Kokoukset

2013: 

RANTASALMEN NUORISOTALON ELI NUOKKARIN ”AUDIOVISUAALINEN” AKTIVITEETTI

 

Lions Club Rantasalmi aloitti viime toimintakaudella uusiin tiloihin muuttavan Rantasalmen Nuorisotalon eli Nuokkarin ”Audiovisuaalisen” projektin. Nuorisotalolta puuttui uusiin tiloihin sellaisia tarvikkeita ja välineitä, joilla voitaisiin houkutella nuoret päihteettömiin ja valvottuihin tiloihin viettämään vapaa-aikaansa.  Niinpä LC Rantasalmi teki päätöksen uuden aktiviteetin aloittamiseksi.  Klubi päätti hankkia uusiin nuorisotalon tiloihin sellaisia elektronisia laitteita, joita nuoriso nykyisin käyttää.

LC Rantasalmi päätti itse laittaa hankkeeseen 3.000 euroa ja sen lisäksi klubi anoi Aarne Ritari Säätiöltä toiset 3.000 euroa avustusta Nuorisotalon ”audiovisuaaliseksi” nimettyyn aktiviteettiin.  ARS-säätiöltä saatiin päätös avustuksesta ja näin aktiviteetti lähti liikkeelle 6.000 euron budjetilla.

Veljet Ossi Vihavainen, Risto Nyyssönen ja Josi Mikkilä aloittivat suunnittelun nuorison mielipiteitä kysellen ja kuunnellen minkälaisia laitteita Nuokkarille hankitaan.   Laitteiden selvittyä etsittiin netistä edullisimmat ja kestävimmät laitteet.  Osan laitteista rakensi klubi itse mm. iso screeni, formula alusta, johdotukset ja niiden suojaukset ym. Töihin osallistui useita veljiä mm. Risto Nyyssönen, Ossi Vihavainen, Josi Mikkilä ja Mauri Wessman.

Kuten kuvista näkyy, laitteina on esimerkiksi formula kilpa-auto isolla näytöllä ja rattivaihteilla ja muilla hallintalaitteilla, videotykki/kotiteatterilaitteet, jolla voi näyttää elokuvia isolle screenille, karaoke laitteet ja tietokoneita.  LC Rantasalmi varaa vuosibudjettiinsa noin 200 – 300 euroa vuosittain, niin että nuoret voivat tilata netistä heitä kiinnostavia elokuvia katsottavaksi Nuokkari-iltoihin.  Lions Club Rantasalmi uskoo, että tällä aktiviteetillä Rantasalmen Nuokkari sai runsaasti uutta vetovoimaa, jolla paikkakunnan nuoret saadaan viettämään vapaa-aikaansa yhdessä valvotussa ja raittiissa tilassa. Mainittakoon, että kun formula-auto tuli käyttökuntoon, niin ajajiksi ilmoittautui jonoon heti 22 nuorta tulevaa ”formulakuskia”.

Avajaiset uusittujen laitteiden osalta järjestettiin 11.2.2014 kilpailujen merkeissä, tarjolla oli myös makkaraa, limpparia ym purtavaa.

Kaikki osallistujat palkittiin.

Kiitos kaikille mukanaolleille!

2014

Hankimme  eskarilaisille turvaliivit 

Kuvassa eskarilaiset sekä liivit LC-Rantasalmen puolesta luovuttaneet 2.varapres. Aimo Turtiainen ja rahastonhoitaja Jorma Pylkkänen

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter