Kokoukset
Jäsenet

               

LIONS CLUB YLÖJÄRVI/KEIJÄRVI        

LC Ylöjärvi/Keijärvi on perustettu vuonna 1976 ja se kohdistaa toimintansa lähtien paikallisista tarpeista. Hyväntekeväisyystyön erityisen huomion kohteena ovat nuoret ja vanhukset.

 

 

AJANKOHTAISTA JUURI NYT

 

 

Stipendejä koululaisille 

Kannustamme nuoria kehittämään osaamistaan niin yhteisöllisellä kuin henkilökohtaisella tasolla. LC Ylöjärvi/Keijärvi on perustamisestaan lähtien tukenut lähikouluja luovuttamalla stipendejä oppilaiden huomioimiseen tällä kasvun tiellä.

(kuva ja teksti: Ylöjärven Uutiset)

                      

 

 

2020 MARKKINAT PERUUNTUVAT - Tavataan markkinoilla toukokuussa 2021

Koronaviruksesta johtuvan poikkeustilan takia Ylöjärven markkinoilla tehdään kauppaa seuraavan kerran toukokuussa 2021. Markkinat 16.5.2020 ovat siis peruutettu.

Katseemme on jo vuodessa 2021, jolloin uskomme palatun normaaliin päiväjärjestykseen ja taas markkinoille on tulossa yli 10 000 kävijää.

 

Markkinatoimikunta

 

 

ONNITTELUT. Ylöjärven yrittäjälukiolle menestystä. Lukiolaiset ovat jo vuosia olleet aktiivisia toimijoita myös markkinoilla ja heidän hankkeitaan on tuettu markkinoiden varoista. Lähde: Aamulehti 26.4.2020

 

 

 

HYVÄNTEKEVÄISYYSKONSERTTI

Syöpälasten hyväksi Tampereen tuomiokirkossa 28.3.2020

ON PÄÄMINISTERIN ANTAMAN OHJEEN MUKAAN PERUUTETTU

JA SIIRRETTY ENSI SYKSYYN PIDETTÄVÄKSI MYÖHEMPÄNÄ ILMOITETTAVANA AJANKOHTANA

 

Suomen Lions-liitto ja Lastenklinikoiden Kummit aloittavat yhteistyön

Suomen Lions-liitto, lionsklubit sekä Lastenklinikoiden Kummit ryhtyvät yhteistyöhön lasten syöpätautien hoidon, hoitomenetelmien ja tutkimuksen kehittämiseksi Suomessa. 
 

Lionstoiminnan 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuoden 2020 alussa käynnistyvän huomattavan yhteistyön tavoitteena on kerätä tärkeään tarkoitukseen vähintään 70 000 euroa. Yhteistyötä jatketaan myös vuonna 2021, jolloin kokonaistukipotti pyritään nostamaan yli 100 000 euron rajan.  

Viisi konserttia syöpälasten hyväksi

Kummit ja Lions-liitto kutsuvat kaikki Suomen lionsklubit tähän hyväntekeväisyysprojektiin. Yhteistyö saadaan vauhtiin kevään aikana Kevään säveliä- starttikonserteilla kaikkien viiden klinikkakaupungin alueilla. Lionspiirit on jaettu viiteen suurempaan tukipiiriin, joiden keräämä tuotto kohdennetaan asianomaisen alueen yliopistollisen sairaalan hyväksi seuraavasti:

Tampere 28.3.2020 klo 14 piirit E,G,F. Tuotto: Tampereen yliopistollinen sairaala

Paikka: Tuomiokirkko, Tampere.

Esiintyjät Saija Tuupanen ja Markus Salo

 LIPUT: Ticketmasterin sivuilta   http://www.ticketmaster.fi/event/275739

 

Olemme mukana Yhteisvastuu -keräyksessä yhteistyössä seurakunnan kanssa 

Laskiaistempaus, su 16.2. kello 11.00, Seurakuntakeskus

Koko perheen suurtapahtuma Ylöjärven kirkon alueella kerännee jälleen yli tuhat ihmistä riemukkaaseen talvipäivän viettoon. Hippo-hiihdot, moottorikelkka-ajelua, kaverikoiria ja paljon muita toimintapisteitä. Makkaraa, hernekeittoa, vohveleita ja monenmoisia herkkuja. Peter Joukainen konsertoi. Koko tapahtuman tuotta Yhteisvastuun hyväksi.

https://www.yhteisvastuu.fi/kampanja/

 

Tunne- ja vuorovaikutustaitojen osaamista edistää mm. Elämisentaitoja LQ -koulutus
 
Ylöjärven koulujen esimerkki osoittaa, miten tärkeäksi nykykoulussa tunne- ja vuorovaikutustaidot nostetaan. Juuri näihin asioihin keskittyvä Elämisentaitoja Lions Quest -koulutus järjestetään E-piirissä 10-11.2.2020. Ylöjärveltä koulutukseen osallistuu kolme opettajaa. Koulutukset kustantavat LC Klubit Ylöjärvi-Keijärvi ja Ylöjärvi-Teivo.

 

 

 

 

 


JOULUILOA: Ylöjärven markkinat lahjoitti 120 lahjakorttia seurakunnan diakoniatyölle vähävaraisille perheille jaettavaksi

Ylöjärven markkinoiden järjestäjät, paikalliset lionsklubit LC/Ylöjärvi-Teivo ja LC/Ylöjärvi-Keijärvi, ovat tehneet yhteistyötä Ylöjärven seurakunnan diakoniatyön kanssa jo useita vuosia. Tavoitteena on tuottaa iloa ylöjärveläisille vähävaraisille lapsiperheille. Diakoniatyön asiantuntemuksen ansiosta tiedämme, että lahjoitus kohdistuu todelliseen tarpeeseen. Tänä vuonna yhteistyöhön liittyi uutena tahona Ruokakeidas myöntäessään alennusta lahjakorteilla tehtäviin ostoksiin. 

 

Ylöjärven markkinoiden lahjoituksen otti vastaan Ylöjärven seurakunnan puolesta johtava diakoniatyöntekijä Eliisa Ala-Kuusisto (vas) Tapio Lindroosilta (LC/Ylöjärvi-Keijärvi), Jarmo Vuorelta (LC/Ylöjärvi-Teivo) ja Pekka Pirttiaholta (Ruokakeidas).


Sotaveteraanit juhlatunnelmissa Lionien avustuksella 

Sotaveteraaneille järjestetty perinteinen pikkujoulu on täynnä tunnelmaa; juhlavia puheita, joululauluja, hyvää ruokaa ja tietysti arpajaiset. Tänä vuonna 2019 tilaisuus järjestettiin Vanhalla Räikällä. 

Kuvat: Pentti Säynäväjärvi 

Sanni Peltoselle buustia nuorisovaihdosta

Sanni Peltonen oli klubimme nuorisovaihdokki kesällä 2011 ja näin hän mustelee kahdeksan vuoden takaisia tunnelmia; 

 
"Nuorisovaihdosta jäi tosi hyvät muistot, ja osaan leirillä tapaamistani nuorista olen edelleen yhteydessä. Osa on vuosien varrella vieraillut luonani Suomessa ja osaa olen käynyt Euroopassa reissuillani moikkaamassa. Ruotsi oli ensimmäinen hakuvaihtoehtoni, koska halusin treenata syksyllä 2011 oleviin ruotsin kielen kirjoituksiin. Vaikka leiri oli kansainvälinen ja pääkielenä oli englanti, pääsin myös juttelemaan ruotsalaisten kanssa ja haalin ruotsinkielisiä sanomalehtiä, kirjoja ja musiikkia joita sitten sanakirjan kanssa käänsin. Ennen kaikkea nuorisovaihto Ruotsiin antoi varmuutta omaa kielitaitoa kohtaan: ymmärsin ja tulin ymmärretyksi. Se jos mikä motivoi. Kuten Ylöjärven uutisista voi nyt lukea, on ruotsi edelleen vahvasti osa elämääni."

https://www.facebook.com/groups/111475118930343/?ref=bookmarks

 


 

 

Onnittelut 

Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjalle. 

Yrittäjyyslinjan opiskelijat ovat jo useiden vuosien ajan olleet toimijoina myös Ylöjärven Markkinoilla.

Leijonat ovat yrittäjyyslinjan tukijoita. 

 

 

 

 


 

   Lions tarjoaa maksutonta     koulutusta   liikuntaseuroille

 

 

 

 Elämisentaidot opitaan nuoresta pitäen. Elämisentaidot   ovat keskiössä joka päivä. Hyvät  elämisentaidot   johtavat  lasten ja nuorten itseluottamuksen, tunne-, vuorovaikutus- ja  päätöksentekotaitojen sekä hyvinvointiosaamisen    vahvistamiseen. Yksilöiden rinnalla huomio kiinnittyy   ryhmän keskinäiseen dynamiikkaan, ilmapiirin   rakentumiseen ja toistensa kunnioittamiseen.  Näiden  tavoitteiden saavuttamiseksi on rakennettu   Elämisentaitoja LQ -koulutus.

Liikuntaseuratoiminta on isossa roolissa lasten ja nuorten kehityksessä. Tämän toteaa Elämisentaitoja LQ -koulutuksen suosittelija, leijonavalmentaja Jukka Jalonen. Hänen mukaansa lapset ja nuoret tarvitsevat yhteisiä onnistumisen kokemuksia, jotta he kiinnittyvät liikkumiseen sekä oppivat toimimaan yhteisten tavoitteiden eteen. Seuratyöllä on suuri mahdollisuus kasvattaa lapsistamme ja nuoristamme osaavia tulevaisuuden tekijöitä. Elämisentaitoja Lions Quest -ohjelma antaa käytännön työkalut tähän arvokkaaseen työhön.

 

Elämisentaitoja Lions Quest -koulutus

  • tarkoitettu liikuntaseurojen liikuntakasvattajille (valmentajille, joukkueenjohtajille jne.)
  • tarjolla Tampereella 9 ja 10.9.2019 klo 17:30 – 21.  Varalan urheiluopisto, Varalankatu 36, 33240 Tampere
  • koulutus kustannetaan Lions liiton -keräysvaroista ja on osallistujille maksuton
  • koulutukseen pääsee 30 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä
  • suosittelijoina mm. leijonavalmentaja Jukka Jalonen ja juniorivalmentaja Jani Komulainen (pesäpallo)
  • urheiluseurat ovat Lions -klubien avustuskohteita Ylöjärvellä
  • lionsquest.fi

 


 

                                                                                                                                                                                                               Klubimme ympäristöpalkinnon saaneen Lehtovuori Oy:n CitySolar -älyroskiksia on ilmestynyt Ylöjärven katukuvaan. Ylöjärven Uutiset 17.8.2019

Opetuspäällikkö Tarja Suhonen, Ylöjärven kaupunki:

Tämän päivän nuoret ovat tulevaisuuden rakentajia. Heidät tullaan näkemään erilaisissa rooleissa yhteiskunnassa. Nuorena hankitut, hyvät tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat pääomaa koko elämä. 

Ylöjärven kouluista osallistui klubimme rahoittamana kaksi opettajaa Elämisentaitoja LQ- koulutukseen. Koulutuksessa käydään läpi vinkkejä myös esimerkiksi erilaisten persoonien huomioimiseen luokassa: miten hiljaisemmallekin oppilaalle annetaan mahdollisuus osallistua keskusteluun ryhmässä, jossa muutama oppilas on tottunut olemaan eniten äänessä? Miten ohjata oppilaita luottamaan omaan ajatteluunsa? Miten saada kunnioittava ja moninaisuutta arvostava luokkahenki? Koulutuksessa muun muassa myös opitaan, että oppimisilmapiiriä voi kehittää vuorovaikutustaitoja - kuten kuuntelemisen taitoja - harjoittamalla.

 


Tiuravuoressa ulkoillaan tiistaisin 

Leijonien ulkoilutusaktiviteetti on jälleen käynnissä. 

Tiuravuoren Palvelukeskuksen asiakkaat pääsevät ulkolemaan joka tiistai.

Ulkoilutettava Kalle Kujala (85 v) nautti keväisestä säästä ja muisteli hiihtokilpailijan uraansa. 

Leijonista ulkoilutusvuorossa tässä on Jorma Hokkanen. 


        

Leijonat tukevat Special Olympics -joukkuetta 

Suomesta lähtee 70 urheilijan joukkue vuoden 2019 kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisoihin Abu Dhabiin. Special Olympics Finland rohkaisee kaikkia mukaan kannustamaan näitä hienoja urheilijoita ja kulkemaan heidän mukana matkalla kohti maaliskuussa siintävää suurta kohokohtaa. Se on matka, jolla on vain voittajia!

https://www.vammaisurheilu.fi/special-olympics/mika-on-special-olympics

 

 


 

Ansioituneille leijonille osoitettu kunnianosoitus tukee hyväntekeväisyyttä

         Lions -idean Suomeen tuoneen Aarne Ritarin muistoksi on perustettu säätiö, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyteen johtavia aktiviteetteja. Suurin osa apurahoista käytetään nuorisoon kohdistuviin palveluaktiviteetteihin.

         LC Ylöjärvi/Keijärven lion Markku Lahtinen ”lyötiin” juhlallisin menoin ritariksi 8.3.2019. Samalla klubi kartutti Aarne Ritari -säätiön varoja käytettäväksi nuorisotyöhön.  Kuvassa Markku Lahtinen puolisonsa Riitan kanssa.

 

 


 

   LC Ylöjärvi/Keijärvi muistaa itsenäisen Suomen     puolesta taistelleita.

  Ylöjärven veteraanit olivat vierainamme         perinteisessä Veteraanien joulujuhlassa. Sodissa     kaatuneita muistimme Ylöjärven ja Kalevakankaan   hautausmailla.


LC Ylöjärvi-Keijärven lahjoitukset kaudelta 2017-18

lähes 10 000 euroa

 


  Lehtovuori Oy:lle ympäristöpalkinto

  Klubimme ” ylöjärveläinen ympäristöteko”- palkinto myönnettiin   tänä   vuonna Lehtovuori Oy:lle. Lehtovuori on Suomen johtava   elinympäristökalusteiden valmistaja. Sen tuotteet tunnetaan niiden   kestävästä laadusta, tyylikkäästä designista ja uusista älyratkaisuista.

 Palkinnon vastaanotti markkinoilla toimitusjohtaja Eero Ojanen.

Ylöjärven Uutiset 13.3.2019

Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt Pirkanmaan ympäristöpalkinnon 2018 ylöjärveläiselle Lehtovuori Oy:lle. Syynä on se, että Lehtovuori kehittää lajittelevia keräilyastioita ja hyödyntää aurinkoenergiaa.

 Klubi mukana vapaaehtoistyössä 

Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän            perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus    on kuitenkin se, että ruokaa ei ole riittävästi.

  LC Ylöjärvi/Keijärven jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä       yhteisvastuukeräyksessä. Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää  ja köyhyyttä.

  Kuvassa lion Marko Taipale on myynyt     yhteisvastuukeräyksen arpoja Elina  ja Amanda Ojalalle.   Yhteisvastuukeräyksen keräystulot ohjataan niin   kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin kohteisiin kirkon   diakoniarahaston ja kirkon ulkomaanavun kautta.


Joulukuu on ollut lahjoitusten kuukausi


Punainen Sulka -keräksen tuotto lahjoitettiin nuorten itsenäisyyttä tukevaan toimintaan

LC Ylöjärvi/Keijärvi on lahjoittanut neljälle ylöjärveläiselle urheiluseuralle kullekin 500 euroa  Punainen Sulka- keräyksen tavoitteiden mukaiseen   toimintaan. Tukensa kohteeksi Lions-klubit ovat valinneet 100-vuotta täyttävän   itsenäisen Suomen nuorison teemalla:  Tue nuorta itsenäisyyteen. Olemme valinneet neljä osa-aluetta,   joille  haluamme yhdessä keräyskumppaneidemme kanssa tukemme  kohdistaa:  syrjäytymisen ehkäiseminen, päihteettömyys, elämänhallinta ja mielenterveys. 

Markkinoiden tuloksesta iloa vähävaraisten jouluun 

Ylöjärven markkinat on kahden paikallisen klubin (LC Ylöjärvi/Keijärvi, LC Ylöjärvi/Teivo) yhteinen suurponnistus. Aktiviteetin tuotosta suuri osa käytetään vähävaraisten perheiden joulumuistamiseen. Yhteistyössä Ylöjärven seurakunnan diakoniatyön kanssa jouluruokakassi lähetetään 250 perheelle, joissa on lähes 1000 perheenjäsentä.

Urheiluseuroille lahjoitus luovutettiin 14.12.2017                 

Kuvassa lahjoituksen saanet seurat vasemmalta

Uplakers, Timo Niemenmaa, Ylöjärven Urheilijat, Timo Mäkinen, Ylöjärven Ryhti, Timo Halttula ja Esko Paajala. Ylöjärven Pallon edustaja puuttuu kuvasta.

                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eliisa Ala-Kuusisto, johtava diakoniatyöntekijä Ylöjärven seurakunnasta ja lion Petri Moisio ovat olleet moottoreina joulumuistamisten organisoinnissa.  Pakkaustalkoot pidettiin 17.12.2017.

 


 

 

ylojarvenlukio

Avustuskohteemme, Ylöjärven lukio painottaa yrittäjyyteen jatkossakin 

On aika onnitella Ylöjärven lukion Y-linjaa pitkäjännitteisestä työstä. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on päättänyt lukioiden erityisen koulutustehtävän luvista. Ylöjärven lukio sai yrittäjyyspainotteisen opetuksen erityistehtävän. Yrittäjyyspainotuksen luvan sai vain kaksi lukiota.

 

Ylöjärven lukio on toteuttanut yrittäjyyskasvatusta jo 12 vuotta Y-linjan kautta. Y-linja tarjoaa yleisiä lukio-opintoja syvempiä tietoja yhteiskunnallisista asioista ja vaikuttamisesta sekä yrityselämästä.

–Erityistehtävän myöntäminen on tunnustus pitkäjänteiselle yrittäjyyskasvatukselle lukiossamme. Olemme verkostoituneet laajalle ja meillä on vahva näkemys siitä, millainen oppimistyyli ja sisältö sopivat lukion yrittäjyyskasvatukseen. Valtakunnallinen tunnustus antaa uutta painoarvoa myös markkinointiin, iloitsee Ylöjärven lukion rehtori Jarkko Tuomennoro. (Aamulehti 30.10.2017)

Ylöjärven markkinoiden järjestäjät (LC Ylöjärvi-Keijärvi ja LC Ylöjärvi-Teivo) ovat tukeneet Y-linjan toimintaa jo vuosien ajan. Samalla Y-linjan opiskelijoille on tarjottu mahdollisuus oppimistehtävänä osallistua markkinoiden järjestelyihin.  

31.10.2017

 

 

 

 

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter