Möten
Medlemmar

Foto: Krister Hägglund, Skellefteå Museum

Swish

Vill du lämna ett bidrag till Lions verksamhet i Skellefteå?

Vårt swishnummer är 1233261617

 

Bygg en fågelholk!

 

 

Majblomman 2021

Lions Skellefteå har ett långvarigt samarbete med Majblommeföreningen i Skellefteå. I år blir ett annorlunda år, men Majblomman kommer att säljas!

Vill du komma i kontakt med Majblomman i Skellefteå, skicak ett mail till:

 skelleftea@majblommeforening.se

 

Tänd ett Hjärta - Hjälp Lions att hjälpa!

 

På grund av rådande pandemi kan vi inte ordna någon aktivitet live men digitalt går också!

Köp ett hjärta till någon som du tänker på, någon du bryr dig om, ditt företag eller någon nära som lämnat.

Intäkterna går oavkortat till behövande lokalt.

Boka en eller flera digitala hjärtanhälsningar på Lions Skellefteås Facebooksida:

Lions Club Skellefteå - Startsida | Facebook

söndag den 14 februari på Alla Hjärtans Dag

Du kan också skänka pengar direkt via Swish nr: 1 233 261 617

Tack för Ditt stöd!

 

 

Skellefteås vinnare i Lions internationella fredsaffischtävling

Grattis till Astrid Burman, Stackgrönnanskolan, som vann den lokala uttagningen i Lions internationella fredsaffischtävling. Nu går hennes teckning vidare till nästa uttagning, vi önskar henne LYCKA TILL!

Astrids vinnande bidrag:

 

 

Diabeteslunken 2020

 

Vill du bidra till Barndiabetesfonden, men har inte möjlighet att vara med på Diabeteslunken? Swisha i så fall ditt bidrag till  1233261617

 

 

Personalen på akuten och IVA är värd all uppskattning!

Att personalen på akuten och IVA förtjänar en eloge för sina insatser i allmänhet, och i dessa tider i synnerhet, det kan vi alla vara överens om! Så för att visa vår uppskattning samlade aktivitetskommittén ihop frukt, godis och läsk som överlämnades till personalens representanter.

Ett tack också till ICA Maxi som ställde upp som sponsor.

 

 

 

Nya medlemmar

Vi i Skellefteå Lions är glada över fler nya medlemmar! På månadsmötet i januari var det tre stycken som gick med. Här står presidenten Bengt Möller, och förklarar vad medlemskapet innebär.

På bilden ser vi från vänster Annica Granlund (fadder), Ethel Söderström, Monica Gimerus (fadder), Shervin Ahmadzadeh, Gunnel Nyström, Bengt Möller (president).

 

 

Skyltsöndag 2019

Varje år anordnar Lions Skellefteå försäljning av julklappar på skyltsöndagen. I år stod vi på Nygatan med en rissla full med klappar passande till både flickor och pojkar. Våra tomtar var populära hos både barn och vuxna men kanske mest hos barnen.

Lokala företag sponsrar Lions varje år genom att köpa reklam i form av julhälsningar. Även i år spelades hälsningarna spelas upp under tiden vi sålde julklappar.

ALLA pengar som Lions får in går till vår hjälpverksamhet.

 

 

 

 

Ny medlem

 

Vi i Lions Club Skellefteå är glada över att få välkomna Zaher Nahlawi som medlem i klubben. Här tillsammans med Monica Gimeus (fadder).

 

 

 

 

2018-06-06 Fira nationaldagen även i år på Nordanå med Lions!! 

Samling på Torget kl. 12.00 - Firande på Nordanå fram till klockan 16.00! 

Minnen från 2017-06-06

2018-02-16 Aladdin, insamling för de glömda barnen, Skellefteå 

 

2017-03-25 Lions samlar in pengar till de glömda barnen


Ann From-Lindqvist, Katarina Johansson, Erling Fjällström, Siv Holmström,
Ulla-Britt Bergström-Johansson, Johan Forsell 
och Bengt Möller.

Lions är insamlingspartner vid "Motown Feature Afro-Dite" show som framfördes i Skellefteå under mars. Den som ordnat detta samarbete är Ralf Melin, Saltsjöbadens Lions Club.

Han meddelar att Skellefteå:s besökare skänkt mest pengar av hittills genomförda (52 st) shower i landet. Han skickar ett stort tack till alla som skänkt pengar. Den kontanta summan i Skellefteå blev 10 300 kr och då tilllkommer de som skänkt via Swish.

Alla pengar går oavkortd till projektet "Dom glömda barnen". Där verkar Lions för att barnen vid alla tältläger i Turkiet ska få förnödenheter, kläder, mat och leksaker. Hela 3,5 miljoner finns kvar i dessa läger och de flesta är barn. Det sker direkt genom den Lions Club som finns i Turkiet. Lions har en rad gripande berättelser om dessa utsatta barn och hur Lions har kunnat hjälpa.

 


2016-11-07 kontakt med Lionsklubb i Kina

Skellefteå Lions club har kontakt med Lions klubben i Shanghai. Ett historiskt beslut tog på Lions klubbmöte i veckan. Nämligen att skapa relationer med Lions i Shanghai.

Initiativtagare till detta är Peter Lindqvist som besökt klubben i Kina och skapat en god relation. Nu lyfter historien och ett organiserat samarbete med utbyte skall ske.
Motivet till samarbetet är enligt Peter "Lions har inga gränser" vi kan ge av vår erfarenhet och de kan sprida nyheter från andra sidan jordklotet.
Skellefteå Lions äldsta medlem Rolf Johansson (92 år) tyckte det var ett utmärkt initiativ. Han med sina 60 år som Lion medlem har värdefull erfarenhet av Lions hjälparbete.

 
Från vänster Peter Lindqvist och Rolf Johansson
 

 

 

2016-10-20 Lions glasögoninsamling

Barbro & Mats Forsberg

Skellefteå Lions Club skickar gamla glasögon till tredje världen.

Barbro och Mats Forsberg pustar ut efter att ha samlat in, rengjort och putsat gamla glasögon. Det hela skickas till behövande ut i Världen. Mats vill passa på att tacka de optiker som tar emot gamla glasögon. Även de privatpersoner som lämnar in gamla glasögon.

Detta är en av många aktiviteter som Lions genomför. Lions Club Skellefteå är också öppen för dig som vill hjälpa till att tjäna och bidra till behövande i Världen.

 

2016-06-01 Fira Nationaldagen i Bonnstan

Program TORGET:  Kl.11.30-12.30 

Program BONNSTAN: Kl.13.15 

Gudstjänst på Torget
Kl.13.00, Avmarsch från Torget( med Sk-å Musikkår i täten)mot
Bonnstan. Marschväg: Trädgårdsgatan-Storgatan- Kyrkstadsvägen-Bonnstan.
Musikunderhållning

Kl.13.30, Ceremoni för Sveriges flagga/Flaggceremoni Prästen Albin Avander håller nationaldagens högtidstal,
Conbriokören. Dirigent: Leif Åkesson
Skellefteå Manskör. Dirigent: Leif Åkesson Skellefteå Manskör och Conbriokören. Dirigent: Leif Åkesson
Sommarpsalm
Avslutning: Skellefteå Musikkår
Kaffe-och korvförsäljning gm Sk-å AIK ungd.friidrott.
OBS! Vid regn/otjänlig väderlek inställes kortegen och Nationaldagens högtidsprogram äger då rum i Landsförsamlingens kyrka med start kl.14.00
Arrangör: Skellefteå Lion Club/Nationaldagskommittén i samarbete med Skellefteå kommun och Sv. Kyrkan 

 

2016-05-23 Lions har delat ut över en halv miljon till barn med behov i Skellefteå!

Maj blomman som arrangeras via Lions Club i Skellefteå är nu avslutad. Jag sitter med Karl-Bertil Holmström som tillsammans med Gunnar Olsson, Thure Johnsson och Ingvar Rautio har organiserat majblommeförsäljningen för 470 elever fördelat på 14 skolor i Skellefteå kommun. Det hela har pågått sedan februari detta år. Med information till skolorna, försäljning och utvärdering. 

Karl-Bertil tycker att det är en god gammal tradition där ”barn hjälper barn med behov”. Varför det fungerar bra med majblomman är att verksamheten har i de flesta fall tre generationer bakom sig. Där både föräldrar och farföräldrar har sålt majblomman. 

Skolorna är positiva och de får också en del av de insamlade medlen förutom barnen själva. Skellefteå Lions Club har ansvarat för Majlblomme försäljningen sedan 2011. Samtliga insamlade medel delas ut! Under de fem åren har Lions delat ut över en halv miljon kronor till barn med speciella behov inom Skellefteå kommun. 

Karl-Bertil upplever det som oerhört positivt att få hjälpa de som verkligen har ett behov. Det kan vara fotbollsskor, läger, resor till mor-farföräldrarna, nyanlända barn utan skidor och kläder. 

I denna process har till exempel skolsköterskorna en stor betydelse för de barn som har ett behov. I ansökan till maj-blomman skall det medfölja ett intyg från till exempel: Lärare, klassföreståndare, kurator, skolsköterska eller en församling. Som intygar att barnet har detta behov. 

Just nu har Karl-Bertil och Lions fullt upp med att sammanställa året och sedan behandla ansökningar från barn med speciella behov. Just nu har de över 20 ansökningar som skall behandlas för vårens utdelningar sedan kommer en till period under hösten. 

Karl-Bertil vill passa på att tacka alla inblandade elever och lärare för ett mycket bra samarbete. Eller som en del kallar honom ”Majblommegubben”.Allas vår Majblommegubbe: Karl-Bertil Holmström

 

2016-05-03 Vad gör Lions?
L
yssna på när Skellefteå TV intervjuar Anna From-Lindqvist

Skellefteå TV intervjuar LC Skellefteås medlem: Anna From-Lindqvist. Hon berättar om vad Lions gör i Skellefteå men även vad Lions gör nationellt och internationellt. Bilder från biståndsarbete och Lions arbete.
Länken nedan går till Skellefteå TV och där dyker intervjun upp den 28:e april.

Skellefteå TV intervjuar LC Skellefteås medlem: Anna From-Lindqvist. Hon berättar om vad Lions gör i Skellefteå men även vad Lions gör nationellt och internationellt. Bilder från biståndsarbete och Lions arbete.
Direktlänk till intervjun:
 

 

2016-03-03 Möte Mars

Skellefteå Lions Club hälsade Johan Forsell välkommen. Johan kommer närmast från Piteå där han även varit en trogen Lions medlem. Besökte klubben gjorde även Reinhold Brynefall från LC Ripan/Ugglan/Malmfälten.
Skellefteå LC jobbar nu för fullt med planeringen inför Majblomman. Där all behållning går till barn i Skellefteå området som är i behov av extra stöd.
Medlemmarna lyssnade även till ett intressant föredrag av Folke Fjällström han pratade om allt, från fingeravtryck till dna.


 Från vänster Ny medlem i Skellefteå Lions Club Johan Forsell, President Jan Larsson och Reinhold Brynefall (besök från LC Ripan/Ugglan i Malmfälten).

 

2015-12-03 Vad gör Lions?

  • Lions cancerfond i Umeå har delat ut över 205 milj. till cancerforskning
  • Lions jobbar ideellt
  • Vid naturkatastrofer och flyktingskriser förmedlas hjälpen från Lions till Lions lokalt, oavsett om det är pengar eller förnödenheter. Detta garanterar att vår hjälp når slutmålet utan dyra mellanhänder.
    Det kan vara tält till flyktingläger eller naturkatastrofer och då i samarbete med MS
    N.
  • 98% av det du skänker når fram till hjälpändamålet.

Vill du vara med och hjälpa där hjälpen når fram? Kontakta Skellefteå Lions Club , janlar@allt1.se

Varmt välkommen!

 

2015-05-18   Distrikts- & Barentskonferens

Skellefteå Lions Club lockade 70 deltagare till Distriktsmöte och Barentskonferensen. Populär talare var Svein Berntssen Internationell styrelseledamot i Lions, (se bild). Ansvariga för Barentskonferensen var Peter Lindqvist och Jarkko Enqvist. Glädjande för denna duo var att konferensen beslutade om en ungdomssatsning i Barentsregionen.
 
Vid lördagens seminarier inledde Kommunfullmäktiges ordförande Tomas Marklund det hela och berättade målande om Skellefteå och bygdens framtidssatsningar. Sema Panboon föreläste om sina upplevelser vid katastrofer och där han hjälpt till som Lions medlem. Dagen fortlöpte med Distriktsmötes förhandlingar och utdelningar.
Det hela avslutades på lördagen med middag och underhållning.
 
 
T.v Tomas Marklund, Ordförande i Kommunstyrelsen som inledningstalade.
T. h internationelle styrelseledamoten i Lions Svein Berntsen från Norge.
 

 

 

2015-03-04   Inval av nya medlemmar

Under uppsluppna former och mycket skratt hade Skellefteå LC ett givande möte med inval av nya medlemmar.

Mötet pratade också om den kommande "Barentskonferensen" där klubben har bjudit in både Finska och Norska Lions att medverka.

Denna konferens kommer att arrangeras samtidigt som Distriktsmötet vilket innebär en hel del jobb för Skellefteå Lions under april och maj månad.

 
Från vänster: Christer Stenlund fadder åt Lars-Ove Forsman och
Ulla-Britt Bergström med sin fadder Monica Cederstrand

 

 

 

 

 

2014-11-05   Eila trollband Skellefteå Lions Club på Novembermötet

Eila tackade Skellefteå Lions Club för sin utmärkelse i Linköping som var "Lions livskvalité pris", och höll en gripande föreläsning. Hon inledde med att berätta när hon vid 23 års ålder förlorade synen. Trots detta har hon aldrig sett klarare.  För att kompensera det förlorade sinnet började hon utveckla andra sätt att förstå sin omgivning. Hon menar att det finns många vägar att gå och det viktiga är att hitta den väg som känns bra, enkel och naturlig.  Eila har funnit sin väg i livet och hjälper andra människor att hjälpa sig själva genom att påvisa olika redskap för att hitta sin egen inre kraft och styrka. Tillit och tålamod är viktiga ledord som fört henne framåt och hon har själv erfarit att det är under tyngre perioder i livet som växandet och utvecklingen sker.

Frågorna var många av Lionsmedlemmarna och alla var gripande eniga om att Eila besitter en otrolig glöd.

 

Eila Nilsson och programansvarige Kjell Karlsson samtalade glatt efteråt

Eila Nilsson och programansvarige Kjell Karlsson samtalade glatt efteråt
 
 
2014-10-01   Två nya medlemmar i Skellefteå Lions club
 
Vi onsdagens Lions möte valdes Monica Cederstrand och Erling Fjällström in. Presidenten Jan Larsson hälsade dessa varmt välkomna. Arne Wamming spelade dragspel och bidrog till ett mycket trevligt möte. Gästföreläsare var Ove Ekenstedt och Nils-Erik Eriksson från Byske Lions club. De har ett mycket spännande och välorganiserat projekt framför sig med att eventuellt iordningställa ett stort föreningarnas hus i Byske. "Vi skall planera för tillgänglighet och bredd i denna verksamhet" sade, Nils-Erik. De som lyssnade var imponerade och frågorna var många. "Men allt är i planeringsstadiet och det kan hända mycket" sade Ove.
Skellefteå Lions Club beviljade i september 10000 kr till Lions katastroftält som är ovärderliga vid katastrofer. Till helgen kommer alla Lions medlemmar att samla in pengar till Världens Barn.

 

Nytt verksamhetsår med nya uppdrag 2014-2015

Du som vill vara med att stödja ideellt arbetande organisationer för fred och samförstånd. Hjälp oss att hjälpa andra. Vi genomför tillsammans med Norran det traditionsenliga  Luciafirandet, samlar glasögon till projekt First Sight - Lions recycle for sight, organiserar försäljning av Majblomman tillsammans med många Skellefteå-ungdomar.

I år bidrar även Lions Skellefteå till ordförandeskapet i Lions norra distrikt, Vår Anna From Lindqvist är distriktsguvenör under året. Lycka till ANNA!

                                                    

Välkommen att delta Du också i ett glatt och hjälpsamt gäng som tycker om att hjälpa andra. Det gör gott för både Dig själv och andra behövande över hela världen.

Anmäl Ditt intresse via vår epost. Börja med att besöka oss för att känna på, vi tror inte Du blir besviken.

VÄLKOMMEN. 

We serve - vi tjänar

Vill Du stödja vår verksamhet?

Vi tar tacksamt emot ett bidrag på

pluskonto 48 03 90-4 eller bankgiro 676-4815

Märk inbetalningen med gåva och ev. ändamål

Tack för att Du stödjer oss

 

                                                       

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter