Kokoukset

 

 

LC Pyhäjoki

Pyhäjoen leijonaklubi   perustettiin vuonna 1976 ja tavoitteena oli muodostaa foorumi kotikuntiemme alueen tavallisten ihmisten keskinäiseen yhdessäoloon, vapaaehtoiseen sosiaaliseen toimintaan sekä erilaisten kohteiden vapaaehtoiseen avustamiseen ja siihen kansainvälinen Leijonaklubien järjestö antoi hyvät lähtökohdat.

Klubin Hallitus

Omaa klubiamme johtaa vuodeksi kerrallaan jäsenistöstä valittava presidentti ja sihteeri ja heidän tukenaan hallitus joka valmistelee toimintaan liittyviä asioita.Tämän kauden peresidenttinä toimii Toni Kippola, sihteerinä Jari Fors ja rahastonhoitajana Johanna Karjaluoto-Pisilä.

Jäsenet

 Klubimme jäsenmäärä on tällä hetkellä 17 jäsentä, eli leijonaa ja kumppania. Perustajajäseniä on vielä mukana toiminnassa 2. Vaikka kuulumme jäsenenä suomalaiseen maakohtaiseen järjestöön ja sitä kautta edelleen kansainväliseen leijonien kattojärjestöön niin jokainen yksittäinen klubi laatii itse omalle toiminnalleen haluamansa vuosittaisen toiminnan raamit ja toimintasuunnitelman. Lisäksi osallistumme yhteistoiminnassa alueemme ja piirimme klubien kanssa yhteisiin aktiviteetteihin klubikokouksessamme päättämällämme tavalla.

Klubikokoukset ja toiminta

Normaalisti pidämme yhteisen kokouksen kerran kuussa ja kokousten tavat ja henki on vähemmän virallinen. Toimintamme on kaikin puolin rentoa meininkiä eikä ketään velvoiteta vasten tahtoaan talkootempauksiin tai muihinkaan touhuamisiin. Yhdessäolo ja mukava jäsenistö merkitsee meille paljon koska nykyisin ihmisillä näyttää olevan entistä vähemmän aikaa sosiaalisiin kontakteihin vapaa-aikanaan. Toimintavuoden aikana järjestämme klubimme yhteisiä tapahtumia ja tutustumisretkiä erilaisiin kiinnostaviin kohteisiin.

Klubikokousten ja jäsenistömme oman sisäisen yhteistoiminnan lisäksi järjestämme erilaisia aktiviteettejä sekä yhteisiä talkoita ja tempauksia rahavarojemme kartuttamiseksi. Keräyksillä tai arpajaistempauksilla saadut rahavarat lahjoitamme lyhentämättöminä alueemme apua tarvitseville, aikaisemmin kohderyhmänä olivat sotiemme veteraanit mutta nykyisin enenevässä määrin nuorisolle keväisin koulujen päättyessä jaettavat stipendit. Omat kulumme rahoitamme omilla klubin jäsenten kesken pidettävillä sisäisillä talkootempauksilla.

Kesäkuun klubimme pitää kesälomaa. Jäseneksi liittyneet saavat kerran kuussa ilmestyvän leijonalehden ja vuosikirjan.

Klubissa toimii myös avio- tai avopuolisoista koostuva kumppanuus ryhmä joka järjestää itsenäisesti omia tapahtumiaan sekä tietysti yhdessä leijonien kanssa. He päättävät itsenäisesti omasta toiminnastaan. Yhteistyö kumppaneilla ei ole omaa vakinaista kokouskäytäntöä eikä virallista toiminnan mallia vaan he voivat osallistua halutessaan kuukausikokoukseen ja ilmoittaa päätöksensä siellä tiedoksi. 

Toimintamme perusarvoja on jäsenten keskinäinen hyvä yhteishenki ja reipas ja rehti leijona arvostus ja kaveruus sekä myötäeläminen erilaisissa elämän tilanteissa. Emme puhu kerhossamme politiikkaa emmekä kiistele uskonnollisista arvoista. Koti, suomalaisuus ja rehti kaveruus ja kaverin auttaminen niin tarvittaessa ovat toimintamme keskeisiä peruspilareita.


Klubin avustus ja vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistyö kuuluu osana omaksumallemme toimintamallille. Siitä saa palkaksi hyvän mielen ja vähäinenkin apu on monelle tarvitsijalle tärkeää. Klubin 40 - toimintavuoden aikana ovat klubilaiset kumppaneineen jakaneet avustuksia hyvin monenlaisiin kohteisiin yhteensä noin 70 tuhannen euron arvosta.
Palvelukohteita on ollut kymmenittäin, joista pitkäaikaisimmat ovat olleet sotaveteraanien avustukset erilaisten palvelutalkoiden muodossa heidän kotonaan ja myös veteraanimajalla erilaisten hankintojen ja takkapuutalkoiden muodossa sekä ajan muuttuessa nykyisin enenevässä määrin keväisin valmistuvien ylioppilaiden stipendilahjoitukset ja matka–avustukset nuorisovaihtoon.

Merkittävin nuorisotyön tapahtuma oli kuusi vuotta sitten isännöimämme ja toista viikkoa kestänyt  kansainvälinen leijonajärjestön nuorisoleiri Pyhäjoella johon osallistui nuoria yli kymmenestä eri maasta.

Pitkäaikaisin perinne on ollut ja tulee olemaan kynttilöiden sytytys itsenäisyyspäivänä sankarihaudoille. Näin haluamme osaltamme kunnioittaa itsenäisen suomen edestä taistelleiden suurinta uhrausta kotiseudulle ja isänmaalle.

Jokin aikaa sitten teimme ison aktiviteetin rahavarojemme kartuttamiseksi, toimimme erään tuulivoimayhtiön yövartijoina voimaloiden pystytysvaiheen ajan.


Liity jäseneksi

Haluaisimme saada klubiimme uusia jäseniä eri ammattien harjoittajista sekä jo työuransa päättäneistä henkilöistä asemaan ja säätyyn katsomatta. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme niin vihjaise asiasta jollekin leijonaveljistämme niin kutsumme sinut mielihyvin mukaan toimintaamme.

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter