Kokoukset
Jäsenet

     Tervetuloa LC Oulu/Avaimen kotisivuille 

Tule mukaan auttamaan. Otamme uusia jäseniä palvelutehtäviin. Klikkaa auki päävalikon kohta TÄRKEÄÄ JÄSENASIAA

                

Yleistä lionstoiminnasta

Lionstoiminta on vapaaehtoistyötä omalla paikkakunnalla sekä muualla kotimaassa ja kansainvälisesti. Suurin osa lionsklubien palvelutyöstä tapahtuu omalla paikkakunnalla ja omassa lähiyhteisössä. Tyypillisiä aktiviteettejä ovat esimerkiksi nuorten harrastusten tukeminen, vanhusten auttaminen, veteraanien tukeminen, konserttien ja muiden yleisötapahtuminen järjestäminen.

Kaikille Suomen Lions-klubeille yhteisiä aktiviteettejä ovat mm. nuorisovaihto, Lions Quest-ohjelma nuorison elämänhallintataitojen tukemiseksi, Punainen Sulka-varainkeräyskampanja sekä kansainvälinen Sight First-näönhuolto-ohjelma. Suomen Lions-liitolla on myös oma katastrofirahasto, jonka kautta lionsklubit lahjoittavat rahaa äkillisten katastrofien sattuessa.

Lionsklubi tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden auttaa lähimmäisiään ja kehittää itseään kyvykkäässä, innovatiivisessa ja ihmisen kehittymistä tukevassa ystäväpiirissä.

Lionsjärjestö, "The International Association of Lions Clubs" perustettiin vuonna 1917 Chicagossa, Yhdysvalloissa. Järjestön perustaja oli chicagolainen vakuutusmies Melvin Jones. Järjestön tunnuslauseeksi muodostui iskulause: "We serve - Me palvelemme!"

Ensimmäinen suomalainen lionsklubi perustettiin vuonna 1950. Sen jälkeen lionsjärjestö on kasvanut yhdeksi maamme suurimmista vapaaehtoistyötä tekevistä järjestöistä.

Lionsklubien muodostamaan yhteisöön kuuluu nykyisin Suomessa 900 klubia ja maailmassa noin 46.000 klubia. Näiden klubien jäseninä on Suomessa n.22.100 ja kaikkiaan 210 maassa noin 1,46 miljoonaa lionia. Miesklubeja Suomessa on tällä hetkellä n. 676 , naisklubeja n.159 ja yhteisklubeja n.98.

Lionsjärjestö on yksi YK:n peruskirjan allekirjoittajista ja se on talous- ja sosiaalineuvoston (ECOSOC) jäsen. Yritykset valitsivat vuonna 2007 Lions-järjestön parhaimmaksi yhteistökumppanikseen (Financial Times 2007). Järjestö oli paras rahankäytön luotettavuudessa, avustusohjelmien toteuttamisessa, sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä, ohjelmien soveltuvuudessa ympäröivään yhteisöön sekä tukijoidensa tavoitteiden ymmärtämisessä.                                                                                                                                                                                          

Lions Club Oulu/Avain

Lions Club Oulu/Avaimen perustamispäivä on 16.10.1975 ja Charter Night vietettiin 20.03.1976. Takana on paljon vireitä vuosia ja toisaalta uusia haasteita odottaa edessä.Toiminnan jatkuvuuden takuumiehinä ovat klubimme jäseninä olevat aktiiviset lionit sekä heidän puolisonsa.

Tuemme ja autamme sekä palvellen, että materiaalista apua antaen. Kohteinamme ovat alueemme nuoret, sotaveteraanit, erilaiset ryhmät ja järjestöt sekä vähävaraiset perheet. Klubimme aktiivinen varainkeruu mahdollistaa merkittävän tuen antamisen kohderyhmillemme. Olemme aktiivisesti myös mukana Lions-liiton kansallisissa ja kansainvälisissä projekteissa.

Vireä ja monipuolinen urheilutoiminta niin järjestäjän kuin osallistujan roolissa on oleellinen osa klubimme toimintaa. Myös erilaiset vierailut, klubiesitelmät, pikkujouluperinne sekä teatteri- tms. virkistysmatkat kuuluvat perinteiseen toimintaamme.

Puolisoidemme jo perinteeksi kehittynyt kummilapsitoiminta sekä heidän aktiivinen mukanaolo niin varainkeruuprojekteissa kuin klubin sisäisessä toiminnassa on tuonut mukanaan positiivista ja hyvää henkeä klubitoimintaamme.

Klubimme toiminta-ajatukseen liittyy myös ns. avoimuuspykälä, joka mahdollistaa jäsenyyden klubissamme paikkakunnalle muuttaneille siirtojäsenille. Tämä ajatus sisältyy myös klubimme nimeen LC Oulu/Avain.

Klubimme web-master 2022-2023 on Risto Miettunen. Nettisivuja hyödynnetään paljolti klubin tiedotuskanavana, joten niitä myös päivitetään jatkuvasti klubitoiminnan aikana.

Klubimme presidentti kaudella 2022-2023 on Ari Haapaniemi ja sihteeri Antti Ukura. Presidentin yht.tiedot: 0407279015 ja sihteerin 0405467290

We invite you all to visit our website

Lions Club Oulu/Avain was established in 1975. We celebrated our Charter Night 1976-03-20 and since then the years have been activity-filled and the new challengers are waiting us.  

We serve the city of Oulu in the middle of Finland, about 600 km to the north from Helsinki. Oulu is the community of  about 200.000 people.

Our club is one of the most active clubs of the district 107-I. Our active lions with their ladies are ready to serve all the time.

Our ladies are operating also very actively in many their own activities.

We help the youngsters, veterans, disabled people, poor families of our community in many different cases.

The international motto "We service" is our theme, too.

Of cource we also participate in national and international projects.

Indoor and outdoor sportactivities like shooting, bowling etc. are also typical in our club.

If you have an interest in Lions-activities, please take contact with our president Ari Haapaniemi 0407279015 , or member chairman Esko Luttinen 0405131206

 

 

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter