Möten

Trevlig sommar.

 


I samband med Lions loppmarkmad delade klubbarna ut årets livskvalitetspris till mamman till Evelina Lindberg. Priset på 10 000 kr kommer kanske att användas till en resa eller något annat som kan sätta guldkant på Evelinas tillvaro. Priset delades ut av Anders Wiberg och Tommy Sundqvist.


Områdespolis Emma Svensson besökte Lions Club Piteå vid det senaste månadsmötet. Hon beskrev Piteå som en förhållandevis lugn och trygg kommun att leva och bo i. Sedan ungdomslokalen på Malmgatan 5 öppnade har oroligheterna på stan minskat radikalt.

Tack Emma för en målande och inlevelsefull beskrivning av det polisiära arbetet i Piteå Kommun.


 

Lions Club Piteå hälsar Bo Olovzon välkommen som ny medlem. Här flankerad av Lennart Nordmark (tv) och Ingemar Larsson (th).

 


Förberedelseran inför Lions Loppmarknad den 11/5 - 12/5 är i full gång. Under måndagskvällen las de sista pusselbitarna på plats för att genomföra Piteås största loppmarknad.

 

 


 

 


Tomas Berg från Civilförsvarsförbundet gästade Lions Club Piteå med viktig information om hur vi som privatpersoner kan hantera kriser. Det kan gälla allt från bortfall av vatten och el under en längre tid. Men det kan också gälla att klara en period med brist på mat och värme.

En kväll som gav oss en bild om hur sårbara vi kan vara – om det händer.

 


 

Lions Barnfond Hjärtat skänker pengar till forskning om Barndiabetes typ 1

Lions Barnfond Hjärtat har överlämnat en gåva till forskning om barndiabetes typ 1.                                                                                                     Anna Lundwall, ordförande för Barndiabetesfonden i Norrbotten, tog tacksamt emot gåvan

Typ 1-diabetes hos barn är en autoimmun sjukdom som leder till att kroppens egen förmåga att producera insulin försämras permanent. Detta innebär att de drabbade måste hantera sjukdomen genom daglig insulinbehandling och noggrann övervakning av blodsockernivåer. Barndiabetesfonden spelar en viktig roll i kampen mot typ 1-diabetes genom att finansiera forskning, sprida kunskap och stödja de drabbade familjerna. Varje år diagnostiseras ungefär 800 barn i Sverige med typ 1-diabetes, vilket understryker vikten av fortsatt forskning och stöd för att hitta nya behandlingsmetoder och potentiellt ett botemedel.

 


 

 


 


Lions Barnfond Hjärtat skänker pengar till Hjältarnas Hus

Hjältarnas Hus är ett tillfälligt hem där sjuka barn och deras familjer får möjlighet till en fungerande vardag, 300 meter från barnavdelningen på Norrlands Universitetssjukhus.

Alla barn ska ha rätten till en likvärdig vård. När ett barn som är sjukt får vara tillsammans med sin familj i en trygg miljö, minskar stressen från svåra och smärtsamma behandlingar samtidigt som barnets allmänna välmående ökar. Det är en plats där man vårdar det friska och forskningen visar att barn som får bo med sin familj i en trygg miljö tillfrisknar snabbare. Ett barn som vistas i en trygg miljö får ökade förutsättningar att återhämta sig från sjukdom.

Lions Barnfond Hjärtat har skänkt 75 000 kr till Hjältarnas Hus i Umeå.

- Tusen tack! Det värmer i hjärtat att höra detta! Våra behov är stora och önskelistan lång. Vi behöver stor tv, barnkläder, leksaker, barnvagnar, både skrivbord och barnmöbler mm. säger Victoria Granlund, verksamhetschef för Hjältarnas Hus i Umeå.


 


En resa från Piteverken till dagens Smurfit Westrock

Vid det senaste månadsmötet hade vi besök av Jarl-Olof ”Jalle” Engström som med stor inlevelse och kunnande berättade om tillblivelsen av dagens Smurfit Westrock. Det började med Kolugn (på pitemål ”Kolungen”) och ättiksfabrik. Sedan började tillverkningen av masonit/board. I slutet av 50-talet började dagens pappersbruk att byggas, och efter om- och tillbyggnader ser vi nu resultatet av denna resa.


Jovisst, det blir julklappar även i år till "behövande barn"

Tomten kommer med julklappar till behövande familjer och barn i Piteå också denna jul. Lokala företag, enskilda personer, kommunens budget- och skuldrådgivning samt de två Lionsklubbarna i Piteå, lovar spännande paket av en snäll tomte.

Julen och tomten knackar på. Det betyder att julklappar i stor omfattning kommer att delas ut i svenska hem. Men det finns även familjer där julklappar inte är lika naturliga. Det handlar om familjer med ”behövande barn”.

Piteborna givmilda

Lionsklubbarna i Piteå är överväldigade av den generositet, den givmildhet som företag och enskilda personer visar när det gäller att bidra med överraskningar som ryms i tomtens julsäck. Det handlar om klappar och presentkort.

– Lions gör faktiskt skillnad, understryker Östen Häggström, Lionsföreträdare och en av dem som bidragit vid insamlingen av julklappar.

Nu återstår för personalen vid kommunens budget- och skuldrådgivning att fördela alla dessa julklappar – en sannolikt trevlig uppgift med tanke på vart julklapparna ska adresseras.

Staffan Johansson

Piteborna har återigen visat sin generositet när det gäller julklappar till familjer med ”behövande barn”. Det tycker dessa personer: (från vänster) Östen Häggström, Lions, Christina Larsson, Lions, Lisbeth Eriksson, Susanne Karlsson och Anita Grankvist, alla Piteå kommun, samt Per Lundgren och Leif Boström, Lions. Foto: Staffan Johansson


 

I samband med säsongsavslutningen fick vi besök av ett mycket uppskattat Luciatåg. 

 

Lions Club Piteå  passade  på att dela ut 75 000 kr till Lions Cancerforskningsfond.

 

Säsongen avslutades dessutom med utmärkelser till medlemmar som tack för lång och trogen tjänst.  

 


 

Återigen är det dags för Lions insamling av julklappar till behövande familjer och barn i Piteå kommun. Uppslutningen från företag och enskilda är, precis som tidigare, storartad.

Inför julen 2023 har de två Lionsklubbarna gemensamt satsat cirka 50 000 kronor för julklappsinköp hos affärsidkare i Piteå. Handlarna i Småstaden tillhör dem som har bidragit genom att skänka julklappar, något som uppskattas av Lionsföreträdarna Östen Häggström och Tommy Sundqvist.

Foto: Staffan Johansson


 

Lördagen den 18 november samlade Lionsklubbarna i Piteå in pengar till forskningen om diabetes. Insamlingen skedde på olika platser runt om i centrala Piteå.

Ett stort tack till alla för generösa bidrag.

 


Vid det senaste månadsmötet berättade Erik Lundström med stor inlevelse om Sikfors och Sikfors kraftverks historia från 1500-talet fram till modern tid. 

 


 

Lions Club Piteå blev inbjudna av Peter Nordlund och BOX-modul till ett studiebesök och rundvandring i deras fabrikslokal i Öjebyn. Välbesökt och mycket uppskattat.

 


 

Piteåklubben rivstartade den nya säsongen 2023 - 2024 med att tacka Lennart Nordmark för hans långa och ambitiösa arbete inom klubben. Utmärkelsen bestod i en Melvin Jones-plakett. 

 

 

Lennart Nordmark tv. flankeras av ordförande ordförande Leif Lidman


Mötet hade också besök av Peter Nordlund som berättade om sin spännande resa genom sina olika företag. Tack Peter för en trevlig och givande kväll.

 

Lars-Göran Östlund tv. lämnar över en liten gåva till Peter för en givande kväll.

 


 

Lions Club Piteå avslutade säsongen

med ett besök på Pensionatet.

 


Ring - Vi hämtar

Loppistelefon: 070-991 77 47

Till våran årligt återkommande Loppmarknad behöver vi; Möbler, Husgeråd, Sport, Fritid, Kläder, Verktyg, Radio-TV-El, mm.mm. 


 

Piteås största loppis är återigen igång.

Kom och fynda den 6:e och 7:e maj. 

 


Lions stora Loppmarknad 2023

Glöm inte den stora loppmarknaden som i år sker den 6:e och 7:e maj. 

Välkommen - Skynda - Fynda

 


Lions Club Piteå har även i år skänkt 110 000 kr till FAMY och forskningen om Skelleftesjukan. Detta bidrag finansieras i sin helhet av försäljningen av Lions almanackor. 

Från vänster i bild. Ingemar Larsson, Kenneth Lång och Lennart Nordmark


 

Jubilarer

Vid det senaste månadsmötet passade vår president Leif Lidman på att dela ut ett antal utmärkelser till ett antal medlemmar för lång och trogen tjänst inom Lions Club Piteå.

 

 


 

Vattenprojekt i Somalia

Piteå Lions club arbetar med lokala, nationella och internationella projekt. Tack vare insamlingarna i Piteå stöder vi bland annat ett projekt i Somalia vid Afrikas horn.

Lionsklubbarna i hela Sverige finansierar hälften av projektet och resterande del kommer från Lions internationella del. Tillgång på vatten gör att människorna kan bo kvar och få ett bättre liv på många sätt. Personerna på bilden arbetar med det tredje borrhålet av planerade fem. Vattnet finns först på 300 - 350 meters djup och därför kostar varje borrhål över en miljon kronor. Förutom borrhålet måste pumpstation, vattencisterner och löpande skötsel ordnas. Projektet löper därför över många år. Tack vare god kunskap och kontakter har Lions lyckats bättre än andra internationella biståndsaktörer i samma område.

Tack för ditt stöd i Piteå idag och i framtiden.

 


Lionsklubbarna i Piteå har även i år överlämnat ett rejält lass med julklappar till barn att via Piteå Kommuns Budget- och skuldrådgivning dela ut till "behövande barn".

 

Från vänster: Lisbeth Eriksson Piteå Kommun, Leif Lidman Lions, Susanne Karlsson Piteå Kommun, Östen Häggström Lions och Christina Larsson Lions.
 

 


Välkommen Magnus Lindström

Magnus Lindström är vår senaste medlem i Lions Club Piteå.

Här flankerad av Ingemar Larsson och Leif Lidman.


Tina Sandström från Kvinnojouren Lillasyster besökte oss på vårt andra månadsmöte. Hon informerade om deras verksamhet och dess utmaningar. Mycket uppskattat där många frågor och funderingar diskuterades och besvarades. Stort tack Tina.

 

Från vänster i bild ser vi Leif Lidman, Tina Sandström Lillasyster och Torgny Wikström


Lions Club Piteå igång igen med ett nytt verksamhetsår.

Första månadsmötet inleddes av den nya ordföranden och presidenten, Leif Lidman. En välkänd profil i Piteå för sina loppisar och fotografier från det gamla Piteå.

Dessutom hade vi glädjen att välkomna en ny medlem, Lennart Edström, till klubben. Vi hälsar honom varmt välkommen.

På bilden syns Börje Sundkvist, Lennart Edström, Leif Lidman och Lennart Nordmark.

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter