Kokoukset
Jäsenet

Yleistä lionstoiminnasta

Tätä on lionstoiminta

 

Lionstoiminta on lionsklubin muodostamassa yhteisössä tehtävää vapaaehtoistyötä omalla paikkakunnalla ja yhdessä muiden lionsklubien kanssa kotimaassa ja koko maailmassa. Vapaaehtoistyön lisäksi lionsklubit kehittävät jäseniään tarjoamalla jäsenilleen koulutusta ja verkostoitumisen mahdollisuuksia muihin klubeihin niin kotimaassa kuin maailmallakin.

Lionsklubien muodostamaan yhteisöön kuuluu Suomessa noin 940, Euroopassa 9.600 ja maailmassa 45.900 klubia.

Suomen lionsklubit avustavat palvelullaan ja rahalahjoituksillaan kotimaansa ja maailman apua tarvitsevia arviolta 4-5 miljoonalla eurolla vuodessa. Maailmassa klubit tekevät arviolta 100 miljoona tuntia vapaaehtoistyötä ja lahjoittavat noin 800 miljoonaa euroa vuodessa.

Tätä on Lappeenranta Saimaa

Historiaa


Saimaan Lionsklubi on perustettu vuonna 1961 ja se on alusta pitäen hoitanut kunniakkaasti palvelutehtävänsä niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Erilaisilla tempauksilla kerättyä rahaa on pystytty jakamaan hyväntekeväisyyteen niin runsaasti, että 100.000 euron raja ylitettiin jo vuosia sitten. 

Klubi on hankkinut rahaa myymällä hernesoppaa, joulukortteja ja makeisia, mutta vaurautensa perustaksi klubi löysi 1980-luvulla Lappeenranta-taulut. Ensin kustannettiin kuusiosainen keraaminen sarja, jonka jatkoksi toteutettiin neljä offset-taulua. Ensin mainitut maalasi Liisa Laari ja jälkimmäiset Pirjo Lindberg. Kolmas sarja on suunnitteilla. 350-vuotiaan Lappeenrannan kaupungin kunniaksi kustannettiin myyntiin Heli Pukin maalaama kaupungintalo-taulu. 

Huumeita vastaan on taisteltu paitsi paikallisesti, myös kansallisella tasolla liiton organisaatiossa. Alfred Kordelinin säätiön Lappeenrannan rahaston perustamisessa ja Adolf Ehrnroothin aukion nimeämisessä klubin edustajilla on ollut ratkaiseva rooli. 

Kun Suomessa ollaan, myös joulupukin avuksi on ehditty toimittamalla kymmeniin ja taas kymmeniin lappeenrantalaiskoteihin joulupaketteja. Keskussairaalan osastoilla katsotaan ohjelmia klubin lahjoittamista televisioista.

Rautuun

Klubin historian mielenkiintoisin palveluprojekti toteutettiin 1990-luvun taitteessa, kun bussilastillinen timpureita, maalareita ja muita remonttireiskoja kävi remontoimassa inkerinsuomalaisen sotaveteraanin lesken mökin luovutettuun Karjalaan jääneessä Raudun pitäjässä. Rautu-projektiin kutsuttiin mukaan paikallisen liike-elämän lisäksi myös toinen lappeenrantalaisklubi. 

Tuolloin elettiin neuvostoaikaa, joten hankkeen toteutumista pidettiin suurena ihmeenä. Kokonaisarvoltaan noin 100.000 mummonmarkan arvoinen remonttimatka sai huomiota lehdistön ohella myös Suomen tv:ssä ja silloisen Leningradin lehdistössä. 

Globalisaatiota klubi on harrastanut ennen termin keksimistä lähettämällä kumminuoriaan kansainvälistymään eri puolille maailmaa tai kustantamalla kummityttönsä opiskeluja Sri Lankassa. Oma panos annettiin Equadorin silmäklinikka-hankkeeseen samoin kuin Punainen sulka-kampanjoihin.

Virkistystä

Virkistystoimintaakaan ei voi unohtaa. Tällä tärkeällä osa-alueella on tehty matkoja itään, länteen ja etelään. Matkoille ovat osallistuneet myös ladyt. Usein on käyty tarkistamassa naapurikaupunkien teatteritarjontaa. Konsertteja on järjestetty jopa itse. Urheilutoiminnassa klubilla on kunniakas menneisyys mm. soudussa ja lentopallossa. Viime vuosina klubilaisia on nähty myös laskettelurinteissä.

Aktiviteetit


Klubi tukee ja auttaa monin tavoin erityisesti alueen nuorisotoimintaa ja –koulutusta, vanhuksia sekä sotaveteraaneja. Apua on tarjolla tilanteiden ja tarpeiden mukaan yhtä lailla talkootyönä kuin selvänä rahanakin. 

Varoja avustustoimintaan klubi kerää aktiviteeteilla, jotka ovat vuosien saatossa vaihdelleet. Tänä päivänä kirstua kartutetaan mm. kauppaamalla itse tuotettuja Lappeenranta-tauluja sekä myymällä lämmintä hernerokkaa suoraan kenttäkeittiöstä Leijonien joulutorilla. Lisäksi Lauritsalassa olemme toteuttaneet puiden raivausta, osallistuneet Kyliltä kartanolle tapahtumaan vuosittain ja myös Lauritsalan joulutorin järjestelyihin.

Palveluaktiviteetteihin ovat kuuluneet esimerkiksi vähäosaisten joululahjapalvelu, sairaiden vanhusten auttaminen lumitöissä, inkerinsuomalaisen sotaveteraanin asuintalon peruskorjaus ja metsänistutus 

Aktiviteeteissaan ja kaikessa muussa toiminnassaan LC Lappeenranta/Saimaa nojaa lionismia edustaviin arvoihin, joista se on itse määritellyt keskeisimmiksi seuraavat:

  • aktiivinen
  • palveluhaluinen
  • isänmaallinen
  • talkoohenkinen
  • ihmisläheinen

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter