudtränare i Ånge Judoklubb och fick stipendiet för sina insatser i denna klubb där han visat stort ansvar och entusiasm för sina uppgifter.

Stipendiater år 2001

  • Lars-Erik Bjelkström ,Ånge har tilldelats ett kulturstipendium för sitt stora engagemang i många kulturaktiviteter framför allt Ånge Kabaré.

Ungdomsledarstipendium har tilldelats Erika Hjort från Alby och Britt-Louise Högberg från Kölsillre.

  • Erika som är 17, började i unga år som fotbollsspelare i Alby FF. Hon började som tränare för flicklaget vid 14 års ålder. 
    När ungdomsgården öppnades var hon en av initiativtagarna och är en drivande kraft i den grupp som svarar för ungdomsgården. Hon är en fin förebild för ungdomarna på orten.
  • Britt Louise är ungdomsledare i Kölsillre Gymnastikförening där hon ser till att aktiviteterna alltid är på topp.
    Hon ordnar badresor, pulkrace, tränar teatergrupp och även en skaparverkstad. Med all sin energi åstadkommer hon ett stort och varierat utbud för ungdomarna.
  • Mikael Ojala har tilldelats ett uppmuntringsstipendium för sin fina utveckling som skidåkare.

 

 

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter