Kokoukset

 

Katsaus historiaan

Lions Club Suonenjoki ry:n perustamiskokous pidettiin 12.11.1960 Suonenjoen Kerho ry:n tiloissa. Puheenjohtajana tuolloin toimi Yrjö Penttinen ja sihteerinä Lasse Jansson. Paikalla oli myös varapiirikuvernööri Osmo Lohikoski Jämsästä, kuusi leijonaveljeä Pieksämäen Lions Clubista sekä 14 suonenjokelaista tulevaa leijonaa. Aktiivinen Lions-toiminta Suonenjoella onkin jatkunut jo yli 50 vuotta.

Lions-toiminnan johtolankana on ollut kautta aikojen humanitäärinen toiminta ja järjestön kansainvälinen tunnus onkin " We Serve - Me palvelemme". Tätä teemaa toteuttaa jokainen Lion, kun hänet on kutsuttu jäseneksi klubiin. Klubin tehtävänä on edistää yhteiskunnallista ja yleishyödyllistä toimintaa paikkakunnallaan. Tarkoituksena on myös luoda ja ylläpitää hyvää toveruutta, keskinäistä yhteisymmärrystä ja kiinteitä ystävyyssiteitä niin klubin jäsenten kuin kaikkien kanssaihmisten kesken. Toiminta painottuu vahvasti veteraanien, vanhusten ja nuorten tukemiseen.

Lions Club Suonenjoki ry:n alkuvuosia leimasi pitkälle innostuksen henki. Aktiviteettejä, retkiä, tempauksia ja kaikenlaista toimintaa oli runsaasti. Monet aktiviteetit ja niistä saadut hyvät tulokset osioittavat, että LC Suonenjoki on kyennyt vastaamaan ajan haasteisiin ja uudistumaan. Aktiivinen toiminta ei olisi ollut mahdollista ilman lionien puolisoita, ladyja. Heidän järjestämiensä myyjäisten, arpajaisten ja tanssiaisten tuotolla on paikkakunnan nuorille voitu jakaa jokakeväiset stipendit koulujen päättäjäisissä.

Klubin pitkän historian aikana usea klubin jäsen on toiminut piirien sekä paikallisosaston viroissa. Näissä viroissa toimineita pääset katsomaan klikkaamalla edellä olevia linkkejä. Kummiklubitoiminta on ollut myös aktiivista ja LC Suonenjoki onkin toiminut useasti kummiklubina.


Perustajajäsenet
Aaltonen Heikki Pakarinen Pentti
Aarnio Veikko Penttinen Yrjö
Halinen Erkki Sinisalo Yrjö
Hirsjärvi Lauri Soininen Taisto
Jansson Lasse Turunen Kauko
Karjalainen Toivo Virtanen Olavi
Kauhanen Pekka Viitasalo Tapio
Kärkkäinen Samuli

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter