Möten
Medlemmar

Julmarknad 2022

Julmarknad 2021

Jul i Höllviken 1:a advent. Lions julmarknad på Bibliotekstorget har öppet kl. 13.00 - 16.30. Varmt välkomna.

Julmarknad 1 december 2019

Melvin Jones Fellow utdelning

Två medlemmar har fått utmärkelsen Mevin jones Fellow. Vid verksamhetsårets sista månadsmöte  Marianne Kittel Mårtensson och vid Allsångskvällen Ulf Ottosson. .Utmärkelserna överlämnades av  Lions Lennart Blomgren.

Julmarknad 1:a advent söndagen den 2 december 2018

Allsång vid Falsterbokanalen 26 juli 2018

Tre Melvin Jones Fellow utdelade

 

VI GÖR DET TILLSAMMANS I HALÖRHALLEN 2 JUNI

Elva föreningar – idrott, scouter m.fl. – visar upp sig samtidigt på en stor aktivitetsdag.

Det blir uppvisningsmatcher och möjlighet att prova på badminton, handboll, boxning, innebandy och fotboll. Kanske en klubbtävling i hopprep och den som inte kan cykla får en möjlighet att lära sig! Utmana en robot i bordtennis, upptäck naturen och lös problem med scouterna. Du får information om hur du navigerar på land och till sjöss, både i jolle och segelbåt.

Initiativtagare är Lions Club Reng Höllviken. Deltagande föreningar är BK Höllviken, Falsterbokanalens båtklubb, Höllviken Cykelklubb, Höllvikens Badmintonklubb, Höllvikens Boxningsklubb, Höllvikens Innebandyförening, Kämpinge Gymnastikförening, Ljungens Motions och Idrottsförening, Ljungens Sjöscoutkår, Ljunghusens Handbollsklubb och SMU Scouterna.Café och grill kommer att vara öppna under dagen.

Fritt inträde. Vi bjuder på korv! 

Kom och prova på något nytt!
VÄLKOMMEN TILL HALÖRHALLEN I HÖLLVIKEN KL. 11 – 14 DEN 2 JUNI

 

Julmarknad 2017

Lugn. Julen kommer och med den Lions Julmarknad med dans kring granen, tomte, lucia, lotterier, godispåsar m.m.


Program: 
1230 Julmarknaden öppnar. Invigningstal Lions President Staffan Mårtensson 
1250 Jultal av Kommunalfullmäktiges Ordförande Carina Wutzler 
1300 Lucia med Kämpingegymnasterna 
1330 Dans Kring Granen. Gottepåsar till de mindre barnen 
1430 Musikunderhållning med Elin och Alice Jönsson 
1530 Dans Kring Granen. Gottepåsar till de mindre barnen 
1630 Julmarknaden stänger

 

Miljöpris till LC Reng Höllviken

På onsdagen hölls årets sista kommunfullmäktigemöte i Vellinge. I vanlig ordning avrundades året med att belöna flera medborgare för deras gärningar inom bland annat miljö, kultur och pedagogik.

Årets miljöpris
Årets miljöpris gick till den ideella organisationen Lions Club Reng Höllviken för deras förtjänstfulla insatser inom miljöområdet. Miljö- och byggnadsnämnden nominerar och beslutar vem som får priset.

Vid månadsmötet i februari tre nya medlemmar i klubben

Vid månadsmötet i februari högtidlig intagning av tre nya medlemmar. Nu har klubben 56 medlemmar.

Från vänster Lennart Blomgren fadder till Gudrun Clair, Anna Wahlqvist med sin fadder Kerstin Waldemarson samt Ingrid Carlsson med sin fadder Christine Sjögren.

Julmarknad 2016

En härlig 1:a advent. Mycket folk. Tack alla som medverkade. Vi passade också på att dela ut ytterligare en hjärtstartare. Nu till Foteviken.

Ny TV till äldreboendet Postgården i Höllviken

Den 21 november fick Postgården i Höllviken en ny stor TV av klubben. På bilden tar Postgården Förenade Cares verksamhetschef Ymer Ilirzon och Torbjörn Petersson (tidigare Liontassmottagare) emot TVn av Lionpresident Staffan Mårtensson och Behovskommitténs ordförande Lennart Blomgren. (foto Tommy Persson)

Eva Green ny medlem

Eva Green blev högtidligen intagen som medlem på vårt månadsmöte i september 2016. Fadder är Christine Sjögren.

Två nya medlemmar hälsades välkomna vid månadsmötet

Två nya medlemmar i augusti. Vid månadsmötet högtidlig intagning av Anette och Sten-Åke Håkansson. På bilden Gert Mårtensson, Kerstin Romner Fridell (fadder), Annette och Sten-Åke, Lennart Blomgren och Ewy Mårtensson (fadder).

Allsång vid Falsterbokanalen den 14 juli 2016

Vår allsångsledare var den populäre Höllvikenbon Micke Larsén. Övriga artister var:
- Mikaela Doggart: En ung, 13 år, talangfull tjej från Höllviken.·
- Peter Kisch: Heltidsmusiker som numera bor i Spanien. Var med förra året och gjorde succé.
- Amy Berg: Lokal förmåga! Har bland annat medverkat i Cats och High School Musical på Nöjesteatern i Malmö, Mary Poppins, Singin' in the rain, Les Miserables, och Wicked på Det Ny Teater i Köpenhamn
- Emma Jacobson: Lokal anknytning. Fantastisk sångerska som bemästrar det mesta!
- Anders Norman: bor i Höllviken, med djupa rötter från Näset. Farfar Johannes Norman föddes på Falsterbo fyr. Anders jobbar heltid med musik och har släppt 38 egna låtar
- Oskar Lindblad: från Höllviken en hängiven ”allsångare”
Kompband Mackan Jacobson (Gitarr), Måns Lindblom (Bas), Rasmus Kihlberg (Trummor), Peter Kisch (Keyboard), Emma Jacobson (Kör)

Två nya medlemmar i maj 2016

Vid månadsmötet i maj högtidlig intagning av Casildla och Fredrik Casagrande. Fadder är Gerd Hansson.

Två nya medlemmar i april 2016

Vid månadsmötet i april högtidlig intagning av Anna och Lars Nersing. Här med sina faddrar Birgitta och Sten Jönsson.

 

Loppis har flyttat

Nyöppning 5 mars 2016. Mycket folk, festligt och härlig stämning. Här lite bilder från öppningen:

Nya medlemmar i oktober.

Från vänster: Bo-Göran Olsson, Irene Borglin, Ann-Christin Lorentz-Olsson och Helena Lönnström

Gambia stipendiat på besök

På 1970-talet stöttade vi i Lions ett antal ungdomar i Gambia med skol- och högre studier. En av ungdomarna - Albene - brevväxlade med en son till en Lions medlem. Kontakten upphörde men efter cirka 30 år återknöts den igen genom ett meddelande från Albene på Skype.

Och i lördags var Albene här hos oss i Lions. Han är oerhört tacksam och har länge velat träffa dem som gett honom chansen. Han är utbildad revisor och arbetar i dag på ett företag i London, som bedriver aktiehandel och är finansiella rådgivare till privatpersoner och företag. Han bor utanför London i all välmåga med sin familj, hustru och sex barn. Idag skickar han hem pengar till sin far i byn i Gambia för att hjälpa andra barn med skolgång. Själv säger han att utan Lions skulle han i dag vara lantarbetare på en jordnötsfarm i Gambia.

En fantastiskt möte och dag!

 

TV-apparater till sjukhuset i Trelleborg

Den 1 september överlämnade lionklubbarna i Trelleborg, Svedala, Vellinge och Höllviken 38 TV-apparter till sjukhuset i Trelleborg. Det var 10 år sedan dessa klubbar överlämnade "tjockteve" till samma sjukhus. En reaktion från en patient: "Nu slipper man se alla myror som kryper över skärmen. Mycket bra bild. Tack."

 

Konstauktion i Höllviken till förmån för Lions verksamhet bland barn och ungdom i Vellinge kommun. Alla konstverk är skänkta av konstnärer från föreningen Öppna sinnen.

 

Söndagen den 2/8 fick klubben mer än 50 konstverk av Öppna Sinnen som vi fick auktionera ut under dagen. Det gav nästan 20.000,- som skall användas till barn och ungdomar i Vellinge kommun. Stort tack till Öppna Sinnen och tack för en trevlig vecka tillsammans.

 

 

 

 

 

 

Höllvikenfestival i juli 2015

Medverkan på Höllvikenfestivalen med information om Lions Rent Vatten, flickskolan i Nepal samt fiskdamm. Dessutom samarbete med First Class Travel med kranlyft för Lions Rent Vatten.

 

Lions Allsång torsdag 16 juli 2015

En formidabel succé. Cirka 2000 personer i ett soligt Höllviken deltog under ledning av Micke Larsén. Tack alla och inte minst till Micke. Dessutom utdelning av Liontassen.

Nya medlemmar i april

Fån vänster: Sten och Birgitta Jönsson, Tommy Strömnes och Lena Ferne Magnusson

NYA MEDLEMMAR I JUNI MÅNAD

Från vänster: Marie och Bo Holmberg, Sven-Ingvar Nilsson och Ronni Hylander

Bidrag till Kämpingegymnasterna och hjärtstartare till Söderslätts Flygklubb utdelade i maj 2015

2013-2014 blev Lions Club Reng Höllviken bäst i Europa

Lions Club Internationa Foundationl har utsett de bästa klubbarna i världen på att ge bidrag till vår internationella verksamhet. I Europa är 4 av de fem första svenska varav två kommer från vårt distrikt.

På november månadsmötet mottog LP Bibbi Joelsson ett diplom från LCIF som erkänsla för de donationer klubben gjort till LCIF. Utdelare var PID Jan-Åke Åkerlund

 

Tanzanias president inviger

En av Lions Rent Vattens anläggningar har invigts av Tanzanias president Kikwete. Den 21 augusti var president Kikwete i byn Duthumi och invigde vår/LRV vattenanläggning och sjukhus från Lions ögon/barn/mödravård. Hittills har Lions Rent Vatten försett 15.000 personer på Tanzanias landsbygd med vatten. Projekt med vatten för ytterligare 32.000 personer och ett sjukhus (upptagningsområde 120.000 personer) är på gång. På bilderna presidenten hälsar på vår koordinator från LC Morogoro, invigningstal framför byggnaden med generator, byns vattenkommitté och kommun-/länshöjdare samt president (längs upp till höger) beundrar vattenpost, skylt vid sjukhuset i byn.
Projektet Lions Rent Vatten drivs av Lionsklubbarna Reng Höllviken, Hörby och Åhus. Mer info finns på www.lionsrentvatten.se.

Nya medlemmar

Nya medlemmarna nummer 10 och 11 för detta verksamhetsår hälsas välkomna till klubben. Från v: Mia Döstrup och Elke Walton.

 

Surfplattor för barn till operationsavdelningen Trelleborgs lasarett

Vi har skänkt två surfplattor till Trelleborgs lasarett. Lasarettet opererar cirka 30 barn per vecka. Surfplattor är ett utmärkt hjälpmedel för att få barnen att slappna av och tänka på annat inför operation, sprutor, bedövning m.m.

På bilden operationssköterskorna Annika Svensson, Erna Lundqvist och Tika Hassel flankerade av Lions Bengt Ebbestrand och Mats Bucht.

Nya medlemmar vid månadsmötet i januari 2014

Två nya medlemmar i Lions Club Reng Höllviken togs in vid en högtidlig cermoni. I mitten Paul Martini och Ann-Kristin Jacobsson flankerade av faddrarna Bengt Ebbestrand och Kerstin Waldemarsson. De blev nummer 8 och 9 av nya medlemmar detta verksamhetsår.

Vi skänker utrustning till Panzi-sjukhuset i Kongo-Kinshasa

Panzi-sjukhuset ligger i östra Kongo vid gränsen till Rwanda. Vid sjukhuset har över 33.000 patienter behandlats inom projektet för överlevare av sexuellt våld. I området har sedan slutet av 1998 pågått krigshandlingar - fem miljoner människor har dödats, två miljoner våldtagna och mängder med personer har tvingats på flykt. Chefsläkare på sjukhuset är Dr Denis Mukwege. Dr Mukwege fick nyligen Right Livelihood priset som delades ut i Sveriges Riksdag. Sjukhusets behov av hjälp är mycket stort. Lions Club Reng Höllviken beslöt vid månadsmötet i december att donera 85.000 kr till sjukhuset för inköp av utrustning för HIV-tester.

Nya medlemmar

Vid decembermötet tog vi in två nya medlemmar. Fr v: Fadder Lennart Blomgren, Christina Gustafson, Marianne Linell Skiöd (nya medlemmar) samt faddern Christina Persson.

Vi skänker 50.000 kr till Fillippinerna

LC Reng Höllviken beslöt vid sitt månadsmöte i november att skänka 50.000 kr till de olycksdrabbade på Fillippinerna. Pengarna förmedlas genom Lions internationella hjälpfond till de mest angelägna behoven.
 

Den 19 november förärades Gerd Hansson en MJF, klubbens högsta utmärkelse till en medlem

Vid månadsmötet tisdagen den 15 oktober hade vi glädjen att till klubben ta in fem nya medlemmar

Från vänster Kalle och Lena Jeppsson, Kerstin Romner Fridell, Lars Fridell och Kärstin Ralmark Lövdén.

Lions matchar Vellinge kommun

Kvinnojouren Söderslätt bildades i maj 2009 och är en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden. Kvinnojouren Söderslätt är medlem i SKR, Sveriges Kvinno-Tjejjourers Riksförbund och Samverkansgruppen Skånes Kvinnojourer. Kvinnojourens syfte är att möta och stötta alla våldsutsatta kvinnor och deras barn.

Kvinnojouren finansieras genom frivilliga bidrag. Bl.a. ger Vellinge kommun en summa motsvarande 1 kr/innevånare.

Lions Club Reng Höllviken matchar nu kommunens bidrag och beslöt vid möte den 15 oktober att skänka 33.000 kr till Kvinnojourens verksamhet.

Lionmedlem volontär i Kenya

Vår medlem Gerd Hansson är tillsammans med sin man Lasse sedan i början av oktober 2013 i Kenya för volontärsarbete på barnhemmet  Phyllis Memorial. Från Lions Club Reng Höllviken har hon med sig 25.000 kr att användas för barnhemmets verksamhet. Dessutom en mycket välvillig inställning till ev. ytterligare medel. Om deras liv och arbete på barnhemmet finns en blogg - www.selidas.blogg.se. Den är mycket läs- och tänkvärd.

Lions skänker till Världens Barn

Vi har till Världens Barn skänkt hela intäkten från vår loppis den 12 oktober 2013 samt dessutom fyllt på så att hela bidraget är 50.000 kr.

Ytterligare en hjärtstartare

En ny hjärtstartare i Höllviken. Denna gång var det Halörhallen som förärades

Denna hjärtstartare placerades i Stora Hammars skolas idrottshall i februari 2013.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter