Möten
Medlemmar

 

 

Tack för Ditt bidrag till Lions vid röstningen på årets Lucia!

 

Artikel från Corren19/11:

 

Hon är årets Lucia: "Jag blev chockad"

Trots inställda konserter är uppdraget att sprida ljus och glädje viktigare än någonsin. Det tycker årets Lucia, Vilma Samuelsson.

 

Vanligtvis brukar presentationen av årets Lucia ske med ett visst inslag av pompa, ståt och spänning. I år blev det av naturliga skäl lite annorlunda. Istället för en stor presentation med alla kandidater närvarande blev det i år en mindre ceremoni utanför Konsert & Kongress. Där deltog några medlemmar från Lions, kulturskolechefen Anders Johansson och förstås Vilma Samuelsson, Linköpings Lucia år 2020.

 

– Bernt Franzén från Lions ringde mig i morse och frågade om det var Linköpings Lucia som han pratade med. Jag svarade: "Ja... det kanske det är?" Jag blev lite chockad, säger Vilma Samuelsson som går andra året på gymnasiet på Katedralskolan.

 

Linköpings Lucia arrangeras av Linköpings kulturskola och föreningen Lions. Vinnaren utses genom en omröstning där bland annat Correns läsare har deltagit. I samband med omröstningen samlar Lions in pengar som går till olika välgörenhetsprojekt. I år samlade luciaomröstningen in 49 493 kronor.

 

Vilma Samuelsson fick inte ta emot någon krona under torsdagens ceremoni, men däremot en bukett blommor och en luftkram.

Foto: Victor Bomgren

Vanligtvis brukar Lucian och tärnorna delta i flera konserter under vintern, men i år blir det betydligt färre framträdanden.

 

– Vi brukar ha två stora konserter i Crusellhallen, de är inställda. Sen hade vi en plan på att filma en mindre konsert som vi kunde visa upp, men det gick inte heller, säger Anders Johansson.

 

Men helt sysslolösa kommer Vilma Samuelsson och tärnorna inte att vara. Nu planeras det istället för ett luciatåg som ska gå genom centrala Linköping 13 december, men utan några stopp för att undvika folksamlingar.

 

– Vi försöker hitta lösningar, inte för att leta efter kryphål, men för att vi ska kunna göra någonting för de som är med och för deras anhöriga, säger Anders Johansson.

 

"Sankta Lucia är ju väldigt fin. Sen gillar jag Gläns över sjö och strand", säger Vilma Samuelsson om sina favoriter att sjunga vid Lucia.

Foto: Victor Bomgren

Att vara Lucia just i år blir kanske inte lika roligt som andra år. Men Vilma Samuelsson, som fick 643 av 2 425 röster och som också blev årets Lucia 2018, är inte så ledsen för det.

 

– Det känns lite sådär, förstås. Men jag tycker att det känns ännu viktigare att sprida ljus och glädje just i år. Det är många som behöver det. Och det är jättekul att vi har samlat in så mycket pengar.

 

I år blir det heller ingen traditionsenlig kröning i Gamla Linköping där borgmästare Lars Vikinge skulle ha placerat kronan på Vilmas huvud.

 

– Jag får bara tänka att det är jag som har tagit över titeln nu. Sen tror jag att jag får kronan på lördag när vi ska repetera lite.

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter