Kokoukset

LIONS  CLUB  YLIHÄRMÄ  38  VUOTTA

Lions Club Ylihärmän 30 -vuotisjuhlaa vietettiin 17.11.2007 Härmän kuntokeskuksessa. Juhlapuhujana esiintyi Suomen Lions -liiton puheenjohtaja Harri Forss. Simo Perämäki esitteli laatimansa 30 -vuotishistoriikin, joka kertasi varsin kattavasti clubin perustamisvaiheet ja toiminnan kolmen ensimmäisen vuosikymmenen osalta. Klubi jakoi juhlavuonna kaikkiaan 6720 euroa rahalahjoituksina hyväntekeväisyyteen.

Toimintavuodet   2007 – 2015

Lions Club Ylihärmää ovat presidentteinä luotsanneet viimeisenä kahdeksana vuonna Simo Perämäki, Raimo Holm, Mauno Hirvelä, Mikko Haapamäki, Markku Haukkala, Pentti Kujanpää, Markku Mäkelä ja Paavo Mulari. Sihteerin tehtävissä on koko kahdeksanvuotisjakson ajan urakoinut Erkki Kallio. Rahastonhoitajina ovat toimineet Mauno Hirvelä, Markku Haukkala, Pentti Kujanpää, Markku Mäkelä ja viimeiset neljä vuotta Jan-Erik Hagfors. Jäsenmäärä on nyt tarkasteltavan jakson aikana ollut pienimmillään 18 ja enimmillään 23. Klubimme järjesti 18.4.2015 107 F -piirin vuosikokouksen Härmän kuntokeskuksessa.

Talousaktiviteetit

Vuoden 2006 Punainen Sulka –keräyksen hyvästä tuotosta klubimme sai julkista kiitosta Lions Liiton vuoden 2007 vuosikokouksessa Rovaniemellä. Keräyspäällikkönä toimi veli Raimo Holm. Vuosittain toistuneita aktiviteettejä olivat pylväsmainokset, Ylihärmä 140 v. -pinssit, Ylihärmä -seutuviiri, joulukortti -aktiviteetti sekä ladyjen järjestämät isänpäivälliset, joiden toteuttamisessa on oltu yhteistyössä ladyjen kanssa. Pullonpalautuspanttien aktiviteetti käynnistettiin vuonna 2012. Linnunpönttöaktiviteetti toteutettiin vuonna 2014.

Palveluaktiviteetit

Palveluaktiviteeteista ovat vuosittain toistuneet vanhemman väen kyyditykset kirkkoon ja joulujuhlaan, erilaiset ympäristötalkoot Lions -palvelupäivänä, sekä Lions -viikon kunniakäynti Sankarihaudalla. Silmälasiaktiviteetti Sri Lankan silmäsairaalaan toteutettiin vuonna 2010. Jatkosota -standardin sai samana vuonna clubimme lahjoittamana 17 ylihärmäläistä sotaveteraania.

Itsenäisyysjuhlan pääjärjestäjänä Lions Club Ylihärmä  on toiminut vuosina 2009, 2010 ja 2014. Ladyjen vuosittain järjestämää isänpäivällistä on myös pidettävä merkittävänä palveluaktiviteettina paikkakuntalaisille. Tapahtuma on jo perinteinen ja varsin suosittu. Isänpäivälliset on järjestetty vuodesta 1994 alkaen. Se on koonnut vuosittain 300 - 400 ruokailijaa. Kertyneet varat ladyt ovat lahjoittaneet vuosittain lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen. Kolmen viimeisen vuoden aikana ladyt ovat järjestäneet viikottain erilaisia toimintatuokioita pienkoti Sointulan asukkaille. Kolmena viime vuotena on järjestetty äitienpäiväjuhla vanhainkoti Mäki-Kevarissa.

Virkistysaktiviteetit

Liikuntapäivää vietetään vuosittain kevättalvella. Kahtena viime vuonna klubi on järjestänyt laskiaisriehan yhdessä Härmän kuntokeskuksen kanssa. Pikkujoulu järjestetään joulukuun kuukausikokouksen yhteydessä. Klubiveljet ovat vuosittain osallistuneet hyvällä menestyksellä lohkon ja liiton järjestämiin ampuma-, shakki-, karting-, golf-,  ja keilailukilpailuihin. Klubin jäsenten kuntostartti -ryhmä aloitti toimintansa keväällä 2010.

Taloudelliset tuet

Klubi jakaa vuosittain stipendejä lähinnä toisen asteen ammatillisten koulujen ja lukioiden opiskelijoille. Myös ladyt jakavat stipendejä opiskelijoille. Kevättalvella 2010 kustannettiin kolmelle Ylihärmän yhteiskoulun opettajalle Lions Quest -kurssi.

Taloudellista tukea jaettaessa tärkeitä kohderyhmiä ovat olleet mm. lapset ja nuoret, sotaveteraanit ja -invalidit sekä vanhusväestö. Taloudellista tukea on jaettu myös mm. Sight First -kampanjaan, Apua Afrikkaan- ja Haiti -keräykseen.   

Toimintakilpailun voitto

Lions Club Ylihärmä voitti toimintakaudella 2008 - 2009 koko 107 F -piiriä käsittävän toimintakilpailun.

Klubin ulkopuoliset palvelutehtävät

Lohkon puheenjohtaja  ( 3. alue / 1. lohko )  2010 - 2011    Erkki Kallio

Alueen puheenjohtaja   ( 3. alue)                   2011 -  2012   Erkki Kallio   

IN  MEMORIAM

Veikko Peltola

Väinö Takala

Mauno Hirvelä                                                                       

 

Teksti:  SIMO PERÄMÄKI

Dokumentti pdf-tiedostona.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter