Kokoukset
Jäsenet

 

 

Hyvärisenlammen laavut ja luontokohde

LC Vilppula/Kosken rakentamasta Hyvärisenlammen laavuista ja luontokohteesta tuli hetkessä luonnossa kulkijoiden suosikki.

Ajatus laavusta ja luontopolusta Hyvärisenlammen ympäristöön heräsi LC Vilppula/Kosken aloittavalle presidentille ja laavualueen maanomistajalle Jukka Grönlundille syyskesällä 2019. Aluksi ajatus hahmottui ruutupaperille kuvaksi, jossa oli pienen laavun malli.

Pian maaston raivaus ja kaivuutyöt käynnistyivät LC Vilppula/Kosken rakennusprojektina. Koronaepidemia hiljensi monia muita työmaita, mutta laavuprojektillemme se oli siunaus. Missä muualla veljet ja puolisot olisivat voineet kokoontua yhtä turvallisesti ja viihtyisästi kuin laavuja ja Hyvärisenlammen rantoja kiertävää luontopolkua rakentaessaan. Turvavälit ja maskit eivät olleet ongelma. Rakennustyömaa oli mitä parhain leijonahengen kohottaja ja yhteishengen lujittaja.

Ensimmäinen laavu oli vielä kesken, kun aloitettiin jo toista. Puolen kilometrin mittaisten pitkospuiden rakentaminen vei aikaa ja makkaraa. Puolisot huolehtivat talkoopäivinä muonituksesta ja osallistuivat työhön veljien kanssa. Jokaiselle löytyi taitoihin ja kuntoon sopivaa työtä.

Hyvänä tukena projektin toteutumiselle oli leijonien Aarne Ritari -säätiön rahallinen tuki. Myös monet yksityiset henkilöt, yhdistykset ja yritykset tukivat luontokohteen rakentamista.

Alkuidea oli, että luontokohteesta tulisi paikka, jossa koululaiset voisivat tutustua luontoon. Niinpä Vilppulankosken koulun opettajaa Laura Palanderia pyydettiin suunnittelemaan lammen kiertävälle polulle luontoaiheisia tehtäviä. 

Kahden vuoden ja parintuhannen talkootunnin jälkeen kaksi laavua nuotiopaikkoineen, liiteri ja biopuucee olivat valmiina. Sen lisäksi kauniin Hyvärisenlammen ympäri kiersi luontopolku pitkospuineen ja tehtävineen. Hyvärisenlammen laavut ja luontokohde olivat valmiina luonnossa liikkujien iloksi.

Syyskuun 10. ja 11.päivinä v. 2021 avattiin juhlallisesti Hyvärisenlammen laavut ja luontokohde Mäntttä-Vilppulan Kolhossa. Perjantaina kohteen otti vastaan paikkakunnan koulujen edustajana Kolhon koulu ja paikalla oli myös kaupungin edustajia. Samalla oppilaille oli järjestetty leiripäivä laavuilla ja luontopolulla. Lauantaina oli juhlatapahtuma, jossa oli kutsuvieraina mm. G-piirimme edustajina PDG Pirkko Kokkonen sekä AR-säätiöstä Mikko Kauranen.

 

 

Kuva: Pekka Ekola

Nauhan leikkaajina PDG Pirkko Kokkonen ja AR-säätiöstä Mikko Kauranen.
Vasemmalla Vilppula/Kosken presidentti Kari Meronen, oikealla laavupäällikkö Jukka Grönlund.
 
 
 
.  Kuva: Pekka Ekola
 
Kolhon koulun oppilaat vastaanottamassa Hyvärisenlammen laavut ja luontokohteen. 

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter