Meetings
Members

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΦΙΣΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2015
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος για 28η συνεχή χρονιά ο Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 11-13 ετών με θέμα «Share Peace» - «Μοιραστείτε την Ειρήνη».  Το έργο που θα επιλεγεί από το Π.Θ (μεταξύ των δυο θεμάτων) σε λίγες ημέρες, θα ταξιδέψει στα γραφεία των Διεθνών Lion στις Η.Π.Α όπου θα συμμετάσχει μαζί με έργα  κι άλλων παιδιών από όλο το κόσμο .

 
       Από το Θ.117 Α συμμετείχαν στο διαγωνισμό  οι παρακάτω λέσχες :
Από την Κω 190 έργα , από την Λέσχη Ολυμπιάδα, 2 έργα, από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 9 έργα  και από τη λέσχη «ΗΛΙΟΥΣΑ» - Ρόδου 30 έργα.
 
 
ΣΥΝΟΛΙΚΑ 231 ΕΡΓΑ
       Η επιτροπή, συνεδρίασε στην Λαϊονική στέγη την Παρασκευή 13/11/15 στις 18:30 παρουσία και του κυβερνήτη  L. Σούλη Κεσίσσογλου.
Τα έργα που επιλέχτηκαν ήταν των παρακάτω μαθητών :

1/ Σοφία Σαμαρά, Δημοτικό Σχολείο Πυλίου 
2/ Μονάχας Βασίλης, Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου, Τάξη ΣΤ, Τμήμα 2 
3/ Νικολίνα Μεντέ, ΣΤ΄, 6ο Δημοτικό Σχολείο, Κω 
4/ Αριστοτέλης Απόστολος Κακουλίδης, Γυμνάσιο Κεφάλου, Κως 
5/ Βάσω Τζανή, 6ο Δημοτικό Σχολείο Κω, 12 ετών
6/ Αναστασία Ευανθία Ζήβα, 11 χρονών, 1 Δημ. Σχολείο Κω, Μακρυγιάννη 29. 

        Από το Θ.117 Α συμμετείχαν στο διαγωνισμό  οι παρακάτω λέσχες :

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ:

Α) 1ο έπαθλο είναι μια διήμερη παραμονή για τον μαθητή και τους συνοδούς του, στην Πάτμο στο “Patmos Aktis suites & spa”.
Β) To 2ο και 3ο βραβείο είναι από ένα βαλιτσάκι με ποικιλία σε είδη Ζωγραφικής ενώ το
Γ) 4ο,5ο και 6ο βραβείο είναι βιβλία προσφορά από το Πολύκεντρο «Θαλασσινός»-Κω.
Ενόψει των άγιων ημερών των Χριστουγέννων, τα μέλη της Επιτροπής «Αφίσα και Έκθεση για την Ειρήνη» , ευχόμαστε  σε όλους, καλά Χριστούγεννα γεμάτα αγάπη, υγεία και ελπίδα ….. να «Μοιραστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Ειρήνη»!
Η Πρόεδρος της Επιτροπής
«Αφίσα και Έκθεση για την Ειρήνη»
L. Μαρία Πολίτου

 
 


 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ :

 

1/ Σοφία Σαμαρά, Δημοτικό Σχολείο Πυθείου 


 

2/ Μονάχας Βασίλης, Δημοτικο Σχολείο Ζηπουρίου, Τάξη ΣΤ, Τμήμα 2 


 

3/ Νικολίνα Μεντέ, ΣΤ3, 6ο Δημοτικό Σχολείο, Κω 


 

4/ Αριστοτέλης Απόστολος Κακουλίδης, Γυμνάσιο Κεφάλου, Κως 


 

5/ Βάσω Τζανή, 6 Δημοτικό Σχολείο Κω, 12 ετών 

6/ Αναστασία Ευανθία Ζήβα, 11 χρονών, 1 Δημ Σχολείο Κω
 
 
 
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ
 


 


 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ & ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 
ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ :

" ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ "
PEACE POSTER CONTEST

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: H επιτροπή Αφίσα και έκθεση για την Ειρήνη 2015-16, με πρόεδρο την L.Μαρία ΠΟΛΙΤΟΥ και ; μέλη : L. ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, L. ΛΕΝΑ ΔΑΚΟΡΩΝΙΑ ΚΡΙΣΤΙ, L. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, L. ΚΑΡΑΦΩΤΙΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, L.ΜΑΓΑΡΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,L. ΜΑΤΑΛΑ ΜΑΡΙΑ, L.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, L.ΛΙΛΑΣΜΥΡΛΗ ΝΙΝΕΤΑ, L.ΣΙΟΥΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΑΚΙΡΑΚΗ ΑΝΝΑ, L.ΣΟΥΡΛΑ ΕΡΑΤΩ, L.ΤΣΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΟΡΑ καλεί παιδιά 11-13 ετών  να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο αυτόν διαγωνισμό που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την Ειρήνη. Περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω κείμενο:


Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος για 28η συνεχή χρονιά, οργανώνεται παγκόσμια , Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας από 11 μέχρι 13 ετών , με κεντρικό θέμα " Μοιραστείτε την Ειρήνη "
Τον διαγωνισμό υποστηρίζει η Διεθνής Οργάνωση των Lions 
http://www.lionsclubs.org/resources/EN/pdfs/pr799.pdf 
που ιδρύθηκε το 1917 , και είναι η μεγαλύτερη Διεθνής , μη κερδοσκοπική οργάνωση προσφοράς προς την κοινότητα, η οποία δραστηριοποιείται σε 206 χώρες , με 1.400.000 και πλέον μέλη, που κατανέμονται σε περισσότερες από 46.000 Λέσχες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στο Διεθνή αυτό Διαγωνισμό έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πάνω από 8.000.000 ( οκτώ εκατομμύρια ) παιδιά, ηλικίας 11,12 και 13 ετών, από 75
(εβδομήντα πέντε ) χώρες :
https://www.youtube.com/watch?v=CRa577P4aUk
https://youtu.be/gib_ICTt8Sg
Η Λέσχη Lions Παπάγου Αλέξανδρος,που ιδρύθηκε το 1982, και είναι μέλος του " Θέματος 117Α Ελλάς- Κύπρος " που συμμετέχουν στη Διεθνή αυτή προσπάθεια
ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ 
όσα παιδιά ,αγόρια και κορίτσια, θέλουν να διαγωνισθούν και να δείξουν το ταλέντο και την φαντασία τους στη ζωγραφική, δημιουργώντας μία αφίσα με βασικό θέμα "Share Peace" - "ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ "
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ "ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ".
1. Τα παιδιά παροτρύνονται να εμπνευστούν και να αποδώσουν την έννοια όχι μόνο της ανάγκης για παγκόσμια Ειρήνη αλλά και πως μπορούν να την πετύχουν, μοιραζόμενα τα αγαθά και πλεονεκτήματά της μεταξύ των άλλων παιδιών, φορέων, Κρατών, Λαών ή Εθνών.
2. Για την επίτευξη αυτού του εικαστικού στόχου οι γονείς , δάσκαλοι και καθηγητές ή μέλη των φορέων ή Οργανισμών που θα αναλάβουν να καθοδηγήσουν τα παιδιά , ενθαρρύνονται να αναλύσουν και να τους μεταδώσουν τα κατάλληλα ερεθίσματα από διάφορες σχετικές ιστορίες , ποιήματα ή και λογοτεχνικά κείμενα
3. Για τον σκοπό αυτό οι διοργανωτές προτείνουν, ενδεικτικά, το σχετικό κείμενο του ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου " ΕΙΡΗΝΗ " , το οποίο μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμό που ακολουθεί:
http://ebooks.edu.gr/…/extr…/texts/index_c_12_04_ritsos.html 
καθώς επίσης και διακριθέντα έργα από προηγούμενους διαγωνισμούς, για καλύτερη ενημέρωση όσων θα συμπαρασταθούν στα παιδιά στο όραμα της δημιουργίας : 
http://members.lionsclubs.org/…/peace-poster-contest/ppc-gr…
http://members.lionsclubs.org/…/peace-poste…/ppc-winners.php
4.Σημειώνεται πως ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί όχι μόνο στο καλλιτεχνικό ταλέντο των παιδιών αλλά και στην πρωτοτυπία και εικαστική μεταφορά του περιεχομένου του θέματος " ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ " , όσο και στη σχέση και σημασία χρωμάτων και παραστάσεων που θα δημιουργήσουν τα παιδιά που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν
2. Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ,αγόρια και κορίτσια , ηλικίας 11,12 και 13 ετών (συμπληρωμένα μέχρι την 15η Νοεμβρίου 2015 ) και επίσης παιδιά μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη όμορφη γιορτή στην οποία όμως θα διαγωνισθούν εκτός συναγωνισμού συμμετέχοντας σε τοπικό επίπεδο. 
3. Δεν υπάρχουν περιορισμοί Εθνικότητας, Θρησκείας, Φυλής, Χρώματος , Εντοπιότητας ή σε παιδιά με ειδικές ικανότητες.
4. Τα παιδιά μπορούν να συνοδεύονται από τους γονείς ή συγγενείς τους, από τους δασκάλους ή καθηγητές τους καθώς επίσης και από τους εκπροσώπους των φορέων στους οποίους είναι ενταγμένα , οι οποίοι και θα παρακολουθούν ως παρατηρητές.
5. Οι γονείς , δάσκαλοι, καθηγητές , φορείς και οργανώσεις που έχουν δημιουργική σχέση με τα παιδιά, ενθαρρύνονται να τα εμπνεύσουν και να τα καθοδηγήσουν , για τη φιλοσοφία , τη σκοπιμότητα και σημαντικότητα του θέματος, στην έννοια του τι σημαίνει να αποδέχομαι την παγκοσμιότητα και αναγκαιότητα της Ειρήνης και να συμμετέχω μαζί με άλλα παιδιά του κόσμου στην ιδέα " Μοιραστείτε την Ειρήνη " που είναι και το κεντρικό θέμα του Διεθνούς διαγωνισμού για αυτή την περίοδο. 
6. Όσα παιδιά θα συμμετάσχουν πρέπει να φέρουν μαζί τους την ζωγραφιά - αφίσα τους που ήδη ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ , 
προκειμένου να την ολοκληρώσουν, μαζί με όλα τα υλικά τους ( χρώματα, μολύβια , πινέλα κλπ ) που χρησιμοποίησαν και θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης , διάρκειας τριών ωρών.
7. Η ζωγραφιά πρέπει να είναι προσχεδιασμένη και ζωγραφισμένη από τα παιδιά ,σε ποσοστό όχι περισσότερο του 70% περίπου της τελικής μορφής της, την οποία και θα ολοκληρώσουν στη διάρκεια της όλης διαδραστικής εκδήλωσης. ( την Κυριακή στις 8 Νοεμβρίου )
8. ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.
9. Επιτρέπεται η χρήση οποιονδήποτε υλικών εκτός της ηλεκτρονικής- ψηφιακής μορφής και του κολάζ .
10. Όσα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν κάρβουνο ή υλικά που ενδέχεται να αλλοιωθούν , μπορούν να τα επικαλύψουν με ειδικό προστατευτικό σπρέι 
11. Οι διαστάσεις του χαρτιού στο οποίο θα ζωγραφίσουν τα παιδιά πρέπει να είναι υποχρεωτικά διαστάσεων 33Χ50 εκατοστά και εύκαμπτο , προκειμένου στη συνέχεια να είναι δυνατή η συσκευασία του και η αποστολή όσων θα πρωτεύσουν , στα γραφεία της Διεθνούς Οργάνωσης των Lions,
http://www.lionsclubs.org/…/headquarters-operation-2015-01.… 
12. Τα παιδιά μπορούν να προετοιμασθούν στο θέμα ανάλογα, είτε στα σχολεία τους είτε στο σπίτι τους , ακόμα και στους διάφορους φορείς ή οργανώσεις που συμμετέχουν και με την βοήθεια των δασκάλων, γονέων κλπ, 
ΟΜΩΣ 
κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού δε θα επιτραπεί καμία αντιγραφή καθότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να ζωγραφίζουν μόνα τους, επάνω σε αυτό που ήδη έχουν προετοιμάσει , προκειμένου να ολοκληρώσουν μία πρωτότυπη αφίσα, στις προηγούμενες διαστάσεις ( 33Χ50εκ. ) με το θέμα του Διαγωνισμού : 
"Share Peace" - "ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ "
12. Όλες οι ζωγραφιές πρέπει να είναι πρωτότυπες δημιουργίες του κάθε παιδιού το οποίο και θα συμμετέχει μόνο με ένα έργο.
13. Ονοματεπώνυμο και λοιπά στοιχεία του συμμετέχοντα επιτρέπονται ΜΟΝΟ στην πίσω πλευρά του έργου
14. Δεν επιτρέπεται η χρήση των γραμμάτων ή αρίθμηση στο μπροστινό μέρος της αφίσας, σε οποιαδήποτε γλώσσα. 
15. Διάρκεια διαγωνισμού - ολοκλήρωσης του έργου θα είναι 3 ώρες το μέγιστο ( 10.30 - 13.30 )
16. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι ή οι συνοδοί τους θα συμπληρώσουν ειδικό ενημερωτικό έντυπο με σχετικές πληροφορίες για να είναι δυνατή η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και αντίστοιχη δήλωση της ημερομηνίας γέννησης των παιδιών που θα συμμετάσχουν.
ΒΡΑΒΕΙΑ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν βραβεία και σε όλους τους συμμετέχοντες ανάλογα πιστοποιητικά συμμετοχής 
σε ειδική πανηγυρική τελετή ,που θα γίνει στην Αθήνα 
την Άνοιξη 2016 ενώ τα ΤΡΙΑ πρώτα βραβεία της ηλικίας από 11 μέχρι 13 ετών, θα προωθηθούν για την τελική Διεθνή βράβευση, μεταξύ των συμμετεχόντων Λεσχών των Κρατών όπου δραστηριοποιούνται οι Lions.
.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ & ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Ο/Η πρώτος/η νικητής/τρια που θα αναδειχθεί Διεθνώς, θα προσκληθεί , την άνοιξη του 2016 ,στην Νέα Υόρκη, στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών-ΟΗΕ κατά την ημέρα του εορτασμού των Lions με τα Ηνωμένα Έθνη
http://members.lionsclubs.org/…/lions-day-united-nations.php ,
και θα συνοδεύεται από έναν από τους γονείς του/της και τον/την Πρόεδρο της Λέσχης από τον διαγωνισμό της οποίας έχει αναδειχθεί, προκειμένου να βραβευθεί με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας , πιστοποιητικού και χρηματικό έπαθλο 5.000$USA
Επίσης άλλα 32 παιδιά που θα προκριθούν ως finalist ,από την τελική Διεθνή διαδικασία αξιολόγησης, θα λάβουν ως χρηματικό έπαθλο, 500$USA και ανάλογο πιστοποιητικό
της βράβευσής τους
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με την βοήθεια της λέσχης Παπάγου Αλέξανδρος , ομαδικά ως σχολεία , φορείς , οργανώσεις ή ατομικά, για την καλύτερη οργανωτική επάρκεια, να δηλώσουν συμμετοχή ή να απευθύνουν οποιαδήποτε σχετική διευκρίνιση στο email matala_maria@yahoo,com
www.lionsclubs.org

FACEBOOK EVENT : https://www.facebook.com/profile.php?id=758612990951932&ref=ts&fref=ts

Lions Clubs International News
Connect with Us Online
Twitter