Kokoukset
Jäsenet

ON KLUBIMME 58. TOIMINTAVUOSI !

Klubipresidentti Antti Ronkaisen kauden teema on

"PERHE JA YHTEISÖLLISYYS MAASEUDULLA”.


Tällä sivulla on klubin ajankohtaisimpia uutisia. Vieritä sivua alaspäin nähdäksesi kaikki jutut.


LAAVUPAIKAN KUNNOSTUSTA KITSAJÄRVELLÄ

Lions-liiton Hyvän Päivän 8.10.2021 viettoon käytiin klubissa päivän viiveellä, kun klubiveljet ja ladyt kokoontuivat Kitsajärven rannalle talkoisiin lauantaina 9.10.2021. Helsingin Ev.lut. Seurakunnan omistama niemi laavu- ja nuotiopaikkoineen oli mennyt jo osin huonoon kuntoon, joten kunnostustoimet olivat tarpeen. 9 hengen porukka presidentti Antin johdolla kävi tarmokkaasti toimeen: alueen metsäpohjan raivausta raivaussahoilla lehtipuuraipoista ja samalla maiseman avausta järvelle päin, moottorisahalla hieman järeämmän puuston poistoa ja pätkimistä polttopuutarpeiksi, nuotioalueiden raivausta ja penkkien korjausta sekä laavujen kattojen puhdistusta sammaleista. Sittenpä olikin hyvä käydä nuotion äärelle nauttimaan isäntäparin järjestämistä kahveista voileipineen.


LIONS-RUUSUPUISTOTALKOOT

Ruusupenkkien kitkentätalkoot kokosivat tällä kertaa klubeista n. 30 hengen porukan. Liekö tavallista suurempaan osallistujamäärään ollut vaikuttimena LC Joensuu/Pielisjoen tarjoamat kahvit grillimakkaran kera. Mutta syntyihän sitä jälkeäkin isolla porukalla.


YHTEINEN TOIMINTAPÄIVÄ KORPISELKÄTALOLLA

Kauden ensimmäinen klubi-ilta muutettiinkin yhteiseksi toimintapäiväksi lauantaille 18.9.2021 ja paikkana presidentin omistama Korpiselkätalo. Tapahtuma alkoi puolenpäivän jälkeen klubihallituksen ensimmäisellä kokouksella ja puolisot kävivät läpi omia suunnitelmia kaudelle. Päiväkahvien jälkeen hieman ulkoliikuntaa ns. Leijonakävelyn merkeissä. Sauna ja palju olivat lämpiminä tarjolla halukkaille ja samalla osa porukasta valmisteli yhteistä illallista, joka käynnistyi klo 18. Ruokateemana oli sadonkorjuu eli ruokalajien valmistelussa käytettiin kesän ja syksyn antimia ja lopputulos oli mitä maistuvin.

Päivällä luovutettiin Vuoden Leijona 2021 -palkinto Raimo Kilpiälle ja illallisen yhteydessä Martti Kuutille luovutettiin yhden ruusukkeen ansiomerkki.

Illan huipentumana saatiin kuulla Arto Tarkkosen taidokasta haitarisoitantoa ja laulantaa.


ELOKUVAILTA KUOSMALANVAARAN KINOSSA

Klubilaiset saivat kutsun saapua lämpimänä elokuisena iltana (12.8.2021) lion Hemmon ja puolisonsa Kaisan pihapiirissä olevaan "Kuosmalanvaaran Kinoon". Ainutlaatuisessa näytäntöympäristössä saatiin pienellä iskuryhmällä nauttia Coenin veljesten hauskasta tuotoksesta "Voi veljet, missä lienet". Illan kruunasi maistuvat nyyttärikaffet gramofonimusiikin säestämänä. Kiitokset isäntäväelle!


KOULULAISISTA VAROITTAVAT KYLTIT PAIKALLEEN

Ennen koulujen alkua klubi pystyttää Tuupovaaran koulun läheisyyteen kaksi varoituskylttiä, jotka muistuttavat ja varoittavat autoilijoita liikenteessä olevista koululaisista. Kyltit poistetaan parin viikon päästä koulun alkamisesta. Kyltit pystytettiin nyt 18. kerran.


Kauden 2020-2021 juttuja alla


YMPÄRISTÖAKTIVITEETTINA TALONMAALAUS

Kesäkuun alkupäivinä klubilaiset kävivät parina iltana talkoilemassa ent. lady Liisa Vatasen omakotitalon ulkomaalauksen parissa. Koska vanhan maalin raaputukset ym. pohjatyöt oli tehty, syntyi uutta maalipintaa niin hyvällä tahdilla, että samaan syssyyn tuli myös autotallikin maalattua. Mukana kaikkiaan 11 veljeä ja ladya, talkootunteja kahtena iltana yht. 32 .

Kuvissa talo ennen ja jälkeen maalauksen sekä talkoolaisia työssä.


YLLÄTYSVIERAITA JA HUOMIONOSOITUKSIA TOUKOKUUN KLUBI-ILLASSA

Kauden viimeiseen klubi-iltaan 21.5.2021 voitiin kokoontua koronarajoitusten väljennyttyä ja varsin mukavasti rav. Wirsuvaaraan leijonia puolisoineen saapuikin. Kutsun mukaan vähän parempaa oli päälle laitettu ja ilta käynnistyikin juhlavasti huomionosoitusten jaolla. Yhden ruusukkeen ansiomerkin saivat Markku Ronkainen, Taisto Kitunen ja Harri Airio. 25-vuotisesta lionstoiminnasta palkittiin Jari Horttanainen.

Illan yllätysvieraatkin paljastuivat, kun Lions-liiton entinen puheenjohtaja Harri Forss yhdessä puolisonsa Raijan kanssa ilmestyivät paikalle. Syykin selvisi, kun hän juhlallisin menoin suoritti klubin ensimmäisen Lionsritariksi lyönnin PDG Pekka K. Vataselle. Harri Forss on nyt lyönyt yhteensä jo 151 ritaria. Hyvin oli palkitseminen valmisteltu vaivihkaa, sillä se tuli täytenä yllätyksenä huomionosoituksen kohteelle.

Lyhyessä kokousosuudessa todettiin, että Kyösti Vatasen muistorahastosta päätetyt lahjoitukset Nuorisotalolle ja Alakoululle on luovutettu. Koululaisten kevään stipendit 3 x 50 € Tuupovaaran koululle ja 3 x 50 € Heinävaaran koululle on myös hoidettu. Varainhankinta-aktiviteettina on kesäkuun alussa tulossa talonmaalaustalkoot.

Tämän jälkeen päästiinkin nauttimaan lady Arjan johdolla valmistettua suussa sulavaan ateriaa ja täytekakkukahveja. Hieno huipennus kaudelle!


HUHTIKUUN VAALIKOKOUKSESSA PÄÄTÖKSIÄ ENSI KAUDELLE

Kuukausitapaamisen viikon siirrolla päästiin 22.4. jälleen kokoontumaan ravintola Wirsuvaaraan ja paikalla olleille oli tarjolla lady Arjan valmistama, makunautintoja hivelevä ateria kuhapyöryköistä lisukkeineen.

Ruokailun jälkeen käytiin vaalikokouksessa päättämään tulevan kauden virkailijoista, toimintasuunnitelmasta ja jäsenmaksusta. Samalla hyväksyttiin myös klubille uudet säännöt Lions-liiton valmistelemisen mallisääntöjen pohjalta. Hallitus oli valmistellut pykälät hyvin, joten esitykset hyväksyttiin muutoksitta. Tulevan presidentin Antti Ronkaisen kauden teema on "Perhe ja yhteisöllisyys maaseudulla".

Klubi-illassa päätettiin kohdentaa Kyösti Vatasen muistorahaston loput varat yht. 1000 euroa nuorisotalon ja alakoulun välinehankintoihin. Lisäksi myönnettiin yhdelle paikkakunnan nuorelle apuraha urheiluharrastuksen tukemiseen. Klubin sisäinen Vapunaaton lämpötilaveikkaus toteutetaankin Äitienpäivän lämpötilaveikkauksena ja pari aktiviteettia on tulossa loppukaudelle.

 


UUDET KLUBIVIRKAILIJAT VALMENNUKSESSA 

H-piirin koulutustoimikunta on vastannut vuosittain uusien klubivirkailijoiden koulutuksesta. Niin tänäkin keväänä, mutta koronasta johtuen valmennukset pidetään etänä GoToMeeting-järjestelmän kautta. Tiistaina 20.4.2021 tilaisuudet käynnistyivät presidenttien valmennuksella, johon osallistuivat tuleva presidentti Antti Ronkainen sekä tuleva sihteeri ja piirin koulutustoimikunnan jäsen Pekka K. Vatanen. Keskiviikkona 21.4.2021 jäsenjohtajavalmennuksessa mukana Jussi Nieminen.


HELMIKUUN KLUBI-ILTA WIRSUSSA

Vaikka monella lionsklubilla on laitettu kokoontumiset jäihin, piti LC Tuupovaara pienellä porukalla kuukausittaisen tapaamisensa. Ruokailun makunautintojen jälkeen päästiin asiaan ja käsittelemään mm. Kyösti Vatasen muistorahaston varojen käyttösuunnitelmia tälle keväälle. Päätöksiä ei tosin vielä noin 2000 euron summasta tehty, valmisteluja jatketaan. Klubin sääntömuutosta valmisteltiin Lions-Liiton mallisääntöjen pohjalta ja päätettiin viedä ne huhtikuun vaalikokouksen hyväksyttäväksi. Päämajakin oli muistanut jäsentyytyväisyyspalkinnolla viime kaudesta, mikä tyytyväisyydellä otettiin vastaan. Klubilaisten liiton järjestämän yhteishankinnan kautta tilaamat kasvomaskilaatikot luovutettiin paikalla olleille tilaajille. Maaliskuulle suunniteltu teemailta puolisojen kanssa siirrettiin koronan johdosta suosiolla toukokuulle.


KAUDEN KOLMAS LOHKON KOKOUS ETÄNÄ 

Turvavälit olivat osallistujilla varsinkin riittävät kauden kolmannessa ja samalla viimeisessä lohkon kokouksessa 10.2.2021, sillä se järjestettiin etänä Teams-yhteydellä. Tämä ei kuitenkaan tahtia haitannut, sillä jokaisesta klubista oli edustus linjoilla. Puheenjohtaja Jorma Sallisen johdolla käytiin klubien tilannekatsaukset menneestä toiminnasta ja osin tulevistakin. Korona on väkisinkin hiljentänyt toimintaa, mutta monenlaista on silti touhuttu. LC Ilomantsi/Brihat täytti komeat 50 vuotta, mutta juhlinta siirtynee "piikityksen" jälkeiseen aikaan. Sikäli kun kokoontumismääräykset hellittävät, tulee LC Kiihtelysvaara järjestämään lohkon sökömestaruuskisat loppukevään aikana.


KLUBIN LIONSSÖKÖMESTARIKSI KLUBIPRESIDENTTI JUSSI

Kevätkauden ensimmäinen klubi-ilta 21.1.2021 kokosi vähänlaisesti klubiveljiä mukaan: paikalla oli 8 ja 3 etäyhteydellä. Korona verottaa ja varovaisia on syytä ollakin. Ravintola Wirsuvaara oli kuitenkin panostanut hienosti ruokaan ja täytetyt kalkkunafileet hemmottelivat makuhermoja. Kiitokset lady Arjalle jälleen kerran.

Hallituksen kokouksen ja klubi-illan päätteeksi käytiin 7 veljen kesken mittelemään lionssökömestaruudesta ja tasaista kisassa oli. Kolmen ensimmäisen tulokset olivat kahden euron sisällä. Pienellä mutta riittävällä vain 50 sentin erolla Jussi Nieminen leivottiin mestariksi ennen Raimo Kilpiää. Pottirahoja saatiin klubin hyväntekeväisyystyöhön.

Kuvassa viime vuoden mestari Harri Airio hymyssä suin luovuttaa kiertopalkinnon Jussi Niemiselle.


LIONS-LIITON WEBINAARI PIIRIJAKOUUDISTUKSESTA

Suomen Lions-liiton tasolla on käynnistetty piirijakouudistus, jossa nykyisistä 14 piiristä muodostettaisiin  8 piiriorganisaatiota. Syynä on aleneva jäsenkehitys, joka tuo organisaation ja kustannusrakenteen keventämistarvetta. Piirijako ei sinällään vaikuta klubien toimintaan. Uudistustyöstä kertoi kuluvan kauden N-piirin piirikuvernööri Markku Vesikallio.LAHJAKORTTEJA JOULUMUISTAMISENA VÄHÄVARAISILLE PERHEILLE

Joulukuun klubi-iltaa vietettiin 17.12.2020 vakituisessa kokouspaikassamme ravintola Wirsuvaarassa varsin pienellä veljesporukalla, ilmeisesti osan varoessa koronatartunnan mahdollisuutta. Tälläkin kertaa pari osallistujaa saatiin mukaan Teamsin välityksellä. Heiltä tosin jäi väliin Wirsun todella herkullinen iltaruoka, jonka läsnäolevat pääsivät nauttimaan. Ostivatpa muutamat veljet annokset vielä seuraavaa päivääkin varten.

Joulun lähestyessä klubi teki lahjoituksen lahjakorttien muodossa kolmelle vähävaraiselle tuupovaaralaisperheelle, jotka lady Taina hoiti perille. Kiitos Taina!

Koronan tiimoilta päätettiin peruuttaa tammikuulle suunniteltu teatteriretki Joensuuhun, tehdään se sitten myöhemmin, kun tilanne helpottuu.

Illan päätteeksi pelattiin vielä kinkkusökö, johon veli Rami oli lahjoittanut valmiskinkun. Pelin viimeisellä kädellä kiri Pekka K. voittoon ja nappasi Ramin ojentaman kinkun kainaloonsa. Pottirahat saatiin klubille hyväntekeväisyyteen.


KYNTTILÄT SANKARIHAUDOILLE ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ 6.12.2020

LC Tuupovaaran pitkäaikainen kunniatehtävä on ollut sytyttää kynttilät sankarihaudoille Itsenäisyyspäivänä. Koronapandemian vuoksi messu ja päiväjuhla oli peruttu.

Yläkuva Jussi Nieminen, alakuva Satu Parviainen.


PIKKUJOULUT ILOISISSA TUNNELMISSA

Klubin toimintasuunnitelmassa ollut pikkujoulutilaisuus päätettiin klubissa pitää ravintola Wirsuvaarassa pienellä porukalla tiivistyvästä koronatilanteesta huolimatta. Turvaohjeita pyrittiin noudattamaan, mutta humpan pyörteissä ei kyllä turvaväliä pidetty...

Tilaisuuden alkusanojen jälkeen presidentti Jussi Nieminen esitti, että pidetään hiljainen hetki päivällä haudatun viimeisen Mannerheim-ristin ritarin Tuomas Gerdtin muistolle ja näin tehtiin. Tämän jälkeen presidentti luovutti kiitossanoin kukkakimpun illan kerrassaan herkullisen aterian valmistamisesta vastanneelle Arja Suokkaalle.

Klubin hyväntekeväisyyskassa täydentyi mukavasti, kun veli Rami ja lady Eila pitivät arpajaiset ja päätteeksi vielä Rami kauppasi lahjoittamansa Seppo Polamerin piirroksen/taulun huutokaupalla.


KLUBILLE MENESTYSTÄ PIIRIN LIONSSÖKÖN MESTARUUSKISOISSA

Kiteellä 21.11.2020 pidettyihin piirin lionssökön mestaruuskisoihin saatiin klubista kaksi joukkuetta mukaan ja tuloksiakin tuli: alkuerätulosten perusteella Tuupovaaran toinen joukkue (Kilpiä, Meriläinen. Airio) voitti hopeaa ja finaalissa Raimo Kilpiä ylsi jälleen hopealle. Mestaruuden vei LC Kitee/Pajarin Eero Jumppanen, joten vuoden päästä kisataan siis jälleen Kiteellä. Yksi lisäpalkintokin saatiin, kun alkuerien nopeiten koko pelipottinsa hävinneen perinteinen katkeropullo luovutettiin PDG Pekka K. Vataselle.


MARRASKUUN KLUBI-ILLAN MAUSTEENA KAISA

Etäyhteyksiä käytettiin taas apuna, kun veljet kokoontuivat klubi-iltaan Wirsuvaaraan. Bittivirtojen kautta saatiin Jari H. mukaan yhteiseen iltaan. Asialistalta poimittuna: itsenäisyyspäivän kynttilöiden sytytys tulossa, kinkkuarpajaisten järjestäminen toteutukseen, pikkujoulut järjestetään 28.11. ja teatteriretki tulossa 23.1.

Illan huipennuksena saatiin biljardioppia vierailtamme Aarno Liitsalolta ja Matti Nevalaiselta. Pelimuotona Kaisa, jota vieraat demonstroivat. Myös klubiveljet pääsivät pelikepin varteen harjoittelemaan lyöntejä.


KLUBIN RAUHANJULISTEKISAN VOITTAJAKSI TERESA SAARISTO

LC Tuupovaara toteutti yhteistyössä Tuupovaaran koulun kanssa Lions-järjestön jokavuotisen rauhanjulistekilpailun, jonka aihe oli "Rauhaa palvelun kautta". Voittoisan piirustuksen teki 6-luokkalainen Teresa Saaristo, joka saa palkinnoksi klubin stipendin ja työ etenee piiritason kisaan.


LOHKON SÖKÖMESTARUUS SÄILYI KIIHTELYSVAARALAISILLA

LC Tuupovaara järjesti keväältä koronaepidemian johdosta siirretyn lohkon neljännet lionssökömestaruuskisat 7.11.2020 Tuupovaarassa. Ravintola Wirsuvaaran makoisilla evästyksillä päästiin 16 osallistujan voimin ratkomaan alkuerissä finaalipaikat, jossa sitten mitalistit selviteltiin. Ilomatsilaisia kaivattiin pelipöytiin, sillä nyt mestaruudesta kamppailivat vain Tuupovaaran ja Kiihtelysvaaran veljet.

LC Kiihtelysvaara ei tälläkään kerralla luovuttanut mestaruuspokaalia muille, vaan voiton vei klubista Markku Kummunmäki. Toiseksi saman klubin Jorma Tuhkanen ja pronssimitalin vei LC Tuupovaaran Harri Jankola. Päivän parhaan pelin palkinnon vei viiden värillä Jorma Tuhkanen. Pottirahoja kertyi LC Tuupovaaran hyväntekeväisyystyöhön yhteensä 157 euroa. Kuluvan kauden lohkon mestaruus ratkotaan keväällä 2021 Kiihtelysvaarassa.


KAUDEN TOINEN LOHKON KOKOUS TUUPOVAARAN ISÄNNÖIMÄNÄ

Lohkon 2. kokous pidettiin pj. Jorma Sallisen johtamana Koveron Majatalolla. Klubien tilannekatsauksissa todettiin, että toimintaa on ja jäsentilannekin kutakuinkin ennallaan. Brihat olivat päättäneet hankkia 2 kpl Melvin Jones-jäsenyyttä, toinen siis lohkon yhteisen palkitsemiskierron lisäksi. Todettiin myös, että seuraavan kauden lohkon puheenjohtajuusvuoro on LC Kiihtelysvaaralla.

PDG Pekka K. Vatanen palautti lyhyesti mieliin Arne Ritari -säätiön toiminnan ja haettavissa olevat apurahat.


SUOMALAISEN LIONSTOIMINNAN 70 V JA LIONS-LIITON 60 V -JUHLAWEBINAARI

Perjantaina 23.10.2020 juhlisti Lions-liitto suomalaista lionstoimintaa järjestämällä webinaarin, jossa mm. monet yhteistyötahot vuosien ja vuosikymmenten varrelta kiittivät ja onnittelivat leijonia mittavasta hyväntekeväisyys- ja palvelutyöstä. Tilaisuuden juontajina toimivat toiminnanjohtaja Maarit Kuikka ja liiton puheenjohtaja Matti Reijonen.


BRIHOILLE SÖKÖOPPIA

Opetettiin LC Ilomantsi/Brihat lionssökön saloihin Koveron majatalolla. Mukana 4 Brihoista ja 8 Tuupovaarasta. Saatiin pottirahoja Brihojen hyväntekeväisyyteen 65 euroa. Hymyt olivat kaikilla herkässä ennen peliä ja vielä pelinkin jälkeen.


LOKAKUUN VUOSIKOKOUKSESSA KOKEILTIIN ETÄYHTEYTTÄ

Kokoonnuttiin 15.10. Wirsuvaaraan klubi-iltaan. Ruokailun jälkeen pidettiin napakka vuosikokous Jari Horttanaisen johtamana. Past presidentti Martti Kuutti esitteli ansiokkaan toimintakertomuksen Teams:n välityksellä etänä. Yhteys pelasi ja toimi hyvin. Klubi-illan yhteydessä PDG Pekka K. Vatanen esitti kuvakavalkadina piirin vuosijuhlan antia. Klubi päätti lahjoittaa Lastenklinikoiden Kummit ry:lle 200 euroa. Vähävaraisille hankitaan kokeiluna 5 kpl 20 euron arvoisia ruokatavarakasseja K-Market Tuohitorvesta. Koronauhkasta huolimatta valmistellaan yhteistä pikkujoulua, veli Raimo vastaa. Myös kevään teatterimatkaa pidetään ohjelmassa, veli Jokke hoitaa. Klubivisailun voitti Antti Ryynänen ja ruletin Jarno Meriläinen.


SYYSKUUN KLUBI-ILLASSA TUTUSTUMINEN UUTEEN ALAKOULUUN

Kauden avaavan klubi-illan aluksi tutustuttiin uuteen Tuupovaaran alakouluun, jota esitteli rehtori Mika Merilä. Hyvät tilat on 43:lla oppilaalla käytössä, se todettiin useammalla suulla.

Varsinaisessa klubi-illassa vieraana oli varapiirikuvernööri Raimo Timoskainen seuralaisensa Hilkka Pärepalo kanssa. VDG korosti puheessaan jäsenten viihtyvyyttä ja toisaalta klubitoiminnan näkyvyyttä paikkakunnalla. Hän markkinoi myös piirinmestaruussökökisaa, joka pidetään 21.11. Kiteellä. ARS-adresseja sai hän kaupattua klubille 20 kpl. Lions-liiton nuorisoarvat menivät kaikki kaupaksi veljille. Pelastakaa lapset ry:lle päätettiin lahjoittaa 200 euroa.

Viime kauden Vuoden Leijonaksi valittiin jo keväällä Martti Kuutti, joka nyt vastaanotti yhdessä puolisonsa Tuulan kanssa klubipresidentti Jussi Niemiseltä palkintoplakaatin. ARS-adressilla muistettiin veli Esko Tolvasta tämän täytettyä 60 vuotta.


KAUDEN ENSIMMÄINEN KLUBIHALLITUKSEN KOKOUS

Klubipresidentti Jussi Nieminen isännöi kauden ensimmäistä hallituksen kokousta 3.9.2020. Porukalla käytiin läpi kauden suunnitelmia/toimintakalenteria, johon täydentyikin mukavasti tapahtumia. 17.9.2020 päästään kokoontumaankin yhdessä kauden ensimmäiseen klubi-iltaan, jota on jo odotettukin, kun viime kevään ohjelmat sotkeutuivat koronan takia. Ennen tapaamista saadaan mahdollisuus tutustua uuteen alakouluun rehtori Mika Mäkelän opastamana.

 


Kauden 2019-2020 juttuja alla


HARRASTESTIPENDIT JAETTU

Kyösti Vatasen muistorahastotoimikunta (Harri Jankola, Antti Ronkainen ja Martti Kuutti) ovat tehneet esityksen hallitukselle ja hallitus on yksimielisesti esityksen hyväksynyt.
Stipendejä päätettiin jakaa seuraavasti:
- Vaaran veljet ja siskot, partiotoiminta, 800 eur
- Iida Ronkainen, ampumahiihto, 200 eur
- Kasper Rautanen, hiihto, 200 eur
- Juuso Jormanainen, hiihto, 200 eur
- Jenna-Lotta Sivonen, piirustus, askartelu, liikunta, 200 eur
- Oona Kareinen, pikajuoksu, kolmiloikka, pituushyppy, 200 eur
- Alisa Westman, salibandy, 200 eur
- 7-vuotias koululainen Rantonen, polkupyörän hankinta, 50 eur


Eli yhteensä muistorahastosta jaettiin stipendejä 2050 eur. Suunniteltu kevätretki Lustoon
peruuntui koronavirusepidepian vuoksi. Stipendinsaajat saivat lisäksi kunniakirjan.


HARRASTE-/OPINTOSTIPENDIT HAETTAVANA TUUPOVAARALAISILLE NUORILLE

Harraste-/opintostipendiä voi hakea tuupovaaralainen nuori esimerkiksi kuvataide-, musiikki-, kulttuuri- tai liikunta-harrastukseen tai opintoihin. Stipendit on tarkoitettu nuorille harrastetoimintaan tai opintoihin, esim. harrastejärjestössä, urheiluseurassa, kansalaisopistossa, musiikkiopistossa, peruskoulussa, ammattikoulussa, ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tms. tai muussa oppilaitoksessa. Valintaperusteina ovat perustelut stipendin käytöstä. Lions Club Tuupovaara valitsee stipendien saajat hakemusten perusteella. Stipendin suuruus on maksimissaan 500 eur/hakija. Stipendi voidaan myöntää yksittäiselle nuorelle, ryhmälle tai myös järjestölle.

Stipendit kustannetaan maanviljelijä Kyösti Vatasen muistorahastosta ja Lions Club Tuupovaaran aktiviteettirahastosta.

Vapaamuotoiset hakemukset pyydämme lähettämään 27.3.2020 mennessä sähköpostilla tai postilla: martti.kuutti@kuutec.fi tai LC Tuupovaara/Martti Kuutti, Yritystie 5, 82730 Tuupovaara. Lisätietoja antaa Martti Kuutti, puh. 046-8762411. Hakemuksessa hakija voi esitellä harrastustaan ja stipendin käyttötarkoitustaan vapaamuotoisesti kirjallisesti tai sähköisessä muodossa, esitys, video tms.

 


KLUBILLE MENESTYSTÄ LIONSSÖKÖN SM-KISOISSA KONTIORANNASSA

LC Kontiolahti järjesti karkauspäivänä 29.2. Suomen Lions -liiton sökömestaruusturnauksen Kontiorannassa entisen varuskunnan ruokalassa. Valtaosa n. 65 pelaajasta oli H-piirin klubeista, mutta ilahduttavasti osallistujia oli saapunut muualtakin päin Suomea. Tapahtuman tuotto käytetään Kontiolahden omaishoitajien virkistystoimintaan.

Joukkuekisan paremmuus ratkaistiin alkuerien tulosten perusteella ja Tuupovaaran "ykkösjoukkue" pärjäsi pronssisijan arvoisesti kokoonpanolla Harri Airio, Raimo Kilpiä ja Taisto Kitunen. Taisto sai myös päivän parhaan pelin palkinnon. Henkilökohtaisessa kisassa Pekka K. Vatanen selvisi keräilyerien kautta finaaliin, jossa kahdeksan pelaajan joukossa tuli lopulta 4. sija. Voiton vei Tero Harinen LC Rääkkylästä niukasti ennen "Mr. Sökö" Tarmo Nenosta LC Liperistä.

Kuvassa joukkuekisan voittajat Kiihtelysvaarasta keskellä, toiseksi tullut Hartola oikealla ja LC Tuupovaaran joukkue vasemmalla. Palkintopyttyjen lisäksi kukin sai pullollisen kontiolahtelaisen Kontiomehun valmistamaa alkoholitonta kuohujuomaa.


HELMIKUUN KLUBI-ILLASSA 20.2.2020 HAUSKOJA JA VAKAVIAKIN ASIOITA

Ravintola Wirsuvaaran maistuva ruoka palkitsi heti alkuun klubi-iltaan saapuneita leijonia ja puolisoita ja vilkas puheensorina ja naurunremakat piti katkaista, jotta päästiin itse illan ohjelmaan. Ilmeet vakavoituivatkin, kun veli Jari Horttanainen piti varsin herättelevän esitelmän ilmaston muutoksesta. Totesimme, että maapallon viime vuosikymmenten radikaali ja kiihtyvä kasvu hiilidioksidipitoisuuksissa on merkittävä ilmaston lämpenemistä aiheuttava tekijä ja lämpeneminen on suurinta pohjoisella pallonpuoliskolla. Toisaalta vaikutukset ovat mittavia heikommin kehittyneillä ja köyhemmillä eteläisen pallonpuoliskon alueilla, jossa mm. kuivuus aiheuttaa suuria ongelmia.

Vaikka Suomen osuus hiilidioksidipäästöissä on suuriin teollisuusmaihin ja muihin valtioihin verrattuna mitättömän pieni, nousi käydyssä keskustelussa esille kysymykset, mitä voimme itse kukin ja toisaalta klubina tehdä asian auttamiseksi.

Esitelmän jälkeen puolisot siirtyivät tutustumaan lady Liisan kirppariin. Klubiasioissa päätettiin käyttää Kyösti Vatasen muistorahaston varoja nuorille järjestettävän kevätretken (Metsämuseo Lusto, kiipeilypuisto Lekotti) kuluihin ja nuorille myönnettäviin harraste-/opintostipendeihin.

Illan visailun ykköstietäjä oli Martti Pesonen.


KOLMAS LOHKON KOKOUS ILOMANTSISSA 18.2.2020

Klubista oli hyvä edustus paikalla (4 veljeä), kun Lpj Veli Hiltusen johdolla kokoonnuttiin kauden kolmanteen ja samalla viimeiseen lohkon kokoukseen Kotimäen Pitotuvalla Ilomantsissa. Todettiin paikalla olleiden klubien toiminnan olleen vilkasta, mutta LC Eno on ilmeisesti lopettamassa toimintansa kauden loppuun. Veli Rami kertoi lähestyvästä lohkon sököturnauksesta, joka järjestetään 28.3. rav. Wirsuvaarassa Tuupovaarassa. Tulevalle kaudelle lohkon puheenjohtajaksi tulee Jorma Sallinen LC Ilomantsi/Brihoista. Illan aikana sovittiin myös tuupovaaralaisten klubivierailusta LC Ilomantsin vieraaksi 10.3.


HENGEN JA RUUMIIN RAVINTOA TEATTERIRETKELLÄ

Pitkään syksykauteen on tehty monenlaisia aktiviteetteja, joten oli aika "vaihtaa viihteelle" ja suunnata Joensuun kaupunginteatteriin. 9 pariskunnan voimin seurattiin Jeppe Niilonpoika -näytelmää, jonka toteutus sisälsi hieman modernejakin piirteitä... Näytöksen jälkeen olikin jo nälkä ja ravintola Kreetan todella makoisat annokset täydensivät mukavan iltapäivänvieton. Kiitokset Jokkelle tapahtuman organisoinnista!


TAMMIKUUN KLUBI-ILLASSA RATKAISTIIN SÖKÖMESTARI

Ravintola Wirsuvaaran maistuva ruoka antoi mukavan lähtölaukauksen viihtyisälle klubi-illalle, jossa yhteisten asioiden pikaisen kävittelyn jälkeen päästiin jännittämään, kuka vie klubin sökömestaruuspalkinnon tänä vuonna. Edellinen mestari Taisto antoi tälläkin kertaa hyvän vastuksen, mutta selkeällä tuloksella voiton vei Harri Airio. Kolmannen sijan vei veli Rami.

Ensikertalainen Erkki pärjäsi kisassa hyvin, ja ilta oli hänelle muutenkin suosiollinen: voitto Taiston pitämässä visailussa sekä voitto kotiin klubiruletissa.


PITKÄAIKAISTA YHTEYDENPITOA NUORISOVAIHDOSTA

Leena ja Jari Horttanaisen vieraana oli vuodenvaihteessa noin viikon ajan Italian Veronasta Serena Marchi puolisonsa Patrizion ja 10-vuotiaan poikansa Ettoren kanssa. Serena osallistui lionsjärjestön kansainväliselle nuorisoleirille kesällä 2000 ja Horttanaisten perhe toimi 5-6 viikkoa isäntäperheenä Serenalle. Monet klubin silloisista jäsenistä muistavatkin, kun Serena kävi pitämässä klubiesitelmän.

Serena on näiden vuosien ajan pitänyt yhteyttä Jariin ja Leenaan sosiaalisen median kautta ja suunnitteli tätä talvivierailua jo muutaman vuoden ajan. Leena kävi v. 2008 Serenan häissäkin Veronassa ja myös koko Horttanaisten perhe kävi siellä 2000-luvun alkupuolella.

Nyt vierailun aikana he viettivät mm. runsaan vuorokauden Horttanaisten mökillä Tuupovaarassa Korpijärven rannalla, kävivät savusaunassa ja kokeilivat onnistuneesti ja monta kertaa avantouintia. Avanto oli tehty porukalla ja myös se oli heistä kovin hauskaa.

Vieraat viihtyivät hyvin ja Serena pyysi välittämään  LC Tuupovaaralle terveiset oheisen kuvan välityksellä. Serena on nykyään ammatiltaan tiedottaja yrityksen palveluksessa ja myös kirjailija, julkaissut kolme kirjaa. Erityinen kiinnostuksen aihe on naisten asema Italiassa ja maailmalla. Oli kovin ihastunut Suomen nykyiseen nuorten naisten johtamaan hallitukseen…


PYSÄKÖINNINOHJAUS PALVELUAKTIVITEETTINA

LC Tuupovaara osallistui Kiihtelysvaaran kirkkokeräyksen tukikonserttiin 22.12.2019 järjestämällä kirkon, torialueen ja seurakuntatalon pysäköintipaikoille ohjauksen kuuden veljen voimin. Saija Tuupasen konsertti veti paikalle mahtavan 658 hengen yleisön ja liikenteen-/pysäköinnin ohjaus oli tuiki tarpeellinen.


VARAPIIRIKUVERNÖÖRIPARI VIERAILULLA

Joulukuun klubi-ilta 19.12. ravintola Wirsuvaarassa kokosi yli 20 leijonaa ja puolisoa viettämään joulunalustunnelmissa syyskauden viimeistä klubi-iltaa. Erikoismausteensa toivat varapiirikuvernööri Tuula Rantaeskola ja puolisonsa PDG Juhani Kautonen, jotka tulivat Savonlinnasta tekemään vierailun klubiimme. Tuula jakoi pitkäaikaisesta lionstyöstä päämajan lähettämät tunnustukset Harri Jankolalle (25v-chevron) ja Jarno Meriläiselle (10v-chevron). Varapresidentti Martti Kuutti ja varapiirikuvernööri jakoivat läsnäolleille puolisoille klubin hankkimat ladykorut. Illanvietto piti sisällään hyvää ruokaa, yhteislauluja ladyjen johdolla ja tonttuleikinkin. Veli Taiston haastavan visailun nohevin oli Harri Jankola. Kahdelle vähävaraiselle perheelle päätettiin lahjoittaa 200 euron lahjakortit K-Market Tuohitorveen. Muistoksi vierailusta varapresidentti luovutti varapiirikuvernöörille kirjailija Jouko Ahdin uusimman kirjan ja klubin nauru-CD:n.


JOULUMIELTÄ PALVELUKESKUKSEEN

Ladyjen muodostama laulukuoro kävi joulun alla 19.12.2019 ilahduttamassa Palvelukeskus Hopearinteen ikäihmisiä ja työntekijöitä jouluisilla lauluilla. Yhteistyötä oli palvelukeskuksen kanssa tehty jo syksyllä, kun ladyt avustivat Hopearinteellä järjestettyä konserttia.


KINKKUARPAJAISISTA MAISTUVAA ONNEKKAILLE

K-Market Tuohitorven ja LC Tuupovaaran yhdessä järjestämät kinkkuarpajaiset tuottivat jälleen varoja tuupovaaralaisten ala- ja yläkoululaisten keväisiin stipendeihin.


PALVELUTEHTÄVÄT ITSENÄISYYSPÄIVÄNÄ 6.12.2019

LC Tuupovaaran veljet ja ladyt pääsivät tänäkin vuonna suorittamaan Itsenäisyyspäivän palvelutehtävät eli kynttilöiden sytytyksen sankarihaudoille ja päiväjuhlan kahvituksen avun kattauksessa ja tarjoilussa.


PIKKUJOULUT WIRSUVAARASSA

Klubin veljet ja ladyt olivat päässeet varsin runsaslukuisesti liikkeelle klubin yhteiseen pikkujouluun, sillä 29 osallistujaa + nuorin "klubilainen" nautiskelivat ravintola Wirsuvaaraan runsaan joulupöydän antimista  ja karaoketanssien pyörteistä. Whatsapp-viestittelyn perusteella kerrassaan hauskaa oli ollut, kuten yhteispotrettikin todistaa.


H-PIIRIN LIONSSÖKÖMESTARUUSKISOJEN TULOKSET 23.11.2019

Finaalin tulokset (linkki tässä)

Joukkuekisan tulokset (linkki tässä)

Lions Club Tuupovaara järjesti 23.11.2019 järjestyksessään 23:n H-piirin sökömestaruuskisan Tuupovaarassa. Koveron nuorisoseuran talolle kokoontuneet 41 osallistujaa pääsivät käynnistämään pitkän pelipäivän LC Tuupovaaran puolisoiden munavoipiirakkakahveilla. Tuupovaaran 1. varapresidentti Martti Kuutti toivotti kisailijat tervetulleeksi ja avasi tapahtuman. Kilpailun johtaja Pekka K. Vatanen ja mr. Sökö Tarmo Nenonen antoivat tarvittavat ohjeet päivän peleihin. Alkuerien jälkeen pelatuissa välierissä ja keräilyerissä ratkottiin finaaliin pääsijät.

Äärimmäisen tiukan finaalin voitti LC Kitee/Pajarin Raimo Timoskainen, joka voitti LC Tuupovaaran Raimo Kilpiän vaivaisella mutta riittävällä 50 sentin erolla. Näin myös ensi vuoden kisojen järjestämisoikeus meni Kiteelle. Kolmannen sijan vei Teuvo Martikainen LC Liperistä.

Joukkuemestaruuden vei selvällä erolla LC Liperin I-joukkue kokoonpanolla Tarmo Nenonen, Paavo Koponen ja Rauno Pelkonen. Isäntäklubi Tuupovaaran I-joukkue tuli toiseksi (Harri Airio, Jarno Meriläinen, Taisto Kitunen) ja kolmantena LC Kiihtelysvaara (Jouko Muikku, Pasi Leppänen, Juha Jormanainen).

Pelaajien ravitseminen oli järjestävät klubin puolisojen hoteissa ja nälkäisenä ei todellakaan kenenkään tarvinnut lähteä kotimatkalle. Pelipäivä sujui kaikenkaikkiaan mukavasti ja järjestelyiltään onnistuneesti. Päivän tuotolla LC Tuupovaara tukee paikkakunnan nuoria.


RAUHANJULISTEKISAN VOITTAJAKSI IIDA RONKAINEN

Lionien kansainvälisen rauhanjulistekilpailun teema tällä kaudella on ”Rauhan matka” ja Tuupovaaran koululla järjestetyn kisan voittajaksi tuli jo toisena vuonna peräkkäin Iida Ronkainen. Klubi palkitsi voittajan stipendillä. Piirros osoittautui myös koko piirin parhaaksi työksi ja eteni siten liittotason kisaan.

Kuvassa Iidan piirrosta esittelee opettaja Senni Blomberg.


KLUBIN PERUSTAJAJÄSEN KYÖSTI VATANEN ON POISSA

Yli 55 vuotta LC Tuupovaarassa ansiokasta lionstyötä tehneen Kyösti Vatasen maallinen taival päättyi sairastelun heikentämänä rauhalliseen uneen Ilomantsin terveyskeskuksessa 20.9.2019. Klubiveljet pääsivät tekemään hautajaisissa 19.10. viimeisen palveluksen, kun he kantoivat Kyöstin arkun Tuupovaaran kirkosta ulos. Klubin kukkalaitteen laskivat varapresidentti Martti Kuutti ja PDG Pekka K. Vatanen.

Kyöstin lionstyöstä

Kyösti oli 28-vuotiaana yksi 17 perustajajäsenestä, jotka perustivat lionsklubin Tuupovaaraan vuonna 1964. Perustava kokous pidettiin 3.4.1964 Tuupovaaran Apteekilla, jossa tilaisuuden avasi opettaja Yrjö Kolehmainen ja puheenjohtajaksi valittiin apteekkari Juhani Ruuhiala ja sihteeriksi lehtori Jouko Tanskanen. Mukana oli myös piirikuvernööri Haataja ja kummiklubi LC Enon edustaja. Perustamisjuhla pidettiin 5.9.1964 Karjalantalolla. Klubin ensimmäisenä presidenttinä toimi liikemies Pekka Karttunen.

Kyöstin presidenttikausi oli 1969-70, jolloin mm. LC Helsinki/Huopalahti tuli ystävyysklubiksi. Huopalahti lahjoitti rahaa ja tavaroita/tarvikkeita vähävaraisille ja opiskelijoille. Klubilaiset vierailivat useasti Huopalahden klubin myyjäisillä, jonne odotettiin tuupovaaralaisia karjalanpiirakoita. Nuorisovaihtoa harjoitettiin myös eli Huopalahdesta tuli hiihtolomalla nuoria Tuupovaaraan, majoittuivat perheissä ja heille järjestettiin ohjelmaa. Vastavuoroisesti Tuupovaarasta pääsi nuoria vierailemaan Helsinkiin.

Kyöstin presidenttikaudelle sattui myös kahden ison aktiviteetin valmistuminen. Klubi oli isosti mukana ritari Tauno Suhosen talon rakentamisessa sekä rahallisesti Ilmari Rädyn talonrakennuksessa. Jäärata-ajot pidettiin, aikuisten tanssit järjestettiin ja ladyt tekivät ison virkatun sängynpeiton, joka myytiin arpajaisten kautta.

Kyösti oli kaudella 1976-77 lohkon puheenjohtajana ja 1987-88 aluepuheenjohtajana, siis piirihallituksen jäsen.

Kyösti on palkittu LCIF:n eli kv. säätiömme korkeimmalla huomionosoituksella eli Melvin Jones jäsenyydellä. Kyöstille ja Helville luovutettiin pitkään toimineen 50 v. leijonan ja puolison ansiomerkki klubin 50-vuotisjuhlassa 2014. Huhtikuun klubi-illassa Kyösti sai varsin harvinaisen 55-vuotischevronin pitkäaikaisesta lionstyöstä.

Paljon on maailma muuttunut yli 50:n vuoden takaisista ajoista ja avun tarpeista lionstyössäkin. Klubimme on tehnyt tänä aikana paikkakunnalla ja laajemminkin todella merkittävää hyväntekeväisyystyötä ja on löytänyt nykyäänkin monta tapaa tehdä hyvää. Veli Kyösti oli aktiivinen ja osallistuva leijona, josta voi ottaa mallia. Hän oli mukana viimeistenkin vuosien aikana kauralyhdetalkoissa, viehkatalkoissa, polttopuuaktiviteetin järjesti jne. Erityisesti kynttilöiden sytytys sankarihaudoille Itsenäisyyspäivänä oli hänelle tärkeä.

Monet hyvät muistot Kyöstistä jäi. Kiitokset Kyöstille!

PDG Pekka K. Vatanen


VUOSIKOKOUS SUJUVASTI, KLUBI-ILTA VIIHTYISÄSTI PUOLISOIDEN KANSSA

Lokakuun klubi-iltaa ja samalla virallista vuosikokousta vietettiin 17.10.2019 ravintola Wirsuvaarassa. Maistuvan lohikeiton jälkeen käynnistettiin kokous, jonka alkuun vietettiin hiljainen hetki klubin perustajajäsenen Kyösti Vatasen muistoksi. PDG Pekka K. kertoi Kyöstin elämäntaipaleesta ja erityisesti lionstyöstä.

Jouko Ahti sai viimein itselleen jo keväällä myönnetyn Vuoden Leijona 2019 -palkinnon. Varapresidentti Martti Kuutti luovutti hänelle myös yhden ruusukkeen ansiomerkin ansioista lionstyössä.

Itse vuosikokouksessa hyväksyttiin viime kauden toimintakertomus ja tilinpäätös. Klubi-illan päätteeksi kirjailija Jouko Ahti kertoi kirjatrilogiansa syntyvaiheista ja kirjoitustyöstä. Veli Taiston laatiman visailun ykkönen oli Martti Pesonen.


KAUDEN AVAUKSESSA PALUU PERINTEISEEN PAIKKAAN

LC Tuupovaaran syyskuun klubi-illassa 19.9.2019 päästiin palaamaan ns. vakiopaikkaan, kun kesällä avattu ravintola Wirsuvaara otti kauden avaukseen kokoontuneet veljet ja ladyt vastaan. Illan teemana olikin "muistelemma Wirsua", jossa jokainen sai kertoa omia muistojaan Wirsuvaarasta. Ruokana oli perinteinen maistuva karjalanpaisti salaatti- ym. tykötarpeineen. Yhteinen mielipide oli, että Wirsuvaarassa kokoonnutaan jatkossakin.


KOULULAISISTA VAROITTAVAT KYLTIT PAIKALLEEN

Ennen koulujen alkua klubi pystyttää Tuupovaaran koulun läheisyyteen kaksi varoituskylttiä, jotka muistuttavat ja varoittavat autoilijoita liikenteessä olevista koululaisista. Kyltit poistetaan parin viikon päästä koulun alkamisesta. Kyltit pystytettiin nyt 17. kerran. Pystytystyössä tällä kertaa Hemmo Leinonen ja Pekka K. Vatanen.


HUPSAUS-TAPAHTUMASSA 6.7.2019 LEIJONIEN HUUTOKAUPPA JA KYYKKÄKISA

LC Tuupovaara osallistui Vilvasen yrittäjien Hupsaus-tapahtumaan järjestämällä käytetyn tavaran huutokaupan, joka tuottikin klubin hyväntekeväisyystyöhön mukavat 671 euroa. Huutokauppameklarina toimi Raimo Kilpiä. Kyykkäkisan organisoi jälleen Harri Jankola ja voiton vei Korpiselkätalon joukkue.

 


Kauden 2018-2019 juttuja alla


KLUBIN 55-VUOTISJUHLAPÄIVÄN VIETTO

LC Tuupovaaran 55-vuotista taivalta juhlistettiin kokoontumalla klubipäivään 18.5.2019 Korpiselkätalolle. Mukana 26 veljeä ja puolisoa ja lisäksi saimme vieraaksi piirikuvernööripariskunnan Pentti ja Eija Päivisen. Iltapäivällä puolisot kävivät ulkoilemassa ja veljet valmistelivat ruokaa illalliselle. Käytiin myös saunomassa ja paljukin oli lämmin. Illanvietossa musiikkia esitti Timo Savinainen. Huomionosoituksina luovutettiin mm. Melvin Jones -jäsenyys Raimo Kilpiälle ja Harri Jankolalle.


KLUBIN JUHLAISTUTUS LIONS-RUUSUPUISTOON

LC Tuupovaaran 55-vuotistaipaleen kunniaksi oli päätetty istuttaa Joensuussa sijaitsevaan Lions-Ruusupuistoon juhlaistutus, joita on puistosuunnitelmaan varattu 8 kpl klubien juhlavuosien varalle. 18.5.2019 klubin edustajina Vataset ja Horttanaiset yhdessä puiston suunnittelijan Kai Ahmion kanssa istuttivat 3 kpl pylväskoivuja niille suunniteltuun paikkaan leijonapatsaan lähelle. Istutuspaikat oli valmisteltu edellispäivänä veljien Rami, Kari ja Pekka K. voimin.


VAPUNAATON LÄMPÖTILAVEIKKAUS

Klubin sisäinen Vapunaaton lämpötilaveikkaus saatiin toteutettua, kun lionsveli Tomi oli hommannut kauppansa K-Market Tuohitorven ulkoseinälle lämpömittarin, josta lukema voitiin lukea. Ja hienon mittarin oli hommannutkin, kuten kuvasta voi todeta.

Vapunaaton 30.4.2019 klo 12.00 lämpötila oli +10 astetta, jonka ainoana arvasi veli Jouko Ahti. Lähimmäksi veikanneiden (+9/+11) joukosta arvottiin toinen palkinnon saaja, joka oli Antti Ryynänen.

Veikkauksen tuotolla saadaan lahjoitettua ala- ja yläkoululaisille 6 stipendiä a' 50 euroa.


KUNNIATEHTÄVÄ VETERAANIPÄIVÄNÄ

Tuupovaarassa vietettiin kansallista veteraanipäivää 27.4.2019 ja LC Tuupovaaraa pyydettiin asettamaan kunniavartio sankarihaudalle seppeltenlaskun ajaksi. Veljet Taisto Kitunen ja Harri Jankola suorittivat tämän kunniatehtävän.


PIIRIN VUOSIKOKOUKSESSA TÄYSI EDUSTUS KLUBISTA

H-piirin vuosikokous pidettiin 27.4.2019 Joensuussa ja klubista oli täysi (4) kokousedustus mukana 37 muun lionsklubin joukossa. Kauden 2019–2020 piirikuvernööriksi valittiin Ilkka Kosonen LC Parikkala, 1.varapiirikuvernööriksi Tuula Rantaeskola LC Savonlinna/Eerikki ja 2.varapiirikuvernööriksi Raimo Timoskainen LC Kitee/Pajari. I-alueen lohkojako muutettiin siten, että LC Eno kuuluu jatkossa samaan lohkoon Tuupovaaran kanssa. Kauden parhaana klubina palkittiin LC Kitee/ Keisarinna. Lohkon pj. Jarno Meriläinen palkittiin piirikuvernöörin palkinnolla.


VAALIKOKOUKSESSA SAATIIN KLUBIHALLITUKSEN JÄSENET KOLMELLE KAUDELLE

Huhtikuun klubi-ilta 18.4.2019 ja samassa yhteydessä pidetty vaalikokous käynnistettiin ennen ruokailua kantapaikkamme Paimentytön tuvan emännän Liisa Hämäläisen muistamisella, kun presidentti Antti Ryynänen onnitteli Liisaa edellispäivänä olleen syntymäpäivän johdosta ja kiitti veljien kevätkauden ravitsemuksellisesta huolenpidosta. Ja suorastaan runsaat olivat ruokatarjoilut myös tällä kertaa.

Ennen vaalikokousta luovutti presidentti klubin perustajajäsenelle Kyösti Vataselle päämajan lähettämän ja varsin harvinaisen 55-vuotischevronin pitkäaikaisesta työstä lionsaatteen hyväksi.

itse vaalikokous sujui klubipresidentin johdolla nopeasti, koska ensi kauden virkailijavalinnat ja suunnitelmat olivat valmisteltu hyvin ennakkoon. Klubihallituksen jäsenvalintojen osalta tehtiin historiaa, kun kokoonpanot saatiin selville kolmelle tulevalle kaudelle. Näin kukin virkailija tietää jo hyvissä ajoin ennakkoon tehtävänsä, mikä helpottaa valmistautumista ja vähentää valintojen vatulointia.

Illan päätteeksi kuultiin veli Jari Kaukosen kiinnostava esitys rallikartturin toiminnasta ja rallikisasta yleensä. Rekvisiittana olivat esiteltävänä noin 1500-2000 euron arvoiset ajovarusteet, jotka kuljettajalla ja kartturilla on oltava. Erikoiskokeen nuotituksestakin saatiin pikakoulutus ja käytännön toimintaa näet tämän linkin videosta.

Visailun nohevimmat olivat tällä kertaa Erkki Lappalainen ja Hemmo Leinonen.


KEILAILUN KUTSUKISASSA TAVOITTEET YLITTYIVÄT

Joensuulaisten klubien välisen keilailun leijonaturnauksen kutsukisa käytiin LC Joensuu/Carelianin järjestämänä 7.4.2019 viihdekeilahalli Cosmicissa. Klubin 4-henkisen joukkueen tavoitteena oli päästä 10 parhaan sakkiin, mutta kuuden joukkueen kisassa päästiinkin sijalle 5! Henkilökohtaisissa tuloksissa Pekka K. Vatanen ylsi kolmannelle sijalle.


LOHKON KOLMASKIN SÖKÖMESTARUUS JÄLLEEN KIIHTELYSVAARAAN

LC Ilomantsi järjesti 30.3.2019 mallikkaasti lohkon järjestyksessään kolmannet lionssökömestaruuskisat. 15 osallistujan kisassa mestaruuden vei edellisvuoden voittaja Keijo Partanen (kuvassa hymyssä suin) LC Kiihtelysvaarasta. Taisto Kitunen oli kisan toinen.


MAALISKUUN KLUBI-ILLASSA TÄRKEÄ TEEMA

21.3.2019 oli jälleen klubi-illan suuntana Paimentytön tupa ja puolisot oli kutsuttu myös mukaan, koska tiedossa oli kiinnostava esitelmä "diabeetikon jalkojenhoito". Sen piti yksi puolisoista, jalkojenhoidon ammattilainen ja yrittäjä Päivi Ahti. Hän painotti haavojen huolellista hoitoa ensiarvoisen tärkeänä, koska Suomessa tehdään yli 1000 amputaatiota vuodessa. Ihmisen jalkaterässä on muuten 26 luuta, 55 niveltä, 107 nivelsidettä ja 31 lihasta.

Kokousasioissa kuultiin jo luonnosteluja ensi kauden toimintaan ja virkailijoihin. Veli Taiston visailun paras oli pressa-Antti, joka tiesi 9 kysymystä kymmenestä, onnittelut!


HELMIKUUN KLUBI-ILLASSA NAURUNTYRSKÄHDYKSIÄ

Eipä ollut vakavasti otettava klubi-ilta 21.2.2019, kun leijonaporukka kokoontui kantapaikassa eli Paimentytön tuvalla Öllölässä. Klubiesitelmän sijasta kukin sai vuorollaan kertoa vitsejä ja vedet silmissä saikin nauraa klubiveljien tarinoille. Tämä otetaan uusiksi toisenkin kerran.

Ruokahan oli jälleen kerran maistuva ja kun helmikuu on aktiviteettien suhteen hiljaisempi, sujui yhdessä käsiteltävät asiatkin nopeasti. Taiston visailussa peräti neljä veljeä sai 9 pistettä: Harri J., Martti K., Antti Ry ja Pekka K.

Kokouksen alussa klubipresidentti Antti Ryynänen luovutti Harri Airiolle Chevron-merkin 15-vuotisesta lionstyöstä ja kiitti häntä pitkäaikaisesta ja aktiivisesta toiminnasta klubissa.


MATIKKAKEITTOA JA HAMMASVAIHDETEKNIIKKAA

LC Tuupovaaran leijonien suunta oli tammikuun kolmantena torstaina jälleen kohti Öllölää ja klubi-iltaa Paimentytön tuvalla. Ja mukavapa oli iltaa aloittaa, kun Hämäläisen Liisalla odotti maistuva matikkakeitto ja kukkoset kaikkine lisukkeineen. Kun vielä oli hörpätty kakkukahvit, voi iltaohjelmaa jo jatkaakin.

Presidentti Antti Ryynänen luovutti aluksi Martti Kuutille Chevron-merkin 15-vuotisesta lionstyöstä ja kiitti häntä pitkäaikaisesta ja aktiivisesta toiminnasta klubissa. Yhteisten asioiden jälkeen saatiin kuulla mielenkiintoinen esitelmä hammasvaihdetekniikasta, jota klubiveljille selvitti Martti Kuutti. Hän on tehnyt pääosan työurastaan ko. aiheen piirissä mm. lujuuslaskennassa ja ohjelmistosuunnittelussa. Isoja vaihteistoja käytetään mm. kaivos- , sementti- ja puunjalostusteollisuudessa sekä voimalaitoksissa.

Taiston laatiman visailun nohevin oli jälleen kerran Antti Ryynänen ja pisteen päähän pinnisti Raimo Kilpiä.


MESTARI VAIHTUI

Klubin lionssökön mestaruuskisa käytiin 11.1.2019 Pekka K. ja Riikka Vatasen kotona 8 veljen ja yhden kutsuvieraan voimin. Matti "Nevski" Nevalainen veikin voiton selkeästi, mutta klubilaisista paras oli Taisto Kitunen, joka sai edelliseltä mestarilta Harri Airiolta kiertopalkinnon vuodeksi itselleen. Pottirahoja kertyi mukavasti aktiviteettitilille käytettäväksi johonkin avustuskohteeseen.


UUDEN VUODEN VASTAANOTTAJAISISSA LC TUUPOVAARAN TERVEHDYS

Joensuun kaupunki järjesti 31.12.2018 Tuupovaaran torilla uuden vuoden vastaanottajaiset ja tapahtumaan tervehdyspuhe oli pyydetty LC Tuupovaaralta. PDG Pekka K. Vatanen kävi esittämässä puheen ja toivotti klubin puolesta hyvän uudenvuoden toivotukset torille saapuneelle väkijoukolle. Puheen jälkeen Aino Kakkonen esitti runon, jonka jälkeen lyhyt tilaisuus huipentui todella näyttävään ilotulitukseen.

Pekka K:n esittämä puhe on luettavissa tästä linkistä.


JOULUKUUN KLUBI-ILTAA LEPPOISASTI

Vielä ennen Jouluun hiljentymistä klubiveljet kokoontuivat 20.12.2018 klubi-iltaan Öllölään Paimentytön tuvalle. Klubipresidentti Antti Ryynänen toivotteli läsnäolijat tervetulleeksi ja avauksen yhteydessä luovutti Liisa Hämäläiselle kukan kiitoksena syyskauden huolenpidosta. Sittenpä käytiinkin nauttimaan emännän valmistamia herkkuja.

Itse illassa käytiin läpi syyskaudella toteutuneita aktiviteetteja ja todettiin kevätkauden olevan paljon rauhallisemman. Harri Jankola esitti Tuupovaaran Urheilijoiden puheenjohtajana kirjoitetun puheen, jossa kiitteli klubia hyvästä yhteistyöstä ja tuotosta, joka Urheilijoille oli luovutettu. Seremoniamestari Taisto oli laatinut jälleen visailun, jossa tasapisteisiin (7) pääsivät Harri Jankola, Antti Ronkainen ja Antti Ryynänen. Klubipresidentti luovutti veli Jouko Ahtille chevron-palkinnon 15-vuotisen lionstyön kiitoksena.


Järjestäjinä: K-market Tuohitorvi ja Tuupovaaran Lions Club
(Tuotot käytetään Tuupovaaran ala- ja yläkoululaisten stipendeihin)


LOHKON PIKKUJOULUT KORPPARILLA

Klubin pikkujouluja vietettiin 24.11.2018 lion Antti Ronkaisen omistamalla Korpiselkätalolla Hoilolassa. Tilaisuuden piti olla samalla myös lohkon yhteinen pikkujoulu, mutta vain yksi pariskunta saatiin vieraaksi LC Ilomantsi/Brihoista. Onneksi Joensuusta Adam&Eva -klubista saatiin täydennystä 5 vieraan verran. Liisa Hämäläisen pikkujoulumenu oli toinen toistaan parempia herkkuja pullollaan, joten ylensyönnin vaara oli monellakin ilmeinen...

Arpajaiset pidettiin ja tuotto oli mukava 294 euroa. Lion Heidi Mutanen esitti yllätysohjelmaa lausumalla ajankohtaan sopivia runoja. Joululaulujakin laulettiin yhdessä ja laulutaitoja ja -tahtoa pääsi karaokessa testaamaan loppuillasta. Todella hauska ilta oli.

Illan juontaja Raimo Kilpiä toivottamassa vieraat tervetulleeksi glögimaljan kera.


JOULUMYYJÄISILLÄ TULOJA

Klubi järjesti omat joulumyyjäiset 24.11.2018 K-Market Tuohitorven eteisessä. Monenlaista leivonnaista oli syntynyt (pääosin puolisojen käsistä) myytäväksi mm. kakkuja, pullaa, leipiä, kukkosia, mokkapaloja ja muffinsseja. Ja hyvin kävivät kaupaksi.

Klubiveljet Kari ja Erkki valmiina myyntityöhön.


MARRASKUUN KLUBI-ILLASSA VIERAITA

LC Tuupovaaran marraskuun klubi-iltaa vietettiin 15.11.2018 Paimentytön tuvalla Öllölässä ja Hämäläisen Liisa oli laittanut jälleen suussasulavat tarjolle. Mukava lisän "normi-iltaan" toivat vieraat piirin johdosta eli 2. varapiirikuvernööri Kari Hassinen puolisonsa Riitta Turusen kanssa. Klubipresidentti Antti Ryynänen pääsikin luovuttamaan parille kukat ja klubin pöytästandaarin.

Varapiirikuvernöörin puheenvuoron lisäksi illassa esiteltiin Tupis2018-tapahtuman loppuraportti ja käytiin tulevia aktiviteetteja mm. joulumyyjäiset 24.11. VDG:lle luovutettiin myös Tuupovaaran koulun rauhanjulistekisan voittajatyö, jonka piirsi Iida Ronkainen.


VUOSIKOKOUS NAPAKASTI JA KLUBI-ILLASSA UUDEN JÄSENEN VASTAANOTTO

Klubin vuosikokouksessa ei nokka tuhissut, kun puheenjohtajaksi valittu Jari Horttanainen naputteli kokouspykälät käsitellyiksi. Todettiin kylläkin toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen osalta, että paljon oli ehditty kauden aikana saada valmista ja taloudellinenkin tulos oli reilusti positiivinen.

Klubi-illan alussa saatiin vahvistusta leijonaporukkaan Erkki Lappalaisesta, joka antoi lionslupauksen klubipresidentti Antti Ryynäsen johdolla ja liitettiin klubiin. Tulevista aktiviteeteista keskusteltiin ja pikkujoulutkin on jo suunnitelmissa. Veli Taiston laatiman visailun voitto jaettiin kolmen tietäjän Harri Jankolan, Martti Pesosen ja Antti Ryynäsen kesken.


LOHKON KOKOUS JOTWIRE OY:N VIERAANA

Kauden ensimmäinen I-alueen 3. lohkon kokous pidettiin 26.9.2018 Tuupovaarassa. Paikkana oli Jotwire Oy:n tilat ja lohkon puheenjohtajan Jarno Meriläisen esittelemänä kuultiin ja nähtiin yrityksen ja sen emoyhtiön Ouneva Groupin toiminnasta. Tehdaskierroksella nähtiin johdinsarjojen synty alkaen eri komponenteista aina valmiiseen tuotteeseen saakka.

Itse kokouksessa olivat lohkon kaikki klubit edustettuina ja näiltä kuultiinkin alkukauden tilannekatsaus. Lohkon yhteisiä tapahtumia ovat pikkujoulu 24.11. Korpiselkätalolla ja lionssökökisat Ilomantsissa 30.3.


KLUBI-ILLASSA PALUU KESKIAIKAAN

Kauden käynnistävää klubi-iltaa päästiin viettämään "keskiaikaisissa" tunnelmissa, kun illan aluksi käytiin Koveron nuorisoseuran edustajien Päivi-Elina Huttusen ja Merja Kuukkasen johdolla Linnansuolla Linnankukkulan arkeologisten kaivausten paikalla ja tutustuttiin paikan historiaan.

Linnankukkula on ollut ilmeisesti keskiaikainen vartio- tai pakopaikka. Se on soiden ympäröimä jyrkkärinteinen kukkula, josta näkee laajalle. Koveron kylä oli jo keskiajalla voimakas ja elinvoimainen kylä. Linnankukkulalta on löydetty suuri määrä esineitä, muun muassa puukkoja ja veitsiä sekä panssarinuolenkärkiä. Lisäksi löytöpaikalla on muinaisen asumuksen pohjia ja kiukaita. Panssarinuolenkärjet ja paikalta tehty maaperän ajoitusnäyte sitovat Linnankukkulan löydökset 1300-luvulle. Paikka on tieteellisen kiinnostavuutensa, suuren maakunnallisen merkityksensä sekä kompaktin kokonsa vuoksi erittäin otollinen kohde tarkemmille kaivaustutkimuksille.

Linnankukkulalta palattiin Koveron nuorisoseuran talolle ja käytiin nauttimaan nuorisoseuran valmistama ja hienosti kattama  ”Linnankukkulan piilopirtin juhlapidot” -keskiaikainen menu. Herkullista oli! Ruokailun lomassa kertoivat Vaaran Veljet ja Siskot –yhteislippukunnan kaksi nuorta partiolaisista ja partiolaistoiminnasta. Klubipresidentti Antti Ryynäsen johtamassa illassa oli mukana myös uusi jäsenehdokas Erkki Lappalainen.


VIEHKOJEN TEKO KÄYNTIIN

Syksyn pääaktiviteetti on tieviehkojen teko ja pystytys n. 43 maantiekilometrin matkalle. Homma käynnistyi 16.9. viehkojen tekotalkoilla Luostarinvaarassa veli Antin metsässä. Yli 500 keppiä saatiin aikaan ja lisää pitää vielä tehdä. Viehkojen paikoilleen laitto on tarkoitus tehdä 15.10. mennessä. Tämän syksyinen ponnistus on sopimuskauden viimeinen ja nähtäväksi jää, vieläkö töitä on jatkossa tarjolla.


PIIRIN GOLFKISOISTA MITALISIJA

107-H -piirin golfkisat käytiin lämpimässä ja aurinkoisessa säässä 2.9. Outokummun Golfseuran kentällä. Osallistujia kolmessa sarjassa oli yhteensä 21. Klubista oli vakioedustus mukana eli Pekka K. ja Raimo. Tällä kertaa tuomisina oli Pekka K:lla lyöntipelisarjan kolmas sija nettolyöntituloksella 74. Ensi syksynä kisat ovat Rantasalmella.


KYYKKÄMESTARUUS RATKOTTIIN KAIKEN KANSAN HUPSAUKSESSA

LC Tuupovaara ja Tuupovaaran Urheilijat järjestivät jo toisen kerran avoimet kyykkämestaruuskisat Vilvasen kesätapahtumassa 28.7. Tiukan kisan voittivat Konekorjaamo L. Piiroisen edustajat. Harri Jankola luovutti voittopokaalin.


KLUBI ISÄNTÄPERHEENÄ NUORILLE

107-H -piiri järjesti kauden alussa kansainvälisen nuorisoleirin Kerimäellä 28.7. - 6.8. Eri puolilta maailmaa saapuneet noin 30 nuorta viettivät ennen leiriä reilun viikon isäntäperheisiin sijoitettuna. Pekka K. ja Riikka Vatasen hoivissa oli kaksi nuorta, toinen Italiasta ja toinen Itävallasta. Laura ja Anna saivat Suomen uskomattoman hienossa ja lämpimässä kesäsäässä kokea mm. karjalan piirakoiden tekoa, ortodoksikulttuuria Ilomantsissa, luontotunnelmia Vekaruksella ja Kolilla.ja jokapäiväistä uintia.

Anna ja Laura tutustuivat myös Lions-Ruusupuistoon Joensuussa.

Kv. nuorisoleirin osallistujat leirin vetäjien Tuula Rantaeskolan ja Juhani Kautosen ilona.


KLUBIN MITTAVIN AKTIVITEETTI TUPIS2018 HETI KAUDEN ALUSSA

Tuupovaaralaisten omaa TUPIS2018 -kylätapahtumaa vietettiin 21.-22. heinäkuuta ja järjestelyjen vetovastuu oli tänä vuonna LC Tuupovaaralla yhteistyössä Tuupovaaran Urheilijoiden palloilu- ja yleisurheilujaostojen sekä Joensuun kaupungin kanssa. Viikonlopun tapahtumakokonaisuus piti sisällään lauantaina lasten olympialaiset yleisurheilukentällä ja toritapahtuman ja sunnuntaina Saija Tuupasen 15 v.-juhlakonsertin. Toritapahtumassa oli yhdistyksiä ja yrityksiä esittelemässä ja myymässä tuotteitaan, piirakantekokisat ja lasten olympialaisten palkintojenjako, jonka suoritti Ari Vatanen. Musiikkia kuultiin Varjojen Yö -yhtyeeltä ja tapahtuman juonsi Jussi Nieminen. Sää suosi ja väkeä oli mukavasti liikkeellä. Tapahtumasta saatava tuotto tullaan luovuttamaan Tuupovaaran Urheilijoille nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen.


Kauden 2017-2018 juttuja alla


LOHKON LIONSSÖKÖMESTARUUS EDELLEEN KIIHTELYSVAARAAN

Järjestyksessään toiset lohkon lionssökömestaruuskisat järjestettiin 21.4.2018 Kiihtelysvaarassa. Vaikka klubista saatiin hyvä edustus mukaan, vieläpä Nevski Nevalaisella vahvistettuna, jäi mestaruuspokaali vielä haaveeksi. Ylivoimaisen voiton vei LC Kiihtelysvaaran Keijo Partanen.

Kisan johtaja Pasi Leppänen (oik) onnittelee mestaria Keijo Partasta ja keskellä kuvassa onnitteluihin yhtyy kisan kakkonen Matti Nevski Nevalainen.


VAALIKOKOUS SUJUVASTI

Huhtikuun klubi-iltaa vietettiin 19.4.2018 jälleen Öllölässä ja samassa yhteydessä pidettiin klubin vaalikokous. Sujuvasti edenneessä kokouksessa valittiin seuraavan kauden virkailijat, vahvistettin toimintasuunnitelma ja talousarvio. Loppukauden aktiviteettien valmisteluja tarkasteltiin ja illan päätteeksi saatiin kuulla veli Martti Pesosen mielenkiintoinen esitys rakennustyömaan kulunvalvonnasta. Todettiin, että digi-/mobiiliaikaan on näissäkin asioissa siirrytty. Tietovisan paremmuus meni jakoon, kun Markku Ronkainen ja Raimo Kilpiä saivat saman pistemäärän.

Veljet tarkkana, kun veli Martti selostaa nykyaikaista työmaan kulunvalvontaa.


MAALISKUUN KOKOUKSESSA KATSE TULEVAAN KAUTEEN + KELKKATIETOUTTA

Mukavan runsaslukuinen veljesjoukko kokoontui maaliskuun klubi-iltaan 15.3.2018 Paimentytön Tuvalle. Ilta käynnistyikin juhlavasti, kun uusi veli Jari Kaukonen otettiin klubiin vastaan. Kummi Harri Airio pääsi kiinnittämään leijonamerkin Jarin rintapieleen. Katseet suunnattiin muutenkin tulevaan, sillä keskustelussa oli jo seuraavan kuun vaalikokousta ajatellen ensi kauden toimintasuunnitelma ja virkailijat, joista varapresidentti Antti Ryynäsellä oli esitykset. Illan mielenkiintoinen päätös oli moottorikelkkailuun liittyvä esitys, jonka pitivät alan harrastajat Antti Ronkainen ja Markus Pesonen.

Harri Airio, Jari Kaukonen ja pres. Raimo Kilpiä.


AURINKOINEN PAKKASKELI SUOSI MÄENLASKUTAPAHTUMAA

Jo neljättä kertaa yhdessä MLL:n kanssa toteutettu koko perheen mäenlaskutapahtuma keräsi viime vuotisen määrän eli reilun sata henkeä laskemaan hyvin valmisteltuja lasku-uria niin pienemmässä kuin isossa mäessä. Timo Savinainen ja Pekka K. Vatanen kyyditsivät laskijoita traktorin ja peräkärryn voimin takaisin mäen laelle. Myös makkarat, letut kuin laskiaispullakahvit tekivät hyvin kauppansa. Tapahtuman toteutuksessa apuna oli Tuupovaaran Urheilijoiden palloilujaosto ja Joensuun kaupunki sekä tukijana Vaara-Karjalan Osuuspankki.


SUNNUNTAINA LASKETAAN MÄKEÄ!


JÄSENTYYTYVÄISYYSKYSELYLLÄ POHJAA ENSI KAUDEN SUUNNITTELUUN

Helmikuun klubi-illassa Paimentytön Tuvalla käynnistettiin jo tulevan kauden valmistelua, kun jäsentoimikunnan laatima jäsenpalautekysely tuli kunkin klubiveljen eteen täytettäväksi. Tarkoituksena oli saada jäseniltä palautetta klubin toiminnasta ja ammentaa tuloksista mahdollisia muutostarpeita ensi kauden toimintasuunnitelmaa varten. Kyselyyn tulikin kattava otos, kun kauden läsnäoloennätys paukkui illassa rikki. Tulevan mäenlaskutapahtuman valmisteluja käytiin läpi ja tehtiinpä tilannekatsausta jo ensi heinäkuun toritapahtumaan, jossa klubi on päävastuussa.

Vastuu on meidän - turvallisen netinkäytön oppaat olivat saapuneet ja ne toimitetaan Tuupovaaran koulun 3-4 -luokkalaisille. Nuorisotalolle oli hankittu uusi pelikonsoli ja klubi tuki hankintaa 300 eurolla. Todettiin samalla, että rahastonhoitaja oli maksanut aiemmin päätetyt avustukset Vaaran veljet ja siskot partiolippukunnalle, Tuupovaaran Urheilijoiden palloilujaostolle, Tuupovaaran alakoulun retkirahastoon, SriLankan ammattikouluprojektille ja Joensuun Leo-klubille.

Klubin palveluvoimaan saatiin myös vahvistusta, kun Jari Kaukonen (kuvassa etuoikealla) lupautui liittymään jäseneksi. Illan osin olympia-aiheisen visailun tietävimmät olivat veljet Hemmo Leinonen ja Antti Ronkainen.


KLUBIN TEATTERIRETKI JOENSUUHUN

Hupitoimikunta järjesti pj. Jouko Ahdin organisoimana kevätkauden alkuun klubin retken Joensuun  kaupunginteatteriin 20.1.2018. Yhteensä 15 leijonaa ja puolisoa pääsivät nauttimaan erinomaisesta musiikkiteatteriesityksestä Harmony Sisters, jonka pääroolinäyttelijöiden lauluäänet soivat hämmästyttävän hienosti yhteen. Hengen ravinnon jälkeen siirryttiin ravintola Kerubiin, jossa taas makunautintoja saatiin mahantäydeltä. Onnistunut yhdessäolon hetki ja retki, totesivat kaikki mukana olleet.


TAMMIKUUN KLUBI-ILLASSA UUTTA JA VANHAA

Kevätkauden ensimmäinen klubi-ilta 18.1.2018 käynnistyi lupaavasti, kun uusi jäsen Hemmo Leinonen otettiin vastaan klubiin. Tästä oli mielissään myös perustajajäsen Kyösti Vatanen, joka kertoi klubin perustamisen alkuvaiheista. Kyösti oli 29 vuoden ikäinen, kun klubi perustettiin 17 veljen voimin 54 vuotta sitten. Tuolloin klubitoiminta oli hyvin aktiivista ja klubikokouksiin osallistuttiin 100-prosenttisesti. Suurimpina aktiviteetteina oli kahden asuintalon rakentaminen ja jäärata-ajojen järjestäminen. LC Helsinki/Huopalahti tuli ystävyysklubiksi Kyöstin presidenttikaudella.

Illassa kartoitettiin myös uusia jäsenkandidaatteja ja käytiin tietovisa, jossa tietävin oli jälleen kerran Antti Ryynänen. Tuupovaaran Hukkien nuorisojoukkueen pelimatkaa päätettiin tukea.

1. varapresidentti Antti Ryynänen kiinnittää leijonamerkin uuden jäsenen Hemmo Leinosen rintaan.

Perustajajäsen Kyösti Vatanen kertoi klubin alkuvaiheista.


HARRI AIRIOSTA KLUBIN LIONSSÖKÖMESTARI 2018

Klubin vuotuinen lionssökömestaruuskisa pidettiin 12.1.2018 Huosiovaarassa Pekka K. ja Riikka Vatasen kotona. Emännän paistosten ja kakkukahvittelun jälkeen 10 veljeä ja vierailijaksi saatu Nevski Nevalainen LC Joensuu/jokelaisista kävivät selvittämään paremmuutta kahdessa alkuerässä ja sen jälkeisessä finaalissa. Voiton nappasi varsin ylivoimaisesti Harri Airio, jolle edellinen mestari Jarno Meriläinen luovutti vuodeksi kiertopalkinnon. Pottirahoista saatiin hyväntekeväisyystyöhön mukava summa.


KLUBIVIERAILU ADAM&EVAN TYKÖ

LC Joensuu/Adam&Eva kutsui tuupovaaralaiset klubi-iltaansa, joka pidettiin presidentti Arvo Puhakan johdolla Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:n tiloissa 8.1.2018. PKS:n edustajat Tomi Turunen ja Hannu Roivas esittelivät yrityksen ja tilanteen äskettäisestä tykkylumiongelmasta, joka oli yhtiön historian suurin. Pahimmillaan 14.000 taloutta oli ilman sähköjä ja pisimmät katkot olivat 5 vrk. Kaikkiaan töissä oli yli 300 työntekijää ponnistelemassa olosuhteita vastaan.

Illassa DG Esa Ruuskanen ja puoliso Leena luovuttivat LC Tuupovaaralle viime kaudelta erinomaisen klubin palkinnon ja kotimaisen 100 %:n ansiomerkin past presidentti Jari Horttanaiselle.


JOULUKUUN KLUBI-ILTAAN SURUVIESTI

Pidettiin syyskauden viimeinen klubi-ilta Öllölässä Paimentytön tuvalla, jossa Liisa Hämäläinen tarjosi taas suussasulavaa. Klubi-ilta aloitettiin hiljaisella hetkellä, kun klubiveli Marko Tuupanen oli äkillisesti menehtynyt viikon alussa. 42-vuotias Marko oli liittynyt mukaan edelliskaudella ja aktiivisesti mukana kaikissa aktiviteeteissa.

Tail twister Taisto oli laatinut Suomi 100 -teemaisen visailun, jossa oli 30 toistaan kiperämpää kysymystä. Voiton vei Harri Jankola. Käytiin läpi jäsentoimikunnan päivittämä yleissuunnitelma jäsenhuollosta sekä toimikunnan kuukausikohtainen suunnitelma kevätkaudelle. 


KLUBIN PIKKUJOULUT KORPPARILLA

9.12.2017 vietettiin 26 hengen voimin pikkujoulua klubiveli Antti Ronkaisen omistamalla Korpiselkätalolla. Hauskanpito aloitettiin jo iltapäivällä, kun hupitoimikunnan pj. Jouko Ahti testuutti veljiltä ja ladyilta kädentarkkuutta ekoasepistoolilla ja darts-tikkojen heitolla. Yhteiskisan voiton vei Jarno Meriläinen, mutta parhaan ammuntatuloksen teki Leena Horttanainen! Saunomisen jälkeen käytiin illallispöytään Liisa Hämäläisen valmistamalle jouluaterialle. Arpajaiset järjestettiin ja tanssittiin karaokelaulujen säestyksellä. Vieraitakin oli: pariskunta LC Ilomantsi/Brihoista ja yksi lady LC Kiihtelysvaarasta. 


PIIRIHALLITUKSEN KOKOUKSESSA HUOMIONOSOITUS

107-H -piirin piirihallituksen kokouksessa 18.11.2017 Joensuussa DG Esa Ruuskanen luovutti Joensuun vuosikokouksen päätoimikunnan puheenjohtajana toimineelle PDG Pekka K. Vataselle Suomen Lions-liiton ansiotähden.


AJANKOHTAINEN DIABETES -ESITELMÄ MARRASKUUN KLUBI-ILLASSA

16.11.2017 kokoonnuttiin klubi-iltaan Paimentytön tuvalle. Ruokailun jälkeen päästiin Lions-järjestön uuteen palvelualueeseen diabetekseen kiinni konkreettisesti, kun illan vieras lääkäri Hannu Pappinen piti mielenkiintoisen esitelmän sairaudesta, joka koskettaa yhä useampaa ihmistä niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti.

Tuupovaaran koululla pidetyn rauhanjulistekisan voiton vei 6-luokkalainen Aada Kuronen, jonka työ lähetettiin eteenpäin H-piiriin.


VUOSIKOKOUS SUJUVASTI

Lokakuun klubi-ilta ja vuosikokous käynnistettiin luovuttamalla klubipresidentti Raimolle jälkitoimituksella klubin standaari. Synttäreiden aikaan kun standaarivarasto oli lopussa. Tämän jälkeen nautiskeltiin jälleen kerran Hämäläisen Liisan valmistamilla herkuilla. Hyvä oli sitten maha täynnä käydä kokoustamaan.. Veli Jari Horttanainen naputteli joutuisasti vuosikokouspykälät ja näin saatiin edellinen kausi pakettiin ja vastuuvapaudet myönnettyä.


VIEHKOJEN TEKO SYKSYN TUTTU AKTIVITEETTI

Syksyn pääaktiviteetti on tieviehkojen teko ja pystytys n. 43 maantiekilometrin matkalle. Homma käynnistyy viehkojen tekotalkoilla, joita veljet tekivät osin omaan tahtiin ja osin yhteistalkoilla Pekka K. Vatasen tutussa pöheikössä. Työnäytettä antamassa aktiviteettitoimikunnan pj. Harri Jankola. Viehkat saatiin paikoilleen lokakuun puolenvälin maissa sopivasti ennen pakkasia.


SYKSYN KLUBI-ILLAT KÄYNTIIN VARAPIIRIKUVERNÖÖRIVIERAILULLA

Klubiveljet puolisoineen kokoontuivat kauden ensimmäiseen kuukausitapaamiseen 21.9.2017 Paimentytön tuvalle Öllölään. Illan vieraaksi saatiin varapiirikuvernööri Pentti Päivinen puolisonsa Eijan kera. VDG kiitti puheenvuorossaan klubilaisia Joensuun vuosikokoukseen tehdystä talkootyöstä. Hän oli myös todennut, että LC Tuupovaara on jäsenten keski-iältä mitaten piirin kolmanneksi nuorin klubi. Hän luovutti Antti Ryynäselle 35-vuotischevron-palkinnon pitkäaikaisesta lionstyöstä. Klubipresidentti Raimo Kilpiä kiitti vieraita antamalla varapiirikuvernöörille klubin standaarin ja puolisolle kukkakimpun.


KLUBIN JÄRJESTÄMÄ KYYKKÄ-HAASTEKILPAILU KESÄTAPAHTUMA "HUPSAUKSESSA"

LC Tuupovaara järjesti lauantaina 19.8.2017 ensimmäistä kertaa kyykkä-haastekisan kesätapahtuma Hupsauksessa. Kisa kokosi kahdeksan 2-henkistä joukkuetta ja voittajaksi selvisi Joensuun kaupungin joukkue (Juho-Pekka Koljonen ja Jommi Jeskanen). Kilpailun järjestelyistä vastasivat Raimo Kilpiä ja Harri Jankola.

Pientä varainhankintaa tehtiin myös grillimakkaran ja mehun myynnillä. Mestarina toimi klubipresidentti Raimo Kilpiä.


KOULULAISISTA VAROITTAVAT KYLTIT PAIKALLEEN

Ennen koulujen alkua klubi pystyttää Tuupovaaran koulun läheisyyteen kaksi varoituskylttiä, jotka muistuttavat ja varoittavat autoilijoita liikenteessä olevista koululaisista. Kyltit poistetaan parin viikon päästä koulun alkamisesta. Kyltit pystytettiin nyt 15. kerran. Pystytystyössä tällä kertaa klubipresidentti Raimo Kilpiä ja siht. Pekka K. Vatanen.

 


Kauden 2016-2017 juttuja alla


YRITYSVIERAILU JOTWIRELLE JA KAHDEN UUDEN VELJEN VASTAANOTTO

Klubi-ilta aloitettiin tekemällä Tuupovaarassa yritysvierailu Jotwire Oy:ön, jota esitteli klubiveli, kehityspäällikkö Jarno Meriläinen. Jotwire Oy valmistaa johdinsarjoja, elektroniikkaa ja asennusvalmiita järjestelmäkokoonpanoja monille ajoneuvo-, elektroniikka-, koneenrakennus- ja sähköteollisuuden yrityksille. Yritys kuuluu yhtenä kuuden yksikön muodostavaan ryhmittymään Ouneva Groupiin, jonka liikevaihto on n. 76 milj. € ja työntekijöitä 535.

Vierailun jälkeen siirryttiin Paimentytön Tuvalle, jossa ruokailun jälkeen tehtiin kahden uuden jäsenen, Martti Kuutin ja Marko Tuupasen, vastaanotto klubiin. Ojennettiin myös jäsenhankinnan Silver Centennial-palkinto veli Markku Ronkaiselle. Tulevaa kautta pohjustettiin jo varapres. Raimo Kilpiän esittelemällä ehdotuksella uusiksi virkailijoiksi. Lohkon kokous järjestetään Tuupovaarassa 28.3.2017.

Kuvassa vasemmalta uudet jäsenet Marko Tuupanen ja Martti Kuutti, jäsenjohtaja Jussi Nieminen ja kummit Jussi Lindeman ja Jari Horttanainen.


ONNISTUNUT MÄKIRIEHA HUOSIOVAARASSA

MLL:n ja leijonien yhteinen koko perheen mäenlaskutapahtuma keräsi ennätysmäärän kävijöitä mäenlaskuun 26.2.2017 Huosiovaarassa. Tuupovaaran Reitistöhuollon tampparin ohjaksissa Toni Tahvanainen oli tehnyt luistavat mäet ja uusi pitkä rata sai suuren suosion. Pikkunälkään oli tarjolla muurinpohjalettuja, makkaraa, mehua, kahvia ja laskiaispullia. Mainio keli ja lasten vauhdinhurma jätti hyvän mielen niin järjestäjille kuin vanhemmillekin.


HELMIKUUN KLUBI-ILLASSA KEVÄTKAUDEN TARKENNUKSET

Klubi-ilta Paimentytön Tuvalla sai mukavan alun, kun klubipresidentti pääsi ojentamaan veli Esko Tolvaselle 25-vuotischevronin pitkäaikaisesta lionstoiminnasta. Iltaan toivotettiin tervetulleeksi myös Marko Tuupanen, joka oli kutsuttu tutustumaan lionstyöhön. Illan päätteeksi hän lupautuikin mukaan jäseneksi, joten seuraavassa klubi-illassa on juhlallinen vastaanotto klubiin.

Illassa tehtiin vahdinvaihtoa, kun kauden sihteeri oli ilmoittanut erostaan. PDG Pekka K. valittiin hoitamaan sihteeritehtävä loppukauden ajan. Klubi sai myös uuden jäsenen, kun aiempi veli Martti Kuutti oli lupautunut tulemaan klubiin takaisin (Jari H. kysynyt) ja hänet hyväksyttiin tällä päivämäärällä klubin jäseneksi. Tehtiin tarkennukset kevätkauden suunnitelmiin.

Illan päätteeksi PDG, päätoimikunnan puheenjohtaja Pekka K. Vatanen kertoi Lions-liiton vuosikokouskokonaisuuden sisällöstä ja valmisteluvaiheesta.


UPEA JUHLAKONSERTTI RUNEBERGIN PÄIVÄNÄ

Joensuun alueen klubit, LC Tuupovaara mukaan lukien, järjestivät 5.2.2017 Runebergin päivänä Sininen ja valkoinen -100 v. juhlakonsertin Joensuussa Carelia-salissa. Konsertilla haluttiin kunnioittaa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta, mutta myös maailman suurimman palvelujärjestön eli kansainvälisen Lions-järjestön 100-vuotisjuhlavuotta. Markku Köntän johtama Blue Notes -orkesteri esitti 12 solistinsa (mukana Jukka Kuoppamäki) kera kerrassaan hienon sikermän itsenäisyyden ajan musiikkia.


TAMMIKUUN KLUBI-ILLASSA VIERAITA

Plussakeli johdatteli klubilaiset puolisoineen tammikuun klubi-iltaan tuttuun osoitteeseen eli Paimentytön Tuvalle. Illan vieraiksi saatiin varapiirikuvernööripari Esa ja Leena Ruuskanen LC Savonlinna/Säämingistä. Klubipresidentti Jari Horttanainen toivotteli kaikki tervetulleeksi ja muisti klubin puolesta kirjalahjalla Raimo Kilpiää pyöreiden vuosien täyttymisestä.

Hämäläisen Liisan kattaus ei jättänyt kyllä ketään nälkäiseksi, siitä piti huolen blinit, salaatit, kukkoset, matikkakeitto ja kahvit Brita-kakun kera. Hyvä oli iltaa tämän jälkeen jatkaa, mitä nyt yksi lyhyeksi jäänyt sähkökatko toi tunnelmaa, kun siirryttiin kynttilänvalon käyttöön.

Muutamien kokousasioiden jälkeen ääneen pääsi varapiirikuvernööri Esa Ruuskanen, joka puheenvuoronsa yhteydessä jakoi veli Markku Ronkaiselle pitkäaikaisesta lionstoiminnasta 40-vuotischevronin. Pekka K. Vatanen sai 25-vuotischevronin.

Klubipresidentti muisti vieraita klubin standaarilla, kirjalahjalla ja kukkakimpulla.

Mielenkiintoisen klubiesitelmän piti Antti Ryynänen, joka kertoi postimerkkien keräilystä. Hänellä itsellä on käytännöllisesti katsoen kaikki suomalaiset leimatut ja leimaamattomat postimerkit n. 5000 kpl. Veli Taiston tietovisan nohevimmat olivat veljet Antti  Ryynänen ja Jarno Meriläinen.

Jarno Meriläinen sai vielä pystin kotiinviemisiksi, kun klubin edellinen sökömestari Raimo Kilpiä luovutti 7.1. pelatun klubin sökömestaruuskisan kiertopalkinnon veli Jarnolle.


JOULUKUUSSA LIPPUJEN MYYNTIÄ 5.2.2017 JUHLAKONSERTTIIN

LC Tuupovaara osallistuu Lions-liiton vuosikokouksen järjestelyihin mm. Runebergin päivänä 5.2.2017 klo 17 Joensuussa Carelia-salissa järjestettävän Sininen ja valkoinen -100 v. juhlakonsertin lipunmyynnin muodossa. Raimo Kilpiältä (puh. 040 5501188) voi tilata liput todella hienoon konserttiin, jossa Markku Köntän johtaman Blue Notes -orkesterin solisteina ovat mm. Jukka Kuoppamäki ja Erkki Räsänen. Linkki konsertin esitteeseen tässä.


MONENLAISTA AKTIVITEETTIA TEHTY JA UUSIA JÄSENIÄ SAATU KLUBIIN

Joulumyyjäiset järjestettiin 26.11.2016 K-Market Tuohitorven pihalla ja sisätiloissa. Myytävänä on ladyjen tekemiä leivonnaisia, paistettua makkaraa ja joulukinkkuarpoja. Tuuli ja tuisku ei haitannut tahtia, vaan tuotteen menivät hyvin kaupaksi.

Samana iltana vietettiin klubin pikkujouluja veli Antti Ronkaisen Korpiselkätalolla ja hauskaa oli. Klubin jäsenmäärä lisääntyi pikkujouluissa kahdella, kun veljekset Markus ja Johannes Pesonen otettiin juhlallisesti vastaan.

Illan arpajaiset huomioiden, oli päivän aktiviteettien tuotto vajaat 400 euroa.

Itsenäisyyspäivänä 11 veljeä ja kaksi ladya olivat sytyttämässä klubin hankkimia kynttilöitä Tuupovaaran sankarihaudoille. Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä edellisvuonna ei ollut lunta lainkaan ja lämpötila plussan puolella, kun taas nyt työ tehtiin napakassa pakkaskelissä ja lunta n. 30 cm.


VILKAS LOPPUVUOSI TULOSSA, UUDET JÄSENEHDOKKAAT TUTUSTUMASSA

Marraskuun klubi-iltaan 17.11.2016 Paimentytön tuvalla Öllölässä kokoontuneet leijonat saivat huomata, että oikea aktiviteettien "ryöppy" on marras-joulukuun aikana tulossa. Hyvä oli kyllä tulevia käydä keskustelemaan, kun ensin oltiin nautiskeltu itsemme kylläiseksi Hämäläisen Liisan herkkuruuilla.

Veli Jussi N. oli hoitanut mallikkaasti rauhanjulistekilpailun toteuttamisen koululla ja klubi päätti palkita 2 piirustusta. Voiton vei Aada Kurosen työ, joka jatkoi matkaa piirin kisaan.

Joulumyyjäiset järjestetään 26.11.2016 K-Market Tuohitorven pihalla ja tuulikaapissa. Myytävänä on klubilaisten tekemiä leivonnaisia, paistettua makkaraa, joulukinkkuarpoja ja loput ohikulkijoiden kolikot pyydetään Punaisen Sulan keräyslippaisiin. Samana iltana vietetään Korpiselkätalolla klubin pikkujouluja.

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2016 klubilaiset sytyttävät perinteisesti kynttilät sankarihaudoille ennen jumalanpalvelusta.

Joulukorttimyynti on hyvällä mallilla ja Sininen ja Valkoinen - 100v. juhlakonsertin (5.2.2017) lippuja myydään klubin saamasta kiintiöstä. Markku Köntän johtaman konsertin esite tästä linkistä.

Päiväkotilasten teatteriretkeä päätettiin tukea rahallisesti parilla sadalla. Illan visailuun oli veli Taisto helpottanut hieman kysymyksiä ja parhaiten tällä kertaa pisteitä keräsivät Harri Jankola ja Antti Ryynänen.

Klubitoimintaan olivat tutustumassa veljekset Markus ja Johannes Pesonen ja molemmat lupautuivat liittymään jäseniksi! Uudet veljet vastaanotetaan klubiin pikkujouluissa.

Ennen kotiinlähtöä sovittiin vielä tulevan lauantain 19.11.2016 kyydeistä H-piirin lionssökömestaruuskisoihin Rääkkylään. Klubilta lähtee kaksi iskukykyistä joukkuetta matkaan.


VUOSIKOKOUS JA KLUBI-ILTA RAJASUDEN JÄLJILLÄ

Leijonat kokoontuivat 20.10.2016 Öllölään Paimentytön Tuvalle katsomaan hieman taaksepäin, sillä vuosikokoukseen kuuluen hyväksyttiin edellisen kauden tekemiset ja tilinpäätökset. Todettiin yhteisesti, että monenlaista aktiviteettia on tehty, presidentin teeman "Iloa toiminnan leijonista" mukaisesti.

Ilo oli myös nauttia illan aikana Hämäläisen Liisan tekemistä ruuista ja täytekakkukahveista. Klubi-iltaosuudessa veli Jouko Ahti kertoi ensimmäisen kirjansa Sudentappajan synty kirjoitusvaiheita ja olipa mukana näytekappaleet juuri kauppoihin ilmestyneestä toisesta kirjasta Rajasusi.

Illan päätteeksi käytiin läpi veli Taiston laatiman kinkkisen visailun tulokset ja kukapa muu kuin veli Antti Ryynänen vei voiton.

Tilit allekirjoitusta vaille valmiit.

Kirjailija Ahti uunituoreen teoksensa kanssa.


VIEHKA-AKTIVITEETILLA VAROJA PUNAINEN SULKA -KERÄYKSEEN

Syksyn pääaktiviteetti on tieviehkojen teko ja pystytys n. 43 maantiekilometrin matkalle. Saatavat varat kohdennetaan valtakunnalliseen Punainen Sulka -keräyskampanjaan, josta palautuu osa klubin omaan, nuorisoon vaikuttavaan kohteeseen.

Homma käynnistyy viehkojen tekotalkoilla, joita viehkaryhmät tekevät omaan tahtiin. Maanantaina 26.9. kokoontui neljän leijonan ryhmä Pekka K:n tuttuun kohteeseen, josta parissa tunnissa saatiin valmiiksi 300 viehkaa. Työnäyte past presidentti Jarnolta. Viehkatarpeita jäi vielä ensi syksyksikin...


SYYSKAUDEN AVAUS KOVERON KYLÄLLÄ

LC Tuupovaaran kauden ensimmäinen klubi-ilta suuntautui leijonilla ja puolisoilla Koveron kylään, jossa ensimmäiseksi nautittiin entisellä Koveron koululla maistuva sienikeitto kukkosineen ja jälkiruokakahveineen. Illan isäntä, sotakamreeri Rauno Suhonen kertoi koulun ja Koveron kylän historiaa, erityisesti sota-aikojen vaiheista. Sitten lähdettiin autoilla Hömmönkankaalle, jossa kuultiin ja nähtiin lisää sotahistoriaa. Illan huipentumana päästiin vierailemaan Lankilan talolla, jonka hienoa historiaa ja esineistöä omistaja Rauno Suhonen värikkäästi esitteli. Klubipresidentti Jari Horttanainen kiittelikin lämpimästi klubilaisten puolesta illan isäntää ja jakoi yhteisen ihastelun, miten valtavan työn Rauno Suhonen on perheineen tehnyt kotimuseon eteen ja kuinka uutterasti hän jaksaa sotahistoriatietämystään jakaa eri vierailijaryhmille.

Illan päätteeksi pidettiin lyhyt kokous, jonka alkuun klubipresidentti luovutti jäsenhankintapalkinnon veli Markku Ronkaiselle. Tarkennettiin kauden toimintasuunnitelmaa ja käytiin läpi lähiajan tulevat aktiviteetit, joista mm. viehkantekotalkoot 26.9. klo 17 Pekka K. Vatasella.

Sotakamreeri Rauno Suhonen Hömmönkankaan panssariesteellä.


KAUDEN 2015-2016 JUTTUJA ALLA


KATSE TULEVALLE KAUDELLE

Huhtikuun vaalikokoukseen kokoonnuttiin 20.4.2016 Paimentytön Tuvalle Öllölään ja asialistalla oli pääosin tulevan kauden valintoja ja suunnitelmia. Kauden 2016-2017 klubipresidenttinä toimii Jari Horttanainen ja esitys muista klubivirkailijoista ja toimikuntien jäsenistä hyväksyttiin yksituumaisesti. Presidentin teemana on klubiarvojen mukaisesti "yhdessä tehden Tuupovaaran parhaaksi" ja toimintasuunnitelma sisälsi entisten kujeiden lisäksi uutta mm. klubi-iltojen teemojen suhteen.

Uutena jäsenehdokkaana klubi-illassa oli tutustumassa Hemmo Leinonen (kuvassa edessä vasemmalla), joka toivoteltiin lämpimästi toimintaan mukaan.


VIERAIDEN ILTA MAALISKUUN KLUBI-ILLASSA 16.3.2016

Maaliskuun klubi-iltaa suunnattiin jälleen viettämään Paimentytön Tuvalle Öllölään ja maistuvan ruuan päälle saimme terveiset lohkon puheenjohtajalta Pasi Lamminluodolta. Lohkon klubit voivat hyvin ja lpj:n tehtävää jatkaa ensi kaudella Otso Nygren (LC Ilomantsi/Brihat). Illalle oli saatu mielenkiintoinen esitelmä heraldiikasta, jonka esitti Aarno Liitsalo LC Joensuu. Aarno on suunnitellut klubilla myynnissä olleen Tuupovaara-viirin.


KOKO PERHEEN MÄENLASKUTAPAHTUMA PIDETTIIN 28.2.2016

Toista kertaa leijonien ja MLL:n järjestämä mäenlaskutapahtuma kokosi Huosiovaaran rinteille hieman edellisvuotta enemmän vauhdinnälkäisiä nuoria vanhempien tai isovanhempien kanssa. Energiatäydennystä sai MLL:n väen paistamista herkullisista letuista ja kaakaosta, leijonien grillatuista makkaroista ja ladyjen laskiaispullista ja kahvista.

Lunta oli rinteillä riittävästi ja pelloille tehdyt laskureitit olivat hyvässä kunnossa. Ulkoilusääkin oli varsin kelvollinen ja aurinkokin pilkahti näkyville hetkittäin.

Hyvin onnistunut tapahtuma saa varmaan jatkoa ensi vuoden keväällä, mikäli lunta on riittävästi tarjolla.

 


HUOMIONOSOITUKSIA KLUBILAISILLE

Helmikuun klubi-iltaa päästiin viettämään 17.2.2016 Paimentytön Tuvalla tavallista juhlavammalla tavalla, kun klubin vieraaksi oli saapunut 1. varapiirikuvernööri Leo Ryynänen puolisonsa Merjan kanssa. Yrittäjä Liisa Hämäläinen tarjosikin vieraille ja klubiveljille sekä puolisoille vuoden alun herkkuja eli blinejä ja matikkakeittoa monien höystöjen kera. Ennen kakkukahveja PDG Pekka K. luovutti varapiirikuvernöörin kanssa lion Antti Ryynäselle kv. järjestön säätiön korkeimman huomionosoituksen eli Melvin Jones -jäsenyyden. Veli Antti on ollut aktiivinen toimija klubissa jo 34 vuotta ja varmasti tunnustuksen ansainnut. Varapiirikuvernööri luovutti samassa yhteydessä veli Martti Pesoselle 20-vuotisjäsenpalkinnon. Klubipresidentti Jarno antoi vieraille muistona käynnistä klubin standaarin.


PAKKASKELISSÄ PAIMENTYTÖN TUVALLE

Kuten tasan vuosi sitten klubi-illassa, oli nytkin elohopea laskenut mittareissa miinus kolmenkympin tienoille, kun suunnattiin kohti Paimentytön Tupaa klubi-illan viettoon. Läsnäolijoita oli tosin vähänlaisesti. Ruuan puolesta olisi kyllä kannattanut veljien tulla paikalle, sillä Hämäläisen Liisan ruokapöydästä löytyi sultsinoita, kukkosia, lohikeittoa ja kanttarellikeittoa. Päälle täytekakkukahvit. Päätettiinkin yksimielisesti tulla Paimentytön Tuvalle myös helmikuun klubi-iltana, jolloin varapiirikuvernööri Leo Ryynänen vierailee puolisonsa Merjan kanssa.

Klubiasioiden osalta todettiin mm. seuraavaa: talous ok, piirilehti Leijona Vilkkuun on tehty kolme juttua, joensuulaisten klubien järjestämässä seppeleenlaskutilaisuudessa Joensuun sankarihaudalla 16.1. on ollut Pekka K. lippuosaston johtajana, mäenlaskutapahtuman toteutuminen vaatisi lisää lunta, SM-sököön on osallistumassa 3 veljeä, veljet Raimo ja Jarno osallistuvat Tieturva-korttikoulutukseen.


KLUBILTA TUKEA YLÄKOULUN VÄLITUNTIKAHVION SISUSTAMISEEN

Tukioppilaskunta toteutti välituntikahvion sisustusprojektin, johon myös LC Tuupovaara antoi 200 euron tuen. Kahvion avajaisia vietettiin 18.12.2015. Kuvassa oikealta klubipresidentti Jarno Meriläinen, Ulla Kuronen, Eva Samsonova sekä Jenna Ronkainen, joka oli maalannut kuvassa näkyvän seinäpiirroksen. Jenna Ronkainen piti tukioppilaskunnan puolesta kiitospuheen ennen avajaiskahveja. (Kuva: Teija Homanen, vanhempainyhdistys / MLL)

 


JOULUKINKKUARPAJAISILLA VAROJA PAIKKAKUNNAN KOULULAISTEN APURAHOIHIN

LC Tuupovaara järjesti viimevuotiseen tapaan joulukinkkuarpajaiset, jossa arvontaan osallistuneiden kesken arvottiin kolme kotimaista tuoresuolattua joulukinkkua. Poliisilaitoksella suoritettu arvonta suosi Erja Hokkista, Martti Pesosta ja Eila Ronkaista. Paljon onnea voittajille ja lämmin kiitos kaikille arpojen ostajille. Saatu tuotto käytetään tuupovaaralaisten koululaisten apurahoihin.


PIKKUJOULUT RIEMUMIELIN

Klubin omat pikkujoulut vietettiin klubiveli Antin omistamalla Korpiselkätalolla lauantaina 12.12.2015. Osa porukasta tuli paikalle jo päivällä ja ohjelmassa oli puuron syöntiä, ulkoilua ja saunomista. Iltakuudelta saapuivat loputkin pikkujoulun viettäjät mukaan ja tarjolla oli oikein kunnon jouluateria, jonka oli valmistanut paimentyttö Liisa Hämäläinen. Perinteisten arpajaisten pääpalkintona olleen taiteilija, taidegraafikko Seppo Polamerin vedostaulun voitti Antti Ryynänen. Karaoketansseissa nähtiin estraadilla kunnostautumassa mm. uusi veli Jarkko Piipponen sekä ladykuoro. Ilta oli kerrassaan riemukas irtiotto joulunalusajan kiireisiin. Kiitokset hupitoimikunnalle!


KYNTTILÖIDEN SYTYTYS SANKARIHAUDOILLE

LC Tuupovaara järjesti itsenäsyyspäivänä perinteisesti kynttilät sankarihaudoille ja klubilaiset kävivät aamulla sytyttämässä ne. Eivät ole vuodet veljeksiä keskenään: viime vuonna tuli lunta vaaka-asennossa ja muutama vuosi sitten homma tehtiin -25 asteen pakkasessa. Nyt lämmintä +5 ja lunta ei ollenkaan!

Lions Club Tuupovaara kiittää itsenäistä isänmaata puolustaneita!


MARRASKUUN KLUBI-ILTA VIERAILLEN

Marraskuun klubi-iltamme toteutettiin klubivierailuna LC Joensuu/Adam&Evan vieraaksi Painotalo PunaMustaan Joensuuhun. Adam&Evan presidentti Tauno Ahonen toivotteli meidät, LC Joensuu/Justiinan ja oman klubinsa osallistujat tervetulleeksi yhteiseen iltaan. Illan aluksi isäntänä toiminut Pohjois-Karjalan Ilmoitusvalmistus Oy:n toimitusjohtaja Teemu Okkonen esitteli PunaMustan toimintaa ja näyttää meille yrityksen toimitiloja. Konekanta on monipuolinen pienten painosten digikoneista aina miljoonapainokset mahdollistaviin heatset- ja sanomalehtipainokoneisiin. Sanomalehti Karjalaisen päivän lehti (n. 40.000 kpl) on painettu yhdessä tunnissa...
Tilakatselmuksen jälkeen siirryimme talon ravintolaan, ikään kuin pikkujoulutunnelmiin, ohjelmineen ja ruokailuineen. Seisovan pöydän menu oli todella hyvä ja illan kruunasi Aatamien ja Eevojen toteuttama hauska ohjelmakokonaisuus.


KLUBI NENÄPÄIVÄN KERÄYKSESSÄ JÄLLEEN MUKANA

LC Tuupovaara osallistui Nenäpäiväkampanjaan lipaskeräyksellä 6.11.2015 K-Market Tuohitorven pihalla. Leijonien päivän ahkerointi tuotti kelpo tuloksen, sillä kahteen lippaaseen kertyi yhteensä 420 euroa. Kiitos iloisille kerääjille ja anteliaille lahjoittajille.

Nenäpäivä kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi. Nenäpäivä 2015 hankkii varoja lasten auttamiseen Afrikassa, Etelä-Aasiassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa. Keräystuotto käytetään lasten koulutukseen, perheiden ja yhteisöjen vahvistamiseen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Lions - monta tapaa tehdä hyvää. Nenäpäiväkeräysvuorossa veljet Taisto ja Jussi.


PERUSTAJAJÄSEN KYÖSTI VATANEN 80 V.

LC Tuupovaaran perustajajäsen Kyösti Vatanen vietti 6.11.2015 kotonaan 80-vuotissyntymäpäiväänsä. Liki 52 vuotta lionstoimintaa jo takana ja edelleen aktiivisesti mukana. Klubi kiittää ja lämpimästi onnittelee merkkipäivän johdosta!

Klubipresidentti Jarno Meriläinen ja PDG Pekka K. Vatanen kävivät onnittelukäynnillä veli Kyöstin luona.


LADYT TONTTUPUUHISSA

Joulumieli valtasi joukon puolisoita 17.10.2015 ja kätevistä käsistä syntyi lady Riikan luona yli 60 tonttupoikaa ja -tyttöä joulumyyjäisiä varten. Saatavat varat kohdennetaan tuupovaaralaisille lapsille ja nuorille.


VIEHKATALKOILUN AIKA

Klubin viehka-aktiviteetti on edellissyksyiseen tapaan saanut leijonat liikkeelle. Lauantaina 3.10. suuntasivat veljet Pasi, Jari He ja Antti Ry omalle tiepätkälleen ja samaan aikaan kokoontui 9 muuta veljeä viehkantekotalkoisiin Vatasen Pekka K:n vitelikkoon tekemään viehkoitukseen sopivia keppejä. Mukaan saatiin ensi kertaa myös "etäveljemme" Piipposen Jarkko, joka samalla lahjoitti klubille 300 kpl tuliterää muovikeppiä viehkoitukseen. Jarkolle annettiin vastavuoroisesti klubin lippis ja turvaliivi. Vajaat 400 viehkaa syntyikin reiluun tuntiin ja heijastintarrat laitettiin keppeihin samointein.

Kuvat alla: Piipposen Jarkko klubin vermeissä ja kumminsa veli Martti sekä tehdyt viehkat.


KAUDEN AVAUKSESSA UUDEN JÄSENEN VASTAANOTTO

Kauden ensimmäistä klubi-iltaa vietettiin ravintola Virsuvaarassa ja leijonat pääsivät heti toivottamaan uuden jäsenen tervetulleeksi. Monitoimiyrittäjä Antti Ronkainen antoi lionslupauksen ja sai jäsenyyden merkiksi lionsmerkin rintaan klubipresidentti Jarno Meriläiseltä. Leijonat kävivät läpi syksyn toimintasuunnitelmaa ja ensimmäinen aktiviteetti on tienviehkojen teko ja pystytys n. 43 km:n matkalle. Leijonien Hyvän Päivän aktiviteettina 10.10. käydään ulkoiluttamassa palvelukeskus Hopearinteen vanhuksia. Tuupovaaran yläkoulun tukioppilaille myönnettiin 200 euroa välituntikahvion sisustusprojektiin ja päätettiin maksaa yhden opettajan kurssimaksu Lions Quest-koulutukseen. Suomalaisleijonien varoin toteutetun Sri Lankan silmäsairaalan rakennuksen jatkotyöhön päätettiin antaa 100 euroa.

Puolisot kokoontuivat myös suunnittelemaan omaa toimintaansa ja tiedossa on mm. joulutonttujen tekotalkoot 17.10. lady Riikan kotona.

Klubin golfmestaruuden 2015 voitti lady Riikka, jolle klubipresidentti luovutti kiertopalkinnon.


KOULULAISISTA VAROITTAVAT KYLTIT PAIKALLEEN

Ennen koulujen alkua klubi pystyttää Tuupovaaran koulun läheisyyteen kaksi varoituskylttiä, jotka muistuttavat ja varoittavat autoilijoita liikenteessä olevista koululaisista. Kyltit poistetaan parin viikon päästä koulun alkamisesta. Kyltit pystytettiin nyt 13. kerran. Pystytystyössä tällä kertaa PDG Pekka K. Vatanen.


Kauden 2014-2015 juttuja alla


TOUKOKUUN "PIENI YMPÄRISTÖTEKO" KORPISELKÄTALOLLA

Klubiveljet ja puolisot kokoontuivat 22. toukokuuta Hoilolaan Antti Ronkaisen omistamalle Korpiselkätalolle, jossa hienossa kevätsäässä tehtiin piha-alueen ja ympäristön siistimistä sekä talossa ikkunoiden pesua. Talkoilun päätteeksi oli tarjolla maistuva iltapala ja lämmin sauna. Illan huipennus oli, kun klubipresidentti Jussi kysyi Ask one -teemalla paikan isännältä Antti Ronkaiselta halua liittyä klubiin ja sai myöntävän vastauksen. Tervetuloa Antti porukkaan!

Yläkuvassa veljet Rami ja Jokke, alakuvassa puolisot Mikki ja Päivi.


VAALIKOKOUKSESSA SUUNTAVIIVAT TULEVALLE KAUDELLE

Klubilaiset kokoontuivat pitkästä aikaa pitämään kokousta rav. Virsuvaarassa ja päähuomio oli tulevan kauden virkailijavalinnoissa ja toimintasuunnitelmassa. 1. varapresidentti Jarno Meriläinen esitteli oman tulevan kauden teemansa "ILOA TOIMINNAN LEIJONISTA", hallituksen kokoonpanon ja alustavan toimintasuunnitelmansa. Yhdessä kiiteltiin tulevaa presidenttiä hyvästä asioiden valmistelusta.


KLUBI-ILLASSA UUSI SÖKÖMESTARI

Maaliskuun klubi-illan kokoontumispaikkana oli Tuupovaaran Osuuspankin kokous- ja saunatilat, jossa alkuun nautiskeltiin puolisojen tekemiä ruokia. Hyvät olivat antimet ja varsinkin riittävästi. Niiden turvin jaksettiin käydä läpi ajankohtaisasiat mm. Vapunpäivän lämpötilaveikkauksen järjestämiseen liittyvät valmistelut. Palaverin jälkeen oli saunomismahdollisuus käytössä ja lionssököön vihkiytyneet jäsenet kävivät ratkaisemaan, kuka on klubin kauden mestari. Neljännen kerran pelattu mestaruus ratkesi niukasti Taisto Kitusen hyväksi, jolle edellinen mestari Pekka K. Vatanen luovutti kiertopalkinnon merkiksi mestaruudesta.


HELMIKUUN KLUBI-ILTA SÄHKÖISISSÄ TUNNELMISSA

Aurinko on paistanut jo monena päivänä sangen keväisesti, joten klubin helmikuun klubi-illan 18.2. esitelmä aurinkosähkön hyödyntämisestä sattui sopivasti. Asiantuntijana oli entinen klubilaisemme Jukka Halonen, joka nyt toimii LC Joensuu/Adam&Evassa. Illan vietto tapahtui Öllölässä Paimentytön tuvalla ja yrittäjä Liisa Hämäläinen tarjoili herkullista madekeittoa ja blinejä. Illan alussa klubi muisti 70-vuotta täyttänyttä lion Harri Jankolaa.


KOKO PERHEEN MÄENLASKURIEHAA HUOSIOVAARASSA

MLL:n Tuupovaaran osaston ja Lions Club Tuupovaaran toimijat olivat voineet olla jo kotvan huojentuneita, ettei sunnuntain 8.2. koko perheen mäenlaskutapahtumalle käy kuten vuosi sitten, jolloin tapahtuma piti peruuttaa lumen puutteen takia. Huosiovaaran vaararinteillä lunta oli nyt riittämiin ja Tuupovaaran Reitistöhuollon tampparilla mäenlaskurinteet saatiin niin hyvään kuntoon, että perheen pienimmät ja nuoret sekä vanhemmat/isovanhemmat olivat tyytyväisiä laskujen vauhtiin. Takaisin mäelle kapuaminen vei voimia, joten MLL:n paistamat letut ja leijonien grillimakkkarat, kahvit, mehut ja laskiaispullat tekivät hyvin kauppansa. Tapahtuma saanee jatkoa myös ensi keväänä.


VIRKISTÄVÄ KLUBI-ILLANVIETTO TAMMIKUUSSA

21.1. vietetty klubi-ilta oli virkistävää vaihtelua, koska sitä vietettiin Kokinvaarassa paikallisen metsästysporukan kodalla ja virkistävä myös siksi, että pakkasta oli -29 astetta! Illan järjestäjät Jokke ja Martti olivat kuitenkin lämmittäneet pyöröhirsirakenteista kotaa ennakkoon, joten sisällä tarkeni hyvin olla. Makkaranpaiston ja nokipannukahvittelun lomassa kuultiin piirikuvernöörin Jouko Hirvosen ja puolisonsa Kaijan terveiset klubille. Kodalla kävi myös klubin lion vanhempi rajavartija Jukka Eskelinen näyttämässä rajakoiraansa Dingoa, joka palkittiin syksyllä Suomen Kennelliiton sankarikoira-arvolla.


KLUBI-ILTA PAIMENTYTÖN TUVALLA ÖLLÖLÄSSÄ

Vaihtelu virkistää.. ja niin virkistikin, kun leijonaporukka kokoontui veli Jouko Ahdin järjestämänä joulukuun klubi-iltaan Öllölään. Yrittäjä Liisa Hämäläinen oli laittanut Paimentytön tupaansa ruokapöydän notkumaan ja täyttynein vatsoin kuulosteltiin hänen yli 20-vuotista taivalta yrittäjänä. Niin tyytyväisiä oltiin, että päätettiin tulla helmikuussa uudelleen. Itse klubi-illassa katsottiin, mitä oltiin syksyn aikana aikaan saatu ja todettiin, ettei tainnut juhlavuoden jälkeistä välivuotta tullakaan. Niin monenlaista on touhuttu. Kevätpuolikin vaikuttaa kiinnostavalta, niin klubi-iltojen kuin aktiviteettien suhteen.


JOULUMYYJÄISET 13.12.2014

Leijonat ja puolisot kartuttivat kassaa esikoululaisille ja päiväkotilapsille hankittavia heijastinturvaliivejä varten järjestämällä omat myyjäiset K-Market Tuohitorven pihassa ja sisätilassa. Makkaramyyjät ravitsivat (pientä korvausta vastaan) ohikulkijoita maistuvilla makkaroilla ja puolisot myivät sisätilassa erilaisia leivonnaisia ja koristeita hyvällä menekillä.


KLUBILAISET AUTTAMASSA ITSENÄISYYSPÄIVÄN VIETON JÄRJESTELYISSÄ 6.12.2014

LC Tuupovaaran leijonat kävivät sytyttämässä kynttilät Tuupovaaran kirkon edustan sankarihaudoille ennen klo 13 messua. Tuulinen sää haittasi operaatiota melkoisesti. Seurakuntatalolla avustettiin puolisojen kanssa juhlakahvituksen kattamisessa ja kahvitarjoilussa. Kuva kattauksesta ennen juhlakansan saapumista.


MARRASKUUN KLUBI-ILTA JUSTIINOIDEN VIERAANA

LC Joensuu/Justiina kutsui kummiklubinsa LC Tuupovaaran leijonat puolisoineen vierailulle omaan klubi-iltaansa, jonka teemana oli viinitasting. Viiniasiantuntija Tuija Kainulaisen opastuksella reilun 20 hengen porukka tutustui lyhyesti viininviljelyyn ja viininvalmistukseen sekä maisteli ja arvioi eri valko- ja punaviinejä. Illan viimeinen yllätysmaistateltava oli portviini, joka vei parhaat pisteet. Todella mielenkiintoinen ja opettavainenkin yhteinen illanvietto. Kiitos Justiinat!


TUUPOVAARAN LEIJONAT MUKANA NENÄPÄIVÄN KERÄYKSESSÄ

 

Perjantaina 7.11. suoritimme K-Market Tuohitorven pihalla lipaskeräyksen ja reilut 330 euroa saatiin kehitysmaiden lasten koulutukseen ja terveydenhuoltoon sekä elinolojen parantamiseen.  Valtakunnallisesti leijonat keräsivät peräti 126.000 euroa.

 

Katso tästä hieno musiikkivideo Lions Club for Five, joka siivitti Nenäpäiväkeräystä.


LOPPUSYKSYLLE MONENLAISTA AKTIVITEETTIA

Lokakuun vuosikokousillassa ravintola Virsuvaarassa tehtiin katsaus viime kauteen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen muodossa, jotka hyväksyttiin. Käytiin hyvää keskustelua klubitoiminnan kehittämiseksi ja toimikunnat saivat evästyksiä asioiden valmisteluun. Pikkujoulu päätettiin viettää 13.12. Aktiviteeteista tiedotettiin/päätettiin seuraavaa:

- pomppistapahtumassa 27.9. oltiin mukana, mutta toimijoita olisi kaivattu enemmän

- aurausviehka-aktiviteetti on viimeistelyä vaille valmis

- rauhanjulistekisa toteutetaan Tuupovaaran koululla marraskuun puoleenväliin mennessä

- Nenäpäivä-tapahtumaan 7.11. osallistutaan lipaskeräyksellä K-Market Tuohitorven pihalla

- Itsenäisyyspäivänä 6.12. sytytetään sankarihaudoille kynttilät ja autetaan kahvituksen järjestelyissä

- Joensuun klubien yhteiseen Leijonapuisto-hankkeeseen klubi lähtee mukaan esitetyllä tavalla

- Joulukorttiaktiviteetti toteutetaan


SYYSKUUN KLUBI-ILLASSA HUIPPUHYVÄ ESITELMÄ

Kauden ensimmäiseen klubi-iltaan kokoontuivat leijonat ja puolisot tuttuun paikkaan eli ravintola Virsuvaaraan. Yhteisen ruokailun jälkeen saatiin kuulla erinomaisen mielenkiintoinen esitelmä, kun Joensuun Ilmasillan puheenjohtaja Rauno Suhonen kertoi lennokkain sanakääntein Tuupovaaran alueella tapahtuneista sotatoimista ja kahakoista, alueella liikkuneista joukoista ja joukkojen johtajista. Valtaisa on se Suhosen tietämys sotahistoriasta ja hienoa, että hän sitä auliisti jakaa eri tilaisuuksissa. Tähän tietomäärään liittyen ei ole ihme, että hän on kirjoittanut kaksi kirjaakin, joista jälkimmäinen julkaistiin vasta pari viikkoa sitten.


SYKSYN VIEHKAURAKKAA ALOITELTIIN TALKOILLA

Aurausviittojen teko käynnistettiin talkoilla Huosiovaarassa Pekka K:n luona 13.9.2014. Viiden veljen voimin saatiin jo iso läjä valmiiksi tarroitettuja viehkoja aikaiseksi.


KOULULAISISTA VAROITTAVAT KYLTIT PAIKALLEEN

Ennen koulujen alkua klubi pystytti Tuupovaaran koulun läheisyyteen kaksi varoituskylttiä, jotka muistuttavat ja varoittavat autoilijoita liikenteessä olevista koululaisista. Kyltit poistetaan parin viikon päästä koulun alkamisesta. Kyltit pystytettiin nyt 12. kerran.Kauden 2013-2014 juttuja alla


HUHTIKUUN VAALIKOKOUKSESSA KATSE ENSI KAUTEEN

Tulevan kauden presidentti Jussi Lindeman esitteli ensi kauden hallituksen kokoonpanon ja toimintasuunnitelman, jotka vahvistettiin lion Jari Horttanaisen johtamassa vaalikokouksessa. Presidentin teema on "Yhdessä hyvää" ja toimintasuunnitelmaan oli huomioitu keväällä tehdyn paikkakunnan tarvekartoituksen ja klubityytyväisyyskyselyn tuloksia. Aktiviteeteissa huomioidaan mm. valtakunnallinen Kiitos veteraanit -palveluaktiviteetti sekä klubijäsenten aktivointiin ja klubi-iltojen viihtyvyyteen panostetaan edelleen. Jäsenmaksuksi vahvistettiin 90 euroa.

Klubi-illassa vieraillut LC Ilomantsin tuleva presidentti Karimatti Purmonen (kuvassa alla vas.) kertoi klubinsa kuulumisia ja kauden varsin vilkasta toimintaa.

Vaalikokouksen alussa presidentti Kilpiä luovutti PDG Pekka K. Vataselle Melvin Jones -jäsenyyttä osoittavan kilven. Jäsenyys on korkein kunnianosoitus, jonka Lionsklubien kansainvälinen säätiö voi antaa.


KLUBIN 50-VUOTISJUHLAA VIETETTIIN ILOISIN MIELIN

Koveron nuorisoseurantalolla vietettiin 5.4.2014 jo 50 vuoden ikään ehtineen Lions Club Tuupovaaran lionstaivalta.  Viitisenkymmentä juhlavierasta saivat nauttia juhlaillallisen lisäksi musiikkipitoisesta ohjelmasta, joita esittivät Timo Savinainen, Perheyhtye Savolainen sekä Esa Luukkainen ja Arto Tarkkonen. Juhlapuhujana oli piirikuvernööri Juhani Kautonen ja toiminnan alkuvuosikymmeniä muisteli PDG Jouko Tanskanen. Juhlassa muistettiin mm. pitkäaikaisia jäseniä, joista perustajajäsen Kyösti Vataselle ja puolisolleen Helville luovutettiin 50-vuotta toimineen ansiomerkki.

Kuvakavalkadi Powerpoint-esityksenä tästä.


PUUNPILKONTAA PORUKALLA

Maaliskuun viimeisenä lauantaina olivat Tuupovaaran leijonat heti aamusta toimessa klubin perustajajäsen Kyöstin puupinolla. Paksut puurungot sahattiin lyhemmiksi pölleiksi, jotka pienittiin ja pinottiin. Kahdessa vuorossa työskennelleet veljet ehtivät välillä nauttia nuotion ääressä Kyöstin ja Helvin eväitä ja juomia. Loistava kevätsää oli kuin piste iin päälle, kun kartutettiin varoja tulevaa ARS-hanketta varten.


MAALISKUUN KLUBI-ILLASSA TODETTUA

  • mäenlaskurieha peruuntui lumen puutteen takia
  • päätettiin hakea ARS-avustusta klubin juhlavuoden apukohteelle
  • osallistutaan toukokuun lopulla veteraaniperintöä kunnioittaen Ilomantsin Öykkösenvaaran sotahistoriallisen kohteen rakentamistalkoisiin
  • tilatut Tuupovaara-viirit saapuneet, käynnistetään markkinointi
  • vapunpäivän lämpötilaveikkauslistat tulossa jakoon veljille
  • osallistutaan Joensuun klubien väliseen keilailukisaan
  • tehdään puunpilkontatalkoot veli Kyöstin luona 29.3.

TUUPOVAARA-VIIRIN LISÄERÄ NYT MYYNNISSÄ!

Tuupovaaran kotiseutuviiri (suunnittelija AD Aarno Liitsalo) on 4 m pitkä (yläpäästä 50 cm ja alhaalta 15 cm leveä),  kuntavaakunan paimenpoika-kuvion sisältävä viiri, joka on tarkoitettu 8 metrin pituiseen tai sitä pitempään lipputankoon. Viiri on valmistettu lippuneuloksesta ommelluilla reunoilla ja varustettu lippukantilla ja kahdella pikakiinnityskoukulla. Viiriä voidaan käyttää jatkuvaan liputukseen somistamaan pihan tai kylän maisemaa. Viiri soveltuu myös merkkipäivien muistamiseen yms.

Viirin on tuottanut ja markkinoi Tuupovaaran Lions Club ry. Myyntituotto käytetään klubin hyväntekeväisyystyöhön Tuupovaarassa.

Myyntihinta:  65,00 euroa. Viiri on myytävänä Kukka ja Puoti –liikkeessä ja tilauksesta puh. 045 323 1883 (jätä viesti tarvittaessa).


KLUBI TUKEE LASTEN JA NUORTEN TURVALLISTA NETINKÄYTTÖÄ

LC Tuupovaara panosti Suomen muiden lionsklubien tavoin 10.-16.2.2014 vietettyyn Mediataitoviikkoon jakamalla Tuupovaaran koulun 3-4 -luokkalaisille ja heidän perheille ”Vastuu on meidän” -vihkosia. Opas ohjaa lapsia turvalliseen netin käyttämiseen. Klubi oli myös tukemassa vanhempainyhdistyksen ja MLL:n 10.2.2014 järjestämää turvallisen netinkäytön teemailtaa yläasteella.


TAMMIKUUN KLUBI-ILTAA VIETETTIIN PIRANASSA

Vuoden 2014 ensimmäinen klubi-ilta pidettiin poikkeuksellisesti lounaskahvila Piranassa, koska vakituinen kokoontumispaikka oli tilapäisesti suljettu. Sopiva tila ja maistuva ruoka antoivat kuitenkin hyvät puitteet illan kululle. Vuosi saikin hyvän alun, kun joukkoon hyväksyttiin ”paluujäsen” Jouko Ahti muutamien välivuosien jälkeen.

Aktiviteeteista päätettiin tilata jälleen lisäerä Tuupovaara-viiriä, joita on jo pari vuotta kyselty, muttei ole voitu toimittaa edellisen erän loputtua. Turvallisen netinkäytön opasta ”Vastuu on meidän” päätettiin tilata Tuupovaaran koulun 3.-4. luokkalaisille. Valmistelussa olevia aktiviteetteja ovat mm. Vapunpäivän lämpötilaveikkaus, talvitapahtuma, puunpilkontatalkoot sekä kauden päähankkeena pienen remonttikohteen etsiminen, johon voitaisiin hakea AR-säätiön avustusta.

Klubitoiminnan kehittämiseen käytettiin illan aikaa Pekka K. Vatasen vetämän Klubin laatuprosessi –työskentelyn muodossa. Työtä jatketaan vielä helmi- ja maaliskuun illoissa. Illan visailuun oli veli Taisto tehnyt kiperät kysymykset, jotka parhaiten selvittivät veljet Antti ja Martti.


UUSI JÄSEN VASTAANOTETTIIN JOULUKUUN KLUBI-ILLASSA

Klubipresidentti Raimo Kilpiällä oli miellyttävä tehtävä ottaa uudelta jäseneltä Pasi Rädyltä Lions-lupaus vastaan ja toivottaa hänet tervetulleeksi kohta 50-vuotta täyttävään klubiin. Kummi Jussi Lindeman kiinnitti leijonamerkin rintaan osoituksena jäsenyydestä.


LEIJONAT JA PUOLISOT JOULUMYYJÄISILLÄ

Klubi osallistui ensimmäistä kertaa Vaara-Karjalan seurakunnan järjestämään joulumyyjäistapahtumaan, joka pidettiin lauantaina 14.12. Tuupovaaran seurakuntatalolla. Puolisot olivat tehneet talkoilla myyntiin sytykeruusuja ja muu myytävä muodostui leijonien ja puolisojen tekemistä leivonnaisista ym. tuotteista. Näin saatiin taas hyvä lisä hyväntekeväisyystyömme varainhankintaan.


ITSENÄISYYSPÄIVÄN KYNTTILÖIDEN SYTYTYS SANKARIHAUDOILLE

Leijonaveljillä ei kauan nokka tuhissut, kun palveluperinteeksi muodostunut sankarihautojen kynttilöiden sytytys Itsenäisyyspäivänä saatiin hoidettua ennen jumalanpalvelusta. Osa sytytti kynttilöitä ja osa vei ne paikoilleen hautakivien luo. Työergonomia kynttilöiden sytytyksessa oli past presidentti Jarin ansiosta hyvin huomioitu, kuten kuvasta näkyy.


PUOLISOILTA LAHJOITUKSET NUOKKARILLE JA LASTENSAIRAALAAN

LC Tuupovaaran leijonien puolisot ovat omilla aktiviteeteillaan keränneet varoja ja tehneet aika ajoin lahjoituksia eri kohteisiin. Nyt puolisot päättivät antaa lahjoitukset uuden valtakunnallisen lastensairaalan keräykseen (200 euroa) sekä Tuupovaaran nuorisotalolle eli Nuokkarille tehtäviin tyttöjen harrastevälineiden hankintaan (400 euroa). Tämän lahjoituksen luovuttivat presidenttipari Kilpiä Nuokkarin bänditapahtuman yhteydessä 5.12.2013.


KÄYTETTYJEN SILMÄLASIEN KERÄYKSELLÄ APUA SRI LANKAAN

Suomalaiset leijonat ovat kunnostautuneet kansainvälisessä näönsuojeluohjelmassa erityisesti Sri Lankassa, jonne on rakennettu suomalaisvaroin silmäsairaala. Vähävaraisten näkökyvyn parantamiseksi tehdään jatkuvasti myös käytettyjen silmälasien keräyksiä. Lions Club Tuupovaara sai kerättyä marraskuussa 2013 käytettyjä, hyväkuntoisia silmälaseja yhteensä noin 150 paria ja toimitti ne laseja tarvitseville Sri Lankan lions-ystävien seuran kautta.


JOULUINEN KONSERTTI TUUPOVAARAN KIRKOSSA 24.11.2013

Osana juhlavuoden aktiviteetteja klubi järjesti paikkakuntalaisille ilmaiskonsertin Tuupovaaran kirkossa sunnuntaina 24.11.2013. Tapahtuma toteutettiin yhdessä Tuupovaaran Osuuspankin ja Vaara-Karjalan seurakunnan kanssa, joiden tuki mahdollisti konsertin järjestämisen. Konsertissa Keski-Karjalan puhallinorkesterin 20 soittajaa kapellimestari Raimo Maarasen johdolla esittivät jouluista musiikkia ja säestivät yhteislauluja. Tilaisuuden avauksen ja juontamisen hoiti klubipresidentti Raimo Kilpiä. Osuuspankin tervehdyksen esitti toimitusjohtaja Simo Penttinen ja seurakunnan puheenvuoron esitti kirkkoherra Jari Uimonen.


KLUBIN SÖKÖMESTARUUS RATKAISTIIN

Marraskuun klubi-illan päätteksi iskettiin korttia Lionssökössä klubin mestarin ratkaisemiseksi. Peli huipentui illan viimeiseen jakoon, jossa parhaimman "käden" saanut Pekka K. Vatanen nousi kerralla taka-asemista voittoon. Klubin aktiviteettitili sai täydennystä pottirahoista, kuten Lionssökön sääntöihin kuuluu.

Kuvassa edellinen mestari Raimo Kilpiä luovuttaa kiertopalkinnon Pekka K. Vataselle.


HIENO TULOS NENÄPÄIVÄKERÄYKSESSÄ 8.11.2013

LC Tuupovaara osallistui Nenäpäiväkampanjaan lipaskeräyksellä 8.11.2013 K-Market Tuohitorven pihalla. Leijonien päivän ahkerointi tuotti kelpo tuloksen, sillä kahteen lippaaseen kertyi yhteensä 514,90 euroa (+ 10 ruplaa ja 11 Norjan kruunua). Kiitos iloisille kerääjille ja anteliaille lahjoittajille.

Nenäpäivä kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi. Vuoden 2013 kampanja hankkii varoja lasten oikeuksien toteutumista edistäviin hankkeisiin Afrikassa, Aasiassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa.

Punanenäiset leijonat Jussi ja Markku keräysvuorossa.


AURAUSVIITTOJEN PYSTYTYSURAKKA VALMISTUI

Syksyinen ponnistus saatiin valmiiksi kuuden viehkaryhmän voimin. Valmista tieosuutta syntyi noin 43 km. Kuvassa lion Markku ja kohta tanakasti asetettu heijastinmerkillä varustettu mäntyviehka.


LASTEN POMPPULINNATAPAHTUMA JÄRJESTETTIIN YHTEISVOIMIN

Sunnuntaina 29.9.2013 oli Tuupovaaran liikuntahallilla ilo ylimmillään, kun päivän aikana yli 200 lasta vanhempineen viettivät lystiä erilaisten pomppulinnojen kimppussa. Pääsymaksuttoman tapahtuman järjestivät yhdessä viisi paikkakunnan järjestöä, jotka olivat mukana viime vuonnakin: Tuupovaaran Urheilijat, Tuupovaaran Sepot, Tuupovaaran Hukat, MLL:n Tuupovaaran paikallisosasto ja Lions Club Tuupovaara. Leijonat antoivat tapahtumalle avustuksen ja lisäksi osallistuttiin linnojen pystytys- ja purkutöihin. Kuvassa ahertamassa lionit Martti ja Jussi.

 


 

KLUBIN SPONSOROIMA UUSI NAISKLUBI LC JOENSUU/JUSTIINA PITI CHARTER NIGHT -JUHLANSA 19.9.2013

Huhtikuussa Joensuuhun perustettu Justiina-naisklubi piti juhlavan Charter Night -juhlansa 19.9.2013 ravintola Aadassa. Piirikuvernööri Juhani Kautosen johdattamana perustajajäsenet allekirjoittivat perustamiskirjan, jonka jälkeen kukin sai perustajajäsenmerkkinsa ja -todistuksensa. Innokas naisjoukko on jo toteuttanut muutamia aktiviteetteja ja uusia jäseniä on tulossa useita lisää.

Justiinat ovat LC Tuupovaaran toinen sponsoroitu/"kummitettava" klubi. Presidentti Raimo Kilpiä sai piirikuvernööriltä Charter Night -juhlassa kummiklubin lippumerkin.

Ensimmäinen kummiklubi on LC Kiihtelysvaara, joka viettää joulukuussa 30 -vuotisjuhliaan.

 


SYYSKUUN KLUBI-ILLASSA MUKANA TUOTTAJA KATRI KILPIÄ

Kauden ensimmäiseen klubi-iltaan saapuneet lionit ja puolisot saivat kuulla alkuun klubipresidentti Raimo Kilpiän tervetulotoivotukset ja ennakkotietoja juhlakauden toimintasuunnitelmista, valitsemansa teeman "Palvelun juhlaa" -hengessä. Yhteisen ruokailun jälkeen kuultiin Joensuun Popmuusikot ry:n tuottaja Katri Kilpiän mielenkiintoinen esitys yhdistyksen todella laajasta toiminnasta, suurimpana joka kesäisen Ilosaarirockin järjestäminen. Tapahtuma työllistää eri seuroista ja yhdistyksistä yhteensä noin 1700 vapaaehtoista. Ilahduttaa oli kuulla yhdistyksen toiminnan ulottuvan myös Tuupovaaraan, jossa Nuokkarilla bändiohjausta saa 6 paikallista nuorisobändiä.

Esityksen jälkeen leijonat ja puolisot pitivät kumpikin oman palaverinsa. Seremoniamestarin laatiman visailun terävin oli tällä kertaa Jari Hellämäki.

Tuottaja Katri Kilpiä Joensuun Popmuusikot ry:stä.


LC TUUPOVAARA H-PIIRIN GOLFMESTARUUSKISOJEN JÄRJESTÄJÄNÄ

Runsas osanottajamäärä (35 leijonaa ja puolisoa 15 eri klubista) kisaili loistavassa syyssäässä H-piirin golfmestaruuksista 8.9.2013 Kontioniemen erinomaisessa kunnossa olleella kentällä. Pelitaidot olivat koetuksella ja kuten yleensä, nähtiin välillä huippulyöntejä ja välillä tutkittiin väyliä reunustavia metsiä...
Mestaruudet ja kiertopalkinnot: naiset 1. Sirpa Tervo, miehet lyöntipeli 1. Pertti Vainionpää, miehet pistebogey 1. Pekka Sorvi. Pisin draivi -kisan paras oli Sirpa Tervo ja lähimmäs lippua -kisan Kai Laine.
Kilpailun tulokset löytyvät tästä linkistä.

Kuvassa miesten pistebogey-sarjan voittajakolmikko (Pekka Sorvi, Arto Pippuri ja Terho Honkanen) LC Tuupovaaran presidentin Raimo Kilpiän onniteltavina.


 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter