Kokoukset
Jäsenet

 

                    

Nuorten tukeminen ja kannustaminen

Lions Quest

Elämisentaito 

Klubimme osallistuu nuorten ongelmien ennaltaehkäisevään työhön tukemalla opettajien koulutusta.Tukemme on mahdollistanut useiden opettajien osallistumisen Elämisentaito-koulutukseen, joka on nuorten turvallisuutta ja terveyttä edistävä toiminnallinen ohjelma. Opettajille annetun 2-päiväisen koulutuksen keskeisenä teemana on antaa työkaluja ohjata nuorta ihmisenä ja yhteiskunnan jäsenenä kasvamiseen.

Vastaava ohjelma on tarjolla myös liikunta- ja urheiluseurojen kasvattajille. 

Stipenditoiminta

Kannustamme nuoria kehittämään osaamistaan niin yhteisöllisellä kuin henkilökohtaisella tasolla. LC Ylöjärvi/Keijärvi on perustamisestaan lähtien tukenut lähikouluja luovuttamalla stipendejä oppilaiden huomioimiseen tällä kasvun tiellä.

Nuorisovaihto

Ylöjärveltä on LC Ylöjärvi/Keijärven aktiivisuuden tuloksena jo vuosikymmeniä osallistunut nuoria kansainväliseen nuorisovaihtoon (Lions Youth Exchange). Nuoriamme on ollut niin Euroopassa kuin Amerikan mantereella.  

http://www.lions.fi/toiminta/nuorisovaihto/

Nuorten yrittäjyyden ja kansainvälisyyden kehittäminen

Paikallisten oppilaitosten kanssa tehtävä yhteistyö tarjoaa nuorille mahdollisuuden toimia moninaisissa tehtävissä mm. klubimme suurtapahtumassa, Ylöjärven Markkinoilla. Usein myönnetty stipendi ja nuorten oman myyntityön tuloksena hankitut varat käytetään kansainvälisyys- ja yrittäjyysopintoihin.     

Punainen Sulka

LC Ylöjärvi/Keijärvi on aktiivisesti mukana Punainen Sulka keräyksessä. Punainen Sulka on nuorten asialla. Meillä ei ole varaa menettää yhtään nuorta yhteiskunnan ja työelämän ulkopuolelle. Siksi nuoria on tuettava itsenäisyyteen. 

Punainen Sulka -keräksen tuotto lahjoitettiin nuorten itsenäisyyttä tukevaan toimintaan

LC Ylöjärvi/Keijärvi on lahjoittanut neljälle ylöjärveläiselle urheiluseuralle kullekin 500 euroa  Punainen Sulka- keräyksen tavoitteiden mukaiseen   toimintaan. Tukensa kohteeksi Lions-klubit ovat valinneet 100-vuotta täyttävän   itsenäisen Suomen nuorison teemalla:  Tue nuorta itsenäisyyteen. Olemme valinneet neljä osa-aluetta,   joille  haluamme yhdessä keräyskumppaneidemme kanssa tukemme  kohdistaa:  syrjäytymisen ehkäiseminen, päihteettömyys, elämänhallinta ja mielenterveys. 

 

http://punainensulka.lions.fi/

Ikäihmisten tukena

Sotaveteraanit viettävät vuosittain tuellamme pikkujoulujuhlan ja paikallisessa vanhusten hoitolaitoksessa käymme ulkoiluttamassa asiakkaita. 

Tiuravuoren vanhainkodilla on joka kesätiistai jo hyvissä ajoin ennen klo 17 odottava tunnelma. Leijonia odotetaan ulkoiluttamaan vanhainkodin asiakkaita. Yli neljäkymmentä vuotta Tiuravuoressa työskennellyt Irmeli Rantala kertoo, että aina ulkoiluun on ollut halukkaita lähtijöitä ja ulkoilutuksen jälkeen usein kerrataan, mitä on nähty ja koettu. Samanlaisia kokemuksia on ulkoiluttavilla leijonilla. Ulkoilutettavat, jotka useimmiten ovat pyörätuolissa, tutkivat luontoa, kuuntelevat lintujen laulua ja intoutuvat muistelemaan tapahtumia oman elämänsä varrelta. Leijonillekin ulkoilutus on mieluisa tapahtuma.

Vähävaraisten tukeminen

Markkinoiden tuloksesta iloa vähävaraisten jouluun 

Ylöjärven markkinat on kahden paikallisen klubin (LC Ylöjärvi/Keijärvi, LC Ylöjärvi/Teivo) yhteinen suurponnistus. Aktiviteetin tuotosta suuri osa käytetään vähävaraisten perheiden joulumuistamiseen. Yhteistyössä Ylöjärven seurakunnan diakoniatyön kanssa jouluruokakassi lähetetään 250 perheelle, joissa on lähes 1000 perheenjäsentä.

 Tarjoamme myös vainajien kantoapua.

Muiston vaaliminen  

Sankarihaudoille sytytetään kynttilät LC Ylöjärvi/Keijärven toimesta itsenäisyyspäivänä ja jouluaattona.

 

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter