Kokoukset

14.8.2021 projekti "TYNNYRISAUNA" on ohi. Ko. päivänä Pieksämäen torilla pidettiin saunan huutokauppa jossa meklarina toimi kokenut Reijo Kokko. Väkeä kertyi saunaa tutkimaan ja kyselemään melkoinen määrä, mutta huutokaupan alettua näytti hetken siltä, ettei homma lähde tulille. Mutta joukossa olikin kaksi tosi ostajaehdokasta joidenka kilpahuuto alkoi hyytyä vasta 7000 € tietämillä. Lopulta kolmannella nuijan kopautuksella hinta oli 7500 € ! Iso kiitos Liisa Heikkiselle. Lopputulos ylitti reilusti ennakkoon kaavaillun odottaman. Projektin rakentajat olivat Antero Jämsä, Reino Paavilainen, Aarno Klemettilä, Ari Avikainen ja Markku Ylönen.

Koronan vaivaaman vuoden varainhankintaprojektiksi tuli klubillemme projekti " TYNNYRISAUNA ". Sen rakentaminen on varsin hyvällä mallilla veli Kalun hallissa, iso kiitos veli Kalulle erinomaisesta paikasta toteuttaa tällainen fyysisesti kookas projekti. Toinen iso kiitos veli Talkkarille joka on ammattitaidollaan pitänyt homman hanskassa. Kuvia matkan varrelta.Ja nyt 16.7 valmiista saunasta.

Tynnyri on tehty 45mm höylähirrestä kok. pituus 4000 mm ja halkaisija 2150 mm. Kokonaispituus on jaettu siten, että sauna on 1850 mm, pukuhuone 1250 mm ja kuisti 650 mm. Saunan ikkunat 2 kpl 350 x 500 mm. Kate musta palahuopa. Sisustus on toteutettu kauttaaltaan 15 mm leppäpaneelilla.

Sauna; IKI – kiuas halkaisija 5oo mm, teräshormi 22 l vesisäiliöllä, lattia rosteripelti, lauteet lämpökäsiteltyä haapaa, lasiovi 600 x 1900 mm. Saunassa sekä pukuhuoneessa ritilät sekä muovimatot.

Ulko- ovi 600 x 1900 mm, lukittava jossa ikkuna 450 x 500 mm.

Tynnyrisauna huutokaupataan kesällä, La 14.8 Pieksämäen torilla.Jos huutamisesta on kiinnostunut joku veli tai hän tietää jonkun innokkaan/halukkaan ostajan niin saa ja pitää tiedottaa eteenpäin. Huutokaupassa pohjahinta on 3000 € . Sitovia ennakkohuutoja ottaa vastaan veli Data markkutapani.ylonen@gmail.com. 

 

Siitä se lähtee.

Yhden seinän puolikas on valmis.

Yksi talkoolainen, Ilkka Sairberg, teki veloituksetta seinän urien jyrsinnän.

Tynnyrin muoto alkaa hahmottua.

Hyvältä näyttää.

Puunsuojaa jo päädyssä.

Ja kyljessä. Ylempää ei käsitellä, koska siihen tulee huopa.

************

Tässä lopputulos mistä rakennusprojektiin osallistuneet voivat olla vilpittömän ylpeitä. 

 

****************************************************************************************************************

Edesmennyt klubiveljemme Pentti "Puskuri" Ruohonen jätti muiston elämään rahaston muodossa.
Pieksämäen Lehden juttu 20.4.2016.

 

Stipendin luovutus Pieksämäki seuralle.

Ensimmäisen stipendin luovutus Pieksämäki seuralle. Vas. Pertti Ruohonen, pres. Cristian Kundt, Asko Hankilanoja ja Hannu Hyyrinen Pieksämäki seurasta.Luovutettu stipendi.

Toisen stipendin saaja oli Nukkekoti Ry joka on toiminut lastenkulttuurin alalla jo kauan.  

******************************************************************************************************************

Veli Bitti teki lopputyön kummipoikien osalta. Hänet kutsuttiin rippijuhlaan ja rippilahjana klubiltamme Bitti teetti kuvasta taulun. Taulu on kooltaan 50 cm * 40 cm. Kehys on vanhaa puuta. Teetin myös laatan, jossa lukee

Lion Club Piekämäki / Keskus ry
28.6.1999-27.7.2014

Eli poikien syntymäpäivä ja rippipäivä.

Myös otin irtokuvia 4 kpl, jokaiselle pojalle oma ja klubin arkistoon yksi.

Kuva otettu 2.7.2014 

Kuvassa  Joni, Jesse, Juhani, Ulla ja Jere.

  __________________________________________________________________________________

Hiihtolomalla 2014 Pieksämäkeläiset lapset pääsivät viettämään hauskan päivän Jyväskylän Hoplopissa klubimme tukemana.


Kubimme oli vastaavana K-piirin nuorisovaihtoon liittyvän leirin, 4-12.8.2012, järjestelyssä ja läpiviennissä. Leirin pitopaikka oli kauniissa Partaharjussa leirikeskuksen tiloissa.

Leirihakemuksen allekirjoittivat : LC Jäppilä varapres. Pekka Räisänen, LC Pieksämäki /maalaiskunta pres. Pentti Kuparinen, LC Virtasalmi pres. Mauri Tarvainen ja LC Pieksämäki/keskus pres. Olavi Parviainen
Leirin ohjausryhmässä toimivat: Pekka Räisänen LC Jäppilä, Ilkka Kinnunen LC Pieksämäki/mlk, Petri Lappi LC Virtasalmi ja Aarno Klemettilä LC Pieksämäki/keskus

K-Piirin nuorisovaihtojohtaja Pekka Seppä toimi mentorina koko nuorisoleiri aktiviteetin ajan.

Leiri järjestettiin 4-12.8.2012 teemalla  “Lions Youth Camp – Lions gone wild – in forest – Pieksamaki  – D 107– K”.. Leirille osallistui nuoria 28 edustaen 20:tä eri kansallisuutta. Pisimmältä tulleet olivat Brasilia. Japani, Intia, USA, Kanada ja loput Eurooppalaisia.

Leiriorganisaatiossa toimivat
leirin johtaja Vesa Vahtermo LC Pieksämäki/keskus
koordinaattori Markku Ylönen LC Pieksämäki/keskus
WebMaster Petri Lappi LC Virtasalmi
turvallisuuspäällikkö Kalevi Karjalainen LC Pieksämäki/keskus
rahastonhoitaja Aarno Klemettilä LC Pieksämäki/keskus

Klubistamme oli mukana muutama aktiivinen veli erilaisissa tehtävissä mistä suurimmat olivat Vesa Vahtermo leirin johtajana ja Markku Ylönen koordinaattorina.

Eritysmaininnan ansaitsee LC Virtasalmi, he järjestivät itsenäisesti yhden leiripäivän ohjelman 8 hlön voimin. Leiriläiset saivat harjoitella kanoottimelontaa erilaisilla vaativuustasoilla. Vaativimmat reitit kulkivat parin koskiosuuden läpi ja helpommat reitit olivat järvellä, reittien pituus oli n. 7-8 km. Sen päivän ohjelmaan kuului lisäksi tutustumiset: Motoparkkiin, Virtasalmen kirkossa musiikkiesitykseen, Perinnepuistoon (kuvaa vanhaa maaseutumiljöötä), muovi- ja teräsrakenteidentuotantolaitokseen sekä paikalliseen lypsykarjatilaan ja kotijäätelö-tilaan jäätelömaistiaisten kera.

Leirin toteutuksessa olivat mukana IV –alueen klubit laajemminkin, ne antoivat työpanoksensa leirin hyväksi.
Yövalvonnan hoitivat IV-alueen klubit, siihen osallistuivat LC Pieksämäki/mlk, LC Haukivuori, LC Jäppilä, LC Varkaus, LC Varkaus/Justiina, LC Joroinen ja LC Pieksämäki/Keskus. Kiitokset kuuluvat kaikille näille klubeille ja koko leiriorganisaatioille aktiivisesta ja uhrautuvasta työstä leirin onnistumiseksi.

 

Irem ja Emre Turkista country presentation

Irem ja Emre Turkista country presentation

 

LC-ilta; "Jaakko kulta" 13:sta eri kielellä laulettuna

 

LC-ilta; Marily Kreikasta "Walking in the air",  huikean loistava laulaja.

 

LC-ilta; Sarah Irlannista näytti Rieverdancen mallia.

 

LC-ilta; nuorten muistaminen

 

LC-ilta; Koordinaattoreita

 

Iltanoutiolla suurimman suosion sai Suomalaiset letut!

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter