Kokoukset

LC Kurun historia lyhyesti

Kurun Lions Club on Suomen vanhin maaseutuklubi. Sen perustajilla olivat lähtökohtina saman lionismin periaatteet kuin muillakin leijonaveljillä, mutta maalla piti kehitellä omat toimintamuodot verrattuna kaupunkiklubeihin. Artturi Tiuralla, Kalle Ville Suurpäällä ja muilla leijonaveljillä oli selvät suunnitelmat, kuinka järjestön teemaa, Me palvelemme, toteutetaan Kurussa.

Lions Club Kurun perustaja oli nimismies Aarne Lehtinen. Hänellä oli henkilökohtaiset siteet vuonna 1953 perustettuun Tampereen Klubiin. Kyseinen klubin onkin Kurun kummiklubi. Lions Club Kurun perustava kokous pidettiin 17.11.1954 kauppias Tapani Unkilan kotona. Unkilan, Tiuran ja Suurpään lisäksi perustaja jäseniä olivat muun muassa Toikon isäntä Aarne Summanen, Palhoniemen johtaja Unto Repo ja Keihäslahden koulun opettaja Heikki Saarilahti.

Kurun Lions Clubin perustamisjuhla pidettiin 19.6.1955 Toikolla. Seremonioiden jälkeen nautittiin hämäläinen ateria. Vierailijat olivat ihastuneita juhlaan ja erityisesti juhlapaikkaan, Toikon taloon. Kaupunkiklubeilla ei ollut mahdollisuuksia kokoontua maalaistaloissa, vaan ne joutuivat järjestämään juhlansa ravintoloissa ja muissa vastaavissa paikoissa.

Aktiviteetit ovat aina olleet olennainen osa klubin toimintaa. Sillä tarkoitetaan varainhankintaa, joka käytetään viimeistä senttiä myöten hyväntekeväisyyteen. Joulupakettien jakaminen on perinteikäs klubin jokavuotinen palveluaktiviteetti. Ensimmäiset paketit vietiin ennen joulua vuonna 1955. Tämä lienee pitkälti kunnanlääkäri Kalle Ville Suurpään kehittelemä idea. Se on klubimme vanhin perinne ja uskon, että tästä jalosta tavasta emme koskaan tule luopumaan. Ideoita tulee ja menee, mutta on tärkeää, että pidetään kiinni tärkeiksi koetuista perinteistä.

Klubi juhli 60 vuotista taivaltaan Kurun Seuratalolla 15.11.2014.

Veli Tapio Alppi

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter