Möten
Medlemmar
 
Penilla hade 50 årsuppvaktning på café Gillet. Det kom massor av folk och Penilla fick mycket blommor. Penilla bjöd på en utsökt smörgåstårta och jättegoda praliner. På bilden är det Carina och Björn Wahlenius som uppvaktar Penilla.

 

Lions Club THN har köpt en Ipad mini till en flicka med talproblem. 

Vi såg till att den laddades med ett program med talsyntes så att flickan kan "tala" med omgivningen. Programmet uppdateras efter behov av skolan.

Här visar Lions Loa hur den fungerar.

Paul Sahlin krönte Trollhättans Lucia ,Jessica och sjöng solo och tillsammans med Luciakören.

Det var en härlig stämning och en stor publik.

........

Framträdandet i Trollhättans Kyrka var mycket vackert med fantastiska välsjungade flickor.

Ett stort tack till alla medverkande både Lucior och många andra som lade ner stort arbete på att allt skulle fungera.

 

 

 Matmarknad i Trollhättan 6 juli. 

På matmarknaden lördagen den 6 juli hade Lions Club Trollhättan ett lotteri med kaffe och mathinkar som vinster. Vädret var strålande fint, kanske lite för fint, då det verkade som en del publik gett sig iväg till badstranden. Men lotteriet gick bra och de mesta av vinsterna gick åt och uppskattades av vinnarna.                                                                                                  

---------------

Grillpartaj på Gaddesanna.

På FUB:s Solgården på Gaddesanna var det fest den 13 juli. Musikerna "Lasse & Bert" spelade massor av trevliga låtar som höjde stämningen och vattnet glittrade och lockade många att bada. Evert och Märta startade upp tre grillar med ett visst besvär då de inte var vana grillare. Men de grillade 200 korvar som blev jättebra. Alla lät sig väl smaka och stämningen var fin. Lions Club Thn hade bidragit med en summa pengar till festen som uppskattades av FUB. De har drygt 200 medlemmar därav ca 150 funktionshindrade medlemmar. FUB ordnar många aktiviteter därav tex. Sikta mot stjärnorna, musikcafeér m.m. Syskonringen är en sångkör som leds av "Tjolle"HansOlof Svensson och de ska uppträda på Tunet söndagen 21/7 med N3 orkestern.

..............

I TTela 15 juli

............

Carina packar Strömkarlen i snygga kartonger.

........

 

Vi i klubben grillar korven vid Insikten

       

 

På sista månadsmötet för detta verksamhetsår erhöll Carina Arnell Wahlenius utmärkelsen "Melvin Jones" och "Årets Lion" 2013 för sitt arbete med med projektet Trollhättans Lucia som hon har lyft upp till en fantastisk nivå.

Lions Trollhättans ordförande Simo Heinonen  delade ut  utmärkelsena.

................

I strålande solsken firades Nationaldagen på Tunet i Trollhättan.

Under programmet delade Lions Club Trollhättan ut Kulturstipendiet  till Jack Johansson som är 18 år och spelat fiol sedan han var 5 år .Musiken är en stor del av Jacks liv och han har en förkärlek till folkmusik och gehörsspel .Han är konsertmästare för N3 symfonin och medlem av N3s stråkkvartett och han är en bra förebild för N3s verksamhet. 

Jack spelade efter utdelningen en fantastisk låt på sin fiol som uppskattades av publiken med stora applåder!
 
 
 
 
 
Gösta Olausson, Lions Club, "still going strong" bar fanan från torget till Tunet! 
 
 

Lions Club Trollhättans kulturstipendium utdelad på MÅG

 I samband med att eleverna på Magnus Åbergsgymnasiets Estetlinje hade sin konsert den 28 maj i pingstkyrkan så delade Lions Club i Trollhättan ut sitt årliga kulturstipendium.

I år var det svårt att välja bland de nominerade så att priset fick delas mellan två elever.

Årets pristagare är Adrian Magnusson och Gabriel Flink.

Stipendiaterna fick dela på prissumman som totalt är 5000 kr.

 


 

........

Sticke som tröst för barnen på kvinnojouren Duvan

---------------

Nu finns "Sticke" till tröst för barnen i ambulansen

......

Informationsdag/Ledarskapsdag, Lions distrikt 101 VG

Den genomfördes på Folkets Hus Kulturhuset Trollhättan den 7 april med många deltagare. Dagen var mycket informativ och lyckad på alla sätt.

Lions medlemmen Evert Johansson har skrivit en bok om sin uppväxt från sent 30 tal fram till studenten i Karlstad. Han föddes på ett litet lantbruk i en by i Värmland. Han hade tidigt intresse för naturen och djur. Everts tidiga teckningar och akvareller visar att han har en tydlig begåvning. Boken är mycket läsvärd och underhållande.  Den kan köpas direkt av Evert eller genom hans hemsida. www.evert-johansson.se Där kan man få mer information.

 

................

Lions medlemmen Evert Johansson har skrivit en bok om sin uppväxt från sent 30 tal fram till studenten i Karlstad. Han föddes på ett litet lantbruk i en by i Värmland. Han hade tidigt intresse för naturen och djur. Everts tidiga teckningar och akvareller visar att han har en tydlig begåvning. Boken är mycket läsvärd och underhållande.  Den kan köpas direkt av Evert eller genom hans hemsida. www.evert-johansson.se Där kan man få mer information.

Jeannette René de Vredes pensionsfirande på Hebeteatern 8 november.

Vi var flera från Lions som deltog som åskådare i denna fantastiska musicalfest med härliga danser och underbar music ledd av Ulf Wadenbrant.Efter föreställningen var det kö för att tacka Jeanette. Hon har verkligt betytt mycket för Trollhättan och för oss i Lions club. Hon har satt avtryck!

................

Trivsel och kulturresa 4 maj 2013

 

 

 
Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter