Kokoukset
Jäsenet

 

 

SRI LANKASSA ENNENNÄKETÄMMÖMÄT RANKKASATEEN

 

Kohtasi ennennäkemätön rankkasade ja tuhotulvat toukokuun lopulla. Kaksisataa ihmistä on hukkunut tai hautautunut mutavyöryihin ja saman verran on kateissa. Puoli miljoonaa joutui jättämään kotinsa, kun jopa puolen metrin paksuinen vesivaippa romahti muun muassa Ratnapuran vuoristoalueelle kahden päivän aikana. Seurannut hyökyaalto nosti jokien pintaa jopa kymmenellä metrillä

​LC Siilinjärvi Sandels on omalta osaltaa auttamassa tuhon jälkeisessa avustamisessa

 

 

 

 

 

Silmälasit hyödylliseen kierrätykseen

 

Lionit ovat toimineet vuosikymmenten ajan sokeuden poistamiseksi ja näkövammaisuuden haittojen lievittämiseksi. Eräs tapa on käytettyjen silmälasien kierrätys.

 Käytetyt silmälasit ovat omistajalleen tunnepitoinen asia. Lasit ovat aikoinaan maksaneet paljon ja tarpeettomaksi tultuaan ne jätetään varalaseiksi. Myöhemmin syntyy varalasien varalaseja. Eikä niitä hevin heitetä pois, sillä ne ovat olleet itselle hyödyllisiä.

 On kuitenkin yksi tilanne, jolloin niistä luovutaan: silloin, kun lasit auttavat jossakin muualla tarpeessa olevan ihmisen arkipäivää.

 Lionit tarjoavat juuri tätä. He järjestävät eri puolilla maata palvelutapahtumia, joissa silmälaseja kerätään lähetettäväksi Sri Lankaan niitä tarvitseville.

Lionsklubit ja niiden toimintaa sponsoroivat yritykset vastaavat lähetyksen kuluista. Sillä niitäkin tulee. Rahti Suomessa lähetyspisteeseen, kestävät kuljetuslaatikot asiaan kuuluvine hyönteistodistuksineen, rahti Sri Lankaan, tullit...

 Kaikki on kuitenkin vaivan arvoista. Sen kertoo silmälasin saajan onnellinen ilme. Ei ole mitätön asia, kun maailma avautuu näkyvänä, kirkkaana ja terävänä.

 Ota yhteys paikalliseen lionsklubiin ja kysy lisää mahdolllisuudesta osallistua tähän auttamiseen

 Yhteystiedot

LC Siilinjärvi Sandels RY

siilinjarvi.sandels@lions.fi

http://e-clubhouse.org/sites/siilinjarvisandels/

 

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter