Kokoukset
Jäsenet
Päivitetty 11.11.2019

 

Lions Club Luhangan veljet asentamassa hautalyhtyjä sankarihaudoille syksyllä 2019

 

Lions Club Luhangan veljet Neste Rallin toimitsijatehtävissä 2.8.2019

 

 

Piirin 107-G vuosikokous 2018 Joutsan koulukeskuksessa.

LC Luhangalle, LC Joutsalle ja LC Joutsa / Jousalle oli yhdessä myönnetty kunnia järjestää vuoden 2018 piirin 107-G vuosikokous. Kokouspaikkana oli Joutsan koulukeskus.

Klubeilla oli yhteinen työryhmän järjestelyjä varten. LC Luhangalta työryhmässä ovat jäseninä Rauno Ahola, Jorma Kakko, Aki Virtaniemi, Asko Kotilainen, Veli Koskinen, Orvokki Kakko, Kirsi Salonen ja Timo Aho.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyy tilaisuuden kotisivuilta. Linkki täällä.

Itse tilaisuus sujui jouhevasti ilman minkäänlaisia kommelluksia. Kokouksen osallistujat ja piirin vastuuhenkilöt olivat kaikki erittäin tyytyväisiä, kuten myös klubien varainhoitajat.

Tässä linkki tapahtuman kuva-albumiin ja tässä järjestävien klubien omaan kuva-albumiin tapahtumasta ja sen järjestelyistä.

Ja tässä linkki osallistujien antamiin arvosteluihin tapahtumasta. Paljon parempaa ei voi toivoa.

Joulukuusen korkeuden arvauskilpailu 2017

LC Luhanka hankkii joka joulu kuusen Luhangan torille M-marketin edustalle. Kun kuusi on pystytetty voi jokaisen Luhankalaisen kuumeisesti odottama kuusen korkeuden arvauskilpailu alkaa.

Arvauslistat ovat ravintola Etapissa ja M-Marketissa. Arvauksen hinta 2€ kpl - eikä arvauksien määrää ei ole rajoitettu. Oikein arvanneiden kesken arvotiin joulukinkku. 

Luhangan Joulupolku 2.12.2017 Luhangan Kirkonkylässä.

Tapahtuma oli taas kerran ihan mahtava menestys. Projektin vetäjä Aki Virtaniemi arvioi, että kävijöitä oli enemmän kuin Luhangalla asukkaita (eli yli 730).

Ohjelman alapuolella muutama kuva tapahtumasta.

Kruununa oli Luhangan kunnan kanssa yhteisesti järjestetty Luhangan 150v ilotulitus, jota kaikki kynnelle kykenevät Luhankalaiset oli kertyneet katsomaan ja yhdessä ihailivat.

LC Luhangan miniartikkeli Luhangan 150v historiikkiin.

Luhangan kunta täyttää vuona 2017 150 vuotta ja on sitä juhlistaakseen on päättänyt kirjotuttaa kunnan historiikin, johon kunnan eri toimijoilta ja yhdistyksiltä on pyydetty miniartikkelia.

LC Luhangan miniartikkelia ovat valmistelemassa Rauno Ahola ja Veli Koskinen. Timo Aho kokoaa aineistoa ja kuvia yhteen sekä kirjoittaa sen puhtaaksi. Miniartikkelin pitäisi olla valmiina ennen vuoden loppua 2017.

LC Luhangan Lions 100v muistomerkkiprojekti

LC Luhangalla on tänä vuonna syytä kolminkertaisiin juhliin, kun Suomen itsenäisyyden ja Kansainvälisen Lions-toiminnan 100-vuotis juhlien lisäksi Luhangan kunta viettää 150-vuotis juhliaan.
Jo 2016 perustettiin Pertti Seimolan johdolla projekti suunnittelemaan ja toteuttamaan Luhangan kunnalle perinnemuistomerkkiä. Kuusi innokasta veljeä ryhtyi Seimolan pajassa toimeen ja useampien palavereiden ja talkoopäivien työnä syntyi Luhangan Sataman puistoon levähdyspaikka penkkeineen ja pöytineen.
Pöytäryhmä ja penkkien alusta ovat vahvaa suomalaista graniittia ja siihen kiinnitetyt penkit on otettu uusiokäyttöön vanhoista maatyökoneiden metallipenkeistä maalaamalla ne Suomen, Lions-toiminnan ja Luhangan kunnan värein.
Penkin juhlallinen luovutus tapahtui Luhangan 2017 kesäavauksen yhteydessä.
Luovutuspuheen piti LC Luhangan presidentti Pentti Könnö ja Luhangan kunnan puolesta lahjan vastaanotti kunnanjohtaja Reijo Urtti.

 

2017 tekoa 100-vuotiaan Suomen nuorten hyväksi 

Kymmenen vuoden tauon jälkeen Suomen Lions-klubit toteuttavat koko maassa kuudennen Punainen Sulka-varainkeräyskampanjansa.Tukensa kohteeksi Lions-klubit ovat valinneet 100-vuotta täyttävän itsenäisen Suomen nuorison teemalla:

Tue nuorta itsenäisyyteen 

Olemme valinneet neljä osa-aluetta, joille haluamme yhdessä keräyskumppaneidemme kanssa tukemme kohdistaa:

                           Syrjäytymisen ehkäiseminen

                            Päihteettömyys

                            Elämänhallinta

                            Mielenterveys

Suomen Lions-klubien yhdessä tekemän päätöksen mukaan keräystavoitteemme on bruttomääräisesti 5 miljoonaa euroa. Tavoite on samantasoinen kuin aikaisemmissakin kampanjoissamme, n. 1 €/asukas. LC Luhangan tavoite on kuitenkin huomattavasti kunnianhimoisempi eli 4000€, mikä tarkoittaa lähes 5,5€ per Luhankalainen.

25 %  kunkin klubin keräämästä summasta palautuu klubille käytettäväksi nuorisotyöhön omalla paikkakunnalla.

Nenäpäivät 2016 ja 2017

Janne Kataja - Riihimäen lionsklubin jäsen - kutsui mukaan Nenäpäivään. Jannen näimme muun muassa Nenäpäivä-showssa televisiossa 7.11.2014.

Suomen Lions-liitto on Nenäpäivän pääyhteistyökumppani, ja tavoite on kerätä varoja lasten auttamiseen Afrikassa, Etelä-Aasiassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa. Keräystuotto käytetään lasten koulutukseen, perheiden ja yhteisöjen vahvistamiseen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. 

LC Luhangan ladyt järjesti Luhangan nenäpäivät 11.11.2016 kylätalolla. Ohessa yhteenveto tilaisuuden tuotosta, rahojen käytöstä ja arpajaisten voittajista.

 

Luhangan Kotiseutuyhdistyksen avustaminen 2016-2018 kunnostusprojektissa


Vuoden 2016 aikana Luhangan Kotiseutuyhdistys aloittaa museolla 3 vuotta kestävän kunnostusprojektin. Projektin rahoitukseen Luhangan Kotiseutuyhdistys on saanut tukea Euroopan maaseudun kehittämisen matalousrahaston Leader-ryhmältä. Projektin kokonaiskustannus on 33 690€ josta tukien osuus on kokonaisuudessaan 22 583€.

Korjaustyöt tehdään pääosin talkootyönä ja niissä LC Luhangan veljet ja ladyt avustavat mahdollisuuksiensa mukaan. Talkootöiden kokonaisosuus on arvioitu olevan noin 2,5 miestyövuotta joten Kotiseutuyhdistys tulee tarvitsemaan kaiken mahdollisen avun.

Ensimmäinen osa-alue, jossa LC Luhanka avustaa on kunnostusprojektista tiedottaminen ja siten talkootyövoiman saatavuuden varmistaminen. Alkuvaiheessa tuemme projektin tiedotusta luomalla Kotiseutuyhdistykselle uudet facebook- ja kotisivut. Myöhemin sitten osallistuimme kunnostusprojektin eri osalueiden fyysiseen talkootyöhön. 

Käykää vierailemassa alla olevilla sivuilla ja "tykätkää".

Linkki Luhangan Kotiseutuyhdistyksen kotisivuille. ja Facebook sivuille sekä Peltolan Mäkitupalaismuseon facebook sivuille.

Alla olevassa linkissä  on lisäksi LC Luhangan kirjoitus Metsoleijonat lehteen yhteistyöstä Luhangan Kotiseutuyhdistyksen kanssa. Sivut 28-29.

http://e-district.org/userfiles/463/file/MetsoLeijona/Metsoleijona_2017

G-piirin 1. Alueen 1. lohkon klubien välinen vuotuinen kisailu on nyt nimeltään Päijänneturnee ja sen kiertopalkintona on Heikin-malja

Päijänteen seudun Lions Klubeilla oli tapana jo vuosia kisailla “Vitjakiekkokisan” nimellä kulkeneessa jokavuotisessa hupimielisessä kilpailussa. Tapahtuman päätarkoitus oli kerätä kisasta vastanneelle klubille varoja oman kotiseudun sellaisten kohteiden tukemiseen,  jotka eivät kuulu julkisten palvelujen piiriin tai johon julkiset avustukset ovat olleet riittämättömiä. ”Vitjakiekkokisa” kuitenkin päätettiin lopettaa muutama vuosi sitten.

”Vitjakiekkokisan” jatkajaksi on nyt luotu uusi  “Päijänneturneen” nimellä kulkeva tapahtuma, johon kiertopalkinnon lahjoitti Kuurne-yhtiöt kamppailtavaksi vuosittain syyskuussa kuuden Päijänteen seudun Lions Klubin kesken. Tapahtumaan osallistuu vuosittain Lions Klubit: Hartola, Joutsa, Joutsa/Jousa, Luhanka, Sysmä ja Toivakka. Tapahtuman järjestysvastuu on kiertävä klubien kesken seuraten niiden ikäjärjestystä – vanhin ensin.

Tapahtumassa kilpaillaan klubbien välisinä joukkueina ja näiden joukkekilpailujen lisäksi mukana olleille perheenjäsenille järjestetään omia henkilökohtaisia kilpailuja. Lisäksi Ladyillä saattaa olla omia kilpailulajeja.

Pääsymaksu sisältää tulokahvin, keittolounaan ja kisajuomat. 

Erilaisten paikallisten tapahtumien tukeminen - kuten konserttien liikennejärjestelyt Luhangan kesäkirkossa

LC Luhanka avustaa konsertin liikennejärjestelyissä ja ladyt myyvät kahvia ja virvokkeita konserttiväelle.

NESTE-RALLI

LC Luhanka osallistuu vuosittain Neste-rallin valvonta ja tukitehtäviin.

Linkki Nesterallin sivuille

http://www.nesteoilrallyfinland.fi/

VAPPURIEHA ja SÄÄTILAVEIKKAUS

LC Luhanka järjestää yhteistyössä Luhangan Marttojen, Luhangan Väreen ja Luhangan Laulajien kanssa jokavuotisen Vappuriehan.

LC Luhangan organisoima säätilan veikkauskilpailu on ehkä eniten yleisöä koukuttava ohjelmanumero ja se saa Luhankalaiset sankoin joukoin kokoontumaan kunnantalon edustan torille. 2018 säätilaveikaus järjestettiin jo 39´nen kerran ja yleensä kaikki 1000 arpaa myydään.

Alla 2016, 2017 ja 2018 kutsut ja tulokset.

 

 

Heinänniittotalkoot Peltolan mäkitupalaismuseolla

Kuten aikaisimpina kesinä LC Luhanka tänäkin vuonna auttaa Peltolan Mäkitupalaismuseon hoitajia heinänniittotalkoissa museolla 15.6.2015 klo 19.00 alkaen. Tässä linkki museon esittelysivuille.

Avustaminen Luhangan tiekirkon esittelyssä:

Luhangan seurakunta on kesäisin ottanut osaa kesä- / tiekirkko kamppanjaan ja LC Luhanka on avustanut seurakuntaa kirkon esittelyssä. Ohessa linkki Luhangan kirkon kesäkirkko esittelyyn, Tervetuloa Luhangan kauniiseen kirkkoon.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter