Kokoukset
JäsenetLC - K I U R U V E S I

 

kuuluu maailman laajuiseen LIONS CLUBS INTERNATIONAL järjestöön, mikä toimii 190 maassa 44 800 klubin ja 1 365 000 jäsenen voimin. Järjestön tunnuslause on ME PALVELEMME.

Lc-Kiuruvesi perustettiin 2.3.1957 tuon vuosikymmenen aaltoon, jolloin lionstoiminta levisi ympäri maata ja myös maaseudulle. Suomessa toimii nyt 927 klubia, joiden jäsenmäärä on n. 27 500. Jäsenet kutsutaan klubiin. 

Jäsenmäärämme on tällä hetkellä 43, mitä pidämme toiminnallisesti sopivana. Uudet jäsenet kutsutaan toimivan jäsenen suosituksesta, jolloin hän toimii myös kummina ja opastaa ja kannustaa uutta lionia. 

Klubitoiminnan alku oli tietysti tien etsimistä, mutta varsin pian löydettiin tekemistä liikunnallisten puitteiden kohentamisessa; Pietunmäen ja Koskenmäen hyppyrit, jääkiekkokaukalo ja valaistulatu tärkeimpinä. 

Nämä investoinnit vetivät klubin talouden tiukille. Niinpä 1967 järjestettiin klubin toimesta Ylä-Savon yleismessut. Niistä muotoutui klubin historian mittavin ja taloudellisesti tuottavin tapahtuma. 

Messujen avulla talous vakautettiin ja toiminta saatiin kestävälle pohjalle. Sen jälkeen on keskitytty avustustoimintaan varsinkin nuorisojärjestöille, mutta myös sotiemme veteraanien sosiaalisia tarpeita tyydyttämään.

Pro – Kiuruvesi palkinto on Lc-Kiuruveden tunnustus yksityisen, järjestön tai yhteisön paikkakunnan hyväksi tehdystä työstä. Koulujen oppilaille jaettavat stipendit ovat pysyviä kohteita.

LC-Kiuruvesi löytyy nyt Instagramista, seuraa meitä osoitteessa https://www.instagram.com/lckiuruvesi/?hl=fi

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter