Meetings

Joi, 14 noiembrie, cu ocazia Zilei mondiale a  diabetului, membrii cluburilor Lions din Cluj-Napoca vor organiza, pentru al nouălea an consecutiv, o acțiune de testare gratuită a glicemiei, la Iulius Mall, în parteneriat cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Acțiunea se va desfășura între orele 14:00 – 21:00, în holul principal al Iulius Mall. Toate persoanele prezente vor primi rezultatele testării în scris și vor avea ocazia să discute cu medicii prezenți, membri ai cluburilor Lions din Cluj, precum și rezidenți ai Centrului de Diabet Cluj.

Prevalenţa diabetului la nivel mondial este în continuă creştere şi de aceea Ziua mondială de luptă împotriva diabetului este, în fiecare an, un prilej de reamintire că această afecţiune este o problemă majoră de sănătate publică și că testarea periodică a glicemiei este foarte importantă.

La ediția anterioară, în urma testării a aproape 1000 de persoane s-a constatat că un procent de 14,5 % dintre cei testați aveau valori ce depășeau valorile normale ale glicemiei, iar dintre aceștia două treimi nu știau că sunt suspecți de diabet. Aceștia din urmă au fost îndrumați de către specialiștii prezenți să continue investigațiile pentru a se stabili stadiul bolii.

Mai mult, dintre cei cu vârste între 6 și 22 de ani, aproape 13% au fost depistați cu valori crescute ale glicemiei, ceea ce reprezintă un semnal de alarmă cu privire la sănătatea tinerilor din țară. Dintre aceștia, mai puțin de o treime știau că aveau o problemă în ceea ce privește valorile glicemiei.

Așadar, invităm clujenii să-și testeze gratuit glicemia, cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva diabetului.

Lions Clubs International News
Connect with Us Online
Twitter