Kokoukset
Jäsenet

AKTIVITEETIT / ACTIVITIES

Maalaismarkkinat

 
Mukava ja leppoisa markkinahenki sekä hyväntekeväisyys lyövät kättä Tikkurilan Maalaismarkkinoilla lokakuun alussa. Tuotteemme "Joka Arpa Voittaa" on ollut menestys ja antanut klubillemme mahdollisuuden olla aktiivinen osallistuja kotiseutumme auttamisessa.

Adventtikonsertti   

Tasokas adventtikonserttimme on kerännyt hyväntekijöitä ja nimekkäitä esiintyjiä jo vuosien ajan. Olemme ylpeitä ollessamme ensimmäisten joukossa, jotka ovat aloittaneet adventtikonserttien järjestämisen tunnelmallisessa Pyhän Laurin kirkossa. Perinteikäs konserttimme on hieno hetki aloittaa joulunajan odotus.

Kummipäiväkoti  

Aktiivinen ja virikkeinen ympäristö on ollut mielessämme, kun olemme tukeneet vammaisten lasten päiväkotitoimintaa. Esimerkiksi leikki- ja pelivälineet, joilla vammainen lapsi voi kokea liikkumisen riemua, ovat olleet tukemme kohteena.

Simonkoti

Olemme tukeneet vuosittain Simonkodin vanhustentalon asukkaiden virkistäytymistä. Asukkaiden lukuhetki viikoittain vaihtuvan lehden parissa on ollut pitkään kohteemme Simonkodissa. Nyt uutena virkistäytymisen mahdollisuutena ovat elokuvat ja äänikirjat, joiden hankintaa tuemme vuosittain.

Vantaa Vetres

Klubimme on osallistunut aktiivisesti Vantaan Vetres-toimintaan. Annamme yhdessä Vantaan kaupungin sosiaalitoimen kanssa tukemme vantaalaisten sotaveteraanien kotona asumiseen Vantaan veteraani- ja reserviläisjärjestöjen yhteistyötoimikunnan toiveiden mukaisesti.

Kansainvälinen ja valtakunnallinen Lions-liitto

Klubimme on osallistunut hyvällä tuloksella kaikkiin kansainvälisen Lions-liiton organisoimiin Sight First kampanjoihin sokeutta vastaan sekä Suomen Lions-liiton järjestämiin Punainen Sulka kampanjoihin. Edellisessä valtakunnallisessa Punainen Sulka kampanjassa vuonna 2006 kerättiin varoja ennaltaehkäisevään nuorisotyöhön. Viimeisin kansainvälinen Sight First II-kampanja päättyi vuonna 2008. Kuurosokea Helen Keller haastoi leijonat työhön sokeutta vastaan jo 1920-luvulla. Me Leijonat olemme ylpeitä saadessamme mainita, että kaikkien tuntema näkövammaisten käyttämä apuväline, valkoinen keppi, on syntynyt järjestömme tukemana jo viime vuosisadan alkupuolella.
 
Olemme myös klubina omalta osaltamme tukemassa Sri Lankan Rathnapuran silmäsairaalan toimintaa.  http://www.verkkoviestin.fi/n-piiri/sri_lankan_lions-ystavat/?session=31225623
 
Jokileijona kävely
  
Aktiivinen lohkomme (Lions Clubit Simonkylä, Hiekkaharju, Tikkurila, Vernissa ja Avia) on jo vuosia järjestänyt alkukeväisen perhetapahtuman Vantaan sydämessä Vantaanjoen varrella. Klubimme on osallistunut tapahtumaan vastaamalla musiikin tarjonnasta ja koko perheelle soveltuvan luontoaiheisen kisapolun järjestämisestä.

Nuorison musiikkitapahtumat

Olemme iloisia voidessamme suoda esiintymismahdollisuuksia paikallisille musiikkiluokille ja –kerhoille, kun klubimme stipendivaroin nuoret esittävät laadukasta musiikkia yleisölle erilaisissa musiikkitapahtumissa. Perinteistä toukokuista nuorisokonserttia muokataan tänä vuonna entistä paremmin ajan henkeen sopiviksi tapahtumiksi.

Stipenditoiminta

Haluamme kannustaa nuoria kehittämään osaamistaan niin yhteisöllisellä kuin henkilökohtaisella tasolla. LC Vantaa/Simonkylä on perustamisestaan lähtien tukenut lähikouluja luovuttamalla stipendejä oppilaiden huomioimiseen tällä kasvun tiellä. Klubi on tukenut stipendein myös kansainvälistä nuorisovaihtoa.

Lions Quest

Klubimme osallistuu nuorten ongelmien ennaltaehkäisevään työhön tukemalla opettajien koulutusta. Tukemme on mahdollistanut  useiden opettajien osallistumisen Lions Quest-koulutukseen, joka on nuorten turvallisuutta ja terveyttä edistävä toiminnallinen ohjelma. Opettajille annetun 2-päiväisen koulutuksen keskeisenä teemana on antaa työkaluja ohjata nuorta ihmisenä ja yhteiskunnan jäsenenä kasvamiseen.

Klubin vireys

Klubin vireyttä lisäämme omin varoin järjestetyillä tapahtumilla. Klubilla on vuosittain kokousten lisäksi useita yhteisiä tapahtumia, joissa myös puolisot ovat mukana. Vireyttä olemme lisänneet teatteri- ja konserttimatkoilla, erilaisissa retkikohteissa, klubin sisäisissä kilpailuissa sekä luonnollisesti klubin vuosijuhlassa. Olemme tinkimättömiä siinä, että varainkeruusta saatuja tuottoja ei käytetä klubin omaan  toimintaan.

Kestävä kehitys

Klubimme strategiaan kuuluu olennaisena osana kestävän kehityksen periaate. Pieninä henkilökohtaisina toimina voimme olla siinä kaikki mukana. Yhteisenä aktiviteettina klubimme veljet ovat keväisin rakentaneet omin varoin linnuille pönttöjä ja ripustaneet niitä partiolaisten kanssa lähiseutumme lehtoihin ja metsiin.
 
 
Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter