Kokoukset
Jäsenet

Varoituskyltit  Aurausviehkat  Lämpötilaveikkaus  Itsenäisyyspäivä Rauhanjulistekilpailu Käytettyjen silmälasien keräys  Tuupovaara-viiri

 

KOULULAISISTA VAROITTAVAT KYLTIT

Ennen koulujen alkua klubi pystyttää Tuupovaaran koulun läheisyyteen kaksi varoituskylttiä, jotka muistuttavat ja varoittavat autoilijoita liikenteessä olevista koululaisista. Kyltit poistetaan parin viikon päästä koulun alkamisesta. Kyltit on pystytetty ensimmäisen kerran syksyllä 2003.

Syksyllä 2013 kyltit pystytettiin jo 11. kerran. Kuvassa klubipresidentti Raimo Kilpiä pystyttämänsä kyltin vieressä.

 

 

 

 

AURAUSVIEHKAT

Monena syksynä klubijäsenet ovat pystyttäneet sovituille tieosuuksille aurausviehkoja. Viehkat on myös tehty itse. Toistaiseksi viimeinen urakka tehtiin syksyllä 2018. Kuvassa lion Markku ja kohta tanakasti asetettu heijastinmerkillä varustettu mäntyviehka.

 

VAPUNPÄIVÄN LÄMPÖTILAVEIKKAUS

Klubin pitkäaikainen ja tärkeä varainhankinta-aktiviteetti on ollut vuotuinen Vapunpäivän lämpötilaveikkaus. Keväällä 2019 veikkauksen ajankohta muutettiin Vapunaatolle, jolloin veikkaajien on pitänyt arvata klo 12  ulkolämpötila, joka on todettu K-Market Tuohitorven lämpömittarista.  Aktiviteetin tuotolla on annettu keväisin stipendejä koululaisille.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN PALVELUAKTIVITEETIT

Itsenäisyyspäivän palveluaktiviteettina klubilaiset ovat useita vuosia sytyttäneet ennen jumalanpalvelusta hautakynttilät Tuupovaaran kirkon sankarihaudoille. Syksyllä 2017 homma modernisoitiin siten, että klubi hankki ladyjen tukemana led-hautakynttilät, joita voidaan käyttää vuodesta toiseen. Hankinta poisti sen ongelman, kun tuuli puhalsi aina ison osan kynttilöistä sammuksiin. Nyt kynttilä palaa jokaisen sankarivainajan haudan kohdalla.

Jumalanpalveluksen jälkeisessä päiväjuhlassa ladyt ovat usein olleet auttamassa kahvituksen järjestelyissä.

RAUHANJULISTEKILPAILU

Lions-järjestön kansainvälinen rauhanjulistekilpailu on järjestetty yli 25 vuotta ja myös klubi on pitkään järjestänyt kisan paikallistasolla: Tuupovaaran koululla ja aiemmin myös Koveron koululla. Klubista eteenpäin lähetetyt työt ovat monesti valittu piirin parhaiksi ja kerran on valtakunnallinen voitto tullut Ville Valtosen piirtämälle rauhanjulisteelle. Alla kauden 2012-13 piirin parhaaksi valittu Jenna Ronkaisen (Koveron koulu) piirustus.


KÄYTETTYJEN SILMÄLASIEN KERÄYS

Suomalaiset leijonat ovat kunnostautuneet kansainvälisessä näönsuojeluohjelmassa erityisesti Sri Lankassa, jonne on rakennettu suomalaisvaroin silmäsairaala. Vähävaraisten näkökyvyn parantamiseksi tehdään jatkuvasti myös käytettyjen silmälasien keräyksiä. Lions Club Tuupovaara keräsi marraskuussa 2013 käytettyjä, hyväkuntoisia silmälaseja yhteensä noin 150 paria ja toimitti ne laseja tarvitseville Sri Lankan lions-ystävien seuran kautta.


TUUPOVAARA-VIIRIN TUOTTAMINEN JA MARKKINOINTI

Tuupovaaran Lions Club on valmistuttanut tuupovaaralaisille oman kotiseutuviirin: Tuupovaara-viirin. Viirin tarkoituksena on ollut osaltaan ylläpitää ja vahvistaa tuupovaaralaisten pitäjähenkeä tehdyn kuntaliitoksen tuomissa muutoksissa ja toisaalta tuoda varoja klubin vanhus- ja nuorisotyöhön Tuupovaarassa.

Vuoden 2005 alusta tapahtunut kuntaliitos muutti Tuupovaaran itsenäisestä kunnasta Joensuun kaupunginosaksi ja yksi osa tätä muutosta oli kuntavaakunan jääminen pois käytöstä. Tuupovaaran "leijonat" halusi kuitenkin jättää historiallisen kuntavaakunan näkyville tuupovaaralaiseen pitäjämaisemaan valmistuttamalla ns. isännänviirityyppisen Tuupovaara-viirin. Vaakunakuvan käyttöön on saatu lupa Tuupovaaran kunnalta.

Joensuulainen suunnittelija ja Suomen heraldisen seuran jäsen Aarno Liitsalo on suunnitellut viirin kunnioittaen tarkasti kuntavaakunan paimenpoikakuvion muotoa, värejä ja henkeä. Hän on suunnitellut vastaavanlaisen viirin myös Enoon ja Kontiolahteen.

Ensimmäinen erä valmistui syksyllä 2004. Keväälle 2014 tilattu erä on jo 3. lisäerä. Viirejä on myyty yhteensä yli 200 kpl.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter