Kokoukset
Jäsenet
Järvenpään LC klubien yhteisprojekti Auerkulman perhetukikeskuksen jälkihuoltoasuntojen  varustaminen.

Syksyllä 2015 alkanut ja helmikuun lopussa 2016 valmistunut yhteisprojekti Auerkulman perhetukikeskukseen valmistuneen tukikeskuksen nuorten ensiasuntojen varustamiseen tähtäävä hanke  saatiin päätökseen.

Auerkulman perhetukikeskukseen valmistui lastensuojelun piirissä olleiden nuorten itsenäistymisasuntoja. Talossa on 16 yksiöitä n. 31 m², kaksi perheasuntoa 2-3 h +k sekä ryhmätyötila. Talon muuttavat asukkaat ovat iältään 17–21 v ja useimmat ensimmäistä kertaa omassa asunnossa.  Jokainen nuori saa tuekseen jälkihuollon ohjaajan auttamaan elämäntaipaleelleen.

Kaikki Järvenpään LC klubit osallistuivat hankintoihin ja toteuttivat huoneistojen varustamisen yhteistyössä perhetukikeskuksen kanssa ja hankkeen tuloksena varustettiin asunnot perustarvikkeilla, astioista siivousvälineisiin, peruskeittimistä kattiloihin.

Järvenpääläisiä leijonia yhteiskuvassa onnistuneen projektin jälkeen.

Järvenpääläisiä leijonia ja leoja onnistuneen varusteluprojektin
jälkeen yhteiskuvassa Auerkulman uuden luhtitalon edessä 30.1.2016.

Projekti jatkuu palveluprojektina, klubit tulevat tekemään taloon muuttavien nuorten kanssa yhteisiä palveluprojekteja, yhteistoimintoja ja yhdessä tukevat nuoria heidän itsenäistymisessään.

Klubit kiinnittävät huomiota myös keskuksen kerhotilojen viihtyvyyden kehittämiseen sekä yhdessä nuorten kanssa tekemiseen. Vertaisryhmässä oppiminen on osa perhetukikeskuksen toimintaa. Pienissä ryhmissä opetellaan elämänvaiheen tärkeitä asioita. Tähän liittyen palvelutyö toteutetaan osallistumalla henkilökunnan kanssa vertaisryhmäopastukseen, koskien mm taloudenhoitoa, asiapaperien ja lomakkeiden täyttöä, kodin puhtaanapitoa, kotiruoan valmistamista, kierrätystä ja polkupyörän korjausta. Kuhunkin aihealueeseen voi osallistua lion, joka tuntee sen omakseen ja osaa ko aiheen.

Projekti toteutettiin yhteistyössä Leijonien ja Leojen kanssa. Aktiivinen Leo-toiminta ja yhdessä Leojen kanssa toteutettavat projektit ovat osa järvenpäälästen klubien palvelua/nuorisotyötä.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter