Möten
Medlemmar

Lions Club Trollhättan, verkar inom Trollhättans kommun. 

Klubben har sina månads möten den första onsdagen varje månad kl 13.00 

Plats: Fasetten, Skogstorpa

Rulla ner för att se allt på hemsidan.

0000000000

I februari höll klubben sitt månadsmöte på Facetten. Göran Kjellbäck, avgående ordförande, lämnade över en utmärkelse från Interantionella Lions i USA till Björn Wahlenius då han varit medlem i Lions i 50 år. Björn har haft uppgifter i Lions både lokalt och nationellt. Han fortsätter att vara Trollhätteklubbens kassör.

 

Simo Heinonen är ny ordförande i klubben och vi ser framåt på tillvaron i vår lilla klubb.

++++++++

2019 års behållning från jullotteriet på Oden på 8000 kronor har överlämnats till Kvinnojouren Duvan Trollhättan för att användas till nöje och rekreation.

+++++++++

 

Klubbmedlemmarna är i full fart och gör fina paket och numrerar dem för att Lions Club jullotteri ska börja säljas på Oden den 29 november. Det är jättefina julklappar skänkta av företagen i stan. Många var det också så vinstchansen är stor i år. Kom och köp allt överskott går till Duvans kvinnojour i Trollhättan.

smiley

Lions Club i Trollhättan är nu i full gång och planerar jullotteriet. Det kommer att vara i Oden som vanligt trots ombyggnad. Lottbordet kommer att stå vid rulltrappan mitt i Oden. Välkomna alla att prova på chansen att vinna julklappar skänkta av företagen i City Trollhättan.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 
 
 
 

Årets överskott av påskträdsförsäljningen gick till Duvans Kvinnojour i Trollhättan. Bidraget togs emot av Ewa Lidman, ordförande i Duvans jourhem och lämnades över av Björn Wahlenius från Lions Club i Trollhättan. Pengarna ska användas till att göra något roligt för  barn och mammor från kvinnojouren.

-----------------------------------

 

Vilse bland påskträden?

Nu har klubben gjort iordning 49 påskträd som levereras ut till affärerna den 9 april.  de är klädda med kalkonfjädrar som kommer från slakterier i USA och därefter fraktas de till Kina som tvättar, rensar och färgar dem. de dras inte från levande fåglar då det är plågsamt och inte ekonomiskt alls. 

++++++++++++++

Lions Club Trollhättan har haft sitt februarimånadsmöte på Fasetten. Då överlämnades en penningsumma till Duvans Kvinnojour i Trollhättan. Bidraget togs emot av Carin Andersson som arbetar på Duvan. Duvan arbetar tillsammans kommunen som har en organisation som heter ”Våld i nära relationer.” Duvan kommer att använda bidraget till att sätta en ”guldkant” för barn och mammor. En utflykt eller något annat trevligt. Duvans personal arbetar helt ideellt och stöttar mammorna och barnen med samtal och praktiska saker. Pengarna kommer från Lions Clubs jullotteri på Oden i julas.

Mötet planerade hur organisationen för våra påsk träd ska skall ske på vårvintern. Dessutom planerades hur utflyttningen från Stridsbergs lokaler skall göras. Där skall byggas bostäder senare.Göran Kjellebäck ordförande i Trollhättan och Carin Andersson medlem i Duvans Kvinnojour tar emot beviset på penningsumman.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Nu är det dags för Lion samling igen. Månadsmöte den 13/2 klockan 13.00 på Fasetten ute på Skogstorpa. Gäst är en representant från Kvinnojouren Duvan i Trollhättan. Klubben överlämnar en summa pengar från överskottet av jullotteriet och får en information om Duvan. Vi äter först en god lunch och sedan har vi mötet. Välkomna

-------------------------

Fasetten har generöst erbjudit oss en lokal att använda för vår möten. Vi har haft vårt första möte där efter ha ätit en jättegod prisvärd lunch på deras restuarang. På mötet diskuterade vi hur vi skall göra med vår utflyttning från lokalen på Stridsberg. Vi är uppsagda därifrån från september. Då börjar den nya byggande av bostäder där. Vi planerade vår påskaktivitet med våra träd. Vi ska undersöka var vi får ta björkarna och hur vi lämpligast köper fjädrar. Detta ska vi fundera på till nästa möte som äger rum 13/2 på Fasetten.   Då får vi också besök av en representant från Kvinnojouren Duvan som ska ta emot pengar till verksamheten från Lions överskott av julens lotteri.

00000000

Nu är lotteriet slutsålt och Lions Club tackar alla lottköpare som köpt lotter, alla företagare som skänkt fina vinster och Lions medarbetare som ställt upp och sålt lotter. Tack och vi önskar alla en God Jul och Gott Nytt År!

Massor av fina julklappar har företagare i trollhättan skänkt till Lions lotteri. Lotterna börjar säljas 30/11 och säljs på helgerna i december. Plats Oden första våningen. Årets överskott går till Kvinnojouren Duvan Trollhättan. 

Välkomna !!

+++

 

4 oktober hade Lions Club månadsmöte. Vi diskuterade lotteriet till julen och bestämde att Kvinnojouren Duvan i Trollhättan blir årets förmånstagare. Mintförsäljningen hos olika affärer går trögt. En bidragsansökan fanns om en  pojke med särsilda behov som skulle behöva en dator till hemarbetet. Mötet beslutade att en dator ska inköpas. Loa och Märta fick uppdraget att fixa detta. Vi fick en bra dator på Elektronikhuset med bra rabatt som överlämnades till pojken och hans mamma.

Mikael Gustavsson  Elektronikhuset lämnar över datorn  som en glad pojke prövar senare hemma.

Novembermötet flyttas till 31 oktober

+++++++++++++++++

Nu har klubben haft sitt första månadsmöte för det nya verksmhetsåret. Gäster var Lena och Östen Byström vice DG.

Vi avhandlade vanliga frågor och i synnerhet jullotteriet som nu närmar sig med racerfart. Uppgifterna med lotteriet fördelades bland medlemmarna. Owe och Loa kollar hur vårt gamla lotteribord ser ut och vad som behövs att göra på det. 

 

++++++++++++

 

Nu är det dags igen. Vi drar igång med första månadsmötet den 6 september i vår lokal på Stridsbergsområdet.

Välkomna!

 

0000000000000000

Överskottet från årets försäljning av påskbjörkar till Trollhättans företag  6500 kronor lämnades till Kvinnojouren Trollhättanför att barn och mammor ska kunna göra en trevlig dag i sommar. Ordförande Göran Kjellebäck lämnade gåvan som Monica Larsson från Kvinnojouren Duvan i Trollhättan tog emot.

 

000000000000000

Den 8 juni gjorde klubben sitt sista månadsmöte för detta verksamhetsår. Vi firade efteråt med att äta en lunch tillsammans på "Kanalrestuarangen". Verksamhetsåret har varit bra och klubben arbetar glatt tillsammans trots att vi inte är så många  medlemmar längre.

+++++++++++

 

Nu är den kalla påsken över och klubben har hämtat tillbaka påskträden och avfjädrat dem och förpassat dem till återvinnings stationen. I år har träden uppskattats kanske på grund av färggladigheten!

++++++++++

I år blev påskträden pastellfärgade på grund av leveransproblem. Klubben brukar göra dem i Lions färger gult och blått. Men de blev vackra ändå. Fjädrarna kommer från kalkonslakterier i USA som tvättar dem och skeppar dem till Kina för färgning och montrering.

 

Träden kommer ut till affärerna som köpt dem 19 mars och hämtas direkt efter påsken för återvinning.

++++++++++++++++

Från vänster.Ingegerd Kallioniemi, Caroline Egenvall Musslan, Märta Antonsson Lions, Gunilla Nylén Musslan och Göran Kjellebäck Lions.

Årets överskott på Lions jullotteri 10 000 kronor lämnades till Musslan som är en organisation, som tillsammans med Svenska Kyrkan,Trollhättan och socialtjänsten, ordnar gruppverksamhet för barn och ungdomar ifrån familjer med missbruksproblem eller psyskisk sjukdom. grupperna träffas en gång i veckan där de träffar barn i samma situation. De får lära sig om olika drogberoende och andra problem. De lär känna sig själva bättre får bätttre självförtroende ochgör trevliga saker.Lions pengar ska användas till nöje och rekreation.

------------------------------------------

 

Lions Club Trollhättan hade månadsmöte 1 februari där DG Lillemor Thimour var gäst. Hon berättade om sitt arbete i distriktet. Hon delade ut märken för långt medlemskap. Evert Johansson 45 år, Loa Antonsson 15 år och Simo Heinonen för långt medlemskap.

Under mötet diskuterades påsk träden som klubben säljer till affärerna i centrum och varifrån fjädrarna kommer. Enligt uppgift från leverantören så plockas de inte av levande djur utan är en restprodukt från slakterier av kalkon i USA. De rensas och tvättas och fraktas till Kina för färgning och montering till vippor. Klubben beslutade att även i år sälja träden med fjädrar då detta utgör en inkomst som används till välgörenhetv 

000000000000000000

 

 

Lars-Olof Wallinder, Evert Johansson och Loa Antonsson erhöll vid årets sista månadsmöte ett Melvin Jones förtjänstecken för hängivet arbete i Lions anda. Nålen visar att de är fina LCIF-ambassadörer och kan med rätta uppmana andra att också stödja LCIF.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lotteriet tuffar på och än finns det fina vinster kvar skänkta av företagen i Trollhättan. 10 decebember flyttar lotteriet ut till Storgatan men helgerna före jul finns vi på vanlig plats i Oden.

Välkomna

Klubbmedlemmar packar in julklappar och märker upp dem till lotteriet.

Lotteriet startar 1 december på Oden. Det är fina vinster som är skänkta av företag i Trollhättan.

Kom och köp lotter utan lott ingen vinst så köp så mycket du orkar.

Mycket välkomna till Lions jullotteri!

+++++++

Och vintern kom och gick. Men träden var vackra med rimfrost. Förhoppningsvis blir det vinter och snö igen.

++++++++++++++

 

Lions Club Tollhättan lämnade mjukisdjuret Sticke till avdelning 23 på NÄL. Avdelningen hade önskat små kramdjur att lämna till barnen när de genomgår jobbiga undersökningar. Evert lämnade och Agneta Borgemyr tog emot och tackade från barn och personal.

++++++++++++

Höstens sista dalior innan frosten kommer.

Verksamhetsåret 2017 - 2018 har startat med två månadsmöten i vår klubblokal på Källstorp i Stridsbergs och Björks gamla lokal. Klubben har planerat höstens verksamheter, som vårt jullotteri på Oden och på Storgatan den 2 december.

Höstligt svampträd

 

 

 

 

 

 

Klubben hade sitt sista månadsmöte för detta verksamhetsåret på Bohusläns Museum. Då gick man igenom verksamheten som har varit bl.a. ett projekt på Kronans fritidsgård där vi sponsrade danspeglar. Klubben har också genomfört ett jullotteri med fina vinster skänkta av av affärena i City. På påsken smyckade klubben affärsentreerna i city med färgglada påskträd. Klubben i Trollhättan har få medlemmar som arbetar hårt för att samla in medel som använts till olika välgörande projekt i Trollhättan.

+++++++++

4 maj hade klubben månadsmöte. Carina bjöd på en delikat rostbiff och Märta fixade potatissallad och grönsaker. Mycket gott och mycket mat.

Mötet var trevligt och vi gick igenom ekonomin som är ganska bra. Rapporter om bidragsansökan och annat gicks också igenom. 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Påskträden är klara. hämtade, avfjädrade och förpassade till återvinningen. Det var en bra och rolig aktivitet som vi hoppas kunna göra om nästa år.

 

I vår gamla loppislokal har klubben tillsammans tillverkat 52 fina påskträd. De levereras på måndag 3 april till affärer och företag.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Den 20 mars lämnade Lions Club Trollhättan officiellt över dansspeglarna till Kronans fritidsgård. Sponsringen av speglarna ingår i Lions 100 års firande.  Klubben satte upp en mässingskylt där det står att Lions skänkt speglarna. Lions klubb i Trollhättan vill satsa på ungdomars verksamhet och speglarna är ett sätt att locka till sig flickor i verksamheten. Ungdomarna vi talade med på gården tyckte detta var jätteroligt och vill komma igång med dansandet snarast.

Skylten spikas upp av orföranden Göran

Invigningsdans av en skicklig ung man!

+++++++

Nu är det dags att beställa påskträden. Lionsmedlemmar börjar 14 mars att besöka affärer och företag för att ta upp beställningar.

Ett träd kostar 300 kronor två träd 500 kronor. De levereras två veckor före påsk och vi hämtar dem direkt när påskhelgen är över.

Träden pryder entreérna fint och ger påskkänsla!

Beställ och samtidigt ger detta ett bidrag till Lions hjälpverksamhet!!

++++++++++++++

Som tur är var vintern denna gång kortvarig.

...Nu kom vintern tillbaka håll er på benen.

 

++++++++++

....

Vid vårt månadsmöte i mars invigde vi vårt nya pentry som Trollhättans Tomt installerat. Verkligen ett "lyft" för vår klubblokal!

På mötet diskuterades våra påskträd som ska tillverkas nu, bidragsregler, ekonomi, stipendiet till Kronans ungdomsgård och glasgubbar,m.m.

Vi var inte beslutmässiga då det var inte tillräckligt många från klubben närvarande. Resor och annat är förklaringen till detta.

+++++++++++++++++++++++

Några Lionsmedlemmar samlades och rensade och sorterade fjädrar. Dessa ska användas för att dekorera påskträden som klubben säljer till 

affärerna i centrum som pryder sina entreér med dem i påskveckan.

Det var en trevlig förmiddag med fika och arbete.

smiley

Lions club Thn har haft månadsmöte i februari där två jubilarer uppvaktades av ordförande och Per Blomstrand DG.

Mötet diskuterade aktiviteter som arbetet med påskbjörkar och bidragsansökningar m.m. Per berättade om zonarbete och delade ut några förtjänspins för tioårs medlemskap i Lions

++++++++++++++++++++++++++++++++++

I regn, blåst och plusgrader gjorde några tappra iskonstnärer skulpturer på kajkanten i Trollhättan på nyårsafton.

De arbetade med stor optimism och framåtanda. Lions Club i Trollhättan önskas samma optimism och framåtanda

under 2017 och kommande år!

Gott Nytt År!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nu är jullotteriet slutsålt och vi tackar våra sponsorer och alla våra glada köpare.

+++++++++++++++

År 2016 har inte Lions Club Trollhättan hand om Lucia framträderna och inte  heller Lucia konserten i Trollhättans kyrka!

***********************************************

 

..

 

 Klubben hade sista mötet för i år med en sittning där vi åt en jullrik och hade trevligt. Detta är den lilla Lucia 

som lyste upp. I år har inte klubben organiserat Trollhättans Lucia. 

 

......................................................................................

 

 Centrumhandeln har skänkt massor av fina julklappar till Lions lotteri där överskottet går

till ett intergrationsprojekt på Kronans fritidsgård.

................................................

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ett stort gäng Sticke är på väg till Barndiabetes avd på NÄL för att glädja barnen.

Varje Sticke symboliserar alla stick som barnen måste ta varje dag för sin diabetes.

..........................

Carina Wahlenius tittar på jubeleumskassar i tältet

Trollhättan fyller 100 år 2016 och lördagen 20/8 var det ett av kalasen där många artister och många föreningar visade upp sig. Lions hade ett tält 

där vi visade upp information om Lions Club. Lions internationellt firar också 100 års jubeleum av starten av den första klubben i USA och nu finns klubbar över hela världen.

 

Björn Wahlenius och Loa Antonsson framför Lions tält på föreningsmässan.

......................................................................

Fr.v Evert Johansson, Märta Antonsson, Patricia Daoud, Björn Wahlenius och fotbollstjejerna.

Lions Club Trollhättan beslutade att 2016 års stipendium skulle gå till IFK Trollhättan/Ung Fritid för deras fantaska arbete att intergrera ungdomar i det

svenska samhället. De arbetar mycket med att skapa jämställdhet mellan flickor och pojkar. Fotboll har visat sig vara mycket bra i detta arbete.

Stipendiet på 10 000 kronor skall användas till att skaffa en låneutrustning

med fotbollskor, benskydd och annat som behövs till dem som har svårt att själva skaffa detta för att kunna delta.

Stipendiet överlämnades av Björn Wahlenius  Lions Club Trollhättans ordförande till Patricia Daoud IFK verksamhetschef.

 

Glada fotbollstjejer innan matchen!

.............................................................

Blå Natten

 

Blå Natten i Trollhättan 23 april då bjöd Vattenfall på korv. Lions grillade och kön var lång med hungriga

som gärna ville ha korv. Under Blå Natten var det fantaska ljusättning på olika platser. I Gamle Dal bjöds det på eldshow.

..............................................................................................

 

 

                                                                                                                                      

Tält från Lions till flyktingar i Grekland

150 tält från Lions kommer med start i nästa vecka att transporteras till Grekland genom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Tälten ska ge flyktingar som befinner sig i Grekland tak över huvudet.

Lions tält ingår i en större sändning från MSB till Grekland för att hjälpa grekerna med flyktingsituationen där. Lions har skänkt tälten till MSB.

  • Vi skänker tält till MSB och har ett samarbete med myndigheten för att vi vill hjälpa nödlidande i katstrofsituationer på detta sätt. Att hjälpa nödlidande ligger inom ramen för Lions verksamhet som är att tillgodose humanitära behov, oavsett var dessa finns, säger Sveriges Lions ordförande Annica Nordell.

För att läsa mer om Lions, se www.lions.se. För mer om hjälpsändingen se www.msb.se och nytt från msb: https://www.msb.se/Templates/Pages/NewsPage.aspx?id=15097&epslanguage=sv

 

-------------------------------------

Nu gör vi påskträd som kommer att stå vid Trollhättans affärers entreér. De är en fin tradition och man gläder sig att påsken snart är här med förhoppningsfullt vårens ankomst.

 

...................

Nu känns det som våren är lite på gång. Klubben ska göra sina påskträd snart. Dessa säljs till affärerna i Trollhättan som ställer dem vid sina entreér. En fin påsksed som ger påskstämning. Hoppas att många beställer träden. Det går fint att mejla till info@lionstrollhattan.com 

Ange antal och vem som beställer så kommer Lions dit med trädet ca två veckor innan påsk. Lions hämtar tillbaka dem efter påsk och tar dem till återvinningen. Träden kostar 300:- eller 500:- för två träd. Välkomna med beställning!

heart

 

 

Den 13 december var det sista uppträdandet på Oden.

Innan den stora konserten i Trollhättans kyrka på kvällen

åt flickorna en god middag på Odensrestuarangen.

Därefter skjutsades de till kyrkan för en sista repetion innan kvällens konsert.

............................. .......

Det stormade och regnade 6 december men Luciatruppen var tapper och gick på Storgatan och Hamnmagasinet.

De blev rejält blöta men fick en paus hos frissan Aqua där de torkade håret.

Sedan uppträdde de vid Odens olika affärer men tyvärr var det tunnsått med publik på grund av ovädret.

Men fint sjunger de!

 

 

 

Lotteriet på Oden är populärt och än finns det lotter kvar men skynda.

Vinsterna är fina och många.

Välkomna

.................

Lucia kröntes på Torget 29 november. Förra årets lucia ,Julia , tände hennes ljus och hängde det fina halsbandet runt hennes hals.

Tomteorkestern spelade och den stora granen tändes på tredje försöket som vanligt. Mycket folk hade samlats och regnet och stormen uteblev.

......................................

2015 års Lucia blev nr 4 Ida Svensson. Grattis!

 

Kröning av Trollhättans Lucia sker på Drottningtorget kl 12.00 den 29 november.

 Traditionsenlig Luciakonsert iTrollhättans Kyrka söndag 13 december kl. 18.00.

Medverkande:Trollhättans Lucia o tärnor samt elever från N3.

Biljetter till konserten säljs i Lions Lotteristånd i Oden. Biljettpris 40:-

 

Biljetter till Luciakonserten i Trollhättans kyrka 13/12 klockan 18.00 kommer att säljas i Lions lotteristånd på Oden. (mitt emot Liljelood).

Start fredag 27 november. De säljs fre, lör och söndagar under adventshelgerna och 2/12 mellan klockan 11.00 - 15..00. Pris 40 kronor.

 

...........................................

Nu är det dags att rösta på 2015 års Lucia i Trollhättan.

 

.......... 

På Nationaldagen 6 juni delade ordförande, i Lions Club Thn, Penilla Gunther ut  Lions andra kulturstipendie till

till Filip Westlin N3 för hans fina arbete med teater och medverkan i teatergrupper.

.

........................................

Lions Club Trollhättan delade ut ett av sina 2015 kulturstipendier 12 maj vid konserten ”Sounds of Måg” till Isabella Persson som är en elev med goda studieresultat. Hon är särskilt framgångsrik i musikproduktion, komposition och ensemble. Hon är en elev med stor kapacitet. Lions Björn Wahlenius delade ut priset och önskade henne lycka till i framtiden. Han berättade också om Lions hjälpverksamhet både internationellt och nationellt. Aktuellt är Nepal som har fått tält av Lions men det är många andra projekt igång i världen.

..............................

 

 

Blå Natten ägde rum 2 maj.Vi såg allt i ett nytt ljus på Innovatum, vid Insikten, vid Slussarna. Vattenfall bjöd på korv som Lions Club Thn grillade. 300 korvar med bröd uppskattades och tog slut i snabb fart.

Grillen gick varm 

Linbanan var upplyst och många provade att åka över kanalen till Insikten.

 Linbankorgarna går in för landning.

Kanalen i belysning

Överallt var det upplyst och massor folk gick efter de marschall upplysta vägarna och såg på alla ljusättningar

.......................................

Hjälp Lions stoppa mässlingen!

.....

Lions delade ut matpåsar till "tiggarna" utanför affärerna i Trollhättannågra dagar före jul. Påsarna 

blev uppskattade!

..............

Trollhättans Lucia 2014

 

.................  

Strömkarlen av Carl Eldh i glas från Nybro glasbruk

finns återigen till försäljning genom Lions Club Trollhättan.

Kontakta bjorn.wahlenius@lionstrollhattan.com 

Vill du veta mer om Carl Eldh klicka här!.

 

..........................................

---------------

Styrelsemedlemmar:

 Penilla Gunther ordf.

LarsOlof Wallinder sekr.

Björn Wahlenius

Simo Heinonen vice. ordf.

Loa Antonsson Kassör

Vi har haft ett bra Lions år i vår klubb.och alla har strävat för att utveckla vår klubb både med nya medlemmar och olika aktiviteter.

Lions Club Trollhättan delade ut 2014 års Kulturstipendie till Erik Boman på Nationaldagsfirandet på Arena Älvhögsborg. Erik spelar första klarinett i N3 symfoniorkester och har framträtt med symfoniorkestern i många sammanhang. Erik sprider spelglädje och  är ett föredöme i N3 verksamhet.

..................................................

Lions club Trollhättan 60 år!

Jubileumet firades med en konsert av Magnus Åbergsgymnasiets musikesteter på Kulturhuset/Folkets Hus i Trollhättan.

Lions Clubs kulturpris 2014 på 5000:- gick till Emma Lönnestål en fantastisk trummis! 

Överskottet från konserten går till att sända en ungdom från Trollhättan till det internationella lägret i Lysestrand sommaren 2015.

 

.............

 

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter