Kokoukset

 

 

Lions Club Savonlinna käynnisti juhlavuotensa 2021-2022

Savonlinnan vanhin ja perinteisin Lions Club viettää kuluvalla toimintakaudella  65-vuotisjuhliaan.

Kansallisen Liikenneturvan Heijastinpäivän kunniaksi 1.10. Lions Club Savonlinna luovutti Savonlinnan koulujen ekaluokkalaisille käsivarteen ”läpsäytettävät” jousiheijastimet pimeällä liikkumisen turvaksi.

Savonlinna Lions Club on lahjoittanut ekaluokkalaisille Savonlinnassa heijastimia jo viiden lukuvuoden ajan ja samalla tehnyt omalta osaltaan pienten koululaisten koulutien turvalliseksi.

 

Sivistystoimenjohtaja Mikko Ripatti ja toimistosihteeri Liisa Behm vastaanottivat klubin lahjoittamat heijastimet 1.10.2021

Uuden veljen, Sami Riikolan, vastaanotto 17.11.2021  

 

Klubimme osallistui Joulun lapsi-keräykseen neljännen kerran. Joulupaketit toimitetaan Romanian lapsille. Paketit otti vastaan 19.11.2021 seurakunnan Lähetyssopessa lähetyssihteeri Titta Hämäläinen. Luovuttajina pres. Kyösti Hakkarainen ja veli George Sburatura (Romanian kunniakonsuli)

TUNNELMIA LC-SAVONLINNAN 65-VUOTISJUHLASTA 20.11.2021

Kiitokset kaikille veljille ja etenkin ladyille lämminhenkisestä tilaisuudesta ravintola Pietari-Kylliäisessä. Paikalla oli yhteensä 34 veljeä ja ladya. Pikakomennuksen illan juontajaksi saanut Touko toivotti juhlaväen tervetulleeksi, jonka jälkeen presidentti Kyösti piti juhlapuheen kannustavilla ja lions-henkeä nostattavilla sanoilla. 

                                                                         

Presidentti palkitsi Melvin Jones jäsenyydellä Heikki Nousiaisen. Alemmassa kuvassa myös muut paikalla olleet Melvin Jones- jäsenet.

Heikki oli tosi yllättynyt valinnasta. Lady Pirkko tuumasi, että harvoin Heikki menee sanattomaksi, mutta nyt se tapahtui hänen kuultuaan nimityksestä. Loppuillasta Heikin puhekyky palautui. Hän kertoi, millaista oli tehdä traktorikauppaa maaseudulla. Tärkeintä kaupanteossa on olla aina samalla tasolla ostajan kanssa – tarvittaessa vaikka pöydän alla.

.Ennen juhla-ateriaa esiintyi Hopeisen harmonikan voittanut Anni Saksman uudella harmonikallaan. Etenkin Säkkijärven polkan tahti sai kuuntelijoiden suut iloiselle virneelle. Presidentti Kyösti luovutti Annille klubin myöntämän stipendin musiikkiopintojen jatkamisen turvaksi.

                                     

Maistuvan jouluaterian jälkeen Jorma kertoi klubin perustamisen historiasta v. 1955 sekä pienen tarinan jokaisesta perustajajäsenestä. Jorma oli perehtynyt hyvin klubiveljien taustoihin ja yhteiskunnalliseen sen aikaiseen asemaan. Jäsenten keski-ikä oli perustamisvuonna 43- vuotta !

                                           

Kahvin ja kakun jälkeen päästettiin Tapio kitaroineen irti ja musiikkitietokilpailun jälkeen oli joululaulujen vuoro.

                                                     

Ohjelma jatkui vielä pienellä tarinatuokiolla, jolloin halukkaat pääsivät kertomaan juttujaan "siantapon ja rikastumisen" välillä.

Uuden veljen Antti Roivion vastaanotto 20.4.2022

 

LC SAVONLINNAN  kesäretki Punkaharjulle 7.6.2022

Savonlinnan alueen vanhin ja perinteisin lions klubi päätti 65-vuotisjuhlakautensa arvonsa mukaisesti kulttuuripitoisella retkellä Punkaharjulle 7.6.2022.

Auringon lämpö ja alkukesän vehreys antoivat retkelle mahtavat puitteet.

Klubilaisia puolisoinen oli saapunut paikalle ilahduttavan runsaasti

Tuunaansaaressa sijaitseva TAIDEKARTANO JOHANNA ORAS oli päivän ensimmäinen tutustumiskohde.

Isäntäpari  Johanna ja Reijo Oras toivottivat klubilaiset tervetulleeksi kuohuviinin kera tutustumaan kuvataiteilija Johanna Oraksen USKO.TAIDE.RAKKAUS.-näyttelyyn.

Klubilaiset pääsivät tutustumaan näyttelyyn ennakkoon ennen viikonlopun virallisia avajaisia.

”Usko kannattelee – Taide tuo toivon – Rakkaus voittaa kaiken”

”Näyttelyn esittelyssä Johanna Oras antoi kartan, jonka kanssa ei voi eksyä, kultaisen leikkauksen kartan, jonka avulla voit nähdä uskon, taiteen ja rakkauden.”

Voiko elämää kauniimmin kuvailla.

 

 

Kesäretken vastuujärjestäjä Kari Nousiainen ja presidentti Kyösti Hakkarainen kiittivät Johannaa  klubilaisten puolesta lämminhenkisestä tilaisuudesta.

Samalla he luovuttivat LC Savonlinnan tyylikkäät, klubin logolla varustetut t-paidat Johannalle, Reijolle ja heidän viehättävälle tyttärelleen Olivialle, joka työskentelee myös Taidekartanolla.

Tuliaisten ja taideostosten jälkeen siirryttiin Taidekartanolta toiseen vanhaan miljööseen eli Saimi Hoyerin emännöimään hotelli Punkaharjuun. Ensin sinne rakennettiin keisari Nikolai I avustuksella v.1845 metsänvartijan talo.  Vuonna 1879 alettiin rakentaa metsänvartijan talosta Valtionhotellia, nykyistä Hotelli Punkaharjua. (www.hotellipunkaharju.fi)

Leijonaveljet ja ladyt nauttivat erittäin maittavan lounaan, jonka jälkeen Saimi kertoi hotellista, mallinurastaan, sukujuuristaan  Punkaharjun seudulla ym.

Myös Saimille luovutettiin klubin t-paita kiitokseksi vierailun onnistumisesta ja toivotettiin mukavaa kesää.

Presidentti  Kyösti ja veli Kari hieman ujostelivat, kun Saimi nappasi veljet käsikynkkään Johanna Oraksen maalaaman muotokuvansa eteen.

Osallistujat olivat tosi tyytyväisiä Punkaharjun kesäretkeen ja toivoivat ensi kesäksi samanoloisia elämyksiä.

Kalevi Laamanen

LC Savonlinna

Tiedottaja

 

Yoimintakausi 2022-2023 presidentti Pertti Ronkasen johdolla.

 

Toimintavuosi 2023-2024 prasidentti George Sburaturan johdolla.

 

 

 

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter